Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ..ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ..


Ο Μπάγεβιτς έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει στην Αυστρία ένα σύνολο με πολύ καλό παρόν... και ιδανικό μέλλον

Πάνω σε αυτό το πλάνο κινήθηκε η μεταγραφική ενίσχυση του φετινού καλοκαιριού. Μίλαν Λούκατς (23), Νίκος Καράμπελας (24), Ίλιε Ιορντάκε (24), Γρηγόρης Μάκος (22) και Κώστας Μανωλάς (17), είναι οι πέντε παίκτες που έχουν υπογράψει με τον «δικέφαλο» και επιβεβαιώνουν το πρότζεκτ που ακολουθεί η Ένωση. Ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στοιχεία που τα τελευταία χρόνια απουσίασαν από την ΑΕΚ.

Μέχρι στιγμής η ποδοσφαιρική ομάδα απαρτίζεται από 32 παίκτες, χωρίς να υπολογίζονται οι δανεικοί που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες και ανήκουν στην ΑΕΚ, ούτε αυτοί που υπογράφουν επαγγελματικό συμβόλαιο και προέρχονται από τις ακαδημίες (όπως η περίπτωση του Μουστάκη). Το ρόστερ έχει ανέβει επικίνδυνα και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις οι οποίες όμως πιθανότατα θα ρίξουν και άλλο τον μ.ο. ηλικίας, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 25 έτη.

Ιδανικός μ.ο. ηλικίας

Μέχρι στιγμής το ρόστερ της Ένωσης έχει φτάσει τους 32 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογίζονται οι νεαροί παίκτες που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θα έχουν την δυνατότητα στην καλοκαιρινή προετοιμασία να διεκδικήσουν μία θέση στο ρόστερ της ομάδας, εφόσον κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σύμφωνα με το υπάρχον υλικό, ο μέσος όρος ηλικίας των «κιτρινόμαυρων», είναι λίγο παρακάτω από τα 27 χρόνια, έχοντας μόλις 6 ποδοσφαιριστές πάνω από 30 ετών, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Σεμπάστιαν Σάχα, με την ηλικία αυτή να είναι η ιδανική για έναν τερματοφύλακα.

Μάλιστα, οι παίκτες που είναι υπό παραχώρηση, αποδέσμευση (βλ. Χουανφράν) ή φέρεται να φέρνουν προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως είναι ο Εντίνιο και ο Μαϊστόροβιτς, ξεπερνούν τα 27 έτη, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ο μ.ο. ηλικίας να πέσει και άλλο.

Ακόμα μικρότερη ενδεκάδα

Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μία πιθανή ενδεκάδα για την επόμενη σεζόν, θα δούμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας της θα πέσει κατά πολύ. Με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές και με σύστημα 4-4-2, θα μπορούσαν να παίξουν οι Σάχα στο τέρμα, δεξιά ο Κουτρομάνος, αριστερά ο Καράμπελας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και αμυντικά χαφ οι Μάκος, Ενσαλίβα. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ο Σκόκο, αριστερά ο Ιορντάκε και επιθετικό δίδυμο οι Μπλάνκο, Τζιμπούρ. Η ενδεκάδα αυτή συμπληρώνει έναν μέσο όρο ηλικιών 26 χρόνων, ιδανικό για ένα σύνολο που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και να πραγματοποιήσει καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ελληνοποίηση του ρόστερ

Όμως δεν είναι μόνο οι ηλικίες που αξίζουν αναφοράς, αλλά και το ελληνικό στοιχείο που έχει προστεθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ. Από τους 32 ποδοσφαιριστές που αναγράφονται αυτή την στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, οι μισοί είναι Έλληνες, από τους οποίους μάλιστα οι 10 έχουν παίξει έστω και μία φορά με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένων και των μικρών Εθνικών). Αν μάλιστα κάνει κάποιος σύγκριση με τα ρόστερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα δει ότι η Ένως υπερέχει ξεκάθαρα σε αυτό το στοιχείο, αφού οι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν 12 Έλληνες (οι περισσότεροι νεαροί που δεν υπολογίζονται) και οι πράσινοι 14 με τους περισσότερους να βρίσκονται στην μεταγραφική λίστα του Τεν Κάτε (Τζιόλης, Μάντζιος κ.α.).

Το μεγαλύτερο κέρδος από τα συμπεράσματα που προκύπτουν, είναι ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την δυνατότητα το καλοκαίρι που διανύουμε, να χτίσει μία ομάδα (ή έναν βασικό κορμό) που για τα επόμενα 4-5 χρόνια θα μπορεί να φέρει την Ένωση στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα την διατηρήσει εκεί, χωρίς να χρειάζεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο να πουλάει και να αγοράζει ενδεκάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002