Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015

TA ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Κάποτε είχε παραχωρηθεί το ίδιο οικόπεδο, με ένα γήπεδο μέσα ή μάλλον με ένα ΝΑΟ μέσα, στην εταιρία Δικέφαλος... σκέτο. Χωρίς το 1924 δηλαδή.
ΤΟ ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο Γρανίτσα να το παραχωρήσει. Και να το... παραλάβει. Μονόστηλο είχε γίνει, κανείς δεν είχε ασχοληθεί.
Δεν το γράφω μόνο για να φανεί η τεράστια διαφορά του τότε πρότζεκτ με το "τώρα" σε όρους διαφάνειας αφού ακόμη και ΓΣ που δεν χρειαζόταν έγινε. Ούτε για να φανεί η διαφορά του να δίνεις εν λευκώ ένα γήπεδο να στο γκρεμίσει και να στο ξαναφτιάξει ο Γρανίτσας ενώ κάποιοι αμφισβητούν για... δεύτερη φορά το αν συμφέρει την ΑΕΚ να παραχωρήσει ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο, μετά από 12 χρόνια, στο Μελισσανίδη.
Απλά και τότε που κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι το παραχωρητήριο δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση το αν θα ανήκει το γήπεδο στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Μα δεν μπορεί να ανήκει πουθενά αλλού.
Ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν ανήκει ουσιαστικά αφού δεν έχει δικαίωμα να το πουλήσει. Αν ανήκε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ άλλωστε δεν θα υπήρχε τώρα ή θα είχε γίνει... πολυκατοικίες αφού θα μπορούσε να το κατασχέσει όποιος ειχε λαμβάνειν από την ΑΕΚ. Το οικόπεδο είναι ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΟ. Αλλά ούτως ή άλλως το Ελεγκτικό συνέδριο του κράτους είναι αυτό που θα ελέγξει την σύμβαση παραχώρησης που εγκρίθηκε χθες. Και να ήθελε κάποιος να ρίξει το σωματείο δεν μπορεί γιατί δεν αφήνει ο Νόμος και υπάρχει τελικός έλεγχος από το πιο αρμόδιο όργανο.
Οπότε δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο τα ειπε ο Ανδριόπουλος. Όπως στην αντιπαροχή αυτός που έχει το οικόπεδο και δεν έχει τα λεφτά το παραχωρεί για να γίνει πολυκατοικία και να πάρει κάποιο όφελος έτσι και στην περίπτωση της ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια κλάμα πάνω από τα ιερά χώματα μας, που κάποτε τα έλεγαν ειρωνικά έτσι κάποιοι, βρέθηκε ο "εργολάβος".
Μόνο που αυτός δεν θα βγάλει εκτός αν κάποιος νομίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσεις 15.000.000 ευρώ τη σήμερον ημέρα είναι να τα βάλεις σε γήπεδο χωρίς εμπορικούς χώρους. Βέβαια όταν έχει ειπωθεί ακόμη και το ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Μελισσανίδη είναι να πάρει άλλα 24 στρέμματα άλσους, να κόψει τα δέντρα και να κάνει ένα mall αυτό μοιάζει πιο λογικό. Αλλά είναι αστείο ακόμη και να το λέει κάποιος αν έχει ψαχτεί έστω και λίγο και ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Τέλος πάντων. Χρειαζόταν και λίγη ένταση για να φανεί πόσο αποφασισμένος είναι ο Μελισσανίδης για όσους το έχουν ξεχάσει επειδή πέρασε καιρός και το περιβάλλον έγινε, αντικειμενικά, πολύ πιο εχθρικό για το συγκεκριμένο έργο από τον συγκεκριμένο άνθρωπο μετά τις εκλογές του Μαΐου και του Ιανουαρίου. Καλό ήταν αυτό για όσους ήταν εκεί και το έζησαν.

@ Πάμε παρακάτω λοιπόν. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το ανώτερο όργανο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης πήρε πάνω του και τους όρους του παραχωρητηρίου μαζί με όλο το υπόλοιπο τεράστιο βάρος. Και αυτό που όλοι παραδέχονται είναι πως αν δεν γίνει τώρα μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.
Βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική λύση. Την είχαμε ζήσει από το 2005 όταν η ΓΣ μέσω εκλογών είχε αποφασίσει πως το καλύτερο για την ΑΕΚ ήταν να κάνει η ΠΑΕ γήπεδο κάπου αλλού και η Φιλαδέλφεια να γίνει ένας νέος... Πανελλήνιος σε σχέδια του μόνιμου εθελοντή της ΑΕΚ Κώστα Σταματιάδη... Από τότε μέχρι το 2009 που πήρε απόφαση και ο τελευταίος πως το γήπεδο δεν γινόταν πουθενά αλλού. Αλλά τέσσερα χρόνια πέρασαν με σχέδια που απλά δεν γινόταν γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά που πάντα λείπουν αν κάποιος δεν τα βάλει ... Και από το 2013 μέχρι σήμερα ξαναζούμε το όνειρο που μόνο ΤΩΡΑ παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από τους ΕΧΘΡΟΥΣ της ΑΕΚ, που πρέπει να είναι πάντα και μόνο εξωτερικοί, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μέχρι τη ΝΙΚΗ. Όλα τα άλλα δεν αξίζει ούτε να τα συζητάμε
@ Για το τέλος ένα υπέροχο κείμενο. Το είχε γράψει το Δεκέμβριο 2004 η Λιώτα Μαρδίτσα στην Εφημερίδα Καθημερινή και μας το έστειλε σήμερα ένας φίλος γιατί είναι πάντα επίκαιρο. Να είναι καλά. Μας δίνει δύναμη. Για τον δρόμο που, δεν μπορεί, θα τελειώσει...
"Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες το '22, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η «Πέρα Kλουμπ». Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην «Πέρα Kλουμπ». Mετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Kαβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Aθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Eκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Nέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια, οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν στην «Πέρα Kλουμπ» και άλλα σωματεία της Πόλης είχαν μετατρέψει ένα χωράφι σε γήπεδο. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι η Πολιτεία -επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν- θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Eκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Σιγά σιγά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Aυτό που γκρεμίσανε και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Aλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Eλλάδα. Mε τον Oλυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Aλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Aπό τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Eλλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες.Όταν έχασε ο Bενιζέλος, οι γείτονές μας του Λαϊκού Kόμματος, πήραν μπιτόνια με βενζίνα για να έρθουν να κάψουν το χωριό. Γιατί; Tι κακό τους κάναμε; Όταν ήρθαν οι πρόσφυγες έμαθαν στους ντόπιους πολλά πράγματα, από το πώς να ψαρεύουν, πώς να μαγειρεύουν μέχρι το πού κοιμούνται οι άνθρωποι και τι είναι μπανιέρες και τουαλέτες. Kαι μέχρι σήμερα μας φωνάζουν Tούρκους και Tουρκόσπορους. Γιατί; Aυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς; "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002