Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ..

Μετά την απόκτηση και ανακοίνωση των Άλεφ, Μπογέ και Πόνσε η ΑΕΚ προς το παρόν «κλείνει» το μεταγραφικό της ντεμαράζ και είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως με το υπάρχον ρόστερ θα πάει στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως έχει δείξει με την εως τώρα δουλειά του πως επιθυμεί να δημιουργήσει μία ΑΕΚ πιο απρόβλεπτη επιθετικά. Μία ομάδα με αυτοματισμούς, με παίκτες που θα αλλάζουν θέσεις μέσα στο γήπεδο, πατώντας περιοχή όταν επιτίθεται η ομάδα και πιέζοντας πολύ ψηλά τον αντίπαλο όταν αμύνεται. Οι μεταγραφές που ήθελε ο προπονητής ήρθαν. Με μία μικρή καθυστέρηση, αλλά είναι στα Σπάτα κάτι λιγότερο από 20 ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Η βάση του Ουζουνίδη είναι το 4-4-1-1. Ένα σύστημα που γίνεται 4-4-2 ουσιαστικά και μπορεί να μετατραπεί στο γήπεδο σε 4-2-3-1 ή ακόμα και σε 3-5-2 (με τον κεντρικό χαφ να γυρίζει κοντά στα δυο στόπερ και τα δυο πλάγια μπακ να ανεβαίνουν). Πάμε λίγο να δούμε τους… πολυθεσίτες παίκτες της ΑΕΚ και που κατά βάση υπολογίζει ο Ουζουνίδης εν όψει των ευρωπαϊκών αγώνων τον Αύγουστο.
Οι Σιμόες, Αλεφ και Γαλανόπουλος σε πρώτη φάση, υπολογίζονται, για την αρχή τουλάχιστον, για τις δυο θέσεις των κεντρικών χαφ. Από εκεί και πέρα θα δούμε μία ΑΕΚ με φαντασία, έχοντας στο ρόστερ της φαντεζί ποδοσφαιριστές που ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα. Ο Μάνταλος είναι παίκτης που μπορεί να παίξει ως πλάγιος επιθετικός και στις δυο πτέρυγες, όπως φυσικά και ως 10άρι. Κάλλιστα, ο αρχηγός είναι σε θέση να αγωνιστεί και δίπλα στον κεντρικό χαφ, όμως αυτό μπορεί να το δούμε στο μέλλον.
Ο Μπογέ είναι ποδοσφαιριστής με δυνατότητα να «κρύβει» τη μπάλα. Για πλάγιο επιθετικό (δεξιά ή αριστερά) τον προορίζει ο Ουζουνίδης, όμως ο Αργεντινός έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην επίθεση. Ο Μπακασέτας είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως πλάγιος επιθετικός (κυρίως δεξιά, ώστε να συγκλίνει στον άξονα και να «χτυπάει» με το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι), οσο φυσικά και ως δεύτερος φορ. Ο Μάρκο Λιβάγια βγάζει την ποιότητά του σε κάθε σημείο του γηπέδου. Είναι παίκτης που του αρέσει να παίζει ως δεύτερος επιθετικός, ενώ φυσικά έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως φουνταριστός, όσο και στα πλάγια – οποτε κριθεί αναγκαίο. Ο Πόνσε ήρθε για να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει φυσικά και ο Γιακουμάκης.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Κλωναρίδης ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παίξει τόσο ως δεύτερος επιθετικός, όσο και στα πλάγια, ενώ ο Αλμπάνης προορίζεται ως πλάγιος επιθετικός. Σε αυτούς τους παίκτες λοιπόν, θα στηριχθεί, λογικά, σε κέντρο και επίθεση ο Ουζουνίδης στα ευρωπαϊκά ματς. Θυμίζουμε πως επιθυμία του προπονητή είναι σε κάθε γραμμή να βλέπει από τους παίκτες του τα εξής:  

Για τον έναν από τους δυο κεντρικούς χαφ να γυρίζει στην άμυνα να παίρνει μπάλα και να δίνει την πρώτη πάσα, ενώ να γίνεται και τρίτος στόπερ. Φυσικά, όταν η ομάδα αμύνεται να κλείνονται οι χώροι σε ολο το πλάτος του γηπέδου. Να μπαίνει ένα «τείχος» δηλαδή πριν το κέντρο άμυνας.
Για τους πλάγιους επιθετικούς, ο Μαρίνος θέλει, να συγκλίνουν προς τον άξονα και είτε να πατούν αντίπαλη περιοχή είτε να εκτελούν από μακριά. Κίνηση που τη θέλει ο προπονητής ώστε στην πλάτη τους να ανεβαίνουν τα δυο πλάγια μπακ και να γίνονται αυτά εξτρέμ.
Ο δεύτερος επιθετικός όχι μόνο θα γίνεται στήριγμα στον φουνταριστό, παίζοντας κοντά του και πατώντας περιοχή, αλλά θα ανοίγει και διαδρόμους.
Ο φουνταριστός εκτός φυσικά από τα γκολ που θέλει να δει ο προπονητής, θα τον βλέπουμε μερικές φορές να τραβιέται στον άξονα, ώστε να ανοίγει χώρους και να δίνει τη δυνατότητα είτε στον δεύτερο φορ, είτε στους πλάγιους επιθετικούς να βγαίνουν ως κρυφοί επιθετικοί ερχομενοι από πίσω.
Τα ζητούμενα: Ολοι οι παίκτες πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο. Ολοι επιβάλλεται να κάνουν κίνηση χωρίς τη μπάλα, να βρίσκουν χώρους και να δημιουργούν για τους συμπαίκτες τους. Και φυσικά, ο προπονητής περιμένει απ’ όλους ενεργό ρόλο σε σκοράρισμα και δημιουργία γκολ. Αυτή την απρόβλεπτη ΑΕΚ μεσοεπιθετικά έχει στο μυαλό του ο προπονητής… Μία ΑΕΚ που δε θα στηρίζεται σε έναν παίκτη, αλλά με όπλο της το πλούσιο επιθετικό και τεχνικό ταλέντο ολων των παικτών της μπροστά να «τρελαίνει» την αντίπαλη άμυνα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002