Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΣΜΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΞΕΔΡΑ ΣΠΟΡΤΣ..

Η είδηση ήταν ότι μέχρι την Τετάρτη (16/7) η ΑΕΚ είχε πουλήσει 10.000 διαρκείας, κάνοντας και ιστορικό ρεκόρ ημερήσιας διάθεσης, με τις 2.000 κάρτες που «έφυγαν» μόνο την Τετάρτη (πρώτη μέρα της απελευθέρωσης των θέσεων). Δίχως νέο Ριβάλντο (πού να τον βρεις και πώς να έρθει στην Ελλάδα;), δίχως νέο Αρουαμπαρένα (που το άκουσμα του ονόματός του είχε κάνει πέρυσι μεγάλο «γκελ» στον κόσμο), δίχως λαοσυνάξεις στα αεροδρόμια και φιέστες, δίχως πρωτοσέλιδα (και ας τα άξιζε τουλάχιστον ο Σκόκο) και διαφήμιση (πέρυσι τουλάχιστον έπαιζε και κανένα σποτάκι στην τηλεόραση).

Αυτά τα 10.000 διαρκείας (που την Πέμπτη ξεπέρασαν τις 12.000) οδήγησαν τους δύο αντιπροέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εκτίμηση -βάσει των στατιστικών συγκρίσεων- ότι φέτος ο αριθμός θα κάτσει στις 18-20 χιλιάδες! Νούμερο δηλαδή στο οποίο φιλοδοξεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός (δημιουργώντας το δικό του ρεκόρ), έπειτα από την υψηλότερη μεταγραφική δαπάνη στην ιστορία του και από την κορυφαία μεταγραφή στα χρονικά του (Ζιλμπέρτο Σίλβα).

Αν κάποιος έριχνε μια ματιά στον Τύπο και άκουγε λιγάκι ραδιόφωνο τις τελευταίες εβδομάδες, το πιθανότερο είναι ότι θα σχημάτιζε -στην καλύτερη περίπτωση- την εντύπωση ότι η (φετινή) ΑΕΚ… δεν υπάρχει. Ή στη χειρότερη περίπτωση ότι η ομάδα βρίσκεται υπό διάλυση και ότι θα δώσει μάχη για τη… σωτηρία.

Ωστόσο, οι φίλοι της ΑΕΚ δείχνουν ότι -στην πλειονότητά τους- δεν συμμετέχουν στο παιχνίδι των εντυπώσεων και της επικοινωνίας, ότι δεν είναι «πανηγυρτζήδες». Δεν εξαρτούν δηλαδή τη σταθερή παρουσία τους στο γήπεδο από τον κρότο που θα κάνει μία θερινή μεταγραφή. Αυτός, ο κρότος, μπορεί απλώς να εκτοξεύσει -μία ή δύο φορές- σε πρωτοφανή για την Ελλάδα επίπεδα τα διαρκείας (όπως συνέβη πέρυσι με τον Ριβάλντο και τις 25.495 κάρτες). Ωστόσο, η βάση των υποστηρικτών της ομάδας έχει πλέον διευρυνθεί και σταθεροποιηθεί σε ευρωπαϊκά στάνταρ: γύρω στις 20.000. Κι αυτός είναι ένας θρίαμβος της κουλτούρας του ΑΕΚτσή.

Διότι οι οπαδοί της ΑΕΚ φαίνεται πως -από το επικοινωνιακό- προτιμούν ένα άλλο παιχνίδι: αυτό που παίζει η ομάδα τους στο γήπεδο. Και τούτο επειδή έχουν διαμορφώσει τη συνείδηση ότι η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα.

Τα περίπου 20.000 διαρκείας που εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος η ΑΕΚ είναι λιγότερα από τα 25.495 που είχαν διατεθεί πέρυσι. Είναι όμως περισσότερα από τις δύο πρώτες χρονιές της «ομάδας Νικολαΐδη» (17.361 το 2004 και 16.454 το 2005) και στα ίδια επίπεδα με το 2006 (20.043, αλλά με το δέλεαρ τότε της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ). Αυτή θα είναι, νομίζω, η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του ο Νικολαΐδης όταν μια μέρα αποσυρθεί: η ποδοσφαιρική εκπαίδευση του ΑΕΚτσή και η αγνή σχέση (και όχι εξαρτώμενη από τα ευρώ) που τον οδήγησε να έχει με την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002