Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015

ΑΝΕΤΑ..

Σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, όπως αυτόν που είχε την Ξάνθη και τη Λάρισα, με τα δύο παιχνίδια να είναι μάλιστα και εκτός έδρας, η ΑΕΚ κατάφερε με τρεις νίκες και γκολ 12-0, να πάρει την πρώτη θέση και αύριο να ενημερωθεί για τον αντίπαλο που θα βρει μπροστά της στα νοκ άουτ παιχνίδια για τους 16 του θεσμού. Παίζοντας για μία ώρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, από τη μέση και μπροστά, χάνοντας σπουδαίες (κάποιες απίστευτες) ευκαιρίες που θα μπορούσαν να… εκτοξεύσουν και άλλο το αποτέλεσμα, η Ένωση πέτυχε 4 πολύ όμορφα γκολ και ένα μαγικό. Ισως και το καλύτερο της σεζόν, από τον Ντιέγκο Μπουονανότε (το δεύτερο που πέτυχε), ο οποίος έκανε ακόμα και τον πάγκο της ΑΕΛ να τον αποθεώσει για την ενέργεια του. Εξαιρετικός και πάλι ο Ράφικ Τζιμπούρ, που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, σκόραρε στην επανεμφάνιση του ο Ρόναλντ Βάργκας, άνοιξε «λογαριασμό» ο Μάνταλος, στο πρώτο του γκολ μετά τον τραυματισμό του, ενώ πήρε το βάπτισμα του «πυρός» ο Βασιλαντωνόπουλος.
Το ματς
Με τον Βάργκας να επιστρέφει μετά από καιρό στο βασικό σχήμα και με διάταξη 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ, δείχνοντας από τα πρόσωπα που επέλεξε ότι στόχευε μόνο στη νίκη. Και αυτό επιδίωξε η Ένωση από το πρώτο λεπτό, που μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και προτίστως να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου και εν συνεχεία να παίξει φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο.
Και μέχρι το 17’ όταν και ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ, ύστερα από σέντρα του Μπακάκη και πλασέ στην κίνηση, η Ενωση είχε πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, όμως στην τελική ενέργεια, οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν επιπόλαιοι. Με τον Πογιέτ να φωνάζει συνεχώς από τον πάγκο, οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν να συγκεντρώνονται περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, αντίθετα με το ανασταλτικό που κατά διαστήματα, η επιπολαιότητα έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν.
Και στο 20’ ήρθε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα, όταν η κάθετη πάσα βρήκε τον Πάτο απέναντι από τον Ανέστη, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Η Λάρισα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ολιγόλεπτη έλλειψη συγκέντρωσης από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης και να πιέσει την περιοχή του Ανέστη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι.
Με τον Βάργκας να παίζει κάτι μεταξύ εσωτερικού μέσου και δεύτερου επιθετικού, η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας σε μία σπουδαία τριπλή ευκαιρία. Στο 24’ του σουτ του Βενεζουελάνου κόντραρε τελευταία στιγμή και έφυγε κόρνερ, από αυτό ο Λαμπρόπουλος κέρδισε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει και πάλι σε αμυνόμενο και να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πατσογιώργου, ενώ μετά τη νέα εκτέλεση, ο Τζανετόπουλος ολομόναχος έστειλε με το κεφάλι άουτ τη μπάλα.
Η πίεση από πλευράς «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε για να φτάσουμε στο 34’ σε μία φάση για highlights. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε, ο Σοϊλέδης πιάνει την πρώτη κεφαλιά με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βάργκας προ κενής εστίας, με γυριστό σουτ από τη μικρή περιοχή, έστειλε πάλι τη μπάλα στο οριζόντιο και άουτ.
Επιθετικά η ΑΕΚ έδειχνε ικανή να βρίσκει τον τρόπο να δημιουργεί φάσεις, με συνεχή κίνηση από τους επιθετικούς τους και ανεβάσματα των ακραίων αμυντικών της, με το γκολ να δείχνει θέμα χρόνου. Και στο 41’ με μία προσωπική ενέργεια του Μπουονανότε και σουτ με το δεξί, έγινε το 2-0, με τον Αργεντινο να σκοράρει το 8ο φετινό του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, από τα δικά του πόδια παραλίγο ο Τζιμπούρ να πετύχει και τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ, όταν στο 43’ ο «νάνος» σέντραρε στην περιοχή, ο Αλγερινός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο Πατσογιώργος σταμάτησε εκπληκτικά την καρφωτή κεφαλιά.
Μαγεία Ντιέγκο
Το δεύτερο μέρος θα μπορούσε να αποτελεί τυπική διαδικασία για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ωστόσο μόνο έτσι δεν φάνηκε να το αντιμετωπίζουν. Και ενώ αρχικά η εστία του Ανέστη απειλήθηκε από ένα απευθείας κόρνερ του Λαμπρόπουλου, στο 49’ η Ένωση έχασε μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Βάργκας δέχθηκε την κάθετη πάσα του Μπουονανότε, βγήκε τετ α τετ με τον Πατσογιώργο, όμως ο Βενεζουελάνος πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο,τι όμως δεν κατάφερε ο Βάργκας, το έκανε με έναν μαγικό τρόπο ο Μπουονανότε, στο 54’.
Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση, αφού πέρασε τη μπάλα πρώτα κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου, έκανε κοφτή ντρίπλα με το αριστερό και με εξαιρετικό τελείωμα με το δεξι, την έστειλε πρώτα στο απέναντι κάθετο δοκάρο και εν συνεχεία στα δίχτυα της Λάρισας, κάνοντας το 3-0.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και με το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό, να είναι σε λίγες ημέρες, ήταν δεδομένο ότι η ταχύτητα των παικτών του Πογιέτ, θα έπεφτε και θα λειτουργούσε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ουρουγουανός προχώρησε και σε αλλαγές αρκετά νωρίς, αντικαθιστώντας από το 60’ μέχρι και το 75’ τους Σιμόες, Πλατέλλα και Μπουονανότε, αντί των Φαγιέ, Βασιλαντωνόπουλο και Μάνταλου, αντίστοιχα.
Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, να παίζει τη Λάρισα στο μισό της γήπεδο, αλλά χωρίς να ψάχνει με… μανία και άλλο γκολ. Όχι όμως ότι δεν θα μπορούσε και να το πετύχει, αφού πολλές φορές βρέθηκε στην περιοχή της Λάρισας, αλλά το κάτι… παραπάνω, απέτρεψε ένα τέταρτο γκολ. Τελικά, ό,τι δεν έκανε στις προηγούμενες φάσεις, το έκανε στα τελευταία λεπτά του ματς.
Στο 88’ ο Μάνταλος έδωσε ασίστ στον Βάργκας και αυτός από πλάγια θέση πλάσαρε σωστά και πέτυχε το γκολ που έψαχνε (και δικαιούνταν) από την αρχή του αγώνα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τζιμπούρ ήταν αυτός που βρήκε τον Μάνταλο, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να κοντρολάρει με το στήθος έξω από την περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το τελικό 5-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.
Οι συνθέσεις:
ΛΑΡΙΣΑ: Πατσογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Λαμπρόπουλος (63’ Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (63’ Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (66’ Μασούρας)
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες (58’ Φαγιέ), Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας (72’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε (76’ Μάνταλος), Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002