Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα προχωράει η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το ματς του Σαββάτου με τον Αλιμο. Και η προπόνηση της Τρίτης (31/3) ολοκληρώθηκε με "λευκό" το ιατρικό δελτίο. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

Ολα καλά πήγαν στην συνάντηση όπως και οι δύο πλευρές μας είπαν, τα σχέδια για άλλο γήπεδο έγιναν απoρίες για το μόνο σχέδιο γηπέδου που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το σχέδιο “Αγιά Σοφιά”. Έτσι ήταν από τον Μάιο του 2013, έτσι είναι σήμερα και έτσι θα γίνει. Απλά επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Κι αυτή η συνάντηση σαφώς και θα μπορούσε να γίνει από πέρυσι το καλοκαίρι, θα μπορούσε να γίνει το Γενάρη πριν την προσφυγή στο ΣΤΕ, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμη και πριν την εκδίκαση… Όμως δεν έγινε. Έγινε τώρα κατά σατανική σύμπτωση μόλις άρχισαν να βγαίνουν τα νέα από το μεγάλο δικαστήριο. Και τα μεγαλειώδη πλάνα για το εναλλακτικό γήπεδο με τα δύο κλειστά… δώρο που έλεγαν τα παπαγαλάκια όχι απλά ξεχάστηκαν αλλά είναι σαν να μην έγιναν ποτέ.

Και ο κύριος Διάκος χθες αν και μη εξουσιοδοτημένος να μιλάει εκ μέρους του ΥΠΑΠΕΝ (πρώην ΥΠΕΚΑ, πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) ένα πράγμα μόνο είπε. Να τα βρουν για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι μπράβο. Η Αγιά Σοφιά τελικά θα γίνει παλλαϊκό αίτημα. Όλοι ενωμένοι. Εμείς αυτό θέλαμε από την αρχή. Αλλά ποτέ δεν ειναι αργά. Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας και η Φιλαδέλφεια είναι η πόλη μας και τους θέλουμε όλους ευχαριστημένους.

Κι αν κάτι πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι η χθεσινή στάση του Δήμου, η στροφή… 1080 μοιρών ήταν έξυπνη. Γιατί και η… αυτοταπείνωση έχει ένα όριο. Χθες ρώτησαν τα πάντα, η ΑΕΚ απάντησε σε όλα και σήμερα θα καταθέσει και τα έγγραφα ΟΛΑ από την αρχή. Έτσι για να μην ψάχνει κανείς δεξιά και αριστερά. Με τις κωλοτούμπες που έχουμε δει όλους αυτούς τους μηνες τίποτα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο παρά την πάντα ήπια και έντιμη στάση της ΑΕΚ που πάντα είχε όπλα την αρτιότητα του σχεδίου και το δίκιο που ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ για άλλη μια φορά χθες.

Όμως σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη φορά που από ατούς άσκοπους τσαμπουκάδες και την ψευτοεπαναστατικότητα ο δήμος πέρασε σε μια ώριμη στάση. Ενέργησε σαν θεσμός και έτσι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα για να κερδίσει ότι μπορεί περισσότερο για τους δημότες. Και έχει να κερδίσει πολλά ακόμη και βέβαια πολύ πιο χρήσιμα από τα 2,5 στρέμματα που ούτως ή άλλως θα τα πάρει αλλού όπως προβλέπει ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένος νόμος που έγινε για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μέγα είσαι ΣΤΕ. Και θαυμαστά τα έργα σου…

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ελπίζω όλοι να κατάλαβαν το πόσο άξιζε η καθυστέρηση και πόσο σοφή ήταν η επιλογή της ΑΕΚ να περιμένει να μπει το γήπεδο της στο ρυθμιστικό παρά να ζητήσει να μπει σε καμιά… νυχτερινή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας ξέρω γω… Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που έγινε, ήταν χρονοβόρο αλλά έγινε μία φορά και για πάντα. Και σε τέτοια πράγματα η αποφυγή και της παραμικρής πιθανότητας λάθους είναι το πρώτο και βασικό ζητούμενο. Εγινε. Και την κατάλληλη στιγμή το βρήκαμε μπροστά μας.

Βέβαια όπως διαδίδουν οι 17 γραφικοί, οι ανώνυμοι και επώνυμοι μπλόγκερ και οι διάφοροι πικραμένοι ετοιμάζονται για το… Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Σε αυτή την περίπτωση δεσμεύομαι για αποστολή στο Λουξεμβούργο και απευθείας μετάδοση της αγόρευσης του διδύμου που… μάγεψε το ΣΤΕ. Φιλάκια…

Κυριακή, Μαρτίου 29, 2015

TO ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ !!

Φανερά ανακουφισμένος απ’ την επίτευξη του πρώτου τέρματος με τη φανέλα της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Κρισάντους: «Το πρώτο απ’ τα πολλά γκολ»

Μιλώντας μετά το παιχνίδι της «Ένωσης» με την Καλλιθέα (2-0), ο Νιγηριανός δήλωσε ικανοποιημένος που άνοιξε επιτέλους λογαριασμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι πλέον θα βρίσκει συχνότερα δίχτυα. 

Πριν αναφέρει λοιπόν ότι «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο και κρατάμε τους τρεις βαθμούς», σημείωσε ότι «αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά γκολ που ελπίζω να πετύχω»

ΝΙΚΗ Και Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

Νίκη - ορόσημο για τη φετινή σεζόν, με πρωταγωνιστές τους Αθηναίου-Ποπς και Ίνγκλις, πέτυχε η ΑΕΚ επί του Άρη (93-77) και βρίσκεται πλέον στον... σβέρκο των κίτρινων.
Στην α' περίοδο ο η ΑΕΚ έπαιζε άμυνα με... τα μάτια, ωστόσο τα τρία τρίποντα του Ίνγκλις την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι και η λήξη της βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (21-21). Στη β' περίοδο, με την είσοδο (κυρίως) των Αθηναίου-Σαρικόπουλου, η Βασίλισσα αγρίεψε στην άμυνα, ενώ επιθετικά παρέμεινε καυτή. Στο 15' διαφορά ήταν στο +6, στο 18 στο +9, ενώ η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε με τη μέγιστη έως τότε διαφορά της (48-35).
Στη γ΄ περίοδο ο Βεζένκοφ έδειξε τα δόντια του, παίρνοντας στην πλάτη του τον Άρη. Με 10 προσωπικούς πόντους του, η διαφορά στο 25 έφτασε στους 3 (53-50), ενώ στο τέλος της στους 5 (67-62). Ο Άρης, όμως, δεν άντεξε και στην 4η περίοδο. Η Βασίλισσα ήταν καταγιστική, ο Αθηναίου εκτελούσε κατά ριπάς και στα τελευταία 5 λεπτά το ζητούμενο ήταν η διαφορά (+11 στο Παλέ ο Άρης), η οποία τελικά και υπερκαλύφθηκε (93-77).
Δεκάλεπτα: 21-21, 48-35, 67-62, 93-77.
ΑΕΚ: Ουίλμπεκιν 10 (6ασ.), Ντελινινκάιτις 7 (1), Σάκοτα 2, Χέρστον 16 (5/5β., 4/5δπ., 1/4τρ.), Σαρικόπουλος, Αθηναίου 14 (1/1δπ., 4/5τρ., 3ασ.), Μιλόσεβιτς 10 (6ρ., 3ασ.), Μενσά Μπονσού 16 (12/17β., 2/6δπ., 12ρ., 4ασ.), Ίνγκλις 18 (6/10τρ., 3ρ., 3ασ.).

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΟΥΤΣ !

Η ΑΕΚ πέρασε από τον Ταύρο κερδίζοντας και την Καλλιθέα, σε ένα γήπεδο τραγικό, με τον Τραϊανό Δέλλα να το τονίζει στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της ΑΕΚ στάθηκε στις δηλώσεις του στον αγωνιστικό χώρο, στη νίκη, αλλά και στη συνέχεια. Αναλυτικά είπε: «Σήμερα είχαμε απέναντι καλή και έμπειρη ομάδα, ξέρει την κατηγορία. Μαζί και ένα κακό αγωνιστικό χώρο, που μας δυσκόλεψε εμάς και Καλλιθέα. Σήμερα δεν κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έκανε ευκαιρίες για γκολ η Καλλιθέα, εμείς όμως το σημειώσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο μετά το δεύτερο γκολ κρίθηκε το ματς».
Καταλήγοντας ο Δέλλας υπογράμμισε: «Θέλαμε τους τρεις βαθμούς, το επιδιώξαμε, προσπαθήσαμε και βάλαμε την μπάλα κάτω, αλλά ήτα αδύνατον να παίξουμε ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων. Είναι δύσκολο για προπονητές ότι δουλεύουν όλη την εβδομάδα, να βγει σε τέτοιο γήπεδο. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και το Σάββατο έχουμε το τελευταίο ματς. Ανοίγει μετά κύκλος νέων αγώνων, για να φέρουμε την ΑΕΚ ξανά εκεί που πρέπει. Η Καλλιθέα είναι καλή ομάδα, το ότι περιφέρεται της έχει στοιχίσει».

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ..

Πολλούς αγώνες έχει ήδη δει στη Βραζιλία ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και φαίνεται  πως από όλα τα ματς που είδε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, υπάρχει ένα από το οποίο θα μας απασχολήσουν κάποια ονόματα στην συνέχεια. Το ματς έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτη προς Παρασκευή ώρα Ελλάδας. Ήταν για την πρώτη κατηγορία του Παουλίστα κι έπαιξαν η μεγάλη Κορίνθιανς με την Πεναπολένσε. Έχουμε γράψει ξανά γι' αυτή την ομάδα.

Το ματς έγινε στην «Αρένα Κορίνθιανς», το νέο γήπεδο της ομάδας, που κατασκευάστηκε όπως είναι γνωστό για τις ανάγκες του πρόσφατου Μουντιάλ. Έγινε ματσάρα και η Κορίνθιας νίκησε τελικά με 5-3. Μιλάμε τώρα για ομάδες που σε εθνικό επίπεδο έχουν διαφορά δύο κατηγοριών. Στα πολιτειακά πρωταθλήματα ομάδες σαν την Πεναπολένσε υπογράφουν και παίκτες επιπέδου πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας για να ενισχυθούν, ειδικά γι' αυτά τα πρωταθλήματα.
Τέτοιους έχει και η Πεναπολένσε κι αυτός που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει προταθεί στην ΑΕΚ και είναι από τους βασικούς στόχους του σκάουτινγκ αυτού του ταξιδιού, είναι ο 23χρονος Κρισλάν Ενρίκε Ντα Σίλβα Ντε Σόουζα. Ή αλλιώς απλά Κρισλάν.
Ο Κρισλάν λοιπόν, πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της Πεναπολένσε. Και μπήκε μάλιστα και σαν αλλαγή στο ημίχρονο, επειδή αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού από το προηγούμενο ματς, εναντίον της Ρίο Κλάρο, που η Πεναπολένσε είχε νικήσει με 1-0 και ήταν πάλι ο σκόρερ. Ο Κρισλάν λοιπόν είναι αυτή την στιγμή δεύτερος σκόρερ στο Παουλίστα με 6 γκολ σε δέκα παιχνίδια.
Ανεβαίνει η... μετοχή
Ο Κρισλάν υπέγραψε όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, συμβόλαιο με την Πεναπολένσε για το Παουλίστα, με την ομάδα να έχει δικαίωμα ανανέωσης με την καταβολή ενός ποσού.
Στο εθνικό πρωτάθλημα του 2014, αγωνίστηκε σε καλή ομάδα, στην Νάουτικο στην Β΄ κατηγορία του Brasileirao, ενώ πριν αγωνιζόταν επίσης σε πολύ καλή ομάδα, την Ατλέτικο Παραναένσε.
Έχει ύψος 1.88 και παίζει και στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στα άκρα, κυρίως από τα δεξιά. Είναι αριστεροπόδαρος, οπότε για να τον χρησιμοποιούν στα δεξιά φαίνεται πως αρέσκεται να παίζει με το... ανάποδο πόδι.
Είναι ψηλό παιδί λοιπόν, «στεγνός» και από στυλ εντυπωσιάζει. Δεν προλαβαίνεις να δεις και περισσότερα σε ένα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις ενός ματς. Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, με την επιστροφή του Μιλοβάνοβιτς στην Αθήνα αυτό το όνομα θα συζητηθεί εντός ΑΕΚ και θα τον μελετήσει ο Δέλλας, όπως φυσικά και ο Ντούσκο. Άρα μιλάμε για όνομα που μπαίνει στην λίστα της «Ένωσης».
Βέβαια όταν μιλάς για παίκτη που είναι 23 ετών, είναι δεύτερος σκόρερ στο Παουλίστα και προέρχεται από δυο γκολ εναντίον της Κορίνθιανς μέσα στο γήπεδο της, αν ξέρεις από Βραζιλία καταλαβαίνεις πως γι' αυτόν τον παίκτη μπορεί να ζητούσαν δέκα το πρωί της Πέμπτης και να ζητάνε εκατό το πρωί της Παρασκευής. Κάπως έτσι κινείται το ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» εκεί. Να δούμε. Για να μπούμε σε αυτή την κουβέντα, πρέπει πρώτα ο παίκτης να «κλειδώσει» σαν στόχος.
Πηγή: ΩΡΑ των ΣΠΟΡ

OΛΟΙ ΟΑΚΑ !!

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Άρη (ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: 13:00, aek365/OTE Sport 4), έχοντας στόχο να συνεχίσει το σερί νικών και να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής



Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει η ΑΕΚ τον Άρη, για πρώτη όμως με τον κόσμο της στο πλευρό της και μάλιστα με όλα της τα (τελευταία) όπλα (Ποπς, Χέρστον, Ουιλμπέκιν). Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον αγώνα που θα κρίνει την είσοδο ή μη της Βασίλισσας στην 4άδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση τωνplay off.
Ο Άρης έχοντας το +11 του α' γύρου, αλλά και δύο νίκες παραπάνω από την ΑΕΚ, κατεβαίνει στην Αθήνα για έναν «τελικό», καθώς στους τελευταίους τέσσερις αγώνες πρόκειται να αντιμετωπίσει (και) τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Οδηγό για τους κίτρινους αποτελεί το τετραήμερο του Φεβρουαρίου, κατά το οποίο κέρδισαν δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Το θετικό για τον Δημήτρη Πρίφτη, που βασίζει το οικοδόμημά του σε έναν φανταστικό παίκτη, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, αλλά και στην πολύ καλή άμυνα της ομάδας, είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσίων.
Λευκό είναι και το απουσιολόγιο του Ντράγκαν Σάκοτα. Ο κόουτς της ΑΕΚ είδε τους παίκτες του να χάνουν τη συγκεντρώση τους στο τελευταίο ματς στη Ρόδο, ωστόσο η ομάδα πλέον μετρά 4 σερί νίκες και πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στον β' γύρο, προσφέροντας και μοναδικές στιγμές θεάματος. Μεγάλη «μπάλα» παίζουν όμως και οι πιστοί της Βασίλισσας, που αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα, σπρώχνοντας την ομάδα στη νίκη (εισιτήρια θα πωλούνται με 10, 15 και 30 ευρώ από τα Εκδοτήρια του «ΗΣΑΠ Σταθμός Ειρήνη» και Μπάσκετ Parking P5 - Πλησίον ΟΑΚΑ Μπάσκετ).

O TYΠΟΣ ΜΑΣ..

ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ !!..ΤΟ ΟΑΚΑ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΙΣΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΠΡΩΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΕΚ ..ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ;;

Ο Νάτσο Σκόκο μπήκε ξανά δυνατά στη ζωή της ΑΕΚ. Η Ένωση ψάχνει σοβαρότατα την περίπτωση του Αργεντινού παικταρά και δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα προκειμένου να τον φέρει ξανά στην Αθήνα για λογαριασμό της. Η περίπτωση εξακολουθούμε να τονίζουμε πως δεν είναι εύκολη. Ο Σκόκο δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Νιούελς και ένα από τα βασικά θέματα είναι τι θέλει να κάνει η ομάδα της Αργεντινής. Από την ΑΕΚ σκοπεύουν να χτυπήσουν και την πόρτα της Νιούελς κάνοντας μία πρώτη κουβέντα για τον Νάτσο. Να βολιδοσκοπήσουν κυρίως της προθέσεις της. Παράλληλα, οι επαφές με τον παίκτη θα συνεχιστούν ώστε να τον «ψήσουν» να κάνει πάλι το ευρωπαϊκό βήμα. Ακόμα και μία νέα μετακόμιση δεν είναι εύκολο να αποφασιστεί. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ θα το παλέψει για τον Σκόκο, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να κάνει πράξη αυτή την σπουδαία μεταγραφή του 30χρονου παικταρά.


ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Η λέξη ΣΤΕ είναι για τους οπαδούς της ΑΕΚ... τρομακτική. Από τοτε που το σχέδιο Γρανίτσα - Στρατηγέα χάθηκε από τα... ασφαλιστικά μέτρα το 2003 και για 12 χρόνια όποτε αχνόφεγγε η ελπίδα για γήπεδο πάντα αυτή η λέξη στοίχειωνε τα όνειρα μας. Και μπορεί ο Γρανίτσας κι ο Στρατηγέας να επιμένουν και... σήμερα πως το γήπεδο δεν βγήκε ποτέ από τα... Ολυμπιακά έργα και πως ο δεύτερος νόμος ισχύει αλλά η μεγάλη αλήθεια ειναι πως χθες τα όνειρα μας πήραν το πρώτο μέρος της εκδίκησης του. Η διαρροή της ομόφωνης απόφασης απόρριψης της προσφυγής του Δήμου, των 17 Μίκι Μάους δεν συζητήθηκε καν αλλά τουλάχιστον ο Μιχάλης Παπάζογλου αγόρευσε ενώπιον του ΣΤΕ, ήταν σαν μια νέα απελευθέρωση για ένα ολόκληρο κράτος γιατί όπως έχουμε πει υπάρχουν δεκάδες κράτη με πολύ λιγότερους υπηκόους από όσους έχει η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Η μεγάλη δύναμη που δεν νικάει πάντα αλλά κάνει κάτι νίκες που κανείς δεν μπορεί να τις σκεφτεί καν...
@Ήταν μεγάλη νίκη αυτή στο ΣΤΕ. Ψυχολογική πρώτα γιατί ότι μπορούσε να πάει στραβά πήγε στην προσπάθεια ανέγερσης του ΝΑΟΥ αλλά η εξέλιξη αυτή μας φέρνει παλιά καβάλα στο άλογο. Είναι μια μεγάλη προσωπική νίκη του Δημήτρη Μελισσανίδη που όπως χρεώνεται τις ήττες και τις καθυστερήσεις, γιατί έτσι γίνεται πάντα με τους ηγέτες, έτσι πρέπει να του πιστωθεί αυτή η νίκη. Που δεν κρίθηκε στις 6 Μαρτίου στην εκδίκαση ή χθες με την απόφαση αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 που ψηφίστηκαν στη Βουλή τα άρθρα 41 και 42 (πρώην 82 και 83) από όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ (λόγω της γνωστής κωλοτούμπας) και ΚΚΕ. Η ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά αυτή που έφτιαξε το πλάνο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο Νομος που κατέθεσε ο τότε ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης με προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, με σεβασμό στους νόμους και με το μυαλό πάντα στο ΣΤΕ. Γιατί στον Μελισσανίδη δεν αρκούσαν οι υποσχέσεις και ποτέ δεν υπήρξε καθησυχασμός. Η ομάδα εργασίας του νόμου που τα ονόματα της δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ ήταν η πιο καταρτισμένη που θα μπορούσε να υπάρξει και το χθεσινό αποτέλεσμα δικαιώνει αυτόν που τους επέλεξε. Όλα έγιναν τέλεια γιατί αν δεν γίνονταν έτσι δεν θα μπορούσε να περάσει ποτέ από το ΣΤΕ ο νόμος.
Ο Δήμος τα έπαιξε όλα για όλα λοιπόν, με έναν πράγματι πολύ καλό και εξειδικευμένο δικηγόρο, προσπάθησε να χτυπήσει τον νόμο εκεί που φαινόταν ευάλωτος όμως αυτή την φορά η ΑΕΚ δεν βιάστηκε και το κυριότερο δεν άφησε τα πάντα στην διάθεση της Βουλής όπως είχε κάνει ο Γρανίτσας με τον σύμβουλο Στρατηγέα. Έτσι η Αγιά Σοφιά πήρε την μεγαλύτερη νομική κάλυψη που μπορεί να πάρει οποιοδήποτε έργο. Το ΟΚ του ΣΤΕ. Και βέβαια όλα αυτά τα άρθρα που κρίθηκαν Συνταγματικά δεν προσβάλλονται πλέον με τίποτα και επειδή δεν υπάρχουν άλλα ευάλωτα η απόφαση είναι ουσιαστικά τελεσίδικη. Πλέον μόνο με "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" μπορεί να εμποδιστεί το έργο ζωής του λαού της ΑΕΚ.
@Θα πρότεινα στον Άρη Βασιλόπουλο να γλιτώσει την ξεφτίλα της Δευτέρας με το σχέδιο Μίκι Μάους με το γήπεδο και τα δυο κλειστά (!) γυμναστήρια που ζωγράφισαν στο χαρτί οι... εμπειρογνώμονες και να κλείσει ένα ραντεβού με την οικογένεια της ΑΕΚ για να δει τι άλλο μπορεί να κερδίσει από την ανέγερση της Αγια Σοφιάς από τα ήδη πολλά που κερδίζει ο Δήμος. Ποτέ δεν είναι αργά. Θέλουμε τον Δήμο αλλά κυρίως τους κατοίκους της πόλης μαζί μας όπως και είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους. Και τα 7000 ευρώ του Δήμου που πήγαν στράφι για μια χαμένη δίκη κόντρα στο όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο ο Δήμος που χωρίς την ΑΕΚ μπορεί να μην υπήρχε και που σίγουρα όταν η ΑΕΚ μπήκε στο σπίτι της δεν υπήρχε...
@Καλό Σαββατοκύριακο ΑΕΚάρα μου. Όλοι στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Κυριακής. Η Βασίλισσα μας περιμένει. Και μετά όλοι στον Ταύρο. Καλο ταξίδι και καλή επιστροφή στα αδέρφια μας που πάνε τελικό...

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..!! ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ..! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ..ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΚ..!! 

Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ;;

To aek365 επιβεβαίωσε την είδηση για την πανηγυρική δικαίωση από το ΣτΕ και σας παρουσιάζει τις επόμενες κινήσεις της Ένωσης



Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πανηγυρική δικαίωση της ΑΕΚ από το ΣτΕ. Το aek365 επικοινώνησε με υπευθύνους και μπορεί να επιβεβαιώσει απόλυτα την είδηση. Το ΣτΕ δικαίωσε ομόφωνα την ΑΕΚ και πλέον έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο για την ανέγερση της Αγια Σοφιάς.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Ένωση έχει στα χέρια της, με πανίσχυρο νόμο, τα επιπλέον 2,6 στρέμματα που χρειάζεται και φουλάρει τις μηχανές για να χτίσει το γήπεδο της στο οικόπεδο που της ανήκει. Τελεσίδικα η ΑΕΚ έχει 29 στρέμματα και προχωρά. Η απόφαση του ΣτΕ ειναι οριστική. Το Συμβούλιο αποφάνθηκε πάνω σε όλες τις διατάξεις και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέα προσφυγή.
Η ΑΕΚ προχωρά τις διαδικασίες για να πάρει στα χέρια της την άδεια και από τη στιγμή που θα την εξασφαλίσει τότε μπαίνουν οι μπουλντόζες και ξεκινά το χτίσιμο. Οι εκλογές είχαν προκαλέσει μια καθυστέρηση την οποία η Ένωση εκμεταλλεύτηκε για να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και να είναι 100% κατοχυρωμένη. Η εξέλιξη αυτή τη δικαιώνει και πλέον περιμένει την έκδοση της άδειας. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αλλά αυτή αναμένεται να βγει μέσα στον Απρίλιο. Στη συνέχεια η Ένωση ξεκινά την ανέγερση του γηπέδου.
Ο Δήμος έχοντας πληροφορίες πιθανότατα για την απόφαση του ΣτΕ "έτρεξε" τα πράγματα ώστε να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (30/3) συνάντηση με την ΑΕΚ. Εκεί θα πάει χωρίς να έχει κανένα όπλο στα χέρια μια και το οικόπεδο ανήκει τελεσίδικα στην Ένωση. Κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει να χτίσει στο χώρο της το νέο της σπίτι.
Ο μοναδικός τρόπος να μπει φρένο στην επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι η Κυβέρνηση, για κάποιο λόγο, να πάρει πάνω της το θέμα και να νομοθετήσει. Να καταργήσει με νέο νόμο των υπάρχων και στη συνέχεια να ψηφίσει και νόμο που δεν θα επιτρέπει στην ΑΕΚ να χτίσει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει πλέον για να εμποδιστεί η επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της και να σταματήσει μια τεράστια επένδυση.

KATI KAΛΟ ;;

Δικαστικός θρίαμβος της ΑΕΚ! Πανηγυρική δικαίωση των θέσεων της για το γήπεδο, καθώς ο νόμος για την κατασκευή του κρίθηκε ως συνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μια καθοριστική και άκρως θετική εξέλιξη έρχεται από το ΣτΕ για την προσπάθεια της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και μάλιστα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της προσπάθειάς που καταβάλει η Ένωση, προκειμένου να περάσει το πρότζεκτ για την «Αγιά Σοφιά» στην φάση της υλοποίησης. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι αναμενόταν από μέρα σε μέρα, πραγματοποιήθηκε και η ετυμηγορία είναι άκρως θετική για την Ένωση. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι ομόφωνα η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν αποδέχθηκε τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και 17… πολίτες κατά του γηπέδου της ομάδας. 

Με απλά λόγια, ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και στον οποίο στηρίχθηκε η ΑΕΚ για να εκπονήσει το πλάνο για την κατασκευή του νέου της γηπέδου αποδεικνύεται ότι σέβεται το Σύνταγμα, κάτι που αποτελεί πανηγυρική δικαίωση της Ένωσης και των θέσεων της. Η απόφαση θα πρέπει να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε ένα άκρως σημαντικό χρονικό σημείο για την ΑΕΚ, καθώς τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ανθρώπων της με τη Δημοτική Αρχή και το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να της… παρουσιαστούν προτάσεις για την κατασκευή του γηπέδου στην έκταση του προηγούμενου. Μόνο που πλέον η Ένωση θα πάει σε αυτή τη συνάντηση, γνωρίζοντας ότι ο νόμος με τον οποίο της παραχωρήθηκαν τα επιπλέον 2,4 στρέμματα είναι Συνταγματικός, με την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ..

Ολοκληρώθηκε η προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που διεξήχθη στα Σπάτα στο πρόγραμμα της οποίας συμμετείχαν όλοι κανονικά. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή των ποδοσφαιριστών για τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Καλλιθέα (29/3, 15:00). Ο Δέλλας πήρε τόσο τον Κορδέρο όσο και τον Ζόριτς που ξεπέρασαν τα προβλήηματα που αντιμετώπιζαν. Αναλυητικά την αποστολή αποτελούν οι :
Ανέστης, Βούρας, Ανάκογλου, Αραβίδης, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντούνης Μ, Πεταυράκης, Πλατέλλας, Ρόβας, Σαρρής, Σβάρνας, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Φαγέ, Ντακόλ, Μπαρμπόσα, Ζόριτς, Γιόχανσον και Κρισάντους.
Το Σάββατο η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Συνέντευξη του Σιμόες φιλοξενεί η εφημερίδα στο πρώτο της θέμα, ενώ στο... δεύτερο κάνει λόγο για "ηθική ικανοποίηση, αλλά και σκάνδαλο", γράφοντας για την κλήση σε απολογία των Περίερα - Κασάμι, με την ΩΡΑ να τονίζει: "Μονόδρομος η παραίτηση για τους "ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Οι άνθρωποι που άσκησαν πειθαρχική δίωξη στον Μελισσανίδη την επόμενη μέρα του αγώνα... χρειάστηκαν 15 (!!!) μερόνυχτα για να κάνουν το ίδιο γι' αυτούς που ασχημόνησαν σε βάρος εκατομμυρίων φιλάθλων και με κατηγορητήριο που εξασφαλίζει τιμωρία - "χάιδεμα".

SPORTDAY
Αυτή είναι η ποινή της ΑΕΚ
Για το θέμα του γηπέδου και το που "κολλάει" ασχολείται η εφημερίδα.

LIVE SPORT
"Δυσφορία για Κοντονή", αναφέρει η LS στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και προσθέτει: "Οι αιχμές του υφυπουργού κατά Μελισσανίδη προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της ΑΕΚ. Μάλλον σήμερα η εισήγηση στο ΣτΕ".

GOAL
Για τον Νάτσο Σκόκο γράφει στο πρώτο της σημερινό θέμα η εφημερίδα: "Η ΑΕΚ μίλησε με τον μάνατζερ του Αργεντινού σταρ και διερευνά πως μπορεί να κάνει το μπαμ ντύνοντάς τον ξανά στα κιτρινόμαυρα. Δέλεαρ το παχυλό συμβόλαιο που του προσφέρει

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

Εν αναμονεί της τιμωρίας της ΑΕΚ από τα αρμόδια όργανα για την διακοπή του άγωνα με τον Ολυμπιακό κύλησε η χθεσινή μέρα. Και η απόφαση δεν ήρθε. Αντίθετα ήρθε με απίστευτη καθυστέρηση η κλήση σε απολογία των Περέιρα και Κασάμι για τις προκλητικές ενέργειες τους στον αγώνα του ΟΑΚΑ! 

Πολύ περίεργη πράγματι αυτή η καθυστέρηση και σε συνδυασμό με το τάιμινγκ της κλήσης των δύο του Ολυμπιακού που βέβαια θα τιμωρηθούν με αστεία ποινή βάσει του άρθρου με το οποίο κλήθηκαν σίγουρα δημιουργείται ανησυχία για τυχόν… εκπλήξεις στις ποινές. Δυσάρεστες βέβαια… Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι το… υπερσκάνδαλο με αφαίρεση βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα λόγω του άρθρου 21 που χωρίς να προβλέπεται για αγώνα κυπέλλου προστέθηκε στο κατηγορητήριο. Θεωρώ δεδομένο πως δεν θα έχουν το θράσος να το κάνουν αλλά λίγο ταρακουνήθηκα χθες με τις πολλές συμπτώσεις. Για να δούμε. Η λογική πάντως λέει -3 βαθμούς και δύο αγωνιστικές τιμωρία έδρας αφού το επεισόδιο δεν κράτησε ούτε λεπτό. Ότι παραπάνω θα είναι πολύ αυστηρή ποινή και βέβαια η αφαίρεση βαθμών και από το επόμενο πρωτάθλημα σούπερ σκάνδαλο.

Κερασάκι στην τούρτα ήρθαν και οι δηλώσεις του εθνικού σταρ της Ζακύνθου Κοντονή στο Ιόνιαν TV.

Εκτός όλων των άλλων θεωρώ και αχαριστία την αναφορά του υπουργού αθλητισμού στην ΑΕΚ για τις εκλογές της Νέας Φιλαδέλφειας. Αχαριστία γιατί η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που δημόσια ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει όλες του τις κινήσεις για την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς, ήταν η πρώτη ομάδα που πλήρωσε τα νέα σκληρά μέτρα με διακοπή αγώνα που αν είχε γίνει ένα μήνα νωρίτερα θα είχε διακοπεί για 1-2 λεπτά και θα έληγε κανονικά χωρίς πρόβλημα και επίσης ήταν η πρώτη ΠΑΕ που πριν ανακοινωθεί η ποινή της δήλωσε δημόσια ότι την αποδέχεται.

Εκτός από το… “ευχαριστώ” να κληθεί και με το άσχετο με αγώνες κυπέλλου άρθρο 21 ήρθε κι ο Κοντονής να κατηγορήσει την ΑΕΚ φωτογραφίζοντας μάλιστα τον Μελισσανίδη για ανάμειξη στις εκλογές της Φιλαδέλφειας θριαμβολογώντας μάλιστα πως ο λαός δεν… μάσησε. Μιλάμε για υποκρισία δίχως όρια. Νέα λάσπη η απάντηση στους χαμηλούς τόνους που κράτησε η επίσημη ΑΕΚ στα όσα… εξωφρενικά άκουσαν οι ανθρωποι της την προηγούμενη Δευτέρα το ΥΠΑΠΕΝ (ΥΠΕΚΑ) από τους μην έχοντες το δικαίωμα να εκφράσουν άποψη συμβούλους που βρέθηκαν στο ραντεβού αντί του υπουργού που δεν... πρόλαβε. Και κατηγορίες για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη που δεν είχαν καμία ανάμειξη στις εκλογές της Φιλαδέλφειας, κακώς όπως έδειξε η ίδια η ζωή.

Κι από την άλλη μούγκα και κοκοκο για την πιο καραμπινάτη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής στον Πειραιά όπου ο Μαρινάκης πέταξε εκτός δεύτερου γύρου τον εξαιρετικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα και στο δεύτερο γύρο νίκησε τον δήμαρχο Μιχαλολιάκο βγάζοντας δήμαρχο Πειραιά τον υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μώραλη. Για εκεί δεν μας είπε τίποτα ο κύριος Κοντονής. Προφανώς θεωρεί πιο ενοχλητικό το να κάνουν κριτική κάποια ΜΜΕ προσκείμενα στην ΑΕΚ στις απόψεις του Βασιλόπουλου για το γηπεδο από το να κατεβάζει ο πρόεδρος τον υπάλληλο της ΠΑΕ και να κερδίζει τις εκλογές. Δεν πειράζει. Αντέχουμε. Το δίκιο θα νικήσει. Και ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει…

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΘΑ ΔΕΣΩ ΜΕ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΟΥΡΑΣ ΣΙΜΟΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΟΛΩΝ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ. ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ..ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

OΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ..

Το δέσιμο, όμως, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών φάνηκε πιο χαρακτηριστικά από ποτέ στο θέμα του Πέτρου Μάνταλου. Κι αυτό ακριβώς σημείωσε και ο ίδιος ο ηγέτης των «κιτρινόμαυρων».
Μιλώντας στο επίσημο 
site του συλλόγου, ο άσος της «Ένωσης» ευχαρίστησε τους συμπαίκτες για την υποστήριξη και περιέγραψε ως ενδεικτικό στιγμιότυπο της δύναμης που του δίνουν το ότι ξύπνησε μετά το χειρουργείο και είδε 15-20 απ’ αυτούς στο δωμάτιο του.
Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της επιστροφής του, ο Μάνταλος τόνισε ότι δε βιάζεται -αρκεί να επανέλθει απολύτως καλά- ενώ υπογράμμισε πως η ΑΕΚ διαθέτει αρκετό βάθος στο ρόστερ για να μην επηρεαστεί από την απουσία του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάνταλος

Για την αποθεραπεία του:
«Το πιο δυσάρεστο είναι πως θα είμαι για πολύ καιρό μακριά από όλους, μακριά από την ομάδα, αλλά πόνοι δεν υπάρχουν πολλοί. Είμαι καλά. Είμαι στο πρώτο στάδιο της αποθεραπείας μου, έχω συνεννοηθεί και με τον κ. Πανταζή, ώστε να είμαι μαζί με την ομάδα, να προπονούμαι δηλαδή στα Σπάτα, ώστε να είμαι και εγώ κοντά στην ομάδα».
Για το αν είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός του:
«Τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η πρώτη φορά. Δεν είχα πολλούς τραυματισμούς. Είχα έναν, που ήταν πάνω-κάτω έναν μήνα. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Ό,τι είναι να γίνει, έγινε. Τώρα κοιτάω το πώς θα επιστρέψω».
Για τη φάση που τραυματίστηκε:
«Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Μέσα στο παιχνίδι δεν μπορούσα να καταλάβω πότε το έπαθα. Ήταν ζεστό το πόδι. Στο τέλος κατάλαβα. Είχα πει ότι αισθάνθηκα το κρακ στο πόδι μου και κατάλαβα ότι κάτι έγινε».
Για τους συμπαίκτες του:
«Όταν ξύπνησα από το χειρουργείο και γύρισα στο δωμάτιο μου, είδα 15-20 ποδοσφαιριστές. Με ευχαριστεί αυτό και τους ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις το δύσκολο έργο που έχω να κάνω».
Για τον συμπαίκτη που είναι πιο κοντά του:
«Πιο κοντά, επειδή μένουμε και κοντά, είναι ο Γροντής. Είναι αυτός που με έχει αναλάβει. Επειδή δεν μπορώ να οδηγήσω, εκείνος με βοηθάει στα πάντα. Στις θεραπείες, σε όλα. Αλλά όλα τα παιδιά είναι κοντά σε μένα. Έρχονται στο σπίτι όποτε μπορούν. Σε καθημερινή βάση όμως».
Για το πότε θα τον δούμε στο γήπεδο:
«Σε αυτά τα δύο ματς μου είπαν οι γιατροί να μην το ταλαιπωρήσω. Αλλά από το επόμενο ματς θα είμαι εκεί».
Για το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ:
«Το να είσαι με έναν άνθρωπο που είναι τόσα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο, σίγουρα είναι καλό. Είμαι σε καλά χέρια και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».
Για την επιστροφή του:
«Πάνω-κάτω ο χρόνος για αυτόν τον τραυματισμό είναι στάνταρ. Δεν έχει πιο γρήγορα. Να πω την αλήθεια όμως και εγώ δεν βιάζομαι. Έξι μήνες, έξι μήνες… Αλλά να γυρίσω όπως πρέπει και καλά».
Για το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα η απουσία του:
«Έχουμε ξαναπεί, είμαι και εγώ ένας από τους 30 της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές, έχει βάθος στο ρόστερ της για να προχωρήσει στη συνέχεια. Και το δείχνει».
Για την Εθνική:
«Άτυχος δεν είμαι μόνο για την Εθνική. Είμαι και για την ΑΕΚ και την προσωπική μου ζωή. Και για τα πάντα. Με έχει φέρει πίσω για μήνες. Αφού όμως ήταν να γίνει, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα δούμε όλοι την Εθνική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά».
Για το αν επικοινώνησαν από την Εθνική μαζί του:
«Έχω μιλήσει και με τον Καραγκούνη και με τον Κωστένογλου. Με πήραν τηλέφωνο μετά το χειρουργείο για να μου ευχηθούν καλή ανάρρωση».

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Χρόνια πολλά σε όλους για την χθεσινή μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας αλλά και του έθνους μας. Μια πολύ μεγάλη μερα που πάντα πρέπει να θυμόμαστε και να σεβόμαστε. Και με την ευκαιρία ακόμη κι αν υπάρχουν στοιχεία που λένε πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα μάθαμε σημασία έχει πως κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν κάτι τρελό και χάρη σε αυτή την τρέλα που πήγε κόντρα σε κάτι παγιωμένο για γενιές ολόκληρες μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα. Τίποτα λοιπόν δεν μπορεί να μειώσει εκείνους τους μεγάλους άντρες που έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Ούτε το αποτέλεσμα του αγώνα τους.
@ Πλησιάζει η Κυριακή με τα τρία μέτωπα. Η ΑΕΚ παίζει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τελικό κυπέλλου χάντμπολ μέσα σε λίγες ώρες. Και οι τρεις αγώνες έχουν μεγάλη κρισιμότητα και αν ο ΕΣΑΚΕ τελευταία στιγμή δεν έφερνε δύο ώρες πίσω το ΑΕΚ - Άρης τότε θα γίνονταν όλα την ίδια ώρα. Μιλάμε για το απόλυτο τρίλημμα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Με την ευκαιρία είναι πραγματικά απίστευτη η στάση του Άρη που έχει δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το μεγάλο του πρόβλημα είναι ο κόσμος της ΑΕΚ και στόχος του το όσο το δυνατό πιο άδειο ΟΑΚΑ. Του έκατσε το λαχείο με τον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ αφού το πιο μαχητικό κομμάτι της εξέδρας της ΑΕΚ θα ανέβει Θεσσαλονίκη σε μια οπαδική εκδρομή που δεν χάνεται. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περίεργο αλλά όποιος έχει μπει κάποιες φορές σε πούλμαν καταλαβαίνει γιατί δεν χάνεται η συγκεκριμένη εκδρομή. Εκτός από αυτό το λαχείο για τον Άρη έκατσε και η ίδια ώρα, που τελικά άλλαξε, μαζί με τον τελικό και το Καλλιθέα - ΑΕΚ. Τελικά οι πιέσεις της Βασίλισσας πέτυχαν το να έρθει τουλάχιστον δυο ώρες νωρίτερα το παιχνίδι ώστε να προλαβαίνει ο κόσμος να δει τα άλλα δύο ματς τηλεοπτικά ή να πάει και στον Ταύρο για τον αγώνα με την Καλλιθέα. Ο Άρης ξεσηκώθηκε για να περάσει το προφίλ του αδικημένου για μια απόφαση απόλυτα λογική που σε τίποτα δεν επηρεάζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα είναι στην Αθήνα από το Σάββατο και θα επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Και αφού προσπάθησαν να μην αλλάξει τίποτα στην ώρα του αγώνα, η ΑΕΚ είχε ζητήσει αρχικά να γίνει Σάββατο ο αγώνας, τώρα οι άνθρωποι του Άρη πιστεύοντας πως έχουν απέναντι την ΑΕΚ του 2010 προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους και με τους διαιτητές του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα φόβο ούτε καμία προσδοκία από την διαιτησία αλλά για λόγους τάξης δεν μπορεί να δεχτεί το αίτημα του Άρη για κλήρωση μεταξύ των διαιτητών που σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα. Ο λόγος είναι απλός. Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Αλεξάνδρειο η κλήρωση έγινε μεταξύ όλων των διαιτητών. Από που και ως που λοιπόν να αλλάξει η μέθοδος; Επειδή το θέλει ο Άρης; Ίσως κάποτε να γινόταν αυτό χωρίς καν να ερωτηθεί η ΑΕΚ. Τώρα δεν μπορεί να περάσει. Η ΑΕΚ εντός και εκτός παρκέ είναι ξανά ΑΕΚ. Και καλό θα είναι να το πάρουν όλοι απόφαση αυτό. Από εκεί και πέρα με όλο αυτό το παρασκήνιο αλλά και με μια απλή ματιά στη βαθμολογία και στο υπόλοιπο πρόγραμμα καταλαβαίνεις πως ο αγώνας της Κυριακής κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Η Βασίλισσα θέλει τη νίκη. Και περισσότερο μας θέλει όλους δίπλα της. Ήρθε η δική μας ώρα. Το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι υπέροχο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 15 μέρες(!), όμως φαίνεται ότι οι αρμόδιοι βγήκαν από τον λήθαργο και αφουγκράστηκαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο απαιτούσε να μην περάσουν στο... ντούκου οι χειρονομίες που έκαναν ο Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο Ελλάδας. Όσοι επέμειναν να στέκονται σε αυτό το περιστατικό, να το αναδεικνύουν και να ζητούν την παρέμβαση των ποδοσφαιρικών αρχών, επιτέλους δικαιώθηκαν, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον προπονητή και τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού για την συμπεριφορά τους.

ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΟΣ !!

Λόγο για να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση έδωσε ξανά στους ανθρώπους της ΑΕΚ ο Αντρέ Σιμόες. Ξεχώρισε (πάλι) ο Σιμόες
Ο 25χρονος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι της Μορεϊρένσε με τη Μαρίτιμο και πέτυχε, μάλιστα, το γκολ της ομάδας του στο τελικό 1-1. 

Έτσι, η εφημερίδα «Record» τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής (κάτι που έχει συμβεί κι άλλες φορές στην τρέχουσα σεζόν). 

Κάτι που χαροποίησε, βέβαια και τον ίδιο τον Πορτογάλο, που ανέβασε το σχετικό δημοσίευμα στο facebook κι έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Ξανά στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Τεράστια υπερηφάνεια όταν αναγνωρίζεται η δουλειά σου !!

O TYΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ Ή ΑΓΓΛΙΑ..ΕΔΩ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ..ΕΔΩ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ ..Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΛΛΑ..

Σημαντική θεωρείται η απουσία του Μιχάλη Μπακάκη από τον αγώνα της Κυριακής, κόντρα στην Καλλιθέα στον Ταύρο. Ο Έλληνας διεθνής λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική μας θα απουσιάσει από τον αγώνα της Κυριακής, όπως επίσης και οι επίσης διεθνείς Γροντής, Τζανετόπουλος.

Για το κέντρο άμυνας τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα με τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο να ξεκινούν βασικοί. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο προπονητής έχει δύο επιλογές: Η πρώτη είναι του Βασίλη Ρόβα, ο οποίος έχει καλύψει αυτή τη θέση ουκ ολίγες φορές (τελευταία στο ματς με τον Φωστήρα όταν πήρε τη θέση του Μπακάκη κατά τη διάρκεια του ματς) και η δεύτερη είναι η ο Νίκος Γεωργέας. Σπάνια παίζει πλέον ο πιο παλιός παίκτης της ΑΕΚ, με τον Δέλλα να τον "φυλάει" για ειδικές περιπτώσεις.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ !!

Σε επιβεβαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης, που θα κρίνει πολλά για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, προχώρησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας. 

Μετά την καθησυχαστική δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη και την ανακοίνωση του ΥΠΕΠΑΝ (η οποία διέψευδε το κλίμα διαφωνίας στη συζήτηση με την «Ένωση») η δημοτική αρχή προανήγγειλε και επίσημα τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Έτσι, την προσεχή Δευτέρα, τόσο η πλευρά της ΑΕΚ (μέσω της Ερασιτεχνικής, της «Δικέφαλος Α.Ε» και της «Dimand»), όσο και αυτές του ΥΠΕΚΑ και του Δήμου θα κάτσουν στο τραπέζι, με στόχο να βρεθεί λύση για να προχωρήσει η κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς». 
Όλοι στο τραπέζι για το γήπεδο της ΑΕΚ
Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Στα πλαίσια της πάγιας θέσης για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας και στο χώρο που ιστορικά ανήκει στο Σύλλογο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα της Χαλκηδόνας (Αχαρνών 464 και Αγίων Αναργύρων). Στην σύσκεψη αυτή έχουν καλεστεί να παραστούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., η εταιρεία υλοποίησης του έργου «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε», και η εταιρεία DIMAND A.E που έχει αναλάβει τον συντονισμό του έργου. Από την μεριά της Κεντρικής Διοίκησης το κάλεσμα απευθύνεται στο ΥΠΕΚΑ /Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού.

Σκοπός της παραπάνω σύσκεψης είναι η συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του γηπέδου, με στόχο την σύνθεση και υλοποίηση μιας κοινά αποδεκτής και εφικτής λύσης προς όφελος της πόλης και του Συλλόγου της Α.Ε.Κ»

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ..

«Όχι» στη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας, «όχι» στην αναζωογόνηση μιας ολόκληρης περιοχής που έχει μαραζώσει, όχι στον πολλαπλάσιο τζίρο που θα δημιουργήσει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πραγματική οικονομία



Όπως πληροφορηθήκατε, η συνάντηση που είχαν την Δευτέρα (23/3) οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν, όσον αφορά τη στάση της Κυβέρνησης. Η συζήτηση οδηγήθηκε σε πρώτη φάση αδιέξοδο, καθώς η πλευρά του Υπουργείου έδειξε να υιοθετεί τις θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για κατασκευή του γηπέδου στην έκταση του προηγούμενου, κάτι που στην ΑΕΚ δηλώνουν μετά βεβαιότητας ότι είναι εντελώς ανέφικτο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση για την εν λόγω συνάντηση χαρακτήρισε τα αποτελέσματά της «απογοητευτικά». Ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα και από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ, ενώ την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή και του Δήμου, με την ελπίδα σε αυτήν να βρεθεί επιτέλους μια λύση.
Σε αυτό το πρώτο ραντεβού, ωστόσο, με την στάση που κράτησε -έστω και... ανεπίσημα, καθώς έτσι χαρακτήρισε τη συνάντηση- το ΥΠΕΚΑ έδειξε να γυρίζει την πλάτη στο όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της ΑΕΚ. Ακόμη σημαντικότερο, όμως, στην εποχή που ζούμε, είναι ότι φάνηκε να γυρνά την πλάτη σε ένα αναπτυξιακό έργο που τη δεδομένη στιγμή έχει τρομερή ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Κι αυτό είναι το πιο οξύμωρο της όλης υπόθεσης. Ότι τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν συνεχώς την ανάγκη «επανεκκίνησης» της ελληνικής οικονομίας, ένα έργο πνοής δεν έχει την αναμενόμενη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση.

O AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο φιλοξενεί η Ώρα: "Να είμαστε ψύχραιμοι, δεν έχει υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη, θα βρεθούν λύσεις για όλα", λέει ο Τίγρης, ενώ η εφημερίδα γράφει για τα μεταγραφικά: "Όλα στην Αθήνα! Ο Μιλοβάνοβιτς συναντήθηκε με Λούκα, συζητάει με Κρισιούμα και μάνατζερ, αλλά στην Ελλάδα μαζί με Μελισσανίδη, Μπάγεβιτς, Δέλλα θα παρθεί η οριστική απόφαση για το αν και πώς θα προχωρήσει η ΑΕΚ".

SPORTDAY
Για "εμπόδια" στο θέμα του γηπέδου γράφει η SD και προσθέτει: "Η συνάντηση των ανθρώπων της Ένωσης με μέλη του ΥΠΕΚΑ έπεσε στο κενό των... τριών στρεμμάτων του Άλσους".

LIVE SPORT
Για το θέμα του γηπέδου γράφει και η LS: "Σοκ για την ΑΕΚ! Πλήρες αδιέξοδο στη συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ για την Αγιά Σοφιά. "Χτίστε στα 26 στρέμματα", η κυβερνητική απαίτηση. "Γήπεδο μόλις 22.000 θέσεων σε τόση έκταση", η απάντηση Ανδριόπουλου.

GOAL
Γηπεδικό συνέχειας και στο Goal: "Διγλωσσία ΠΑΕ και Μάνας ΑΕΚ! "Θα βρεθεί λύσει για το νέο γήπεδο" υποστηρίζουν τα πλέον αρμόδια χείλη, "επιεικώς απογοητευτικό", χαρακτηρίζει τη στάση του ΥΠΕΚΑ η Ερασιτεχνική. Σύμπλευση υπουργείου και δήμου".

AIΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΤΙΓΡΗΣ !!

Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης με την κυβέρνηση για την «Αγια-Σοφιά» απέχει πολύ από ό,τι περίμεναν στην ΑΕΚ και για το λόγο αυτό το χαρακτήρισαν απογοητευτικό με σχετική ανακοίνωση. Η κυβέρνηση μετέφερε στην πλευρά της «Ένωσης» την πεποίθηση πως το γήπεδο μπορεί να γίνει και χωρίς τα στρέμματα από το άλσος, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν οι «κιτρινόμαυροι» και τονίζουν πως έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος, που όμως κι αυτός-όπως ειπώθηκε-είναι πιθανό να καταργηθεί. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρά το δεδομένο προβληματισμό, διατηρεί την ψυχραιμία του και αισιοδοξεί. «Δεν προκύπτει λόγος να χάσουμε την ηρεμία μας. Να είμαστε ψύχραιμοι, δεν υπάρχει καμία αρνητική εξέλιξη, συζητάμε και θα βρεθούν λύσεις για όλα», αναφέρει με δήλωσή του στην «Ώρα για Σπορ». 

Κρίσιμη είναι η συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας, στην οποία αυτή τη φορά αναμένεται να είναι ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Τσιρώνης, αλλά και άνθρωποι του Δήμου (ίσως και ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος), πέρα από τα στελέχη της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924». 

Στην ΑΕΚ περιμένουν από το Δήμο να αποδείξει ενώπιον της «κεφαλής» του υπουργείου όσα ισχυρίζεται περί δυνατότητας να γίνει το γήπεδο στην παλιά του έκταση, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν πολύ, ενώ είναι έτοιμοι να αντιπαρατάξουν τα δικά τους επιχειρήματα με στόχο να πείσουν την κυβέρνηση πως το έργο δεν θα πλήξει το περιβάλλον, αλλά αντίθετα θα δώσει πνοή ανάπτυξης σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και σε μια περίοδο που τέτοια έργα σπανίζουν και είναι αναγκαία. 

TA ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

Ηπεριγραφή που έκανε η ΑΕΚ στην πρώτη επίσημη συνάντηση των ανθρώπων της με στελέχη της κυβέρνησης από την ημέρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανέλαβαν ήταν απόλυτα πετυχημένη. Και περιεκτική. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Γιατί μπορεί ο υπουργός που έκλεισε το ραντεβού να μην εμφανίστηκε επειδή καθυστέρησε σε άλλη υποχρέωση αλλά ήταν εκεί δυο βασικοί σύμβουλοι του οικολόγου Τσιρώνη που μετά από μιάμιση ώρα παρουσίασης που τους έκανε ο Ανδριόπουλος αναλύοντας με λεπτομέρειες τα πάντα για το γήπεδο αυτό που είχαν να πουν ήταν ότι ο δήμος μπορεί να κάνει το γήπεδο χωρίς τα δυόμισι στρέμματα. 


Είναι πράγματι απίστευτο το ότι αρμόδιοι φορείς παίρνουν στα σοβαρά μελέτες της πλάκας του Βασιλόπουλου που φυσικά ούτε τα χρήματα έχει ούτε τους συνεργάτες που θα μπορούσαν να κάνουν μια σοβαρή μελέτη για το τι μπορεί να χτιστεί στο οικόπεδο της ΑΕΚ. Θα χρειαζόταν τουλάχιστον 6 μήνες και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να γίνει μια σοβαρή μελέτη. Κι αν την Δευτέρα στην συνάντηση που κλείστηκε, προφανώς είναι αυτή που είχε υποσχεθεί ο… Τσίπρας στους παλαιμάχους, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως ο… πολεοδόμος Βασιλόπουλος θα παρουσιάσει μελέτη για γήπεδο 32.000 θέσεων και δύο κλειστά γυμναστήρια (!!!) 7.000 και 2.000 θεατών στα 26 στρέμματα του παλιού οικοπέδου τότε εκτός από τον μάγο Κόπερφιλντ που πρέπει να σκίσει τα πτυχία του επιβάλλεται και η τοποθέτηση του Άρη στη θέση του Βαρουφάκη. Είναι σίγουρο πως με ένα δυο δισ. θα εξοφλήσει όλο το… χρέος. Και μετά τρέμε Γερμανία…. ερχόμαστε.

Η σοβαρότητα έχει χαθεί εδώ και καιρό για τον δήμο με τις συνεχείς κωλοτούμπες και τα ψέματα όμως το ανησυχητικό είναι το πρώτο δείγμα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την κωλοτούμπα της συμφωνίας που έγινε καταψήφιση του νομοσχέδιου χωρίς η ΑΕΚ να αλλάξει ούτε λέξη από αυτά που συμφωνήθηκαν και ανακοινώθηκαν με κάθε επισημότητα στη Βουλή από σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης, μετά τις απίθανες προεκλογικές αρλούμπες διαφόρων τύπων σαν τον Φίλη φτάσαμε στην απογοητευτική πρώτη συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ.

Είναι εντυπωσιακό και πρωτοφανές αντί να πειθαρχήσει μια Δημοτική παράταξη του 19% στο κόμμα που την στήριξε και που είναι πλέον κυβέρνηση να έχει συμβεί το αντίθετο. Δέκα γραφικοί παρέσυραν το κυβερνών, πλέον, κόμμα να αθετήσει την συμφωνία που είχε κάνει και είχε ανακοινώσει τρεις φορές (!), παρέσυραν υποψήφιους βουλευτές να λένε του κόσμου τις βλακείες προεκλογικά, κάποιοι το πλήρωσαν, και τώρα παρασύρουν το ΥΠΕΚΑ να παίρνει στα σοβαρά δήθεν μελέτες που δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε τα μέσα να πραγματοποιήσουν αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε κατάργηση του νόμου που δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να χτίσει ανεξάρτητα αν εγκριθεί από το ΣΤΕ! Απίστευτα πράγματα και πρωτοφανή.

 Και όλα αυτά επειδή δεν κάθονται να σκεφτούν το εξής απλό. Αφού η ΑΕΚ θέλει να χτίσει γήπεδο και μόνο γήπεδο με ελάχιστους εμπορικούς χώρους ποιος είναι ο λόγος να ζητήσει και να πάρει τα δυόμισι στρέμματα αλσους για τα οποία τα ανταποδοτικά που ανέλαβε να δώσει ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος του γήπεδου. Αν γινόταν βρε ζώα το γήπεδο στο οικόπεδο της θα έκανε όλη αυτή την διαδικασία να μπλέξει με ΣΤΕ και γελοίους οικοταλιμπάν για τα 40 ξερά και ετοιμόρροπα πεύκα του εγκαταλειμμένου άλσους; Αφήστε όλα τα άλλα επιχειρήματα απ’ έξω και σταθείτε σε αυτό.

Την Δευτέρα λοιπόν θα γίνει η συνάντηση και εκεί απλά θα επιβεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν το γήπεδο. Μιλάω για τον Δήμο γιατί ακόμη για την κυβέρνηση έχω μια ελπίδα ότι θα κάνει το σωστό αν προλάβει να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός και καταλάβει απλά πόσο χαμένος θα βγει και ο ίδιος και το κόμμα του και η κυβέρνηση και ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αν αυτό το υπέροχο γήπεδο που εκτός των άλλων θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίες ματαιωθεί όπως ο Βοτανικός από τους ίδιους ανθρώπους, για γελοίους πάλι λόγους.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ !!

Δεν κατάλαβα γιατί προκάλεσε έκπληξη η στάση του ΥΠΕΚΑ απέναντι στο γηπεδικό ζήτημα της ΑΕΚ. Σαφής ήταν εξαρχής η θέση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του δημάρχου που εξελέγη στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη στήριξή του.

Τα ίδια έλεγαν προεκλογικά όσοι έχουν λόγο που “μετράει” στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, τα ίδια λένε και μετεκλογικά. Εκτός αν πίστευε κανείς τις τηλεοπτικές εξαγγελίες της... Αυλωνίτου ότι “δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν κοπεί και κάνα δέντρο”.

Το έγραφα από την πρώτη στιγμή, το επαναλαμβάνω και σήμερα: όποιος δεν βλέπει πού πηγαίνει το πράγμα με την “Αγια-Σοφιά” προφανώς εθελοτυφλεί. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως μόνο με θαύμα θα ξαναχτίσει η ΑΕΚ το σπίτι της στα πατρογονικά της χώματα. Γιατί δεν την θέλουν την ΑΕΚ αυτοί που έχουν τις τύχες της Νέας Φιλαδέλφειας στα χέρια τους!

Και δεδομένου και του αρνητισμού που εξέφραζε σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν τις εκλογές απέναντι στον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν έχω κανέναν λόγο να πιστέψω ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να “λογικέψει” το στέλεχός της που έχει στα χέρια του τα κλειδιά της πόλης και τους συν αυτώ.

Μακάρι να πέσω έξω και να δικαιωθούν οι (υπερ)αισιόδοξοι που ελπίζουν ακόμη σε μία αιφνίδια και θεαματική μεταστροφή της (ξεκάθαρης) στρατηγικής που έχουν χαράξει η πολιτική ηγεσία και η δημοτική αρχή εναντίον του σχεδίου που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ.

Η καραμέλα των “συμφερόντων” έχει λιώσει. Και η προσχηματική υπεράσπιση των μόλις 2,5 στρεμμάτων του (εγκαταλελειμμένου εδώ και δεκαετίες) Άλσους, τα οποία θα πρέπει να δοθούν -βάσει νόμου- στην ΑΕΚ για να φτιάξει το γήπεδό της, δεν πείθει κανέναν. Ειδικά τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει δεσμευτεί νομικά για πολλαπλάσιο ανταποδοτικό όφελος σε χώρους πρασίνου, προσφέροντας στον δήμο τουλάχιστον 5.000 δέντρα (έναντι των... 52 που θα πρέπει να κοπούν).

Τίποτα όμως δεν είναι ικανό να συγκινήσει τη δημοτική αρχή, που παραμένει δέσμια των σκληροπυρηνικών και ιδεολογικά ακραίων στοιχείων που την πατρονάρουν. Ούτε οι 2.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε μία εποχή και μία πόλη που η ανεργία αποτελεί μάστιγα. Ούτε η προοπτική για εμπορική και κοινωνική ανάσταση της περιοχής, η οποία μαραζώνει όλα αυτά τα χρόνια που είναι αναγκασμένη να ζει μακριά από την ΑΕΚ. Ούτε μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων που θα τονώσει την αγορά και θα δείξει ότι σ' αυτόν τον τόπο μπορεί να υπάρξει, επιτέλους, στοιχειώδης ανάπτυξη.

Το συμφέρον και οι αγκυλώσεις των ολίγων, που δεν θέλουν την ΑΕΚ στα πόδια τους και στην καθημερινότητά τους, στερεί το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων να ξαναδούν την ομάδα τους στον δικό της χώρο, στο δικό της οικόπεδο. 

Και ταυτόχρονα περνάει (ξανά) το μήνυμα ότι η Ελλάδα του 2015 δεν θέλει μεγάλα έργα, δεν θέλει επενδύσεις, δεν θέλει ανάπτυξη, δεν θέλει απασχόληση. Θέλει μιζέρια, τέλμα, στασιμότητα, ανεργία, δανεικά, φτώχεια και... καλή καρδιά.

Είμαι βέβαιος πως το σαμποτάρισμα του εγχειρήματος της ΑΕΚ δεν θα σταματήσει στις προσφυγές στο ΣτΕ ή στις διαφωνίες, τα “απαγορευτικά” και τις απειλές για... κατάργηση του νόμου από το ΥΠΕΚΑ. Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε, τρισχειρότερα, αν η ΑΕΚ επιδείξει το... θράσος να επιμείνει στο πλάνο της για τη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Διότι απέναντί της έχει ορκισμένους εχθρούς αυτού του πλάνου, όχι συνομιλητές με πνεύμα συνεργασίας. Δεν βλέπω πουθενά ανοιχτά μυαλά. Δεν διακρίνω από κανέναν καλή διάθεση. Δεν διαπιστώνω από κανέναν υπεύθυνο ευρωπαϊκά κριτήρια στην αντίληψη της πραγματικότητας.

Και τα πολιτικάντικα κλισέ τύπου “θέλουμε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά να χτίσει μόνο μέσα στα στρέμματα που της ανήκουν”, τα ακούω βερεσέ.

Λέγονται, βλέπετε, εκ του ασφαλούς όλα αυτά, αφού άπαντες γνωρίζουν ότι στο υπάρχον οικόπεδο δεν μπορεί να ανεγερθεί ένα γήπεδο του 2015-2016, αλλά μία στρούγκα του 1930-1931. Δεν τους νοιάζει, όμως. Ίσως γιατί αυτή είναι η ιδανική Ελλάδα για ορισμένους: η προπολεμική!

Αλλά... ξέχασα: ο δήμος έχει τις δικές του... μελέτες. Που υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει “κανονικό” γήπεδο, προδιαγραφών UEFA, στην έκταση που καταλάμβανε το “Νίκος Γκούμας”. 

Απομένει να δούμε αν αυτές οι μελέτες είναι τόσο αξιόπιστες όσο και οι διαβεβαιώσεις ότι “δεν έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις”, την ίδια ώρα που ζητάμε από τη Μέρκελ κάνα ψιλό για να βγει ο μήνας και να μην γυρίσουμε όντως στην... προπολεμική εποχή.

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002