Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2010

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ..

Το κίνητρο που έχει η κάθε ομάδα, είναι πολλές φορές αυτό που κρίνει και το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Η ΑΕΚ σήμερα θέλει τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Νέο Πανιώνιο, προκειμένου να πλησιάσει σε απόσταση... βολής τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ανοδική της πορεία, που ξεκίνησε με τον ερχομό του Μανόλο Χιμένεθ. Αντίθετα, στόχος των γηπεδούχων, όπως τέθηκε από επίσημα χείλη της διοίκησής τους, είναι να κερδίσουν την Ένωση προκειμένου να δώσουν χαρά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και όχι να αποφύγουν το φάσμα του υποβιβασμού, που θα έπρεπε να είναι ο βασικός τους στόχος (βρίσκονται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα) αυτή τη στιγμή. Τα παραπάνω δεδομένα, είναι σίγουρο πως αυτόματα κάνουν φαβορί την ομάδα που έχει προσωπικό κίνητρο και όχι αυτή που θέλει να... δουλέψει για άλλους.
Η ΑΕΚ λοιπόν πάει στη Νέα Σμύρνη και αναζητάει τους τρεις βαθμούς, στην αντεπίθεση που κάνει για να πιάσει κορυφή. Έχοντας κάνει ήδη το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα (Ξάνθη, Άρη, ΠΑΟ) και με την ψυχολογία στα ύψη, μετά από το νικηφόρο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, αλλά και την επιβλητική νίκη-πρόκριση μεσοβδόμαδο στο Κύπελλο, επιβεβαιώνοντας πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Παράλληλα έφτασε η ώρα να πάρει η -διοίκηση- της ομάδας του Νέου Πανιωνίου μία απάντηση, εντός αγωνιστικού χώρου, για τις... ομορφιές που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο, όταν και η ΑΕΚ κινδύνεψε να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Γιατί μπορεί ότι συνέβη να το έκαναν κάποιοι οπαδοί, αλλά όλα αυτά έγιναν υπό την ανοχή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, που ξεκίνησε το «αντάρτικο» με τον Ερασιτέχνη.
Αναφορικά τώρα με τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη. Οι προπονήσεις που ακολούθησαν από το ματς με τον Πανθρακικό, ήταν περισσότερο για χαλάρωμα και δεν έγιναν κάποιες δοκιμές. Βέβαια, η μέχρι τώρα πορεία του Ισπανού, δείχνει πως ακόμα και αν δοκίμαζε κάποια πράγματα, αυτά θα άλλαζαν σε μεγάλο βαθμό την ώρα που θα ανακοίνωνε την ενδεκάδα. Το αισιόδοξο αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τις περισσότερες λύσεις που έχει ο προπονητής της ΑΕΚ, καθώς υπήρξαν αρκετές επιστροφές συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια. Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο Κώστας Μανωλάς και ο Χρήστος Πατσατζόγλου επιστρέφουν στην αποστολή, ενώ έτοιμος είναι και ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Είναι δεδομένο λοιπόν πως θα δούμε μία διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΑΕΚ ΜΕ ΨΥΧΗ..ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΟΡΥΦΗ..Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ..ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ

Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 Ο ΖΟΡΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ !! ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !! ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ..

Τα χαμόγελα (και) χθεσινή  στην προπόνηση της ΑΕΚ… περίσσευαν. Οι παίκτες χάρηκαν και την χθεσινή  προπόνηση, ειδικά μετά την επιβλητική νίκη στην Κομοτηνή με 1-5 επί του Πανθρακικού. Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως στην ομιλία του στους Θρακομακεδόνες θέλησε να τους επιβραβεύσει. «Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη και την πρόκριση με τέτοιο πανηγυρικό τρόπο στο Κύπελλο. Εχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι αν και βρεθήκατε πίσω στο σκορ, δεν επηρεαστήκατε, μείνατε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και καταφέρατε να γυρίσετε το παιχνίδι και να φτάσετε σε μία μεγάλη νίκη σε ό,τι αφορά την έκταση του σκορ» είπε ο Ισπανός τεχνικός της Ενωσης και συνέχισε τονίζοντας «Εχει σημασία το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε το συγκεκριμένο ματς με την ίδια ιδέα και το ίδιο πάθος που επιδείξατε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό θέλω από εσάς σε όλους τους αγώνες και σε όλες τις διοργανώσεις ανεξάρτητα από την ομάδα που έχουμε απέναντί μας. 

Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..!!

Να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή για αυτήν συγκυρία θέλει η ΑΕΚ. Μετά την πρόκριση στο Κύπελλο, που συνοδεύθηκε από πολύ καλή εμφάνιση, ο «δικέφαλος» στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα. Νίκη επί του Πανιωνίου το μόνο ζητούμενο στην «Ένωση», που θα περιμένει το να καταμετρήσει τα κέρδη της και από το ντέρμπι «αιωνίων». Αγωνία για Μπλάνκο.

Ο «Ζορό» πέτυχε χατ-τρικ, το παρθενικό του με τη φανέλα της ΑΕΚ- αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε τα πρώτα φετινά του γκολ, αφού υπέστη διάταση στον αριστερό δικέφαλο. Ασφαλέστερα συμπεράσματα για το διάστημα της απουσίας του θα βγουν την Παρασκευή όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του. Πάντως, πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί εναντίον του Πανιωνίου.


Έτσι ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει ακόμη ένα από τα όπλα του να αχρηστεύεται και τις επιλογές του να μειώνονται επικίνδυνα. Αντίδοτο στο… μάτιασμα και την κακοτυχία, αποτελεί το καλό κλίμα και η ομαδικότητα που δείχνουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων, κάτι που παραδέχθηκε και ο Ισπανός τεχνικός σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ..

Στην ομαδικότητα των παικτών της ΑΕΚ στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το 5-1 επί του Πανθρακικού και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ισπανός τεχνικός πρόσθεσε ότι αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε προπονητή, με μοναδική εξαίρεση, αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986.
Αρχικά, ο Χιμένεθ απέδωσα τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο.

«Θέλω πρώτα από όλα, να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της ομάδας μου, αλλά και σε εκείνους του Πανθρακικού γιατί έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Συγχαρητήρια, βέβαια, στους παίκτες γιατί μετά το 1-0, δεν φοβήθηκαν, δούλεψαν σκληρά, πάλεψαν και πήραν δίκαια την πρόκριση. Ο αντίπαλος μας ήταν θεωρητικά κατώτερος από εμάς αλλά έδειξε ένα καλό πρόσωπο και έσωσε ό,τι καλύτερο είχε με αποτέλεσμα να μας δυσκολέψει».

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον της ομάδας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πω ότι αύριο μας περιμένει ξανά πολλή και σκληρή δουλειά. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν ότι είναι φιλόδοξοι όπως έκαναν και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό», πρόσθεσε ο Μανόλο Χιμένεθ, που στο τέλος μίλησε και για τον Μαραντόνα.



«Το ζητούμενο για κάθε προπονητή είναι να βλέπει ομαδικότητα στο παιχνίδι. Εμείς το είχαμε αυτό σήμερα και είναι το στοιχείο που θέλουμε. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Μαραντόνα το 1986, αλλά και αυτός κάπου χρειάστηκε και τη βοήθεια των συμπαικτών του», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ..ΥΓΕΙΙΝΟΣ..ΜΕ ΜΠΛΑΝΚΟ..ΓΚΕΡΕΙΡΟ.. ΣΟΥΠΕΡ..1-5 !!

18' (πεν.) ΣΙΜΩΣΗΣ
33', 42' (πεν.), 69' ΜΠΛΑΝΚΟ
73' ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ  85'

17.33 Η ΑΕΚ του Χιμένεθ "χορεύει" στη βροχή και ο λαός της δίνει μοναδικό ρεσιτάλ στις εξέδρες. Ασταμάτητος χορός, ατελείωτο τραγούδι
17.28 Η ΑΕΚ κάνει το 3-1 πάλι με τον Μπλάνκο και ο Χιμένεθ πήγε σε όλους όσους βρίσκονται στον πάγκο δίνοντας σε έναν ένα το χέρι του!
16.45 Ο λαός της ΑΕΚ σταματήσε στο 1-0 να φωνάζει υπέρ της ομάδας, πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα γύρισε το ματς. Συγκλονιστική η παρουσία των Ενωσιτών που τραγουδούν στη βροχή ασταμάτητα
16.44 Σε στυλ... καγκουρό πανηγύρισε και τα δύο γκολ που έχει πετύχει ως τώρα ο Ίσμαελ Μπλάνκο
16.32 Έξαλλος ο Μανόλο Χιμένεθ απο το οφσαιντ που έκοψε ο Δημητριάδης τους Καράμπελα και Μπλάνκο ενώ έβγαιναν τετ α τετ! Ένα οφσάιντ που δεν υπήρχε πουθενά
16.21 Ο κόσμος της ΑΕΚ συνεχίζει να τραγουδά και να φωνάζει υπέρ της ομάδας παρά την ψυχρολουσία του 1-0
16.12 Συνεχώς όρθιος είναι, μέσα στη βροχή, ο Μανόλο Χιμένεθ που ακούει το όνομά του να γίνεται σύνθημα απο τους οπαδούς της ΑΕΚ

ΒΑΡΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..

Η έντονη βροχόπτωση στη Θράκη έχει επιβαρύνει τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Κομοτηνής, που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση Πανθρακικός-ΑΕΚ στις 16:00 για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα , δεν τίθεται θέμα αναβολής της αναμέτρησης, έστω κι αν οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστές θα γίνουν πιο δύσκολες.

ΠΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ..

Μετά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ ρίχνεται στη «μάχη» και του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου σήμερα το απόγευμα αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό, στο γήπεδο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της φάσης των «32». Ένας θεσμός που κρύβει πολλές εκπλήξεις, με την Ένωση να έχει πέσει αρκετές φορές «θύμα» αυτών. Με σκοπό να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο και με τη σοβαρότητα που διακρίνει την ομάδα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανθρακικού στο ΔΑΚ Κομοτηνής, ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση, σε έναν θεσμό που αποτελεί εκ των βασικών της στόχων για τη φετινή περίοδο.
Τα αγωνιστικά προβλήματα βεβαίως δεν λείπουν, αλλά όταν δεν τα επικαλείσαι σε ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς για ένα ματς με αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας και ασφαλώς δυναμικότητας. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κομοτηνή με 8 απουσίες. Νίκος Λυμπερόπουλος και Χρήστος Πατσατζόγλου, αν και προπονούνται πλέον με την υπόλοιπη ομάδα, δεν κρίθηκαν έτοιμοι από τον προπονητή τους και έμειναν στην Αθήνα. Οι Νίκος Γεωργέας, Κώστας Μανωλάς και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, ενώ Νάτσο Σκόκο και Σάνελ Γιάχιτς ακολουθούν θεραπεία. Ως εκ τούτου, παρέμειναν και εκτός αποστολής. Στους παραπάνω προστέθηκε σήμερα και ο Νέιθαν Μπέρνς, ο οποίος υπέστη κάκωση προσαγωγού και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Σε αυτή την  προσπάθεια όμως, μπορεί να απουσιάζουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όμως δεν θα λείπει ο κόσμος. Περίπου 3.000 Ενωσίτες οπαδοί αναμένεται να βρίσκονται στο πλάι των ποδοσφαιριστών στο ΔΑΚ Κομοτηνής, με την αποθέωση να ξεκινάει ήδη από χθες, όταν και περίπου 200 οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να «φτιάξουν» τους παίκτες. Όσο για τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, αυτά παραμένουν άγνωστα, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Ισπανού. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δοκιμή, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις, με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και με τη δεδομένη κούραση που υπάρχει σε πολλούς παίκτες, η ενδεκάδα αποτελεί έναν μεγάλο… γρίφο. Πάντως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα υπάρξουν αλλαγές στην αρχική σύνθεση, προκειμένου κάποιοι ποδοσφαιριστές να πάρουν «ανάσες» ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να επιστρέψουν στην ενδεκάδα.
Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας πάει στην παράταση. Αν και στην παράταση δεν υπάρχει νικητής, τότε οδηγούμαστε στα πέναλτι.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ..ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ..ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ..ΔΥΝΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΜΑΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

VAMOS...!!

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι η αλήθεια ότι ποντάρει πολλά πάνω στην προσωπική επαφή με τους παίκτες του. Ο Ισπανός τεχνικός τους αφήνει ελεύθερους να χαρούν το ποδόσφαιρο και παράλληλα τους περνά με… τρόπο τα «μηνύματα» που θέλει. Όπως έκανε και σήμερα κατά την διάρκεια της προθέρμανσης. Ο Χιμένεθ έτρεχε μαζί με τους παίκτες της ΑΕΚ και έδινε εντολές για τις ασκήσεις με δυνατή φωνή. Σε κάποια στιγμή τους φώναξε για τους ντοπάρει ενόψει του αγώνα με τον Πανθρακικό αύριο στην Κομοτηνή τους είπε «Πάμε γερά! Κερδίζουμε αύριο και πάμε να πάρουμε το Κύπελλο φέτος!»
Πριν την προπόνηση ο Χιμένεθ μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου και τους μίλησε. «Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη κόπωση και πως μέχρι τώρα τα έχετε δώσει όλα για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της ομάδας. Και δείξατε όλοι σας πως είστε σωστοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πρέπει όμως να συνεχίσετε έτσι στον ίδιο ρυθμό» είπε ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ και συμπλήρωσε «Πρέπει να κάνετε την υπέρβαση προκειμένου να συνεχίσουμε στο δύσκολο πρόγραμμα το οποίο έχουμε με τα παιχνίδια. Μέσα σε λίγες μέρες θα πρέπει να δώσουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια. Είστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και σας έχω εμπιστοσύνη. Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό για το Κύπελλο. Και μόνο αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε ένα βήμα πιο μπροστά».

H ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ..

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ και το aek365.gr ήταν. Ο Σταύρος Αδαμίδης αλλά και ο Γιώργος Κωσταντινίδης ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες και την παρακολούθησαν. Οι νεαροί Ντούμπερετ και Κλοναρίδης πήραν μια πρώτη γεύση από τη μεγάλη ομάδα καθώς συμμετείχαν και αυτοί στην προπόνηση. Κανονικά, όπως και χθες, ακολούθησαν το πρόγραμμα τόσο ο Νίκος Λυμπερόπουλος όσο και ο Πατσατζόγλου. Ο Γρηγόρης Μάκος είχε ένα τετ α τετ με τον Μανόλο Χιμένεθ και στη συνέχεια μπήκε και αυτός στο τρέξιμο και έτσι θα υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι Κύπέλλου με τον Πανθρακικό.
Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν καθώς Λαγός και Νταντόμο ένιωσαν κάποιες ενοχλήσεις. Η σοβαρότητα του προβλήματος θα φανεί άμεσα άλλα αν τελικά δεν μπορέσουν να αγωνιστούν η ΑΕΚ θα πάει στο ματς με τον Πανθρακικό με μοναδικό αριστερό μπακ τον Νίκο Καράμπελα. Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν είναι ακόμα το 100% και ακολούθησε μόνο το μισό πρόγραμμα της προπόνησης.
Πέραν των δημοσιογράφων την προπόνηση παρακολουθούν και περίπου πενήντα φίλοι της ΑΕΚ στην πλειοψηφία τους νεαροί. Ατομικό πρόγραμμα με τον Νίκο Πανταζή ακολούθησαν οι Μανωλάς και Γεωργέας ενώ στο γυμναστήριο βρέθηκαν οι Σκόκο και Γιάχιτς που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στους παίκτες για το επερχόμενο ματς με τον Πανθρακικό.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΚΑΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΣΚΟΚΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ..ΑΦΟΥ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ..ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ...ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΝΟΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..ΑΥΡΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ..

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ..

Η ευφορία από την χθεσινή μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι αναμενόμενη στο στρατόπεδο της ΑΕΚ που είδε τους παίκτες να κάνουν ηρωική εμφάνιση παρά τα πολλά προβλήματα. Η Ενωση πήρε το ντέρμπι, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και μάλιστα αυξήθηκαν συγκριτικά με πριν την σέντρα στο ΟΑΚΑ. Σήμερα ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες οι παίκτες της ΑΕΚ που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είχαν ρεπό. Οι πρώτοι έφτασαν πλέον τους δέκα με τον Μανόλο Χιμένεθ να προβληματίζεται ενόψει του νοκ άουτ αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή για το Κύπελλο και το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη.
Ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος αποχώρησε με διάταση στον αριστερό προσαγωγό από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ο Κλαούντιο Νταντόμο και ο Ρότζερ Γκερέιρο ξεκίνησαν πρόγραμμα φυσιοθεραπειών και η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης. Το ίδιο πρόγραμμα συνεχίζουν οι Νάτσο Σκόκο και Σανέλ Γιάχιτς, ενώ ο Κώστας Μανωλάς κάνει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Νίκος Γεωργέας ακολουθούν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ενώ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ νιώθει ενοχλήσεις στους αριστερούς οπίσθιους μηριαίους και κάνει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.
Αύριο το απόγευμα έχει προαιρετική προπόνηση για τους παίκτες της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, ενώ η επόμενη... κανονική προπόνηση είναι την Τετάρτη το πρωί και μετά η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή. Εκεί, που θα δώσει φέτος το πρώτο ματς για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Πανθρακικό στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ..ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΟΥΤΕ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ..ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ...ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΤΣΙ...ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ... ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ..ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ..ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΑΝΤΑ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ....

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

NIKH KAI H ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ...!!

Του Γιώργου Νικολάου(by Basketblog.gr)
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 19-9 λίγο πριν από την εκπνοή της πρώτης περιόδου. Ο Κάιλ Μακ Αλαρνι ήταν ο παίκτης που οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο διάστημα αυτό. Η είσοδος του ρέκορντμαν (35 πόντοι) Περικλή Δορκοφίκη -που αποθεώθηκε από τους οπαδούς- διαφοροποίησε τα δεδομένα για την ΑΕΚ, που μείωσε σε 15-21 και προϊόντος του χρόνου πέρασε στην αντεπίθεση.
Ο Μηνάς Γκέκος είχε αναγκαστεί προηγουμένως να θέσει εκτός μάχης τους Γκράντι, Σάνον, Κοχαντάρεβιτς. Τη θέση τους πήραν οι Καστλ, Καλλινικίδης, Δορκοφίκης. Το «ροτέισον» του Γκέκου έφερε αποτέλεσμα και με καλάθι του Μελς (σ.σ. απροσδόκητα βελτιωμένος φέτος) η ΑΕΚ μείωσε 20-23 με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και 22-23 στο 23΄ με Δορκοφίκη. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα, απέφυγαν τα λάθη και με τον Καλλινικίδη πέρασαν μπροστά (24-23) στο 24΄, ήτοι μπήκαν στη θέση του οδηγού. Τα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Καλλινικίδης (που έδινε λύσεις στην άμυνα) ανάγκασε τον Γκέκο να τον αποσύρει. Στη θέση του πέρασε ο Γκράντι, ο οποίος με το «καλημέρα» έγραψε το 26-25, αλλά δεν βρήκε (ακόμη) βηματισμό. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 33-27, αλλά ο Καράμπουλας με τρίποντο έγραψε το 33-30, αποδεικνύοντας ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν τα όπλα! Ο Ικαρος έδειξε υπομονή στην αντεπίθεση της ΑΕΚ. Το ημίχρονο έκλεισε 37-35, αλλά η αντίσταση των παικτών του Αρη Λυκογιάννη συνεχίστηκε.
Ο πληθωρικός Δορκοφίκης έβγαλε άμυνες, κάλυπτε τα κενά στη ρακέτα και ήταν ο δημιουργός του 57-49 στο 29΄ . Ο Μακ Αλαρνι με την συνεπικουρία του Τόμσον (έξοχος σε θέση πάουερ φόργουορντ) κρατούσε τον Ικαρο στο παιχνίδι και με εκτελεστή τον Καλαμπόκη το ματς ξανάγινε ντέρμπι (57-55 στο 32΄), αλλά προς το τέλος «μίλησε» η εμπειρία του Γκράντι, που μοίρασε μπάλες. Το σκορ έγινε 79-67, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν στο τελευταίο δίλεπτο...
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαπέτρου, Σταματόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 37-35, 57-52, 81-72
ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 3 (1), Κοχαντάρεβιτς 2, Νικολαίδης 5, Παπανικολάου 2, Μακ 13, Δορκοφίκης 35 (9 ριμπ.), Καλλινικίδης 4, Σάνον, Γκράντι 4, Μελς 13 (3).

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...


Ο Νίκος Νιόπλιας για να... ντοπάρει τους παίκτες του πριν το ντέρμπι τους είχε πει σε ομιλία (σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο) ότι είναι καλύτεροι από την ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έβαλε ποτέ την... έπαρση μπροστά. Μεγάλα λόγια δεν ακούστηκαν ποτέ από το στόμα του. Η ΑΕΚ όμως απέδειξε στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη. Και ο Ισπανός με το δικό του προσωπικό τακτ, «απάντησε» στη συνέντευξη Τύπου στα όσα έμαθε ότι είπε ο Νιόπλιας στους παίκτες του παραμονές του ντέρμπι. Τα λόγια του Χιμένεθ είναι χαρακτηριστικά:
«Θεωρώ ότι ανωτερότητα μιας ομάδας απέναντι στην άλλη μόνο μέσα στο γήπεδο μπορεί να φανεί. Η ΑΕΚ έδειξε ανώτερη, σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να βαθμολογήσω τους παίκτες μου με 20 αν το άριστα είναι το... 10! Έδειξαν πάθος, δύναμη και δεν τσιγκουνεύτηκαν καμία προσπάθεια. Και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας. Είναι η συμπεριφορά του κόσμου που μας βοήθησε να πετύχουμε αυτό το γκολ. Κερδίσαμε δύο σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κρατώντας το μηδέν πίσω, αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Το μόνο που περάσαμε είναι ότι κανουμε με την καρδιά το κάνουμε: Για την ομάδα, για τον κόσμο».
Ποιο είναι το «κλειδί» της νίκης;
«Σε όλους αυτούς που αγαπάνε την τακτική, ξεκινήσαμε με 4-3-3 και κάποιες παραλλαγές, έχοντας δύο παίκτες που έπαιζαν διαγώνια όπως ήταν ο Τζιμπούρ και ο Μπερνς και δύο από πίσω του όπως ο Γκερέιρο και Καφέ και δύο σωματοφύλακες όπως ο Καφές και ο Μάκος. Διορθώστε με αν θέλετε, αλλά ένας τεράστιος παίκτης όπως ο Σισέ είχε ένα σουτ στην εστία. Και η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού προς την εστία μας ήταν στο 41' Πέρα από το πάθος και τη δύναμη. Έχουμε πίστη, πειθαρχεία και κυρίως να παίζουμε με ελεύθερο το μυαλό όταν κάνουμε επίθεση. Οι νίκες δεν ανήκουν στους παίκτες. σήμερα η νίκη ανήκει στον κόσμο και στους παίκτες και σε όλο το προσωπικό που ανήκει στην ομάδα (φυσιοθεραπευτές, φροντιστές γιατροί). Είναι πάντα κοντά μας. Βεβαίως, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για όλους τους τραυματισμούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτούς».
Τι είπατε στους παίκτες για τους εμπνεύσετε;
«Κοιταχθήκαμε στα μάτια και είδα γενναιότητα απ' όλους. Όταν κάποιος κρίνει έναν ποδοσφαιριστή, ότι δίνει τα πάντα στη δουλειά του ακόμη και όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα, είναι άδικο. Τους είπα να βγουν στο γήπεδο και να παλέψουν. Να γυρίσουν στο γήπεδο ακόμη και χωρίς τη νίκη αλλά να είναι σίγουροι ότι έδωσαν τα παντα. Το έκαναν. Και κέρδισαν. Ακόμη καλύτερα».
Θα υπάρχει... ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια;
«Αναγκαστήκαμε στον Αρη να κάνουμε δύο αλλαγές. Ακόμη ένας παίκτης πριν το ματς με την Άντερλεχτ. Χάσαμε Ντιόπ και Σκοκο και αν δεν κάνω λάθος κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Είναι αλήθεια ότι ζητάω πολλά από τους παίκτες, είναι ότι έτσι ξέρω το ποδόσφαιρο. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Είπα ότι δεν θα μπω στη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενοι προπονητής. Δεν ήξερα πως είχε σχεδιαστεί η χρονιά. Βεβαίως η φιλοδοξία μου είναι να ζητάω πολλά κι αν όλα πάνε καλά βάση σχεδίου το Δεκέμβρη θα δούμε την ΑΕΚ που θέλουμε».
Έτσι όπως ξέρετε τον Παναθηναϊκό, σήμερα ήταν η ίδια ομάδα;
«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το μεταφράσω, αλλά νομίζω ότι τον δέσαμε... κόμπο. Τον ελέγξαμε. Οι συνεργάτες μου κι εγώ κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς για να γνωρίσουμε τις ομάδες στην Ελλάδα. Πιστέψτε με, χρησιμοποιώντας τον καφέ δεν αφήνω να κοιμηθούν οι συνεργάτες μου. Αλλά περιμέναμε έτσι τον Παναθηναϊκό. Εξουδετερώσαμε τις απευθείας φάσεις από την άμυνα στον Σισέ και κόψαμε τις δεύτερες μπαλιές. Όλα θα φαινόντουσαν στο γήπεδο. Βάλαμε γρήγορα το γκολ, θα μπορούσε να βάλει γκολ ο Τζιμπούρ, ο Γκερέιριο, δύο φορές ο Λεονάρντο, ίσως υπήρξε και ένα πέναλτι. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού σήμερα ήταν ο τερματοφύλακάς του. Τρεις αποκρούσεις καταπληκτικές».
Εχουμε νεότερα με τους σημερινούς τραυματίες;
«Ο Νταντόμο μια και δεν είχε κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία ένιωσε μία κράμπα. Ήταν μεγάλο το διάστημα που είχε χωρίς τέτοια ένταση. Ο Μάκος είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Γκερέιρο το ίδιο όπως και ο Νταντόμο. Είχαν καιρό να παίξουν παιχνίδι και τους βγήκε το βάρος. Εκτός από τον Μάκο που θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, οι άλλοι δύο είχαν ενόχληση».
Και ο Δέλλας είχε ενόχληση από το 25...'
«Ποδοσφαιριστές σαν τον Δέλλα και τον Καφέ όλα γίνονται πιο εύκολα. Με άνθρωπο σαν τον Λύμπε όλα είναι πιο εύκολα. Είναι τρεις μεγάλοι αρχηγοί. Αντεξαν έδειξαν χαρακτήρα. Γνωρίζουν ότι αυτοί με τόσους τραυματισμούς πρέπει να κάνουν μία έξτρα δουλειά»


ΟΡΚΟΣ ΝΙΚΗΣ..

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Παντελής Καφές, όντας πανευτυχής από το τελικό αποτέλεσμα, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας αρχικά: «Είχαμε απουσίες, αλλά είπαμε πριν το παιχνίδι, αυτοί που είμαστε να δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας για τη νίκη. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και πετύχαμε γρήγορα το γκολ με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο να μην μας απειλεί καθόλου». Όσον αφορά την επανάληψη, ο Καφές είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω έπαιξε ρόλο η κούρασή μας. Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε με πιο επιθετικογενείς παίκτες αλλά και πάλι δεν μας απείλησε ιδιαίτερα. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη μετά το καλό παιχνίδι με τον Άρη και το κακό ματς στο Βέλγιο». Για τον Μανόλο Χιμένεθ ο αμυντικός μέσος της «Ένωσης» είπε: «Όταν ένας προπονητής έρχεται σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο στην ομάδα χρειάζεται χρόνο για να φανεί η δουλειά του. Την Πέμπτη θέλουμε την πρόκριση σε έναν θεσμό που θέλουμε να προχωρήσουμε», ολοκλήρωσε αναφερόμενος στον αγώνα με τον Πανθρακικό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΑΕΚΑΡΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΕΚΑΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ..ΑΥΤΗ Η ΑΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ..Ο ΜΑΝΟΛΟ ΕΚΑΝΕ ΜΑΤ ..ΣΤΟΝ ΝΟΠΛΙΑ ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ..ΜΑΝΟΛΟ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ..ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ..ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥ ΟΑΚΑ ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ...

Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2010

ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

Όταν έχεις ακούσει τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δεν χρειάζεται να πεις και πολλά. Ο Ισπανός, αν και βρίσκεται για λίγο χρόνο στην Ελλάδα, αν και δίνει το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι στον πάγκο της Ένωσης, δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το αποψινό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, άλλωστε οι τρεις βαθμοί για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά γιατί γνωρίζει πόσο μπορεί μία νίκη στο συγκεκριμένο ντέρμπι να αλλάξει τα... δεδομένα. Να επαναφέρει το καλό κλίμα που υπήρχε την περασμένη Δευτέρα μετά το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους βασικούς ανταγωνιστές για τον τίτλο, να γεμίσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και φυσικά να κρατήσει τον κόσμο στο πλευρό της, που απόψε θα ξανακάνει έδρα το «παγωμένο» ΟΑΚΑ.
Περισσότεροι από 40.000 Ενωσίτες αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, καθώς η προπώληση των εισιτηρίων στέλνουν μηνύματα για ένα πάρτι παλιότερων περιόδων. Παράλληλα τα 3 εκ. χαρτάκια που θα μοιραστούν κατά την είσοδο του κόσμου στις θύρες, αλλά και οι χορογραφίες που ετοιμάζουν οι οργανωμένοι οπαδοί, θα δημιουργήσουν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Εκδρομές από κάθε μέρος της Ελλάδας. Με πούλμαν ή μεμονωμένοι Ενωσίτες κατέφθασαν από χθες στην πρωτεύουσα και σήμερα θα έχουν όλοι τους συνάντηση στο ΟΑΚΑ, για ένα ντέρμπι που δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης. Και ας μην είναι αυτοσκοπός, όπως επισημαίνει ο Χιμένεθ. Σε τέτοια ατμόσφαιρα όμως, δικαιολογίες δεν χωράνε. Το είπε ο προπονητής, το συζητούσαν χθες οι παίκτες.
Οι πολλές και σημαντικές απουσίες που θα έχει απόψε η ΑΕΚ, σίγουρα επηρεάζουν τα αγωνιστικά πλάνα του Ισπανού. Νάτσο Σκόκο, Νίκος Λυμπερόπουλος και Κώστας Μανωλάς, είναι τρεις παίκτες που σίγουρα δεν αντικαθίστανται εύκολα. Ακόμα και οι Γιάχιτς, Πατσατζόγλου, από την αρχή της χρονιάς ήταν οι δύο βασικοί δεξιοί μπακ, άρα και για αυτή τη θέση ο Αργυρίου θεωρείται εναλλακτική επιλογή. Τα παραπάνω προβλήματα, σε συνδυασμό με την δεδομένη κούραση που υπάρχει και φάνηκε και στο παιχνίδι του Βελγίου, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Για αυτό και η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το ματς, αποτελεί ένα γρίφο που αναμένεται να λυθεί την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν από την τελευταία προπόνηση, οι Κλαούντιο Νταντόμο και Ρότζερ Γκερέιρο διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές, σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης απέναντι στην Άντερλεχτ. Άλλωστε αυτό που τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πως θα κρίνει από τα πρόσωπα των παικτών του, ποιοι είναι απολύτως έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.
 









Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑ..ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ..ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ..ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ..ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ...ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..

Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ..

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ μετά την προπόνηση του Σαββάτου και λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός προσπαθεί να ακουμπήσει στις καρδιές των παικτών, να τους ντοπάρει ψυχολογικά και βάζει μπροστά τον κόσμο για να το πετύχει. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Μετά το άτυχο αποτέλεσμα κόντρα στην Άντερλεχτ προσπαθήσατε να ανεβάσετε την ψυχολογία των παικτών. Πιστεύετε ότι είναι έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι;«Πρέπει να είναι έτοιμοι. Σε μια κοινωνία που ζει σε βαθιά οικονομική κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι οι οποίοι έχουν οικονομική αδυναμία αλλά θα έρθουν αύριο στο γήπεδο και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Εμάς η διάθεσή μας είναι να προσφέρουμε τα πάντα, να κάνουμε τα πάντα. Βεβαίως σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μετράει το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι με την Άντερλεχτ το αφήνουμε πίσω, όπως επίσης και το παιχνίδι με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική.
Θα παίξουν μόνο αυτοί που μαθαίνουν πραγματικά από τα λάθη τους και τις ήττες. Το να ανέβεις πάνω στο άρμα της νίκη είναι το πιο εύκολο πράγμα. Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και μαθαίνουμε από τις ήττες. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουμε μεγάλοι.

Δηλώσατε ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τις ήττες. Τι κρατήσατε από το προηγούμενο παιχνίδι;«Πρέπει να παίξουμε επί ενενήντα λεπτά με μεγάλη ένταση και από την δική μου πλευρά δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ, ούτε να αρχίσω να λέω για φυσική κατάσταση και για τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η ΑΕΚ, αυτή είναι η ομάδα μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Για την ΑΕΚ αυτή η κούρσα πρέπει να είναι μεγάλης διάρκειας και όχι απλά ένα γρήγορο σπριντ».

Στο αυριανό παιχνίδι θα παίξουν κάποιοι οι οποίοι αγωνίστηκαν τόσο κόντρα στον Άρη όσο και εναντίον της Άντερλεχτ. Είναι κάτι που σκέφτεστε;«Είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, οι οποίες αγωνίζονται σε τρεις διοργανώσεις, το να έχεις βάθος στα αποδυτήρια είναι το καλύτερο. Ωστόσο μέσα από τις αντιξοότητες αυτές και τις ελλείψεις παικτών που έχουμε θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Οφείλουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό, για τους φιλάθλους μας. Αύριο τους χρειαζόμαστε όλους στο γήπεδο. Δεν ζητάω τη νίκη, αυτή είτε θα έρθει είτε δεν θα έρθει. Αυτό που ζητάω οπωσδήποτε είναι να τη διεκδικήσουμε».

Έχετε καταλήξει στην τελική ενδεκάδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό;Έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί με τόσα παιχνίδια 24 ώρες παίζουν σημαντικό ρόλο. Έχω καλέσει σε συγκέντρωση όλους τους ποδοσφαιριστές τους οποίους έχω στη διάθεσή μου και είναι στην αποστολή. Έχω μια ιδέα περίπου ποιοι θα είναι, αλλά πρέπει να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου πουν ότι είναι πανέτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να τα δώσουν όλα. Συμβιβάζομαι με το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θα βγει στον αγωνιστικό χώρο θα είναι 100% έτοιμος και θα παίξει όσο πιο δυνατά του επιτρέψει το σώμα του.

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα ενόψει του αυριανού αγώνα;«Αύριο θα δείτε μια διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα με την Άντερλεχτ. Το λέω και ανατριχιάζω, όταν οι παίκτες δουν τον κόσμο πρέπει να αποκτήσουν κίνητρο μέσα τους. Αν δεν έχουν κίνητρο βλέποντας αυτό τον κόσμο αύριο πιθανόν να μην έχουν αίμα μέσα τους αλλά νερό. Θέλουμε οπωσδήποτε να είναι όλοι πανέτοιμοι. Εγώ 14 χρόνια ως ποδοσφαιριστής ζητούσα πάντα να αισθάνομαι τον κόσμο γύρω μου. Αύριο δεν παίζουν ρόλο τα πόδια, αλλά η καρδιά και το τι αισθάνεσαι για τον κόσμο».


ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..

Πολλά τετ α τετ με ποδοσφαιριστές είχε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθούσε να πιάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, να πάρει την άποψή τους για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά και εκείνο με την Άντερλεχτ και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο Χιμένεθ μιλώντας σχετικά για το ματς της Πέμπτης τόνιζε: «Στο πρώτο ημίχρονο και πέρα από το γκολ, η Αντερλεχτ δεν μας απείλησε. Δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι, αλλά είχαμε οργάνωση. Από το 60', όμως, δεν παίξαμε καθόλου καλά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήμασταν έτσι. Δείχναμε εντελώς ανοργάνωτοι, δεν είχαμε τάξη στο παιχνίδι μας, ήμασταν πολύ ανοικτοί στην άμυνα, κάναμε πολλά λάθη ακόμα και σε εύκολες πάσες. Πρέπει να αποφεύγουμε αυτά τα λάθη και σας έχω ξαναπεί πως όταν οι αμυντικοί δεν μπορούν να κάνουν τη σίγουρη πάσα, να διώχνουν μακριά. Μη δίνουμε δικαιώματα. Στην επίθεση, όταν είχαμε την μπάλα, προσπαθούσαμε να φτιάξουμε κάτι καλό, αλλά δεν ολοκληρώναμε με τις σωστές πάσες για να έχουμε τελικές προσπάθειες».
Όσον αφορά τον αγώνα με τους «πράσινους», ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος: «Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε την Αντερλεχτ και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να νικήσουμε! Θα δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται και για να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τη νίκη. Θέλω να έχετε αυτοπεποίθηση και να μη μείνετε στο αποτέλεσμα του Βελγίου. Είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, διότι θα καταφέρουμε να τον πλησιάσουμε στον ένα βαθμό και τουλάχιστον να μειώσουμε την απόσταση που έχουμε από αυτόν».
 

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ,,ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,,ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ..ΓΚΟΒΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΣΕΔΕΣ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ..ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΡΚΟ ΝΙΚΗΣ !!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ;;

Ένα θαύμα περίμεναν στην ΑΕΚ για τους τραυματισμούς των Σκόκο και Λυμπερόπουλου και όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά προστέθηκε και ο Κώστας Μανωλάς στους απόντες του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το ιατρικό δελτίο λοιπόν που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει ότι ο Μανωλάς έχει υποστεί θλάση γαστροκνημίου, ενώ ο Νάτσο Σκόκο θλάση αριστερού δικεφάλου! Ο πρώτος ξεκίνησε θεραπεία στο γήπεδο, ενώ ο Αργεντινός στο Ιατρικό κέντρο. Η αυριανή προπόνηση όπου και θα βγει η αποστολή είναι και η πλέον κρίσιμη, αλλά η θλάση είναι ένας μυϊκός τραυματισμός που δεν ξεπερνιέται σε δύο ημέρες. Όσον αφορά τον Νίκο Λυμπερόπουλος είναι δεδομένο ότι θα απουσιάσει την Κυριακή, καθώς μπορεί να προπονήθηκε με την ομάδα, ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ υπογραμμίζει ότι «δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό».
Εκτός αυτών εκτός μάχης είναι και οι Γεωργέας, Πατσατζόγλου, Γιάχιτς. Οι δύο πρώτοι σήμερα έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Βόσνιος θεραπεία του λόγω της κάκωσης πέλματος που τον ταλαιπωρεί.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες όσοι αγωνίστηκαν στις Βρυξέλλες ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκα

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ..

Για πολλοστή φορά φέτος η τύχη δεν χαμογελάει στην ΑΕΚ. Η Ένωση δίνει την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και μεγάλα. Ο Νάτσο Σκόκο μένει εκτός μετά τη θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ και έτσι η ΑΕΚ χάνει τον ποιοτικότερο και πιο φορμαρισμένο παίκτη της.
Πέραν του «υδραυλικού» πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών και ο Νίκος Λυμπερόπουλος που πονάει ακόμα και δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς και να είναι στη διάθεση του Χιμένεθ. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός θα κάνει μαγνητική σήμερα, Παρασκεή στις 16:00 αλλά το πρωί πονούσε πολύ και οι πιθανότητες να είναι έτοιμος είναι ελάχιστες. Το μόνο θετικό είναι πως, σε σχέση με το ματς στο Βέλγιο, επιστρέφει ο Νασούτι και έτσι ο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεση του έναν κανονικό κεντρικό αμυντικό και δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε «αλχημείες».
Πάντως με τρεις από τους καλύτερους παίκτες της εκτός (αν τελικά δεν γίνει κάποιο «θαύμα») η ΑΕΚ πάει μισή σε ένα ντέρμπι που θέλει να πάρει πάση θυσία και αυτό μόνο ιδανικό δεν είναι.

ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ..ΓΚΟΛ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ;;

Φιέστα ανάλογη με αυτή στο ματς με τη Μίλαν ετοιμάζει η διοίκηση σε συνεργασία με την ORIGINAL 21 για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό! Συγκεκριμένα θα μοιραστούν στον κόσμο 3 εκατομμύρια χαρτάκια που θα... ταξιδέψουν κατά την επίσημη είσοδο των δύο ομάδων, δημιουργώντας εικόνες από το μεγάλο παιχνίδι με τους «ροσονέρι» πριν από 5χρονια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ευχή της διοίκησης φυσικά είναι το γήπεδο να είναι εξίσου γεμάτο όπως στο ματς με τη Μίλαν. Ακόμη όμως και άδεια καθίσματα κι αν υπάρξουν, το ΟΑΚΑ θα θυμίζει... Ρίο! Οι εκπλήξεις δεν θα περιοριστούν μόνο στα χαρτάκια, αφού οι οργανωμένοι ετοιμάζουν χορογραφίες που θα είναι μοναδικές. Την Κυριακή το ΟΑΚΑ λοιπόν έπειτα από καιρό θα μαζέψει αρκετό κόσμο και η ατμόσφαιρα θα είναι εφάμιλλη ενός μεγάλο αγώνα, όπως είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ..

Αιχμές για την προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι περισσότεροι παίκτες να αντέξουν οργανικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής κάλυψε τους παίκτες του για την ήττα από την Άντερλεχτ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Την Κυριακή μετά 4-0 επί Αρη προσπαθούσατε να προσγειώσετε τους πάντες. Μετά 3-0 τι εντύπωση σας έμεινε;
«Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακή είχα ζητήσει από όλους να είμαστε προσγειωμένοι Για να καταφέρουμε σε τρεις διοργανώσεις πρέπει να ζητήσουμε πάρα πολλά από ποδοσφαιριστές. Μόνο έτσι μπορείς αποτελέσματα όπως αυτό της Κυριακή. Δεν είναι μόνο οι παίκτες, σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ έχω ζητήσει υπομονή και ότι θα δείξουμε τον Δεκέμβριο το πρόσωπο που θέλουμε. Είμαι ανήσυχος για την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα αλλά φοβάμαι αν θα αντέξουν οι παίκτες μέχρι τότε. Σε δύο παιχνίδια έχουμε χάσει 4 ποδοσφαιριστές, γιατί ζητάμε πολλά από τους παίκτες. Στον Αρη είχαμε την απώλεια δύο παικτών, εδώ Βέλγιο απώλεια άλλων δύο κι αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ».
Σας ανησυχεί τόσο η φυσική κατάσταση των παικτών;
«Με ανησυχεί πάρα πολύ η φυσική κατάσταση. Όταν υπάρχει θετική προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις, οι ποδοσφαιριστές προλαβαίνουν από Κυριακή, Τετάρτη να ανακτήσουν δυνάμεις. Κάποιοι δικοί μου μπορούν, κάποιοι άλλοι τους χάνουμε. Ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τον Γκέντσογλου στόπερ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αργυρίου γιατί έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο, αλλά όπως είδατε και εσείς κάναμε τρεις αλλαγές, ενώ χρειαζόμασταν... έξι. Και γι αυτό χειροκροτώ προσπάθεια παικτών μας ακόμη κι αν χάνουμε. Δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις».
Πριν από λίγες ημέρες είπατε ότι δεν θέλε να μιλήσετε για τον προηγούμενο προπονητή. Τώρα λέτε ότι δεν είχαν κάνει καλή προετοιμασία;
«Δεν ξέρω ο προηγούμενος συνάδελφος πως δούλεψε και τι κατάσταση βρήκε. Δεν θα μπω σε' αυτό το κομμάτι. Εγώ είπα απλά πως για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουν σε δύσκολα παιχνίδια, μετά έχουμε κάποιες απώλειες. Απλά δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα από τους ποδοσφαιριστές. Ξέρω ότι η κούραση βγάζει προβλήματα και λάθη. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τα τρία γκολ και θα συζητήσουμε γι αυτό με τους παίκτες, αλλά καταλαβαίνω την κούραση».
Ποιος ο λόγος που έφερε νίκη Αντερλεχτ; Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;
«Είχαμε αυτή την απώλεια του Μανωλά, δεν μπορούσαμε να προφυλάξουμε, Ντιόπ, να προστατεύσουμε Σκόκο να μην παίξει και όλα αυτά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα».
Τον Σκόκο δεν τον υπολογίζετε με τον Παναθηναϊκό;
«Το βλέπω πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος. Δεν το νομίζω. Θα ζητήσω από όλους εσάς να μεταφέρουμε αισιοδοξία στον κόσμο της ΑΕΚ. Να δουλέψομε και να προετοιμαστούμε ανάλογα και θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Οι δυσκολίες που έχουμε στην αμυντική γραμμή και με τραυματισμό Σκόκο που ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος, αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να φέρουμε κάποιον να μας βοηθήσει. Να δουλέψουμε και να γυρίσουν όσο πιο γρήγορα οι τραυματίες. Και το φορτίο αυτό θα είναι λιγότερο βαρύ αν έχουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθά Την ΑΕΚ που θέλουμε όλοι να βλέπουμε στο γήπεδο είναι αυτή που είδαμε με τον Αρη».
Ο Μανωλάς θα είναι έτοιμος την Κυριακή;
«Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος. Δεν δείχνει να είναι βαριά θλάση. Αν δεν είναι καθαρή θλάση πιστεύω ότι θα μπορεί να παίξει. Αλλιώς, πολύ δύσκολο».
Σκέφτεστε από τώρα πράγματα για μεταγραφές;
«Δεν σκέφτομαι από τώρα γιατί μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να κάνουμε κάτι. Εχουμε συνειδητοποιήσει όμως όλοι ότι χρειάζονται μεταγραφές σε κάποιες θέσεις. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα θα βρεθούν λύσεις. Είμαι δεκαπέντε ημέρες στην ΑΕΚ και έφτασα στο σημείο να δω ντεμπούτο Αργυρίου. Οταν τον Δεκέμβριο δούμε τι θέλουμε και χρειάζεται, θα πάμε να το δούμε. Τώρα δεν έχει ουσία να μιλάμε γιατί ούτως ή αλλως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».
 

O ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ANΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΨΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΙΜΕΝΕΘ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ..ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΥΠΗΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ ..ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΚΟ..ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ Η ΨΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ..Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑ...

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΑΠΟΨΕ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΖΕΛΕΣ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ..ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ..ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..

Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ..

Πιο αισιόδοξα από ποτέ είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Πολιτεία και αφορούν την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια μέρα μετά το καθοριστικό ραντεβού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραΐτη. Η χθεσινή συνάντηση με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Πολιτείας, σύσσωμης της «οικογένειας» της ΑΕΚ, παρουσία του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βούρου, φαίνεται πως εντυπωσίασε τον κ. Μωραϊτη (ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ), που δεσμεύθηκε πως δεν θα αφήσει τον χρόνο να περάσει και η απάντησή του θα είναι άμεση. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του aek365.gr, η Πολιτεία θα έχει δώσει την απάντησή της μέχρι την επόμενη εβδομάδα, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν αυτό το διάστημα να είναι περίπου ένας μήνας (φερόταν αρχικά να θέλει 15 μέρες το λιγότερο για να εξετάσει το project).
Προβλέψεις για κάποιες μετατροπές που μπορεί να κάνει η πλευρά της Πολιτείας, δεν μπορούν να γίνουν, ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί η παραμικρή αλλαγή από το ολοκληρωμένο πλάνο που κατατέθηκε, καθώς είναι άρτια καταρτισμένο και πληροί όλα τα νομικά και περιβαλλοντολογικά πλαίσια για την κατασκευή του. Αυτός είναι άλλωστε και ο ένας από τους δύο λόγους που ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος θα έχει πιο εύκολο έργο στην εξέτασή του και θα πάρει τις αποφάσεις του πολύ νωρίτερα από τον αναμενόμενο χρόνο. Όσο για τον άλλο λόγο, έχει να κάνει ξεκάθαρα με την παρουσία στις όλες διαδικασίες, του Γιάννη Βούρου.
Στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (ήταν ο άνθρωπος που έθιξε εκ νέου το θέμα του γηπέδου στη Βουλή) η ΑΕΚ είχε από την πρώτη στιγμή έναν ισχυρό σύμμαχο, με τον οποίο βρισκόταν σε συνεχή ανοιχτή γραμμή για το επόμενο βήμα. Ο κ. Βούρος, που ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το «ΟΚ» στον Σταύρο Αδαμίδη να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και αυτό διότι γνώριζε εκ των έσω τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και με συντονισμένες προσπάθειες άνοιγε δρόμους και επέσπευσε τις διαδικασίες.
Αρκεί κανείς να καταλάβει πως η ΑΕΚ έχει κάνει τέσσερις συναντήσεις με την Πολιτεία (γ.γ.Α, Υφυπουργό Πολιτισμού, Νομάρχη Αττικής, Υφυπουργό Περιβάλλοντος), σε διάστημα 4 μηνών, την στιγμή που έχει μεσολαβήσει καλοκαίρι και ενώ εκκρεμούν πολλές υποθέσεις της Κυβέρνησης και σίγουρα οι εκπρόσωποι του κράτους, είχαν και άλλα θέματα να ασχοληθούν. Παρόλα αυτά, σε ένα τόσο μικρό διάστημα, η Ένωση κατάφερε να ξεπεράσει διαδικαστικά θέματα, να φτάσει στους αρμόδιους φορείς πολύ γρήγορα και να πάρει εγγυήσεις που κάνουν το μέλλον, πιο αισιόδοξο από ποτέ. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος τη φιλία που έχει με τον κ. Μωραϊτη, του ζήτησε από χθες κιόλας, να εξετάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το σχέδιο του γηπέδου και να απαντήσει στην ΑΕΚ.
Οι δεσμεύσεις των υποψηφίων
Από κει και πέρα, απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών, να εκλεχθεί ο νέος Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας και οι διαδικασίες να μπουν στην τελική τους ευθεία. Παρόλο που το ερώτημα: «Αφού ο χώρος είναι δικός μας και εφόσον έχουμε τα χρήματα για το γήπεδο, ποιος ο λόγος να περιμένουμε τις εκλογές;», εξακολουθεί να υφίσταται, η απάντηση είναι απλή. Η έκταση των 30.000 στρεμμάτων που έχει στην κατοχή της η Ερασιτεχνική, δεν θα φιλοξενεί μόνο τα γήπεδα, αλλά και εμπορικούς χώρους. Θα πρέπει λοιπόν όλα αυτά να συζητηθούν με τον νέο Δήμαρχο, να αποδειχθεί πως όλοι οι χώροι δεν διαταράσσουν την ηρεμία των κατοίκων και το περιβάλλον της πόλης.
Αυτό που ξεκαθαρίζεται από όλες τις πλευρές, είναι πως η ΑΕΚ με το πλάνο που έχει παρουσιάσει, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Και οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι (Κόντος, Τομπούλογλου και Αποστολάκης) έχουν δεσμευθεί από κοινού, πως εφόσον τα σχέδια δεν βλάπτουν το περιβάλλον, θα σταθούν στο πλευρό της ΑΕΚ. Και δεν πρόκειται για μία προεκλογική δέσμευση, αλλά για κάτι το οποίο πλέον έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα την κοινωνία της Νέα Φιλαδέλφειας. Ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, από την ημέρα που το γήπεδο μετατράπηκε σε... μπάζα, έχει πλέον γίνει αισθητός σε όλους τους κατοίκους και η λύση του γηπέδου, δεδομένα δίνει ζωή στην αγορά της πόλης.
Παράλληλα, οι νέες θέσεις εργασίας, σε μία εποχή που η ανεργία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι ένα ακόμα κίνητρο της Πολιτείας να δώσει τη συγκατάθεσή της σε ένα τέτοιο έργο, από τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση δεν ζητάει ούτε ευρώ για την κατασκευή του.

11 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΛΡΛΟ...

Το όνομα του σε «πλημμυρίζει» με συναισθήματα. Στο άκουσμα του, έρχονται ξανά εκείνες οι εικόνες. Οι ένδοξες στιγμές, όταν η ιστορία είχε ανοίξει το βιβλίο της για να βάλει μέσα την ΑΕΚ ξανά και ξανά… Χάρη σε αυτόν έγιναν πολλά. Χάρη σε αυτόν μάθαμε πολλά. Χάρη σε αυτόν ο ΑΕΚτζης που τον έζησε ένιωσε περηφάνια και αυτοί που δεν τον πρόλαβαν ζουν με τον μύθο του. Ο Λούκας Μπάρλος ήταν κάτι παραπάνω από ένας πρόεδρος. Ηταν «ο θείος Λουκάς της ΑΕΚ»…
Πέρασαν 11 χρόνια κιόλας, από εκείνη την καταραμένη Τετάρτη που ο Θεός υποδέχθηκε κοντά του τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ. Στις 20 Οκτωβρίου του 1999 η ΑΕΚ πενθούσε γιατί έχασε τον άνθρωπο που την έκανε ακόμα πιο μεγάλη. Παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΤΚ στην Βουδαπέστη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στα 79 του άφησε την ΑΕΚ για πάντα «ορφανή». Την άφησε όμως στα χέρια του κόσμου της. Του κόσμου που την αγάπησε, την αγαπά και θα είναι εδώ για πάντα να την αγαπά. Αυτή είναι η «κληρονομιά» που άφησε στην ομάδα που έμελλε του αφιερώσει για πάντα το σύνθημα «ΑΕΚ – Μπάρλος, σύλλογος μεγάλος…».
Τα 8 χρόνια που έμεινε στην προεδρία της ΑΕΚ, η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Με αγάπη, μεράκι και πολλές θυσίες ο Μπάρλος γιγάντωσε το σωματείο που «κέρδισε» εκείνη την περίοδο εκατομμύρια οπαδούς… Νταμπλ το 1977, ημιτελικά Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1976/77, πρωτάθλημα το 1979, έργα των Προπυλαίων και της Σκεπαστής εξέδρας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και θεμελίωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ.
Για όλα αυτά μέχρι και του σπίτι του υποθήκευσε για να έχει η ΑΕΚ τα… καλύτερα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν «ΑΕΚομετρα», γιατί ο θείος Λούκας θα είχε ξεφτιλίσει πολλούς «ΑΕΚαρες» και ας ξεκίνησε ως φίλαθλος του Αρη (έπαιζε στις Ακαδημίες του). Το τελευταίο νταμπλ της ΑΕΚ έχει την «σφραγίδα» του, η τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία έχει πάλι την «σφραγίδα» του. «Η ΑΕΚ είναι ότι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου», «Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χαρίζει στην ΑΕΚ» έλεγε συχνά πυκνά όταν συγκινούνταν.


Και συγκινήθηκε πολλές φορές ο Μπάρλος… Όπως και όλη ΑΕΚ κάθε φορά που τον μνημονεύει. Από εκεί ψηλά μας προσέχει και μας αγαπά. Πληγώνεται και στεναχωριέται, γελά και πανηγυρίζει, όπως έκανε και εδώ κάτω μαζί με κάθε φίλο της ΑΕΚ. Ο θείος Λουκάς είναι εδώ μαζί μας για πάντα… Οδηγεί την σκέψη μας, το μυαλό μας και μας θυμίζει ότι η ΑΕΚ είναι τρία μαγικά γράμματα.

Η ιστορία του και οι επιτυχίες

Πριν το 1973 η Χούντα ήθελε να βάλει τον Μπάρλο στην ΑΕΚ. Η κατάσταση στην Ενωση ήταν δύσκολη, αλλά ο θείος Λουκάς δεν ήθελε έτσι… Τόνισε ότι θα αναλάμβανε την Ενωση μόνο με εκλογές. Και έτσι έγινε. Παίρνοντας το 58%, εξελέγη πρόεδρος στις αρχές του έτους. Ο συνδυασμός καλού ποδοσφαίρου και τίτλων ήταν βασικό συστατικό για την περίοδο που στην προεδρία της ΑΕΚ ήταν ο Λουκάς Μπάρλος. Από το 1974 έως και το 1981 η Ενωση απέδωσε ένα εκπληκτικό θέαμα (είχε και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να το κάνει...) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τις χρονιές 1978 και 1979, αλλά και ένα Κύπελλο το 1978, κατακτώντας έτσι το νταμπλ εκείνη την περίοδο. Κατά την διάρκεια της θητείας του «θείου Λουκά», ήρθε και η μεγαλύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που ακόμα και τώρα αισθάνονται τυχεροί όσοι το παρακολούθησαν από κοντά... Ηταν την περίοδο του νταμπλ, όταν η ΑΕΚ συνέτριψε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με 6-1 την ομάδα του Πειραιά.
Η πιο θαυμαστή πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, έγινε την εποχή του Λουκά Μπάρλου. Την περίοδο 1976/77 η Ένωση, έχοντας αποκλείσει διαδοχικά τις Ντιναμό Μόσχας, Ντέρμπι Κάουντι, Ερυθρό Αστέρα και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, φτάνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γιουβέντους. Μία σεζόν αργότερα, έρχεται η ώρα για μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Σε ένα γεμάτο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, ο «δικέφαλος» διασύρει την Πόρτο με 6-1 (έχασε στο ματς της Πορτογαλίας αλλά πήρε την πρόκριση), όμως στον επόμενο γύρο θα συναντήσει την... μεγάλη Νότιγχαμ Φόρεστ και εκεί θα σταματήσει η πορεία της Ευρώπης.

Οι επιλογές του για τον πάγκο

Στα επτά χρόνια που ο Μπάρλος βρισκόταν στην προεδρία της ΑΕΚ, στον πάγκο της ομάδας καθόντουσαν καταξιωμένοι τεχνικοί. Τα ονόματα τους ήταν λαμπρά και η πορεία τους στους ευρωπαϊκούς πάγκους, τεράστια. Το 1974 όπου ανέλαβε την ΑΕΚ ο Μπάρλος, μαζί του έφερε τον άνθρωπο που δημιούργησε την μεγάλη ομάδα της Εθνικής Ολλανδίας, που έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού. Τον Φράντισεκ Φάντροκ. Ο Τσέχος τεχνικός έμεινε στο τιμόνι της Ενωσης για τρεις περιόδους και έδωσε την θέση του, στον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Ο Τσαϊκόφσκι έμεινε μία περίοδο στον πάγκο της ομάδας και κατέκτησε το νταμπλ, πριν αποχωρήσει και έρθει ο Φέρεντς Πούσκας. Ο Ούγγρος, αν και θα μπορούσε και αυτός να αναδειχθεί πρωταθλητής με την ΑΕΚ, όπου στο τέλος της χρονιάς πήρε το πρωτάθλημα, έφυγε στα μέσα της χρονιάς και διάδοχος του ήταν ο Ανδρέας Σταματιάδης.

Τα αστέρια που έφερε…

Ο Λουκάς Μπάρλος, ήταν ο... Φλορεντίνο Πέρεθ της εποχής. Ο Ισπανός πρόεδρος της Ρεάλ δεν λογαριάζει από χρήματα και ότι καλό... κυκλοφορεί στην αγορά, το φέρνει στην Μαδρίτη. Κάτι παρόμοιο και για το μέγεθος της ΑΕΚ, έκανε και ο «θείος Λουκάς». Τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνιζόντουσαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα έφερνε στην ΑΕΚ. Μαύρος, Νικολούδης, Αρδίζογλου, Ιντζόγλου, Δέδες, Σκρέκης, Στεργιούδας, Δομάζος. Ακόμα και τον Μίμη Παπαϊωάννου κατάφερε να μεταπείσει και να τον επαναφέρει στην ομάδα επειδή εκείνο τον καιρό απογοητευμένος από την αγωνιστική ανυποληψία της ΑΕΚ μέχρι να αναλάβει ο θείος Λούκας. Παίκτες όπως ο Βάγκνερ, ο Βιέρα αλλά και ο Τσανλάιντερ (μεγάλος αμυντικός χαφ της εποχής, που όμως έπαιξε μόλις δύο μήνες εξαιτίας κάποιου τραυματισμού που δεν τον άφησε να παίξει) ντύθηκαν στα «κιτρινόμαυρα» σκορπώντας ενθουσιασμό. Ομως ακόμα και σήμερα, η μεγαλύτερη μεταγραφή από την ξένη αγορά στην ιστορία της ομάδας, παραμένει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο έφερε ο Μπάρλος από την Βελέζ Μόσταρ. Εκτός όμως από τις μεγάλες μεταγραφές του, πιστώνεται και τα ταλέντα που βγήκαν από την ομάδα, όπως οι Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Λύσανδρος Γεωργαμλής.

Το δάνειο για την Σκεπαστή

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ο Λουκάς Μπάρλος παίρνει την απόφαση για την κατασκευή της διόροφης εξέδρας, της περίφημης Σκεπαστής στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το μέρος που πλέον θα φιλοξενούσε τους φανατικότερους οπαδούς της ομάδας (αν και όχι εξαρχής) και που θα έμενε μεταξύ ιστορίας αλλά και μύθου για τη φωνή, το παλμό, την εικόνα και τον «τρόμο» που προκαλούσε στους φιλοξενουμένους ήταν πλέον έτοιμο. Πήρε δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δραχμών από την Ιονική και την Λαϊκή τράπεζα, βάζοντας ως υποθήκη το σπίτι του στο Ψυχικό! Τα αγωνιστικά «εγκαίνια» έγιναν σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό που δεν ήταν νικηφόρος (0-1) στις 7 Οκτωβρίου του 1979. Ο Λουκάς Μπάρλος, με την Σκεπαστή, άφησε μία από τις ιστορικότερες κληρονομιές στην ομάδα, που πλέον όμως δεν υπάρχει.

Τρελαμένος με τον Ντέμη

Ο Μπάρλος, ως γνωστόν, πάντα λάτρευε τους επιθετικούς και έκανε τα πάντα για να έχει τους καλύτερους στην ΑΕΚ... Ο Θωμάς Μαύρος ήταν παιδί του, αλλά λίγα χρόνια αργότερα γνώριζε ακόμη έναν τέτοιο. Τον Ντέμη Νικολαΐδη. Τον Αύγουστο του '98 στο ματς με την Φερεντσβάρος στην Νέα Φιλαδέλφεια είδε την ΑΕΚ για τελευταία φορά από κοντά. Πριν το ματς μπήκε στα αποδυτήρια και εμψύχωσε τους παίκτες, ενώ αγκάλιασε τον Ντέμη. Λίγο αργότερα ο Ελληνας σέντερ φορ έβαζε τρία γκολ για να τον ευχαριστήσει... Ο Λουκάς Μπάρλος πίστευε πολύ στον Ντέμη. «Τρεις φορές Μαύρο...» τον είχε χαρακτηρίσει. «Είναι ΑΕΚτζής αλλά και μεγάλο ταλέντο. Μου αρέσει γιατί παίζει με πάθος και δύναμη. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΕΦΕΡΕ ΧΕΛΓΚΑΣΟΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΜΑ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ..ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ..

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

ΠΑIZEI KAI ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ..

Η ώρα του Ανέστη Αργυρίου έφτασε. Μετά από 4 μήνες στην ΑΕΚ και 10 επίσημα ματς χωρίς να πάρει λεπτό συμμετοχής, ο 22χρονος δεξιός μπακ ετοιμάζεται όχι μόνο για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης επίσημο παιχνίδι, αλλά και για τη χρησιμοποίησή του στη βασική ενδεκάδα την Πέμπτη απέναντι στην Άντερλεχτ! Σε ένα δύσκολο παιχνίδι λοιπόν και δεδομένων των απουσιών που υπάρχουν (Πατσατζόγλου, Γιάχιτς, Γεωργέας τραυματίες) ο Μανόλο Χιμένεθ σύμφωνα με τα όσα έχει αφήσει να φανούν προτίθεται να δώσει ευκαιρία στον Αργυρίου, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να καλείται να την αρπάξει. Όλο αυτό το διάστημα ο 22χρονος δεξιός μπακ έχει βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες. Ο Χιμένεθ μαζί με τους συνεργάτες του, θα... πέσουν πάνω στον Αργυρίου προκειμένου να τον ετοιμάσουν ψυχολογικά για το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα.

THN KYΡΙΑΚΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωρά η ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως έγινε επίσημα γνωστό η διοίκηση θα αφιερώνει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ως το φινάλε του πρωταθλήματος σε έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της το εκάστοτε εντός έδρας παιχνίδι. Για αρχή τιμητική πλακέτα θα λάβει ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης ο οποίος και αναμένεται να αποθεωθεί από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «H ΠΑΕ ΑΕΚ, ως ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους οι οποίοι τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα και έγραψαν χρυσή ιστορία, αποφάσισε ότι από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στις 24 Οκτωβρίου (21.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας κάθε εντός έδρας αγώνας θα είναι αφιερωμένος σε έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή με πολυετή προσφορά στο σύλλογο.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης θα παραδώσει τιμητική πλακέτα στον Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος με τη σειρά του θα βραβεύσει τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα μετά τη λήξη του.
Ο Κώστας Νεστορίδης ήρθε στην ΑΕΚ από τον Πανιώνιο το 1955 και ξεκίνησε να αγωνίζεται από την περίοδο 1957-58. Αναδείχθηκε πέντε συνεχόμενες φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1958-1963) και συνολικά σκόραρε 272 φορές με τον δικέφαλο αετό στο στήθος. Το 1963 ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ΑΕΚ στην Α΄ Εθνική και αποχώρησε από την ομάδα τον Δεκέμβριο του 1965.
H Kraft Foods, Χορηγός της ΠΑΕ ΑΕΚ, και το TASSIMO, Χορηγός του MVP των εντός έδρας αγώνων της ομάδας, θα προσφέρουν δώρο στον πολυτιμότερο παίκτη του ντέρμπι της Κυριακής στα πλαίσια της συνεργασίας τους με το σύλλογο. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο».

ΣΤIS 21.00 ME ΠΑΟ..

Την Κυριακή (24/10) στις 21:00 θα διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας, λόγω του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ !!

Η σούπερ εμφάνιση του Νάτσο Σκόκο στο Χαριλάου και τα δύο γκολ του βοήθησαν τα μέγιστα για το 0-4 της ΑΕΚ επί του Αρη. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός της Ενωσης για το απίστευτης έμπνευσης γκολ του στο 58’ που έκανε τον Σηφάκη να ψάχνει ακόμα από πού του ήρθε η μπάλα, πήρε το βραβείο του καλύτερου γκολ της 6ης αγωνιστικής, ενώ για την συνολική του εμφάνιση πήρε και το βραβείο του MVP! Mάλιστα, τα ποσοστά που συγκέντρωσε ήταν απίστευτα αφού κυμάνθηκαν σε επίπεδο 82,76% και 94,04%!

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002