Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ !!

Ως αρχηγός της ΑΕΚ βρίσκεται μόνιμα... υπό πίεση, όμως έχει μάθει να τη διαχειρίζεται. Πώς; Όπως εξήγησε, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα στα καλά και δεν απογοητεύεται στα άσχημα. Ο Πέτρος Μάνταλος έχει μάθει πλέον να διαχειρίζεται και τον... θόρυβο γύρω από τη θέση που αγωνίζεται.
Ο Έλληνας μέσος μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Πολωνία και εμφανίστηκε σίγουρος για την ομάδα που φτιάχνεται στο Κίελτσε, αλλά και για τα βήματα που έχει κάνει ο σύλλογος συνολικά σε όλα τα επίπεδα. Και δεν και τόνισε ότι θέλει να αποφύγει τα μεγάλα λόγια, δεν έκρυψε την πίστη του ότι φέτος είναι η χρονιά της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που παρουσιάζει η ομάδα, διακρίνεις πληρέστερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι ενόψει και των ευρωπαϊκών αγώνων;
«Νομίζω ότι η ομάδα έχει καλύψει τα οποία κενά υπήρχαν την προηγούμενη χρονιά, έχουν αποκτηθεί καλοί παίκτες, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός στη κάθε θέση και ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ κάθε ομάδας. Τα παιδιά που έχουν έρθει θα βοηθήσουν στο μέγιστο».
Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αποφύγετε ως ομάδα προκειμένου να μην επαναληφθεί το περυσινό λάθος, όταν ουσιαστικά ο στόχος του πρωταθλήματος χάθηκε πολύ νωρίς;
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, αυτό που από την αρχή είπαμε να κάνουμε και το τηρούμε, είναι το να μη λέμε πολλά, να σταματήσουμε τα πολλά λόγια, να θέσουμε μεταξύ μας τους στόχους ώστε να δουλέψουμε και τώρα αλλά και μέσα στη σεζόν, κοιτάζοντας τη χρονιά παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό που εγώ λέω είναι να αφήσουμε στην άκρη τα μεγάλα λόγια, ό,τι δηλαδή η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, ή για να μπει σε ομίλους και να κοιτάζουμε αγώνα με τον αγώνα για να διαπιστώσουμε που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα».
Η περυσινή σεζόν ήταν ομολογουμένως περίεργη. Ποιο μάθημα πήρατε μέσα από αυτήν;
«Η ομάδα πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημά της. Δεν ευθύνεται συγκεκριμένα ένα πρόσωπο, κάποιος παίκτης ή ένας προπονητής. Όλοι έχουμε αντιληφθεί και αναλογιστεί τις ευθύνες μας. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από όσα έχουμε πετύχει από τα μισά της σεζόν και μετά, ώστε αυτή η πορεία να γίνει ο οδηγός μας για όλη τη σεζόν. Να μη χαθούν πάλι αυτοί οι 3-4 μήνες που χάθηκαν πέρυσι».
Είναι πιστεύεις το ξεκίνημα, το κλειδί για μια καλύτερη σεζόν;
«Μπορεί το ξεκίνημα της σεζόν να είναι καλό και στη μέση να τα χαλάσουμε πάλι. Η ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, οφείλει να έχει διάρκεια. Εκεί είναι το κλειδί, στη διάρκεια».
Σας πείραξε περισσότερο ο τρόπος που χάθηκε το Κύπελλο ή το ότι χάθηκε ένα τρόπαιο;
«Το πως και το γιατί, για μένα πέθαναν εκείνη τη στιγμή. Και τώρα που μιλάμε, έχουν μικρή σημασία για μένα. Το θέμα είναι ότι φτάσαμε στον τελικό και δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο, να το καταφέρουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αυτή η πίκρα μας μένει. Όλα τα άλλα αποτελούν ένα κομμάτι που δεν αφορά και τόσο εμάς».
Έχουμε δει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από τον προπονητή να σε χρησιμοποιεί τόσο σε ρόλο «δεκαριού», όπως επίσης και για περισσότερο χρόνο, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Εσύ έχεις πει ξεκάθαρα πολλές φορές που προτιμάς να παίζεις. Όλο αυτό θεωρείς ότι μπορεί να σε επηρεάσει; Όλες αυτές οι μετατοπίσεις. Διότι και στην Εθνική σε βλέπουμε επίσης σε διαφορετική θέση.
«Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν είχα σταθερή θέση μέσα στην ομάδα. Πλέον αρχίζει να μου γίνεται συνήθεια. Είμαι και πιο άνετος. Σίγουρα με την έλευση του Κλωναρίδη, πιστεύω ότι θα το δούμε πάλι αυτό το σκηνικό, αν και πλέον αρχίζει να μη μου φαίνεται και τόσο κακό, όσο στις αρχές».
Περισσότερο στο αριστερό άκρο ή περισσότερο πιο πίσω, στην τριάδα, θα σου άρεσε να παίζεις;
«Σίγουρα στο κέντρο μου αρέσει πιο πολύ, όποια κι αν είναι η θέση, αλλά πλέον και ως αριστερός εξτρέμ, μου είναι ευχάριστο».
Αφού θέλοντας και μη εξοικειώνεσαι με τη θέση, ποια κομμάτια σου έλειπαν ή σου λείπουν ακόμα προκειμένου να «κουμπώσεις» εκεί όπως πρέπει;
«Σίγουρα τα δύο στοιχεία που διακρίνονται σε έναν εξτρέμ είναι η έκρηξη και η ταχύτητα, τα οποία δεν αποτελούν τα δυνατά σημεία μου. Ο προπονητής μου παρέχει τη δυνατότητα και την ελευθερία, όταν με χρησιμοποιεί στα άκρα, να κινούμαι όπως μου ταιριάζει, να συγκλίνω προς τα μέσα, σίγουρα δεν παίζω σαν εξτρέμ. Δεν είμαι πολύ της γραμμής».
Χρόνο με το χρόνο, νιώθεις μεγαλύτερη πίεση ή μικρότερη; Το διαχειρίζεσαι καλύτερα ως αρχηγός της ομάδας;
«Και τώρα που μιλάμε είμαι αρκετά άνετα, δεν έχω θέμα ούτε για τη θέση, ούτε για το αν είμαι αρχηγός. Προσπαθώ να απολαμβάνω την κάθε προπόνηση, το κάθε παιχνίδι και να είμαι άνετος».
Νιώθεις ότι ο κόσμος ζητάει περισσότερα από εσένα;
«Σίγουρα ο κόσμος έχει πάντα απαιτήσεις, από τον κάθε ποδοσφαιριστή, όχι μόνο από εμένα. Θέλει κάθε χρονιά, κάθε ματς ξεχωριστά, να βλέπει και κάτι καλύτερο από τον κάθε έναν».
Το ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ζητά περισσότερα από εσένα ξεχωριστά, σε γεμίζει εκτός από ευθύνη και με αυτοπεποίθηση;
«Το να ζητά περισσότερα από σένα σημαίνει ότι σε πιστεύει κιόλας. Δεν θα ζητούσαν πολλά από κάποιον μικρό, ο οποίος για παράδειγμα βρίσκεται για πρώτη χρονιά στην ομάδα. Το να ζητούν με γεμίζει με κίνητρο για να θέλω να πετύχω κι άλλα, να γίνω ακόμα καλύτερος».
Φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού για χρόνια. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ο αρχηγός της ΑΕΚ;
«Σίγουρα δεν είναι και από τα πιο εύκολα πράγματα. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ΑΕΚ, πόσο κόσμο κουβαλάει μαζί της, πλέον το αντιμετωπίζω ως κάτι ευχάριστο. Είναι τιμή για μένα να παραμένω αρχηγός για τρίτη σεζόν και το ευχαριστιέμαι, δεν μου δημιουργεί πίεση ή κάτι άλλο».
Αισθάνεσαι ότι κατά περιπτώσεις σε αντιμετωπίζουν καχύποπτα; Για παράδειγμα όταν έχασες εκείνη την ευκαιρία με την Εθνική ομάδα και προκλήθηκε σάλος, ειδικά στο διαδίκτυο. Θεωρείς ότι είναι εύκολο να σε αδικούν;
«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Θυμάμαι αυτό που είχε στείλει ένας φίλος, δοκάρι κι έξω άσχετος, δοκάρι και μέσα παικταράς. Νομίζω αυτό μπορεί να σας καλύψει. Και γενικά, αυτό που έχω μάθει μέσα σε αυτήν την ομάδα, στα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, είναι να έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Όταν γράφουν κάτι καλό για μένα να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα, όταν με κράζουν, να μην πέφτω στα πατώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002