Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ !!

Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ, μόνο να δώσω ήθελα. Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χάρισε στην ΑΕΚ, αυτή η ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου». Μ' αυτά τα λόγια, το 1981, ο άνθρωπος που έβαλε υποθήκη, ακόμα και το ίδιο του, το σπίτι, το 1979, για να κατασκευαστεί η περίφημη «Σκεπαστή», επί της οδού Φωκών, αποχαιρετούσε την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν τον χωρούσε ο... επαγγελματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι σε μια έκρηξη αυτοκριτικής, αρκετά χρόνια αργότερα, παραδέχθηκε -μέσα στα λάθη του- και την παράδοση του καραβιού, στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Οι ειρωνείες, αν αναλογιστούμε πόσο -σε κάποιες περιπτώσεις- έχει απαξιωθεί ο θεσμός του προέδρου στην ΑΕΚ, είναι πολλές. Γίνονται ακόμα περισσότερες, αν συνυπολογίσουμε, ότι ο Μπάρλος, που αγάπησε την ΑΕΚ παράφορα και αγαπήθηκε ομοίως, από τους οπαδούς της, την ανέλαβε... με το ζόρι, το 1974. Ακόμα και σ' αυτή την περίεργη συγκυρία, υπήρξε έντιμος και ακέραιος.
«Όταν με κάλεσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Αναστάσιος Πρίντζης, δεν είχα ιδέα γιατί με ήθελε, ήμουν αποστασιοποιημένος από το ποδόσφαιρο», είχε αποκαλύψει στην τελευταία συνέντευξή του, στον «ΕΝΩΣΙΤΗ», ένα χρόνο, πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο. Ο αναμορφωτής της ΑΕΚ πιέστηκε από τη χούντα, για ν' αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Ακόμα κι έτσι, ζήτησε διαφανείς διαδικασίες και έκανε εκλογές στο σύλλογο, με τη συμμετοχή και των διαγραμμένων, από τη δικτατορία, μελών του. Ο Λουκάς Μπάρλος συγκέντρωσε το 58% και η ΑΕΚ, το δύσκολο, λόγω γεγονότων, καλοκαίρι του 1974, γιόρτασε τα 50 χρόνια της, με νέο πρόεδρο, αυτόν που θ' άλλαζε το ρου της σύγχρονης ιστορίας της και θα εδραιωνόταν στη μνήμη του κόσμου, ως ο σημαντικότερος (μαζί με τον Νίκο Γκούμα) μεταπολεμικός παράγοντας της Ενώσεως.
Τα καλύτερα για την ΑΕΚ
Ο... αποστασιοποιημένος, απ' το ποδόσφαιρο, αλλά με -έως και τα 54 χρόνια του- φίλαθλα αισθήματα για τον Άρη (υπήρξε ποδοσφαιριστής στα «τσικό» της ομάδας της Θεσσαλονίκης), θείος Λουκάς, σήκωσε ευλαβικά τα μανίκια, διαδεχόμενος τον Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, στην προεδρία της ΑΕΚ, για ν' αναστυλώσει μια ομάδα, που από το πρωτάθλημα του 1971, είχε «κατρακυλήσει» στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Μπάρλος ήταν κάτοχος της εταιρείας «Ελληνικοί Βωξίται Διστόμου», που το 1968 πέρασε στον έλεγχο της συσταθείσας, από το 1960, εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος», κληροδοτώντας στους κληρονόμους, περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών. Συνεπώς, είχε οικονομική επιφάνεια, αλλά είχε και τη διάθεση, να ξοδέψει και μάλιστα σωστά.
Αρχίζοντας από το ταξίδι στο Άμστερνταμ και την έλευση του μεγάλου Φράντισεκ Φάντροκ (τον οποίο δεν διαδέχθηκαν τυχαία πρόσωπα, αλλά ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι και ο Φέρεντς Πούσκας), για την τεχνική ηγεσία, έως και το τέλος της θητείας του, ο Λουκάς Μπάρλος, στελέχωσε με την «αφρόκρεμα» την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα, ήταν αυτός που έπεισε τον Μίμη Παπαϊωάννου, να ηγηθεί, αγωνιστικά, της νέας προσπάθειας. Μαύρος, Νικολούδης, Αρδίζογλου, Ιντζόγλου, Δέδες, Σκρέκης, Στεργιούδας, ακόμα και ο Μίμης Δομάζος, ντύθηκαν στα «κιτρινόμαυρα», ενώ και οι ξένοι παίκτες, αποτέλεσαν σημεία αναφοράς. Από τους Γερμανούς, Βάλτερ Βάγκνερ και Τίμο Τσανλάιτερ, τον Μίλτον Βιέρα και φυσικά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, μέγα σκόρερ της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
Εκτός από τις μεταγραφές όμως, η ΑΕΚ επί Μπάρλου, έριξε μεγάλο βάρος και στις υποδομές, αναδεικνύοντας μέσα από τα "σπλάχνα" της τους Μανωλά, Οικονομόπουλο, Βαγγέλη Βλάχο και Γεωργαμλή. Στη θητεία του Λουκά Μπάρλου, η Ένωση κατέκτησε τρεις τίτλους (νταμπλ το 1978, πρωτάθλημα το 1979), αξίζοντας άλλους τόσους, κέρδισε την παραδοχή φίλων και αντιπάλων, για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιξε και πάνω απ' όλα, την ευρωπαϊκή καταξίωση, με την επική πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τη σεζόν 1976-77, που σταμάτησε στα ημιτελικά, κόντρα στην πανίσχυρη Γιουβέντους της εποχής.
Ο Λουκάς Μπάρλος, γεννήθηκε το 1920 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή απ' το μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας, που τον Ιούνιο του 1944, καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι δολοφόνησαν 228 κατοίκους του. Έφερε το όνομα του γιατρού παππού του, ενώ ο πατέρας του και ο θείος του, είχαν πρώτοι ανακαλύψει και αξιοποιήσει το πλούσιο, σε κοιτάσματα βωξίτη, έδαφος της ιδιαίτερης πατρίδας του. Όπου ακόμα και σήμερα, τιμώνται ως ευεργέτες.
Ο «θείος» («πατέρας» για τους παίκτες, που συνεργάστηκαν μαζί του) Λουκάς θα τιμάται, πάντοτε, στις μνήμες -κυρίως- όσων έζησαν τη δική του ΑΕΚ, μακριά από μιζέριες, ηττοπάθειες, διασυρμούς (όχι απαραίτητα, μόνο αγωνιστικούς), μικρότητες και διχόνοιες, ως ο δημιουργός και εμπνευστής, ίσως της καλύτερης ομάδας που είδε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως ο πρόεδρος των προέδρων...
 







































Φόρμα αποστολής

Για να αφήσετε και εσείς το σχόλιο σας θα πρέπει να έχετε εισαχθεί επιτυχώς στο σύστημα και στην συνέχεια να συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και να πατήστε το αποστολή. Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση από τους διαχειριστές.




Σχόλια χρηστών


ΑΕΚ_1962_R - 20/10/2011 09:14
Αιώνια Τιμή & Δόξα στον Πρόεδρο των Προέδρων
ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Κλεφτάκη ΟΥΣΤ - 20/10/2011 10:06
Doja k timh...


NIKODHMOS - 20/10/2011 09:26
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΜΑΔΑ....

areimanios - 20/10/2011 09:32
και ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ...ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ .,,,,,ΜΟΛΙΣ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΛΟΤΤΟ.......

Με την ΑΕΚ - 20/10/2011 09:50
Νίκο Κωστένογλου εξήγησε στους παίχτες τους λόγους και για ΠΟΙΟΝ πρέπει να φέρουν τη νίκη σήμερα.


zaxosdoganosxxx - 20/10/2011 10:54
Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την αγάπη μας για αυτόν το ΑΝΘΡΩΠΟ.
Έχει μείνει στην αιωνιότητα και αυτό είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μαζί με την καθολική αναγνώριση από όλους ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης ...
Για εμάς τους ΑΕΚτζήδες είναι απλά ΘΕΟΣ δηλαδή Αθάνατος...
Να είσαι καλά θείε Λουκά εκεί που είσαι και να είσαι σίγουρος ότι αν βρεθεί κάποιος που να πλησιάσει στο 1/10 το μεγαλείο σου τότε η ΑΕΚ θα σε κάνει


ntafopoulos_21 - 20/10/2011 11:00
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ http://youtu.be/flxAvkI6KRU

LOUKE - 20/10/2011 11:07
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΕΚ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗ ΘΕΛΑΜΕ !!! ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ! ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΒΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ... (ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ), ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!
















Τελευταίο Video











Ροή ειδήσεων

10:27 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Η τελευταία «ζαριά» και οι επενδυτές
09:35 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Τριπλό μέτωπο για την ΑΕΚ
08:48 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Ο παντοτινός «θείος» Λουκάς (ΦΩΤΟ & VIDE...
07:05 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης !
00:00 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Ο Οικονόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια
00:00 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Νίκη για να μπει στο «κόλπο»


Πρωτοσέλιδα






ΑΕΚ 2011-2012















ANTI-ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ


Ροή ειδήσεων

11:13 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Στην Βουλή η λίστα της ντροπής
07:26 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
«Πράσινο φως» για την 6η δόση
00:41 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Γέννησε κόρη η Κάρλα Μπρούνι
00:17 - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Σαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου
23:31 - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Τα γεγονότα της Τετάρτης σε εικόνες (ΦΩΤ...
23:23 - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Το απεργιακό δελτίο της Πέμπτης































Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002