Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!

Και το βράδυ, το βραδάκι… Σε μια ιστορική βραδιά, μπροστά σε περισσότερους από 40.000 Ενωσίτες, που σηματοδοτεί την εκτόξευση της ΑΕΚΑΡΑΣ στην ευρωπαϊκή ελίτ, η πρωταθλήτρια Ελλάδος ήρθε 1-1 με την Βίντι και σφράγισε την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Η Ένωση ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκε με πέναλτι του Μάνταλου στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο δέχτηκε ένα φθηνό γκολ από τον Νεγκό και από εκεί και πέρα το ματς πήρε άγρια τροπή. Η αποβολή του Λόπες στο 80’ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους Ούγγρους, αλλά η ΑΕΚ με ψυχή και τον κόσμο σε ένα ρεσιτάλ στήριξης και θετικής ενέργειας από την κερκίδα, κράτησε το 1-1 που την στέλνει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σπουδαίες επεμβάσεις από τον Μπάρκα, μεγάλο παιχνίδι από τον Χουλτ που «κοιμήθηκε» πάντως στην φάση του 1-1, εξαιρετικός ο Λιβάγια αλλά και ο σκόρερ Πέτρος Μάνταλος. Στο φινάλε επικράτησε μεγάλη ένταση με τους Ούγγρους να χάνουν την ψυχραιμία τους και να προκαλούν, με τον Λιβάγια να αντιδρά, να χτυπά τον Λάζοβιτς  και να βλέπει απευθείας κόκκινη.
Με διάταξη 4-4-2, τον Μάνταλο δεξιά, τον Λόπες αριστερά και τους Λιβάγια – Κλωναρίδη στην επίθεση ξεκίνησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ένα πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ είχε την κατοχή (54% έναντι 46%) και την πρωτοβουλία των κινήσεων και με σημείο αναφοράς τον Μάρκο Λιβάγια, που οργίαζε στην επίθεση, δημιούργησε προϋποθέσεις για να βρει το γκολ. Αυτό που της έλειψε ήταν ουσιαστικά η τελική επιλογή-πάσα, αφού αρκετές φορές τόσο ο Μάνταλος με τον Μπακάκη από δεξιά όσο και οι Χουλτ – Λόπες από αριστερά, έβγαλαν ωραίες συνεργασίες που δεν είχαν αποδέκτη. Η πίεση μάλιστα που ασκούσε η ομάδα ψηλά, σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε προβλήματα στον αντίπαλο, με την Βίντι να μην μπορεί να δημιουργήσει να απειλεί σε μια περίπτωση από στημένη μπάλα. Αυτή πάντως ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Λάζοβιτς στο 30’ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατευθυνόταν με δύναμη στο παραθυράκι, ωστόσο ο Βασίλης Μπάρκας με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Από την πλευρά της η ΑΕΚ απειλεί στο 31’ με μακρινό σουτ του Σιμόες, στο ίδιο διάστημα 25-35 ασκεί έντονη πίεση στον αντίπαλο και τον κλείνει στα καρέ του με σωστή ανάπτυξη και γρήγορο passinggame. Δεν έχει όμως, αυτό που είπαμε, την τελική πάσα. Η σπουδαιότερη φάση της Ένωσης έρχεται στο 45’ όταν ο ασταμάτητος Μάρκο Λιβάγια αδειάζει δύο αντιπάλους του, σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή σημαδεύοντας το παραθυράκι, αλλά αστοχεί για λίγο!
Εκκίνηση όνειρο είχε στην επανάληψη η ΑΕΚ! Με τον Μάνταλο να βγαίνει ωραία από δεξιά και να σεντράρει προς τον Λόπες, ο τελευταίος κρατήθηκε από αντίπαλο του, κερδίζοντας το πέναλτι. Ένα πέναλτι που αξιοποίησε ο Πετράν, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ για το 1-0. Η Βίντι έψαξε αντίδραση στο επόμενο διάστημα και ήταν φανερό πως επιχειρούσε να χτυπήσει από τα δεξιά, έχοντας (αρχικά) ένα επικίνδυνο γύρισμα όπου ο Γαλανόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Οι Ούγγροι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 57’, σε μια φάση που «κοιμήθηκε» όλη η αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ, με τον Νεγκό να βγαίνει από δεξιά ολομόναχος, να πλασάρει τον Μπάρκα και να γράφει το 1-1. Αυτή η εξέλιξη «παγώνει» εντελώς τον ρυθμό του αγώνα, με την Βιντεότον να βρίσκει σφυγμό έχοντας ψυχολογία και να απειλεί στο 68’ με επικίνδυνο σουτ του Νεγκό έξω από την περιοχή. Σε αυτό το διάστημα ο Ουζουνίδης αποφασίζει να περάσει στο ματς τον Πόνσε αντί του κουρασμένου Κλωναρίδη, ωστόσο η ΑΕΚ εμφανίζει σημάδια κακής αμυντικής λειτουργίας, με τον Μπάρκα ωστόσο να δείχνει την κλάση του και να σταματά στο 71’ επικίνδυνο σουτ του Σέποβιτς, καθαρίζοντας εντελώς την φάση στην εξέλιξη της, με σταθερό μπλοκάρισμα σε εκτέλεση κόρνερ. Επιθετικά η ΑΕΚ ενώ είχε τις προϋποθέσεις και τους χώρους να απειλήσει είχε κάκιστες επιλογές στην τελική πάσα, μη μπορώντας να δημιουργήσει. Το κακό… μομέντουμ της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήρθε κι έδεσε στο 80’ λεπτό που ο Πολωνός Μαρτσίνιακ βγάζει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λόπες, για χτύπημα σε αντίπαλο, έπειτα από ένα φάουλ του Σιμόες. Ο Λάζοβιτς ήταν αυτός εκτέλεσε από καλό σημείο, αλλά ο Μπάρκας με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε. Το τελευταίο τέταρτο μαζί με τις καθυστερήσεις κύλησε με πολύ άγχος, ωστόσο κάπου εκεί, στα δύσκολα όταν η ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και με φωνή έδωσε κουράγιο στα παιδιά του Μαρίνου που κράτησαν το 1-1. Αποτέλεσμα που στέλνει την ΑΕΚΑΡΑ ξανά στ’ αστέρια του ChampionsLeagueύστερα από δώδεκα χρόνια… Στο φινάλε επικράτησε μεγάλη ένταση με τους Ούγγρους να χάνουν την ψυχραιμία τους και να προκαλούν, με τον Λιβάγια να αντιδρά χτυπώντας τον Λάζοβιτς, βλέποντας απευθείας κόκκινη.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κλωναρίδης (61’ Πόνσε), Μάνταλος (89’ Τσόσιτς), Λόπες, Λιβάγια (83’ Άλεφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002