Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ..

Οι μεγάλοι παίκτες κοστίζουν ακριβά. Η ΑΕΚ έχει μπει πλέον σε ατραπούς που οδηγούν στην κορυφή και αυτό απαιτεί ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι απαιτούν οικονομική υπέρβαση.

Οπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, που για να γίνει η «κολόνα» της Ενωσης την επόμενη τριετία, απαιτήθηκε να στρωθεί στο διάβα του «χρυσάφι». Δίχως καμία υπερβολή, η ΑΕΚ τινάζει την μπάνκα (της) στον αέρα για τον Σουηδό στόπερ, αφού σε σύνολο τριετίας θα ξοδέψει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ!

Ηταν απαραίτητο πάντως να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού η ΑΕΚ ήθελε να «κλείσει» τον 31χρονο στόπερ εδώ και τώρα. Η συμφωνία που επήλθε έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεως των δύο πλευρών οριστικοποιήθηκε στις 850.000 ευρώ ως ετήσιες αποδοχές. Ποσό «καθαρό», απαλλαγμένο δηλαδή από την εφορία που βαραίνει την ΑΕΚ και ανέρχεται στις 178.150 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου (21%). Κάτι που σημαίνει πως ο Μαϊστόροβιτς θα στοιχίζει στην ΑΕΚ περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο! Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι 150.000 που θα δοθούν στους μεσάζοντες της
μεταγραφής ως έξτρα μπόνους.«Κολλημένος» με την Ελλάδα
Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς εγκαινίασε από χθες το ελληνικό μέλλον του, αλλά η σχέση του με τη χώρα μας κρατά εδώ και πολλά χρόνια. Δίχως υπερβολή, ο Σουηδός είναι «κολλημένος» με την Ελλάδα και σημαντική συμβολή σε αυτό είχε ο Κώστας Λουμπούτης, αλλά και ένας στενός φίλος του από τη Στοκχόλμη. Ο Μαϊστόροβιτς πάντως ήταν ήδη μυημένος στον ελληνικό τρόπο ζωής και είναι χαρακτηριστικό πως όταν αγωνιζόταν στην Τβέντε, επισκεπτόταν τακτικά ταβέρνα με νοστιμιές και παραδοσιακή μουσική που διατηρούσε Ελληνας στο Εσεντε. Γι' αυτό άλλωστε επέλεξε και την Κρήτη για τις διακοπές του, γι' αυτό δέχτηκε να μειώσει τις οικονομικές απαιτήσεις του προκειμένου να γίνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.



Είναι σαφές πως η ΑΕΚ πραγματοποίησε μεγάλη υπέρβαση για να αποκτήσει τον Μαϊστόροβιτς, ο οποίος θα αποτελεί (εκτός αν προκύψει και άλλη μεταγραφική «βόμβα» τις επόμενες ημέρες) το δεύτερο ακριβότερο συμβόλαιο των «κιτρινόμαυρων» μετά το 1,1 εκατ. του Ριβάλντο! Ηταν όμως αναγκαία προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Η ΑΕΚ υπέγραψε με τον Μαϊστόροβιτς ένα τεράστιο συμβόλαιο, για το οποίο ακόμη και η πλευρά του παίκτη δεν πίστευε πως τελικά θα επέλθει συμφωνία με τόσα πολλά λεφτά.

Aπαίτησε τριετές κλειστό

Στο θέμα των οικονομικών απολαβών του ο Μαϊστόροβιτς έδειξε αρκετά «ελαστικός» και μπήκε σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ.

Η προσφορά των «κιτρινόμαυρων» ανέβηκε κατά 50.000 ευρώ, ο Σουηδός «έπεσε» κατά 150.000 ευρώ (αρκεί να ήταν καθαρό ποσό) και η συμφωνία ήταν κοντά. Αντίθετα, ο Μαϊστόροβιτς ήταν αμετακίνητος στο θέμα της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Ο διεθνής στόπερ απαιτούσε «κλειστό» τριετές συμβόλαιο και απέρριπτε κάθε συζήτηση για διετή συμφωνία ή τριετή με «σπαστό» χρονικό ορίζοντα (2+1).

Η ΑΕΚ αποδέχθηκε την επιθυμία του παίκτη και έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν συνολικά δυόμισι ώρες έπεσαν οι υπογραφές.

Για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία, μάλιστα, απαιτήθηκε να στείλει με φαξ το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του ο Μαϊστόροβιτς και να υπάρξει η ανακοίνωση της μεταγραφής. Μία πολύ δύσκολη υπόθεση, μία πολύ μεγάλη μεταγραφή, που φανερώνει τις υψηλότατες προσδοκίες της ΑΕΚ για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002