Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ...


Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι άκρως διδακτικά. Καταλαβαίνεις καλύτερα κάποια πράγματα, αντιλαμβάνεσαι πιο σωστά την πραγματικότητα. Όπως αυτό της ΑΕΚ στην Λάρισα. Μετά απ’ αυτό, ανεξάρτητα όσων έχουν προηγηθεί και τι μπορεί να ακολουθήσει, το συμπέρασμα που εξήγαγα είναι ένα: δεν μπορούν τα παλικάρια. Είναι τόσο απλό, αλλά και τόσο σύνθετο μαζί. Πρόκειται για ένα σύνολο καλών ποδοσφαιριστών που απλά δεν ξέρει να νικά.

Μεγάλες τεχνικές αναλύσεις δεν χρειάζονται. Ηταν φανερό, πως η ομάδα είχε κίνητρο και θα έδινε τα πάντα για τη νίκη και από την άλλη υπήρχαν παίκτες που απλά έβγαζαν την υποχρέωση. Θαρρείς και τα έχουν όλα καλώς καμωμένα ως τώρα και μπορούν να αντιμετωπίζουν ματς με τέτοια ελαφρότητα. Εκεί είναι και η ρίζα του προβλήματος. Στην ΑΕΚ δεν λείπουν οι καλοί παίκτες. Λείπουν οι ηγέτες, οι νικητές, που θα παίζουν πάντα μόνο για το όνομα και τη φανέλα της ομάδας.

Αυτό είναι που μετρά περισσότερο από κάθε τι στο ποδόσφαιρο. Εκεί υστερεί δραματικά η ΑΕΚ. Πόνταρε σε λάθος παίκτες. Πίστεψε και επένδυσε σε ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν ή δεν αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις που υπάρχουν απ’ αυτούς. Και επειδή υπάρχουν πράγματα που δεν διδάσκονται, η λύση είναι μία (έστω κι αν έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια): γκρέμισμα και χτίσιμο απ’ την αρχή.

Αναρωτηθείτε πόσοι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Λάρισα ανήκουν στην ΑΕΚ που θα θέλατε να δείτε. Πόσοι απ’ αυτούς μπορούν – δεδομένων και των συνθηκών – να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό ρόστερ. Κατ’ εμέ παίκτες 11άδας είναι μόνο τρεις: 1) ο Σάχα, που έδειξε ό,τι χρειαζόταν να πιεστεί για να ξαναγίνει αυτός που μάθαμε πέρυσι, 2) ο Μαϊστόροβιτς που είναι παίκτης ποιότητας και με ένα σοβαρό κεντρικό αμυντικό μπορεί να δίνει σιγουριά και 3) ο Μπλάνκο, επειδή δείχνει πάθος, διάθεση και είναι παίκτης που έμαθε την ΑΕΚ πρώτη.

Είναι βέβαιο πως η ΑΕΚ χρειάζεται δύο ακραία μπακ. Ειδικά αριστερά, όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Καράμπελας, απλά δεν αρκεί για την ΑΕΚ. Δεύτερη ανάγκη η απόκτηση ενός αξιόπιστου σέντερ μπακ. Ας μην είναι Μανωλάς, ας μην είναι Κυργιάκος. Ας μπορεί να καθαρίζει τις φάσεις, να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, να βρίσκει τη μπάλα. Και βέβαια, η επιβεβλημένη μεταγραφή αμυντικού χαφ. Ο Μάκος μπορεί να παίξει στην ΑΕΚ, όταν τελειώσει ο Καφές. Ας είναι και ταυτόχρονα στο ρόστερ, αλλά να παίζει ο ένας. Όταν παίζουν μαζί, δεν υπάρχει άξονας για την ΑΕΚ. Και επειδή ο Μάκος έχει πράγματα να δώσει, ας φροντίσει η ΑΕΚ να μην τον κάψει βάζοντας δίπλα του έναν πραγματικό κόφτη.

Γιατί δεν αναφέρθηκα στον Σκόκο και τον Τζιμπούρ; Γιατί απλά, δεν πρέπει να έχουν μέλλον στην ΑΕΚ. Αυτή είναι η άποψη μου. Όταν θα βρεθεί διοίκηση, εκτιμώ πως θα πρέπει να καλέσει τους ατζέντηδες και να τους αναθέσει να βρουν ομάδες στο εξωτερικό με καλή τιμή. Οι μεταγραφές να γίνουν στην αρχή του καλοκαιριού και όχι στα τέλη Αυγούστου. Τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο να δοθούν για την ενίσχυση της ομάδας με παίκτες που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Εκεί είναι το κλειδί: ο Σκόκο είναι πολύ καλός παίκτης. Ισως να πάει στην Ιταλία και να εντυπωσιάσει. Αν έχει δίπλα του μία σωστά δομημένη ομάδα, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Στην ΑΕΚ πάλι, δεν μπορεί. Και επειδή η ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο απ’ την ομάδα του 2004 (με τρομερό άξονα: Αλβες, Ασουνσάο, Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο και δίπλα συμπληρώματα), είναι περιττός. Και δεν μπορεί να είναι ηγέτης της ΑΕΚ. Εκτός αν έχουμε χάσει το νόημα της λέξης. Οσο για τον Τζιμπούρ, είναι φανερό πως έχει πρόβλημα συνύπαρξης. Και έτσι δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο επιπέδου.

Μην πιάνει κανέναν φοβία στην ιδέα της πώλησης. Εννοείται πως δεν συζητείται για ελληνικές ομάδες, αλλά για εξωτερικό. Να γίνει νωρίς και με σωστό τρόπο ο προγραμματισμός, ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της. Και να πάει ο καθένας στο καλό, για να βρει τον δρόμο του και να μη νιώθει δυστυχισμένος από τη τακτική, τους Θρακομακεδόνες, τον…καιρό και ό,τι άλλο τους ενοχλεί.

Υ.Γ.: Ο…δυστυχής ξαναχτύπησε και είπε φοβερά πράγματα: «Εγώ θέλω να φύγω. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να φύγω και να δώσω πίσω στην ΑΕΚ όλα όσα μου έδωσε». Είδατε που σας τα έλεγα. Μην το κουράζουμε άλλο. Ας φέρει 4 εκατ. ευρώ από σύλλογο του εξωτερικού και στο καλό.

Υ.Γ.1: Ηθελα να ήξερα, κανείς από τη διοίκηση (δυνάμει και εν δυνάμει) δεν σκέφτηκε τον Γενάρη να φέρει την ΑΕΚ αυτή τη παικτούρα που λέγεται Ντιέ; Δεν θα μπορούσε να δώσει λύσεις για έξι μήνες και να κλείσει το κενό που υπάρχει εκεί;

Υ.Γ.2: Αφού αναφερθήκαμε σε παικτούρες και ο Αδαμίδης έμεινε στην Λάρισα, πιστεύω να πήγε στον Πηλαδάκη και να προσπάθησε να κλείσει τον Μπλάζεκ για το καλοκαίρι. Τέτοιο εργαλείο, θα κάνει πολύ γρήγορα τη διαφορά.

Υ.Γ.3: Συνεχίζεται το ανέκδοτο με τον Μπλάνκο δεξί χαφ. Χωρίς κοντρόλ, σέντρα, μεταβίβαση, πώς να παίξει σε αυτή τη θέση; Αν πρέπει να παίζει στη κατάσταση που είναι στην 11άδα της ΑΕΚ.

Υ.Γ.4: Αυτή την εβδομάδα τελειώνουν τα διοικητικά. Αλλά τα κωμικοτραγικά συνεχίζονται. Μάθατε γιατί δεν εξοφλούν το δάνειο; Όχι γιατί δεν βάζουν μία οι μέτοχοι (οι γνωστοί αδαμάντινοι, τρομεροί, μάλαμα, λαχεία για την ΑΕΚ), αλλά επειδή θεωρούν πως σε λίγο καιρό θα μπορούν να το εξοφλήσουν με 1 εκατ!!!!!! Ας πουν το μυστικό και στον Γιωργάκη για να μην διαλύσει την ελληνική κοινωνία με τα μέτρα του αυτοί οι οικονομικοί φωστήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002