Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ....

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ
Τα έχουμε δει όλα φέτος. Το είδαμε και αυτό. Ένα ματς... χαμένο, ένα ματς που έκανε... ροντέο ο διαιτητής, ένα ματς που θέλει καρύδια, πάθος και... τύχη για να κερδίσεις. Και η ΑΕΚ τα είχε όλα. Γι' αυτό κέρδισε με 4-2 τον Αρη, με 9 ψυχάρες να γυρίζουν το ματς μέσα σε 5 λεπτά και τη στιγμή που ο Αρης είχε ως τότε αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ έχοντας στη διάθεσή της έναν συγκλονιστικό Καφέ, τους φοβερούς Σκόκο και Τζιμπούρ και έναν Λεονάρντο να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει δύο φόρες, «καβάλησε» τον Άρη στη βαθμολογία και κρατάει ακόμη ζωντανές τις όποιες ελπίδες της για το... σεντόνι.
Η ΑΕΚ έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Καμία σχέση με αυτό στο Καραϊσκάκη, πολύ πιο δραστήρια από τον αντίστοιχο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Η διαφορά είχε να κάνει με τη διάταξη της ομάδας και ο... Σάββας Γκέντσογλου. Ο νεαρός μέσος, ξεκίνησε σαν αμυντικό χαφ και έδωσε στην ομάδα ποιότητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις του (κυρίως στο ξεκίνημα), ωστόσο πέρασε κάθετες μπαλιές, άνοιγε το παιχνίδι στα πλάγια, βοήθησε δημιουργικά και αμυντικά δίνοντας την ευκαιρία στον Καφέ να παίξει σε πιο ελεύθερο ρόλο κάνοντας το παιχνίδι που ξέρει. Σημαντική αλλαγή στην απόδοση της ΑΕΚ έπαιξε και το σύστημα. Ο Μπάγεβιτς επιτέλους και μετά από δύο αγωνιστικές επέλεξε το 4-4-2, με το οποίο έχει αποδειχθεί ότι η ΑΕΚ λειτουργεί καλύτερα δημιουργικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο έκανε τόσες φάσεις όσες είχε κάνει μαζεμένες σε όλο το ματς με τον ΠΑΟΚ και στο μισό με τον Ολυμπιακό. Το γκολ του Τζιμπούρ στο 27' πέρα ότι ήταν μία σφραγίδα της κλάσης του και της πολύ καλής απόδοσή του, ήταν επιστέγασμα της ανωτερότητας της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Η Ένωση είχε την κατοχή, είχε δύο τρεις καλούς συνδυασμούς (με τους Σκόκο και Τζιμπούρ κατά κύριο λόγο), είχε διάρκεια στο παιχνίδι της. Είχε όμως και αμυντικά προβλήματα. Οι ταχύτατοι Κάλβο και Χαβίτο από τα πλάγια (στο 4-2-3-1 του Κούπερ) δημιουργούσαν προβλήματα και σε συνδυασμό με τους κενούς χώρους στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ (φάνηκε η απουσία Μανωλά) έδωσαν το δικαίωμα στον Άρη να χάσει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ. Το ματς πήγε να το κάνει... ροντέο ο διαιτητής Κουκουλάκης. Αποβάλλει στο 34' τον Γιάχιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα βλέποντας χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ και τρία λεπτά αργότερα αφήνει και τον Άρη με 10 παίκτες αποβάλλοντας αυστηρά τον Κάλβο. Δύο αποβολές τραβηγμένες με τον Κουκουλάκη προφανώς να βγάζει και τον Κάλβο από το ματς ώστε να διορθώσει το λάθος του στην κόκκινη του Γιάχιτς. Με λάθος δηλαδή πήγε να διορθώσει ένα άλλο λάθος. Αυτή είναι η ελληνική διαιτησία.
Το δεύτερο ημίχρονο θα γραφτεί στην... ιστορία. Έγιναν τα απίστευτα. Άλλες δύο αποβολές, ανατροπές στο σκορ και μία κατάθεση ψυχής από τους παίκτες της ΑΕΚ. Όλα ξεκίνησαν στο 53' όταν από το τραγικό κέντρο άμυνας της ΑΕΚ (δεν βελτιώθηκε όταν γύρισε ο Γκέντσογλου μετά την αποβολή του Γιάχιτς) ο Τζόνσον πήρε το πέναλτι από τον Σάχα που αποβλήθηκε από τον Κουκουλάκη. Ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και τη συνεχή αλλοπρόσαλλη αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και με τον Τζόνσον πήρε στο 72' κεφάλι στο σκορ. Εκείνη η ΑΕΚ έδειξε τη μαγκιά της. Με 9 παίκτες κατάφερε να γυρίσει το ματς μέσα σε 5 λεπτά. Εν αρχή ο Λεονάρντο που μπήκε στο ματς στο 70' και στο 75' έκανε το 2-2. Δύο λεπτά αργότερα το πήρε πάνω του ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι και το έκανε ο ίδιος γκολ φεύγοντας... αστραπή στον κόσμο να πανηγυρίσει το 3-2. Ο Άρης έμεινε και αυτός με 9 παίκτες στο 80' με τον Καφέ να παίρνει την αποβολή του Κάμπορα που τον χτυπά εκτός φάσης. Το κερασάκι την τούρτα έβαλε και πάλι ο Λεονάρντο στο 84' κάνοντας το 4-2. Ένα συγκλονιστικό ματς που είχε τα πάντα. Ακόμη και τον εκπληκτικό Γιάννη Αραμπατζή που μπήκε στον αγώνα από το... πουθενά μετά την αποβολή του Σάχα και με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις στο 1-2 και στο 4-2 κράτησε την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002