Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2015

ΝΕΑ ΝΙΚΗ !!

Σε μία ακόμα εύκολη νίκη, ακόμα πιο άνετη και από αυτή με τον Παναιτωλικό, έφτασε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 3-0 την Καλλονή, ενώ αν (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) οι ποδοσφαιριστές της ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική ενέργεια, τότε το σκορ θα είχε φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. Με τον Γκουστάβο Πογιέτ να κρατάει στον πάγκο τον Μάνταλο, αλλά να παίζει με δύο φορ (Τζιμπούρ-Αραβίδη) και σύστημα 4-4-2, η ΑΕΚ έβγαλε πολλές από τις επιθετικές αρετές της στο γήπεδο. Ηταν ίσως και το πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε 100% την «σφραγίδα» του Ουρουγουανού τεχνικού. Εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην επίθεση. Μάλιστα, η Ένωση ξεπέρασε και το… εμπόδιο του διαιτητή, ο οποίος της αρνήθηκε δύο καταφανέστατα πέναλτι, που ευτυχώς για τον ίδιο, δεν έπαιξαν κάποιον ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Πλέον, η ΑΕΚ προχώρησε με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο της βαθμολογίας και παράλληλα έχει αρχίσει να βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της και να αποδίδει σταθερότητα στην άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση.
Το ματς

Το «κλειδί» για μία εύκολη και μη αγχωτική νίκη, απέναντι σε ομάδες που έρχονται για να παίξουν με πολυπρόσωπη άμυνα και με σκοπό να μην χάσουν, είναι ένα γρήγορο γκολ. Πολλές φορές η ΑΕΚ δεν το είχε καταφέρει, με αποτέλεσμα το άγχος να καταβάλει τους ποδοσφαιριστές της. Με την Καλλονή όμως, η Ένωση μπήκε δυνατά στο γήπεδο με στόχο να «καθαρίσει» νωρίς το ματς. Το μαρτυρά άλλωστε και το 4-4-2 με το οποίο παρέταξε ο Πογιέτ την ΑΕΚ. Και μόλις στο 6’ ο Ράφικ Τζιμπούρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Γιόχανσον, ο Αλγερινός πετάχτηκε στο σημείο του πέναλτι και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Το γρήγορο αυτό τέρμα άλλαξε τα δεδομένα του ματς, καθως η Καλλονή έπρεπε να διαμορφώσει την τακτική της και να παίξει πιο ανοιχτά. Η ΑΕΚ έδωσε πολύ έξυπνα χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, για ένα δεύτερο γκολ. Περίμενε λοιπον τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο, οι οποίοι μόνο με κάποια μακριά σουτ απειλούσε την εστία του Μπαρόχα. Με τη συμπλήρωση του 15λεπτου ο Πογιέτ έδωσε εντολή στον Αραβίδη να παίξει μερικά μέτρα πιο πίσω από τον Τζιμπούρ, για να «γεμίσει» ο άξονας. Και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα.
Στο 19’ σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του Ντίντακ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αραβιδης με κοντινό πλασέ, έκανε το 2-0.
Με την ΑΕΚ πλέον να έχει πάρει προβάδισμα νίκης, το μόνο που χρειαζόταν ήταν καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχή κίνηση των παικτών της και υπομονή για να έρθει και ένα ακόμα γκολ. Όπως γινόταν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.
Και η Ενωση θα μπορούσε να το είχε πετύχει σε αρκετά σημεία, αν οι ποδοσφαιριστές της είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, σε μία από τις πολλές φορές που πάτησαν τα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία της ήταν στο 39’ όταν ο Αραβίδης έδωσε ασίστ για γκολ τον Τζιμπούρ, με το αριστερό σουτ του Αλγερινού, όμως, να μπλοκάρει ο Χογκ.
Μπορούσε και περισσότερα…
Με στρατιωτική πειθαρχία στην ανασταλτική λειτουργία και με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην επίθεση, μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι που έκανε οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια της Καλλονής, που πλέον είχε βγει όλη μπροστά, να σταματάει εν τη γενέσει της. Μάλιστα, η πίεση των επιθετικών της Ενωσης, πολλές φορές έφερνε το εύκολο λάθος των αντιπάλων και έβγαζε τους ποδοσφαιριστές του Πογιέτ σε θέση για γκολ. Και μέχρι το 57’ η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ, αν ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε καταλογίσει τουλάχιστον ένα από τα δύο οφθαλμοφανεί πέναλτι που κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι».
Πρώτα ο Τζιμπούρ, στο 50’, όταν ο Αλγερινός γκρεμίστηκε από τον Τσαμπούρη στη μικρή περιοχή και εν συνεχεία, στο 57’ όταν ο Μπουονανότε έκλεψε τη μπάλα από τον ίδιο παίκτη, ο οποίος σε πρώτο χρόνο έκανε χέρι και στη συνέχεια κράτησε από τη μέση τον Αργεντινό, προκειμένου να μην βγει σε θέση για γκολ. Δεν ήταν μάλιστα οι μοναδικές φορές που ο διαιτητής Τζήλος εκνεύρισε τους παίκτες της ΑΕΚ και τον κόσμο, αφού από την αρχή του ματς υπήρξαν πολλά… σφαλτσοσφυρίγματα κατά της Ένωσης.
Από την πλευρά της η Καλλονή, με τον χρόνο να περνάει, έβγαινε ολοένα και περισσότερο από την περιοχή της και στο 60’ απειλεί σοβαρά για πρώτη φορά. Μετά από λάθος του Μπαρόχα, ο Αντέτζο πλάσαρε, αλλά ο Ντίντακ έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Μάλιστα, από την εκτέλεσή του, ήρθε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ούκα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, τον Μπαρόχα να διώχνει –σε πρώτο χρόνο- εκπληκτικά και τον Γκάλο να απομακρύνει.
Η αντίδραση όμως της ΑΕΚ ήταν άμεση και στο 62’, μετά από σέντρα του Γκάλο στο δεύτερο δοκάρι, ο Αραβίδης (που καλυπτόταν από τον πεσμένο Κεϊτά, αλλά και από τον Τσαμπούρη) έπιασε ένα γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Και ο «δικέφαλος» δεν σταμάτησε εκεί, αλά έψαξε και άλλα γκολ. Στο 64’ ο Γιόχανσον, έχασε μεγάλη ευκαιρία από πλάγια θέση και στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλντοντας τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χογκ, ενώ στο 69’ μετά από εκπληκτική κούρσα του Γκάλο, ο Βραζιλιάνος έδωσε… μισό γκολ στον Αραβίδη, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.
Με το παιχνίδι πλέον να έχει ανοίξει για τα καλά, η ΑΕΚ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεχή κίνηση από τους παίκτες της, έβρισκε πολλούς χώρους για την αντίπαλη εστία. Και στο 80’ οι δύο αλλαγές του Πογιέτ, Μάνταλος και Βάργκας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Βενεζουελάνο να παίρνει ασίστ –με το τακουνάκι- από τον αρχηγό, αλλά το σουτ του πάλι βρήκε στον Ούκα και έφυγε κόρνερ. Στο 85’ ήταν η σειρά του Μάνταλου, να βρεθεί φάτσα με τον Χογκ (μετά από υπέροχη μπαλιά του Αραβίδη), αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.
Και το ρεσιτάλ ευκαιριών δεν σταμάτησε ούτε στις καθυστερήσεις. Αφού πρώτη η Καλλονή απείλησε με τον Μανούσο, αλλά ο Μπαρόχα έπεσε εξαιρετικά στη γωνία του και κράτησε το μηδέν, στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Μπουονανότε βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ, όμως το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.
Οι συνθέσεις:
AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουοανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (76' Μάνταλος)
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Τσαμπουρής, Βάλιος, Αντέτζο (66' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτα, Χιντασέλι (66' Ξυδάς), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002