Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

TA AΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΛΙΑΣ !!

Συνήθως οι οπαδοί δύο ομάδων έχουν μόνο πράγματα να χωρίσουν και σπάνια βρίσκουν κάτι να τους ενώνει. Όταν μιλάμε μάλιστα για δύο διαφορετικούς λαούς με διαφορετικές κουλτούρες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην περίπτωση των Commando Ultra και της Original. Μια σπάνια ποδοσφαιρική σχέση, μια τόσο δυνατή αλλά και τόσο διαφορετική αδελφοποίηση.
Όλα ξεκίνησαν το μακρινό πλέον 1989 όταν η ΑΕΚ κληρώθηκε με τη Μαρσέιγ. Το πρώτο ματς έγινε στο «Βελοντρόμ» και φυσικά οι Ενωσίτες έδωσαν το «παρών». Το γεγονός ότι δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν αλλά ειδικά ότι φώναζαν γυμνοί μέσα στο κρύο εντυπωσίασε τους φανατικούς της Μαρσέιγ. Κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με κάτι διαφορετικό και θέλησαν να έρθουν σε επαφή με αυτούς τους... τρελούς με τους οποίους άλλωστε τους δένουν οι κοινές ρίζες (η Μασσαλία έχει ιδρυθεί από Έλληνες Φωκαείς).
Οι επικεφαλής των Commando Ultra λοιπόν μίλησαν με παιδιά της Original και ο επαναληπτικός στην Αθήνα στέριωσε τη δυνατή φιλία. Η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ εντυπωσίασε τους Γάλλους και ξεκίνησε μια συνεχής επαφή δια αλληλογραφίας. Με τον χρόνο η σχέση δυνάμωσε και οι δύο σύνδεσμοι συνεργάστηκαν στενά. Οπαδοί της ΑΕΚ ταξίδευαν στη Γαλλία για να συμπαρασταθούν στη Μαρσέιγ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα ντέρμπι με τη Μονακό το 2002 όπου δίπλα στα αδέλφια τους βρέθηκαν πάνω από 50 μέλη της Original. Οι Γάλλοι πλέον εκτιμούν ότι σε κάθε ματς της ΟΜ βρίσκονται στις κερκίδες Ενωσίτες ενώ πολλές φορές έχουν ταξιδέψει παιδιά των Commando Ultra στην Αθήνα για να στηρίξουν την ΑΕΚ. Η Οriginal βρέθηκε στο πλευρό του συνδέσμου της Μαρσέιγ και όταν φυλακίστηκε στην Ισπανία ο αρχηγός, Σάντος Μιραφίορε. Είδαμε πολλά πανό για τον Σάντος και στην Ελλάδα ενώ συγκεντρώθηκαν και υπογραφές. Χαρακτηριστικό μάλιστα του πόσο καλές είναι οι σχέσεις των δύο συνδέσμων αποτελεί το γεγονός πως παιδιά της Μαρσέιγ έχουν έρθει και σε γάμους μελών της Original.
Οι Γάλλοι έχουν εκπληκτική οργάνωση και ήταν αυτοί που προσέφεραν την τεχνογνωσία στην Original για τις εκπληκτικές κορεογραφίες που είδαμε το 2004 και το 2005 στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον το επίπεδο τους είναι υψηλό και αποτελούν έναν από τους πιο σεβαστούς συνδέσμους οπαδών στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Σεμπάστιαν, μέλος των Commando Ultra, που έχει έρθει πολλές φορές στην Αθήνα και μάλιστα ήταν αυτός που κουβαλούσε και έναν βάτραχο. Ο Σεμπάστιαν φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου και η μεταπτυχιακή του εργασία αφορούσε το κίνημα των Ultras. Όχι μόνο πήρε έτσι το πτυχίο του αλλά οι  καθηγητές του εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που πλέον παραδίδει μαθήματα για το θέμα κάθε εβδομάδα.
Μιλάμε λοιπόν για μια σπάνια σχέση της οποίας δείγματα είδαμε και την Τετάρτη το βράδυ στο «Βελοντρόμ». Οι Γάλλοι έφτιαξαν χωρίς καμία ελληνική βοήθεια την κορεογραφία και για να γίνει τόσο εντυπωσιακή τα βρήκαν με τον σύνδεσμό που κάθεται από πάνω τους στο πέταλο. Μπορεί οι σχέσεις τους να μην είναι πολύ καλές όμως σε αυτό το θέμα υπήρξε άμεσα συμφωνία γιατί όλοι στη Μαρσέιγ σέβονται τη αδελφοποίηση με την Original. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως μέλη των Commando Ultra «καθυστέρησαν» κάποια παιδιά από την Ελλάδα που βρέθηκαν στο ματς για να τους κάνουν έκπληξη ώστε όταν μπουν στο «Βελοντρόμ» να δουν αμέσως την κορεογραφία.
Commando Ultra και Original είναι πλέον άρρηκτα δεμένοι και όπως δηλώνει ένας από τους αρχηγούς των Γάλλων είναι πάντα χωρίς μπλούζα στο γήπεδο προς τιμή εκείνων των «τρελών» που το 1989 ξεσήκωσαν τη Μασσάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002