Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2015

O ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΚΗΣ !! Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΒΑΡΓΚΑΣ !!

Μία ΑΕΚ με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Μία ΑΕΚ που έχει να διορθώσει πολλά, αλλά και να κρατήσει επίσης αρκετά θετικά. Μία ΑΕΚ που με σούπερ απόδοση και με τους Κρισάντους – Βάργκας στην επανάληψη να «κρύβουν» τη μπάλα έφτασε στη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των δύο τελευταίων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νιγηριανός σκόραρε, έφτιαχνε φάσεις, έδωσε ασίστ, ενώ κέρδισε και πέναλτι που όμως έχασε ο Βάργκας - όταν το σκορ ήταν 0-0. Πήρε το… αίμα του πίσω στην πορεία όμως ο Βενεζουελάνος πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ, με "σκαφτό" σουτ. Αντίθετα με την ΑΕΚ του εξαιρετικού passinggame και της δημιουργίας φάσεων του δευτέρου μέρους, στο πρώτο ημίχρονο αν και είδαμε διάθεση δεν είδαμε ποδόσφαιρο, παρά μόνο από τους Γιόχανσον, Σιμόες, αλλά και Κολοβέτσιο, να ξεχωρίζουν.
 Το πρόβλημα στη δημιουργία
Με διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς ο Δέλλας έχοντας τον Τζιμπούρ πίσω από τον Αραβίδη στην επίθεση, εξτρέμ τους Πλατέλλα (δεξιά) και Μπαρμπόσα, αμυντικά χαφ τους Γιόχανσον – Σιμόες, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν οι Βασιλαντωνόπουλος, Κολοβέτσιος -  Άρθο και Πεταυράκης.
Η ομάδα έδειξε διάθεση, αλλά και κουρασμένη. Έτρεξαν όσο μπορούσαν οι παίκτες, αντέδρασαν στο σκληρό (αλλά καθαρό) παιχνίδι των Πολωνών, όμως το μεγάλο πρόβλημα ήταν κυρίως στην επίθεση. Εκεί όπου πολλές φορές είδαμε τον Μπαρμπόσα και τον Πλατέλλα να «κουράζουν» τη μπάλα, να μη βγαίνουν σωστές σέντρες, ή πάλι να λείπει η ταχύτητα και ο αυτοματισμός εκεί που χρειαζόταν ώστε να βγει σε απόσταση βολής κάποιος εκ των επιθετικών. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αραβίδης δύο φορές πήρε μπάλα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η μία φορά ήταν μάλιστα στα άκρα όταν τραβήχτηκε για να βρει χώρο. Και η άλλη μετά από πάσα του Γιόχανσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε ένα σουτ που έφυγε άουτ. Ο Τζιμπούρ με τη σειρά του έτρεξε αρκετά, αλλά ήταν ανούσιος επιθετικά.
Στα θετικά για την ΑΕΚ το δίδυμο Γιόχανσον – Σιμόες στο κέντρο. Ο Σουηδός έκανε μόνο ένα λάθος στα πρώτα 45 λεπτά και γενικά ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος πάλι μετά το 25’ βρήκε τα πατήματά του μείωσε τα λάθη του παίζοντας απλά και κάνοντας κίνηση στο χώρο. Είχε μάλιστα και δύο τελικές, χωρίς αποτέλεσμα. Καλή κρίνεται και η παρουσία του Βασιλαντωνόπουλου ο οποίος έτρεχε συνεχώς πάνω – κάτω την πλευρά, αν και αμυντικά είχε κάποια προβλήματα από τον αντίπαλό του. Αμυντικά η ΑΕΚ είχε έναν σταθερό Κολοβέτσιο να καθαρίζει φάσεις, ενώ ο Ανέστης στα 30 λεπτά που έπαιξε κατάφερε να βγάλει εντυπωσιακά στο 29’ ένα εξαιρετικό καλό σουτ του Γκρζέλακ. Μετά απ’ όλα αυτά και με την ΑΕΚ να έχει να θυμάται και ένα καλό σουτ του Πλατέλλα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).
Φόρτσαρε με Κρισάντους - Βάργκας  η ΑΕΚ
Στην επανάληψη και ειδικά μετά το 55’ είδαμε μία… άλλη ΑΕΚ. Ο Δέλλας είχε αλλάξει την ομάδα σχεδόν ριζικά. Κράτησε μόνο τον Μπαρόχα ως το 60’ (μετά μπήκε ο Βούρας) και τον Σιμόες μέχρι το 68’ (κατόπιν μπήκε ο Πλατέλλας). Η ΑΕΚ με «πρώτα βιολιά» τους Κρισάντους και Βάργκας (10άρι ο τελευταίος, φορ ο πρώτος) κατάφερε και έγινε πολύ πιο απειλητική. Κυρίως όμως οι παίκτες κατάφεραν να παίξουν ήρεμα και απλά, έχοντας εξαιρετικό passinggameστο κέντρο με τους Ανάκογλου – Βάργκας να συνδυάζονται καλά και να «σπάνε» το παιχνίδι. Στο 64’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε ο Κρισάντους μέσα στην περιοχή και αφού πρώτα είχε αλλάξει η μπάλα γρήγορα πολλά πόδια των παικτών.
Το πέναλτι όμως χάθηκε, καθώς ο Οτσέινα έπεσε στη γωνιά του και νίκησε τον Βάργκας που το εκτέλεσε.
Σαν να… εκνεύρισε την ΑΕΚ το χαμένο πέναλτι στο 64’ και μετά ξέσπασε. Στο 67’ και στο 69’ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζόριτς και τον Βάργκας αντίστοιχα, φάσεις που δούλεψε όλη η ομάδα αρμονικά για να δημιουργηθούν και «έφτιαξε» τις τελικές πάσες ο Κρισάντους.
Στο 70’ ήρθε και το γκολ που δικαιούταν η ΑΕΚ. Εξαιρετική κάθετη του Ανάκογλου στον Κρισάντους, τετ α τετ ο Νιγηριανός, πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά ήρθε και το 2-0 με τον Βάργκας να «σκάβει» υπέροχα τη μπάλα και να «κρεμάει» τον Οτσέινα, παίρνοντας το «αίμα του πίσω».
Η ΑΕΚ μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ με τον Βάργκας όταν το σουτ του Βενεζουελάνου σταμάτησε στο δοκάρι στο 81’. Με ένα καλό σουτ του Πλατέλλα τελείωσε το παιχνίδι, για μία ΑΕΚ που στην επανάληψη ήταν εξαιρετική και τον Δέλλα να πρέπει να δει και να διορθώσει την εικόνα του πρώτου μέρους.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Ανέστης (32’ Μπαρόχα), Βασιλαντωνόπουλος, Αρθο, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002