Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2010

ΝΕΑ ΑΡΧΗ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ;;;


Στο πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι τον...επόμενο έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση στην Ένωση οι συνθήκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σχετικά ευνοϊκές.
Ισχυρή παρουσία του κιτρινόμαυρου κόσμου στις εξέδρες του Κλειστού των Τρικάλων που δημιουργούσαν ατμόσφαιρα έδρας αλλά και τα αγωνιστικά προβλήματα των γηπεδούχων ήταν τα θετικά στη «ζυγαριά» του αγώνα που είχε χαρακτήρα επιβίωσης. Και τελικά η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε αυτές τις συνθήκες και πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη φέτος που μπορεί να χαρακτηριστεί ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια.
Πράγματι η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 9-3 σκοράροντας με τρία συνεχόμενα τρίποντα. Όμως η αρνητική παρουσία του Φράνσις στον αγώνα αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ τους επέτρεψαν να προσπεράσουν με 11-10 έχοντας ένα επιμέρους σερί 8-0. Η πρώτη περίοδος που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και εκατέρωθεν λάθη από τις δύο ομάδες έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 15-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μηνάς Γκέκος επέλεξε χαμηλό σχήμα (με Μακ στο «5» χωρίς Φράνσις ή Τουτζιαράκη στο γήπεδο) το οποίο δεν έδειξε να λειτουργεί καθώς οι γηπεδούχοι σημείωσαν 5 αναπάντητους πόντους και ξέφυγαν με 20-15. Τα λάθη και από τις δύο ομάδες συνεχίστηκαν με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να εκδηλώσει επιθέσεις χάρη στο πιεστικό μαρκάρισμα του Προδρόμου στον Νικολαϊδη με αποτέλεσμα να μείνει η μπάλα «στα χέρια» 2 φορές. Η επιστροφή του Φράνσις στο παρκέ δεν βελτίωσε ιδιαίτερα τα πράγματα καθώς το πρώτο καλάθι των φιλοξενουμένων στο δεύτερο δεκάλεπτο επιτεύχθηκε πέντε(!) λεπτά μετά την έναρξή του. Όμως η ζώνη στην άμυνα αλλά και η άνοδος του Φράνσις έκλεισαν την μικρή «ψαλίδα» 26-24 και 28-26 πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο τελικά πέρασε στην ιστορία έχοντας ως σκορ το 31-26. Τα 3 στα 13 τρίποντα της Ένωσης στο πρώτο μισό του αγώνα μαρτυρούσαν πάντως την κακή επιθετική λειτουργία.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και με βελτιωμένη την επιθετική λειτουργία πλησίασαν στον ένα πόντο (35-34 και 37-36). Όμως η απελπιστική αστοχία στις βολές και οι βεβιασμένες και υπερβολικές επιλογές του Γκριν στην επίθεση σε συνάρτηση με την άνοδο του Τζιγκάνοβιτς και τις λύσεις που προσέφερε ο Τσαϊρέλης όχι μόνο δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να προσπεράσει αλλά ανέβασαν και τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της δηλαδή στους 7 πόντους (43-36). Κάπου εκεί όμως ο Μάκης Νικολαΐδης ήταν εκεί και με 5 δικούς του πόντους και 2 του Καλλινικίδη επήλθε η ισοφάριση (43-43).
Πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ένα αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε πάνω στο Φράνσις(επιεικώς υπερβολική η απόφαση αφού ο Προδρόμου αρχικά σπρώχνει τον σέντερ της ΑΕΚ και μετά όταν δέχεται ένα ελαφρύ σπρώξιμο πέφτει στο παρκέ με τρόπο που θα ζήλευε κι ο Γκρεγκ Λουγκάνης) δημιούργησε ευρύτερη ένταση κυρίως πάνω από τον κιτρινόμαυρο πάγκο με αποτέλεσμα την αποβολή του Δημήτρη Καρβέλα γενικού αρχηγού της Ένωσης.
Στη τελευταία περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε. Η σωστή αμυντική λειτουργία της Βασίλισσας της έδινε την ευκαιρία να πλησιάζει στο σκορ αλλά η εκτεταμένη αστοχία και πάλι άφηνε την προσπάθεια στη μέση.
Τελικά ένα 8-0 στο κρίσιμο σημείο της επέτρεψε να προηγηθεί για πρώτη φορά μετά την αρχή του ματς με τρεις πόντους (53-56). Το βραχυκύκλωμα των Θεσσαλών αλλά κι η επιβλητική παρουσία του Φράνσις που επιτέλους θυμήθηκε τον καλό εαυτό του ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (54-60) κι έγειρε τη πλάστιγγα προς τη μεριά της ΑΕΚ.
Το τελικό 59-65 επιτρέπει στη Βασίλισσα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.Η διαφορά των 8 πόντων που είχε χάσει το πρώτο ματς και είναι σημαντική σε περίοδο ισοβαθμίας μπορεί να μην καλύφθηκε αλλά αν η ΑΕΚ δείξει στα υπόλοιπα ματς το χαρακτήρα που έδειξε σήμερα πιθανότατα αυτό δεν θα έχει σημασία. Η βελτίωση στην άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν εμφανέστατη κι επί το πλείστον οι Κιτρινόμαυροι έλεγξαν το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι επέδειξαν σοβαρότητα στο κρίσιμο σημείο. Νικολαΐδης και Καλλινικίδης «μίλησαν» όταν έπρεπε ενώ ο Φράνσις όπως προείπαμε έκανε μια εμφάνιση ανάλογη του ονόματός του.Ο Γκριν είχε κάποιες βεβιασμένες επιλογές στη πορεία του ματς αλλά στο τέλος το «καθαρό» μυαλό του βοήθησε στη νίκη. Ο Μηνάς Γκέκος πιστώνεται σίγουρα πως ίσως για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα τη στιγμή που κερδίζονται τα ματς.
Μετά τη σημερινή νίκη η ΑΕΚ πάει στους 18 βαθμούς όσους έχουν και τα Τρίκαλα που όμως ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας ενώ 18 θα έχει και η Καβάλα αν δεν κερδίσει το Μαρουσι. Ηλυσιακός και Ολύμπια Λάρισας έμειναν στους 17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002