Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ..


Εκείνη η Τετάρτη δεν έμοιαζε με καμία άλλη στην 86χρονη ιστορία της ΑΕΚ. «Μαύρη» σελίδα στο «κιτρινόμαυρο» βιβλίο. Ο Δικέφαλος της ΑΕΚ με τα ανοιχτά φτερά, εκείνη την Τετάρτη τα έκλεισε πένθιμα. Ο πρόεδρος των προέδρων έφευγε για το μεγάλο ταξίδι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 1999. Ηταν παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΤΚ στην Βουδαπέστη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όταν μετακόμισε στην γειτονιά των Αγγέλων. Πέρασαν δέκα χρόνια χωρίς τον θείο Λουκά. Τον άνθρωπο που κατάφερε πολλά, σε λίγα χρόνια. Ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν τελικά ο μόνος που τον νίκησε και σε ηλικία 79 ετών άφησε την ΑΕΚ «ορφανή». Για πάντα.

Ο άνθρωπος που με λίγα μέσα, δημιούργησε την «χρυσή» οκταετία. Νταμπλ το 1977, ημιτελικά Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1976/77, πρωτάθλημα το 1979, έργα των Προπυλαίων και της Σκεπαστής εξέδρας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και θεμελίωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ. Ολα αυτά από το 1974 μέχρι και το 1980. Πολλές φορές σήκωσε τα μάτια στον ουρανό και είπε «Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χαρίζει στην ΑΕΚ». Ο ίδιος ο άνθρωπος που δημιουργούσε αυτές τις στιγμές. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να έχει η ΑΕΚ αυτές τις στιγμές στην ιστορία της. Τιμήθηκε πολλές φορές. Περισσότερες αυτήν την δεκαετία που ζούμε χωρίς την παρουσία του πια. Ο ίδιος φεύγοντας, όμως, είχε πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο της ζωής του. Την αναγνώριση, τον σεβασμό, την αγάπη εκατομμυρίων φιλάθλων της ΑΕΚ και το σύνθημα από καρδιάς «ΑΕΚ, Μπάρλος, σύλλογος μεγάλος»...

Μπορεί να έχασε χρήματα και περιουσία από την ΑΕΚ, μπορεί να υποθήκευσε ακόμα και το σπίτι του, αλλά ο ίδιος συνέχιζε να «ματώνει» για μία ομάδα που αγάπησε μοναδικά και σπάνια στην... πορεία. Βλέπετε ξεκίνησε ως φίλος του Αρη (έπαιξε και στα τσικό του), αλλά η ΑΕΚ σύντομα τον κάλεσε κοντά της και τον έκανε για πάντα δικό της. Το έργο του τεράστιο που ίσως δεν θα ξεπεραστεί από κανέναν άλλον στο μέλλον. Ο Λούκας Μπάρλος δεν ήταν απλός ένα πρόεδρος που έφερε στην ΑΕΚ τίτλους και μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία. Ηταν ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε την σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Αυτός που έφερε την ΑΕΚ μια «ανάσα» από τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Αυτός που την οδήγησε στο τελευταίο της νταμπλ. Αυτός που δήλωνε κατηγορηματικά ότι «η ΑΕΚ είναι ότι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου». Αυτός είναι ο Λουκάς Μπάρλος που τιμά σήμερα το aek365.gr, δέκα χρόνια μετά την ημέρα που έφυγε για πάντα από κοντά μας. Μαζί με το αφιέρωμα σας παραθέτουμε και την τελευταία συνέντευξη του Μπάρλου στην εφημερίδα «Ενωσίτης».

Με τον Μπάρλο στην Ελλάδα

Η χούντα λίγο πριν μπει το '73 ήθελε να τον τοποθετήσει στην προεδρία της ΑΕΚ που ήταν σε κακίστη αγωνιστική κατάσταση. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήθελε να το ακούσει καν... Προκήρυξε εκλογές και παίρνοντας το 58%, εξελέγη πρόεδρος στις αρχές του έτους. Ο συνδυασμός καλού ποδοσφαίρου και τίτλων ήταν βασικό συστατικό για την περίοδο που στην προεδρία της ΑΕΚ ήταν ο Λουκάς Μπάρλος. Από το 1974 έως και το 1981 η Ενωση απέδωσε ένα εκπληκτικό θέαμα (είχε και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να το κάνει...) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τις χρονιές 1978 και 1979, αλλά και ένα Κύπελλο το 1978, κατακτώντας έτσι το νταμπλ εκείνη την περίοδο. Κατά την διάρκεια της θητείας του «θείου Λουκά», ήρθε και η μεγαλύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που ακόμα και τώρα αισθάνονται τυχεροί όσοι το παρακολούθησαν από κοντά... Ηταν την περίοδο του νταμπλ, όταν η ΑΕΚ συνέτριψε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με 6-1 την ομάδα του Πειραιά.

Με τον Μπάρλο στην Ευρώπη

Η πιο θαυμαστή πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, έγινε την εποχή του Λουκά Μπάρλου. Την περίοδο 1976/77 η Ένωση, έχοντας αποκλείσει διαδοχικά τις Ντιναμό Μόσχας, Ντέρμπι Κάουντι, Ερυθρό Αστέρα και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, φτάνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γιουβέντους. Μία σεζόν αργότερα, έρχεται η ώρα για μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Σε ένα γεμάτο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, ο «δικέφαλος» διασύρει την Πόρτο με 6-1 (έχασε στο ματς της Πορτογαλίας αλλά πήρε την πρόκριση), όμως στον επόμενο γύρο θα συναντήσει την... μεγάλη Νότιγχαμ Φόρεστ και εκεί θα σταματήσει η πορεία της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002