Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ..

Το φωνάζει 2,5 χρόνια. Έτσι μάλιστα συστήθηκε στους δημοσιογράφους, εκείνο το ζεστό μεσημέρι στους Θρακομακεδόνες: «Η θέση μου είναι δεύτερος επιθετικός, όταν η ομάδα παίζει με έναν φορ ή πίσω από τους φορ. Στον άξονα». Έτσι μας παρουσιάστηκε ο Νάτσο Σκόκο το καλοκαίρι του 2008, όταν και από την Πούμας ήρθε στην ΑΕΚ. Οι μήνες πέρασαν, οι προπονητές στην ΑΕΚ το ίδιο. Τελικά έπρεπε να φτάσουμε 6 Μαρτίου του 2011 για να δούμε τον Νάτσο Σκόκο στη φυσική του θέση για πρώτη φορά, με τον Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει την απόφαση να ακολουθήσει τη... λογική. Η αλήθεια είναι ότι, ο Αργεντινός, είχε δοκιμαστεί ξανά στη συγκεκριμένη θέση από τον Γιώργο Δώνη σε εκείνο το αλησμόνητο 3-3 με τον Θρασύβουλο στα Λιόσια, όμως από το ξεκίνημα του αγώνα και ως το φινάλε σαν δεύτερος φορ πρώτη φορά στην καριέρα του την ΑΕΚ. Χθες, στο ΟΑΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ... αναγκάστηκε να τον κάνει αλλαγή προκειμένου να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο. Κι όχι άδικα. Ο Νάτσο Σκόκο έκανε... όργια παίζοντας σαν ελεύθερος πίσω από τον Μπλάνκο, που στον πίνακα τακτικής «διαβαζόταν» η θέση του «δεύτερος φορ».
Τι έκανε λοιπόν χθες ο «υδραυλικός»; Τα πάντα! Τι έπαιξε ρόλο όμως στο να πετύχει δύο γκολ και να... ενθουσιάσει άπαντες με την απόδοσή του; Η ελευθερία που του δίνει η συγκεκριμένη θέση που μαζί με το ταλέντο του δημιουργούν θανατηφόρο συνδυασμό για τον αντίπαλο. Ο Σκόκο έχει κατηγορηθεί ότι δεν μαρκάρει. Ότι είναι αδιάφορος, μέχρι και το απίστευτο ότι διαλέγει παιχνίδια (όταν έχεις τεράστιες απαιτήσεις από έναν και μοναδικό παίκτη, είναι λογικό από τη μία να τον αδικείς). Ένας παίκτης όμως με τα χαρίσματα του Σκόκο, που του προσέφερε χωρίς ίχνος... τσιγκουνιάς ο Θεός, ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο όταν δεν περιορίζεται. Και μπορεί ο Αργεντινός να έχει... βγάλει μάτια σε πολλά παιχνίδια αυτά τα 2,5 χρόνια και σε θέση (εξτρέμ) που έμαθε στην Ελλάδα, όμως η αλήθεια είναι ότι στα άκρα περιορίζεται.
 
Στο χθεσινό παιχνίδι και έχοντας ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο τον είδαμε να πιέζει ψηλά, να κλέβει μπάλες, να μην τραβιέται πάνω στη γραμμή και να παίζει κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Τον βοήθησε, σίγουρα, το γεγονός πως όλη η ομάδα χθες ήταν άψογα στημένη στο γήπεδο παίζοντας επιθετική άμυνα. Όμως η ουσία της υπόθεσης (λέγε με Σκόκο) έχει να κάνει με το γεγονός ότι το απρόβλεπτο το δημιουργούσε κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Και τούτο είχε αποτέλεσμα. Δεν περιοριζόταν δηλαδή σε ντρίπλες πάνω στις γραμμές, δεν σπαταλούσε δυνάμεις τρέχοντας συνεχώς στην άμυνα να βοηθά τα πλάγια μπακ - όπως ορίζει ο... νόμος της θέσης του δεξί ή αριστερού εξτρέμ. Τα τρεξίματά του τα έκανε σε πεδίο βολής: Δύο γκολ και τα δύο μέσα από την περιοχή, τρία ακόμα σουτ έξω από την περιοχή, συνδυασμοί με τους Μπλάνκο - Γκερέιρο και σπάσιμο της μπάλας στα πλάγια. Το παιχνίδι δηλαδή που έψαχνε ο Χιμένεθ από τον Μπαχά, για παράδειγμα την Τετάρτη το βράδυ. Η εκρηκτικότητα του Σκόκο και το γεγονός ότι έχει και τα δύο πόδια, του επιτρέπει να κάνει το απρόβλεπτο. Χάνει όμως τη δύναμή του όταν παίζει μακριά από την περιοχή. Χθες, στο ΟΑΚΑ, απέδειξε (ξανά) ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλη άμυνα εφόσον του δοθεί η απαραίτητη ελευθερία μέσα στο γήπεδο: Στη θέση του δεύτερου επιθετικού δηλαδή κινούμενος στον άξονα. Εκεί θα παίξει επιθετική άμυνα, θα δημιουργήσει και θα σκοράρει κάνοντας και τακτικά το τέλειο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002