Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

τιμη και δοξα στον αξεχαστο ΠΡΟΕΔΡΟ !!! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ..

Εννιά χρόνια χωρίς τον «θείο Λουκά»

barlo.jpgΟ άνθρωπος που γύρισε σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν ο Λουκάς Μπάρλος όπου σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από τον θάνατο του. Ο αείμνηστος πρόεδρος της « Ένωσης» οδήγησε την ομάδα σε «χρυσά» κιτρινόμαυρα μονοπάτια την δεκαετία του 70΄ και ο παράγοντας του «δικέφαλου» οδηγήθηκε ακόμα και στην χρεωκοπία για την μεγάλη του αγάπη.


Την χρονιά που έπεσε η δικτατορία στην Ελλάδα ήρθε ταυτόχρονα και η αναγέννηση για την ομάδα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα το 1974 ο Λουκάς Μπάρλος κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνακαι του προτείνεται να αναλάβει την προεδρίας της Ένωσης. Ο ίδιος δείχνει θετικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο με μια προϋπόθεση όμως να γίνουν πρώτα εκλογές. Έτσι και έγινε και ο Μπάρλος αναλαμβάνει με δημοκρατικές διαδικασίες την προεδρία των «κιτρινόμαυρων». Ο ίδιος μπορεί να είχε δηλώσει Αρειανός και να αγωνιζόταν με τα χρώματα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης (στα τμήματα υποδομής) ωστόσο στην πορεία κράτησε μόνο το ...χρώμα.


Η πορεία του στον «κιτρινόμαυρο» προεδρικό θώκο

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της προεδρίας του έδειξε τις διαθέσεις του και έφερε στην ΑΕΚ μεγάλους παίκτες όπως οι Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης καθώς και οι Γερμανοί Βάγκνερ (σημείωσε 17 τέρματα) και Τσανλάιτερ. Η ΑΕΚ διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα και το έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό. Ίδιο το σενάριο και την επόμενη σεζόν με τον «δικέφαλο» να χάνει στο νήμα το πρωτάθλμα με τον ΠΑΟΚ. Το μεγάλο όνομα που έφερε εκείνη την εποχή ο Μπάρλος ήταν αυτό του Θωμά Μαύρου. Φτάνουμε στην χρονιά-σταθμό (1976-77) για την ΑΕΚ όπου η ομάδα έφτασε στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της επιτυχία. Συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τον Λουκά Μπάρλο να έχει βάλει βαθιά το χέρισ την τσέπη φέρνοντας τους Νικολούση, Ιντζόγλου και Χρηστίδη. Την χρονιά 1977-78 ο «θείος Λουκάς» μεθυσμένος από το νέκταρ της επιτυχίας πείθει τον Ζλάτκο Τσαικόφσκι να αναλάβει τις τύχες στην ομάδα και προσθέτει στο ρόστερ του συλλόγου τους μουντιαλικούς Μπάγεβιτς και Βιέρα. Εκείνη την χρονιά η ΑΕΚ θα φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του νταμπλ αφού ήταν μια κλάση πάνω από όλους τους αντιπάλους. Το 1978-79 ο Λουκάς Μπάρλος παίρνει κάτι από την λάμψη του Παναθηναϊκού έχοντας τον Φέρεντς Πούσκας στον πάγκο και τον Μίμη Δομάζο στον πάγκο. Το «ταμείο» στο τέλος της χρονιάς έφερε το πρωτάθλημα και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 1981 ο αείμνηστος παράγοντας της ΑΕΚ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την προεδρία αφού δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσει κάποιος τα νέα δεδομένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.


Τα έργα του Μπάρλου

Ο άλλοτε πρόεδρος του «δικέφαλου» δεν περιορίστηκε μόνο στα κατορθώματα της ομάδας εντός αγωνιστικών χώρων αλλά πραγματοποίησε και κάποιες κινήσεις οι οποίες έμειναν χαραγμένες στη μνήμη των οπαδών της Ένωσης. Συγκεκριμένα ο Λουκάς Μπάρλος ήταν ο άνθρωπος με του οποίου τα έξοδα χτίστηκε η διώροφη σκεπαστή εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Παράλληλα ήταν καθοριστική η συμβολή του και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Γεώργιος Μόσχος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάρλος σε κάποια φάση έβαλε υποθήκη ακόμα και το ίδιο του σπίτι προκειμένου να πάρει ένα δάνειο για την ΑΕΚ...

Ο «θείος Λουκάς» νικήθηκε από την επάρατη νόσο στις 20 Οκτωβρίου του 1999 παραμονές του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Ουγγρική ΜΤΚ ωστόσο παραμένει ζωντανός στις καρδιές των φίλων του «δικέφαλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002