Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2015

ME TON MAKH OI TΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ !!

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, οι καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ πήγαν να... σπάσουν. Για ένα ακόμα ματς η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82’ για να έρθει το πολυπόθητο γκολ, με την «χρυσή» αλλαγή του Δέλλα, τον Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο Νιγηριανός έκανε ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Αραβίδης και Βάργκας, που έπαιξαν στην κορυφή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και με την εκτέλεσή του, σκόραρε και έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ωστόσο, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και οι παλμοί να ανέβουν στο… κόκκινο, ευθύνη φέρει και ο Τραϊανός Δέλλας. Επέλεξε να κρατήσει εκτός ενδεκάδας τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή του, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και τον πλέον φορμαρισμένο, τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ενώ άφησε στον πάγκο και τον Αντρέ Σιμόες, το ποδοσφαιριστή που δίνει ενέργεια στη μεσαία γραμμή, «εξαφανίζοντας» παράλληλα και τον Μάνταλο που τον τράβηξε πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως μία φορά βρέθηκε κοντά σε αυτή και απείλησε την εστία του Γκορμπούνοφ, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.
Και όλα αυτά τη στιγμή που στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που για ένα ακόμα ματς δεν δικαίωσε τον προπονητή του, με τον Κοντοέ να τον εξουδετερώνει εύκολα. Βέβαια και ο Πλατέλλας εξουδετέρωσε τον Κοντοέ, αλλά σε εντός έδρας παιχνίδια, η εξουδετέρωση του αριστερού μπακ του αντιάλου, δεν μπορεί να είναι στόχος, εκτός αν ο αντίπαλος έχει ως αριστερό ακραίο αμυντικό, τον… Ρομπέρτο Κάρλος.
Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει τον Δέλλα, είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας του, στις εις βάρος στημένες φάσεις. Και το πρόβλημα αυτό παραλίγο να κοστίσει με βαθμούς στην ΑΕΚ, με τη σπουδαία ευκαιρία που είχε ο Ατρόμητος στην εκπνοή.
Πλέον, υπάρχουν δύο εβδομάδες για να διορθωθούν όλα τα λάθη και η ΑΕΚ να δουλέψει με ηρεμία και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, για να πάει στο Καραϊσκάκη και να πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό.
Το ματς
Με μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ, αφού ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ντιέγκο Μπουονανότε και αντί αυτού –βάσει των όσων δοκίμασε στην προπόνηση του Σαββάτου- έβαλε στο βασικό σχήμα, τον Ρόναλντ Βάργκας. Από εκεί και πέρα, διατηρήθηκε το 4-2-3-1, με τον Μάνταλο όμως να παίζει δίπλα στον Γιόχανσον, μπροστά του τον Βενεζουελάνο και στα άκρα τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα.
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Ντίντακ βρήκε τον Βάργκας στην περιοχή, αυτός κατέβασε όμορφα τη μπάλα, αλλά το πλασέ του με το αριστερό, εξουδετέρωσε ο Γκορμπούνοφ. Ο Ατρόμητος στο 5’ έφτασε στο γκολ, μετά από εκτέλεση φάουλ και σουτ του Γοδόι, όμως το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι δύο γρήγορες σημαντικές στιγμές, έδωσαν έναν «άγριο» χαρακτήρα στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πολύ σκληρά και σε πολλές φάσεις αντιαθλητικά.
Ο Ατρόμητος προσπάθησε να εφαρμόσει ότι και η Βέροια, πιέζοντας την ΑΕΚ ψηλά για να μην μπορεί να αναπτυχθεί από πίσω. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα είχαν σωστή κυκλοφορία στην μπάλα, έδειχναν υπομονή στο παιχνίδι τους και παίζοντας κυρίως από τα άκρα, έφερναν συνεχώς τη μπάλα στην περιοχή του Γκορμπούνοφ. Αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης, ήταν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 21’ όταν ο Βάργκας σέντραρε, ο Αραβίδης πετάχτηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου, με την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.
Και όσο η ΑΕΚ πίεζε, τόσο ο Ατρόμητος κλεινόταν στα καρέ του και οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο. Και στο 32’ ο Μάνταλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, έφερε τη μπάλα στο δεξί, αλλά το εκπληκτικό σουτ που έπιασε, σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών και έφυγε άουτ. Ο κόσμος συνέχισε να ζητάει ένα… γκολ και η Ένωση πίεζε ακόμα περισσότερο για να το πετύχει. Στο 35’ ήρθε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, η πρώτη από στημένη φάση. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα –με τροχιά προς τα δίχτυα- βρήκε στον Λαζαρίδη και έφυγε κόρνερ.
Ο Ατρόμητος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν… θεατής στο γήπεδο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος στη μεσαία γραμμή και σε μία κόντρα επίθεση, είχε πολύ καλή στιγμή στο 37’ με σουτ του Ουσέρο, που όμως έδιωξε πολύ δύσκολα ο Μπαρόχα σε κόρνερ. Ηταν και η μοναδική καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, που προσπαθούσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν να βγάλουν το πρώτο μέρος χωρίς να δεχθούν γκολ. Και τα κατάφερε παρ’ ότι η ΑΕΚ έχασε δύο ακόμα τεράστις ευκαιρίες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η πρώτη στο 43’ με τον Μπαρμπόσα να περνάει και τον Γκορμπούνοφ, αλλά αντί να πλασάρει σε κενή εστία με το δεξί, προσπάθησε να κάνει γέμισμα (με το αριστερό), ενώ στο 45’ ο Μάνταλος σέντραρε στην περιοχή, ο Αραβίδης έβαλε την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Πλατέλλα, όμως το κοντινό πλασέ του σταμάτησε ο Γκορμπούνοφ.
Λυτρωτής ο Κρισάντους
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο. Παίζοντας πολύ σκληρά, έως και αντιαθλητικά. Στο 47’ μάλιστα ο Κιβρακίδης πάει με τις τάπες πάνω στο γόνατο του Αραβίδη. Με το γήπεδο να είναι στο… πόδι και να εμψυχώνει τους παίκτες της ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές το Δέλλα έδιναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο ματς και έψαχναν ένα γρήγορο γκολ.
Στο 60’ ο προπονητής της ΑΕΚ περνάει στο γήπεδο τον Μπουονανότε, αντί του Πλατέλλα και… ανακατεύει λίγο τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αργεντινός αγωνίζεται ως 10άρι, ο Μπαρμπόσα πηγαίνει δεξιά, ο Αραβίδης αριστερά και ο Βάργκας στην κορυφή της επίθεσης.
Τις αλλαγές αυτές και μέχρι οι παίκτες της ΑΕΚ να... βρεθούν στο γήπεδο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ατρόμητος, ο οποίος σε διάστημα 2 λεπτών απείλησε δύο φορές την εστία του Μπαρόχα. Στο 66’ και σε κόντρα επίθεση, ο Πίτου Γκαρσία σούταρε ψηλά άουτ, σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ένωσης, ενώ άουτ έφυγε και το διαγώνιο σουτ του Μαρσελίνιο.
Ο Δέλλας βλέποντας ότι ο Βάργκας είχε κουραστεί, τον αντικατέστησε με τον Μακόλεϊ Κρισάντους. Και ο Νιγηριανός έμελλε να είναι ο «λυτρωτής». Στο 81’ κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή και στην εκτέλεσή του, από τον Γκάλο, σκοράρει με κεφαλιά και να δίνει το… σύνθημα στην εξέδρα να ξεκινήσει το πάρτι ενόψει Ολυμπιακού. Με τον Ατρόμητο πλέον να βγαίνει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει, άνοιξαν χώροι και η ΑΕΚ έψαξε και δεύτερο γκολ. Και έφτασε πολύ κοντά πάλι με τον Νιγηριανό. Στο 87’ ο Αραβίδης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, η Ένωση βγήκε σε κόντρα επίθεση με τον Μπουονανότε, που έδωσε στον Κρισάντους την κατάλληλη στιγμή, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.
Και στις καθυστερήσεις του αγώνα, παραλίγο να έρθει το μεγάλο σοκ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν δούλεψε σωστά, ο Μπάλλας έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος στη μικρή περιοχή με τη μπάλα να καρφώνεται στο καθετο δοκάρι του Μπαρόχα. Πάντως, καρφωμένη έμεινε και η σημαία του Κούλα Χασάν, που δεν τη σήκωσε αφού ο παίκτης του Ατρομήτου
Οι συνθέσεις:
AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (60' Μπουονανότε), Βάργκας (79' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (88' Κορδέρο), Αραβίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002