Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2010

OΛΟΙ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ..

ΡΕΠΟ,,ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ..

Ευχάριστα νέα είχε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του. Ο προπονητής, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του και λαμβάνοντας υπόψη τον επαγγελματισμό και την όρεξη που είχαν όλοι οι παίκτες στην τριπλή χθεσινή προπόνηση, αλλά και στη σημερινή πρωινή, αποφάσισε και ανακοίνωσε στους παίκτες ότι μπορούν να κάνουν απερίσπαστοι Πρωτοχρονιά χαρίζοντάς τους την απογευματινή προπόνηση. Η ΑΕΚ έκανε λοιπόν την τελευταία της προπόνηση για το 2010 την Παρασκευή το πρωί στα Σπάτα και άπαντες θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους το Σάββατο (1/1) στις 17.00 προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα την Τετάρτη (17.15).

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ;;


Και νέα πρόταση (η 3η συνολικά) κατέθεσε χθες η ΑΕΚ στον Πανιώνιο, μέσω του προέδρου της Σταύρου Αδαμίδη για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «GOAL» ο Αδαμίδης αύξησε στον Γεράσιμο Βεντούρη το χρηματικό ποσό στις 400.000 ευρώ, ενώ του πρότεινε και τρεις παίκτες: τον Λεονάρντο και τον Νταντόμο ως ελεύθερους και τον Αργυρίου με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι. Μένει να δούμε αν και η συγκεκριμένη πρόταση της ΑΕΚ αποδειχθεί ικανή να δελεάσει τον Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη θα εξετάσουν την τελευταία προσφορά της Ένωσης και δεσμεύονται να απαντήσουν σύντομα. Την ίδια ώρα πάντως ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον αθλητικό Τύπο τονίζουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν φαβορί για την απόκτηση του Μανιάτη, αλλά για το καλοκαίρι.

Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ..

Τελευταία μέρα του 2010 σήμερα και τα μεταγραφικά στην ΑΕΚ έχουν μπει στην τελική ευθεία… Και αυτό διότι η Ενωση χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, κάτι που έχει ζητήσει ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα και του Κυπέλλου Ελλάδος που για την ΑΕΚ είναι ο μοναδικός τρόπος να κατακτήσει τρόπαιο. χθες  το μεσημέρι ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Μανόλο Χιμένεθ, είχαν τρίωρη συνάντηση. Ανάμεσα στην μεσημεριανή και απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ. Εκεί τέθηκαν όλα τα μεταγραφικά θέματα της με τον Ισπανό τεχνικό να εμφανίζεται στην συνάντηση καθ’ όλα έτοιμος με λίστα παικτών για κάθε θέση που «πονά» η ομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Χιμένεθ οριοθέτησε με την λίστα τους στόχους της ΑΕΚ για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο Χιμένεθ συγκεκριμένα, παρέδωσε στον Αδαμίδη μία μικτή λίστα από παίκτες που αρέσουν σε αυτόν και από αυτούς που του έχει προτείνει ο Αρναρ Γκρέταρσον. Σε αυτήν την λίστα υπάρχουν τρεις παίκτες για πέντε θέσεις, στις οποίες εκτιμά ο προπονητής του δικεφάλου ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Δηλαδή, αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ και ακραίο μεσοεπιθετικό. Από αυτές τις πέντε θέσεις, ο Χιμένεθ ζήτησε από τον Αδαμίδη να γίνουν οπωσδήποτε τρεις μεταγραφές για αριστερό μπακ, δεξί μπακ και κεντρικό χαφ (με οργανωτικές και ανασταλτικές ικανότητες).
Οσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις, εκεί θα γίνει κίνηση ανάλογα με το αν παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία στην αγορά, αλλά και από το αν υπάρξουν αποδεσμεύσεις παικτών που αγωνίζονται και εκεί. Ετσι, οι πιθανές αποχωρήσεις θα κρίνουν και αν είναι αναγκαία η μεταγραφική ενίσχυση. Πάντως, ο Αδαμίδης ξεκαθάρισε στον Χιμένεθ ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό και ότι η ΑΕΚ θα κάνει οπωσδήποτε τρεις μεταγραφές στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΤΟ 2011 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΚΟΡ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ..ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2011 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ..ΑΜΗΝ !! ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ..ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..ΚΑΛΗ ΑΕΚΟΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΠΟΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΤΑ..

Τριπλή προπόνηση σήμερα για τους παίκτες της ΑΕΚ, όμως δεν φαίνεται να τους... έχει ρίξει ψυχολογικά. Οι ποδοσφαιριστές από νωρίς το πρωί ήταν στα Σπάτα, προπονήθηκαν και στην πορεία κανείς δεν έφυγε, μέχρι την έναρξη της δεύτερης προπόνησης. Όλοι μαζί πήραν το πρωινό τους σε μία ειδική διαμορφωμένη αίθουσα στο προπονητικό κέντρο, το κλίμα ήταν εξαιρετικό, οι ποδοσφαιριστές είναι ενθουσιασμένοι από τις παροχές που απολαμβάνουν στα Σπάτα και πλέον το πρόγραμμα ακολουθείται πιστά όπως σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μετά το τέλος και της δεύτερης προπόνησης μάλιστα οι ποδοσφαιριστές θα γευματίσουν και το απόγευμα (17.00) θα ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία για σήμερα προπόνηση.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΕΣ...

Ο Φερνάντο Φορεστιέρι είναι το νέο όνομα που έρχεται στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό της Ουντινέζε (αγωνίζεται τόσο σαν ακραίος όσο και σαν δεύτερος επιθετικός) ο οποίος αναζητά χρόνο συμμετοχής φέτος στην ομάδα του όμως ευκαιρίες δεν του έχουν δοθεί. Εύλογα αναζητά καλύτερη μοίρα και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Goal και της «Ώρας των σπορ» εξετάζεται από την ΑΕΚ. Πρόκειται για μια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σαν ακραίος ή δεύτερος επιθετικός, είναι μόλις 21 ετών και έχει ιταλικό διαβατήριο αν και είναι αργεντινός, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σαν δανεικός στην Μάλαγα
Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΕΚ και της Ουντινέζε που δεν υπολογίζει τον παίκτη έχουν ξεκινήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Ο μάνατζερ του διεθνούς με τις μικρές εθνικές της Ιταλίας παίκτη μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για τις προτεραιότητες του παίκτη:
«Ο Φορεστιέρι θα πρέπει να παίζει με συνέπεια. Τον έχουν ζητήσει μερικές ελληνικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ, αλλά και ομάδες Β' κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος».

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 Η  ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ..ΔΥΣΚΟΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΗ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ..ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ....ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ..ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ..

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

AΡΧΙΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ..

Η πενθήμερη άδεια του Μανόλο Χιμένεθ έληξε και σήμερα στις 17:00 οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν προπόνηση. Όμως ελάχιστοι πήγαν την κανονική ώρα… Η πλειοψηφία των παικτών της Ενωσης (περίπου το 80%) έφτασε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης και μπήκαν αμέσως στο γυμναστήριο για δουλειά. Το γυμναστήριο παραδόθηκε σήμερα για χρήση, όπως και τα αποδυτήρια, η σάουνα και το σπα. Αρα η δουλειά έγινε σε νέα όργανα και σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο περιβάλλον συγκριτικά με τους Θρακομακεδόνες.
Ετσι, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δούλεψαν εντατικά σήμερα σε γυμναστήριο και γήπεδο, μετά την άδεια τους δείχνοντας ότι θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά στην «μάχη» (στις 5 Ιανουαρίου η Ενωση υποδέχεται την Κέρκυρα). Αλλωστε άπαντες αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν συγχωρούνται λάθη και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Και η ΑΕΚ έχει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος.

ΜΕ ΠΑΟ ΚΥΠΕΛΛΟ..

Σούπερ ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα συγκρουστούν στις 19 Ιανουαρίου και τις 2 Φεβρουαρίου του 2011. Οι νικητές των δύο μεγάλων ζευγαριών θα συναντηθούν στα ημιτελικά.

Tα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:


1. Ατρόμητος-Νικητής Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας


2. Νικητής Κέρκυρα-Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου


3. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ


4. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


Τα ζευγάρια των ημιτελικών:


Νικητής 3-Νικητής 4



Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ η οκτάδα θα συμπληρωθεί στις 12 Ιανουαρίου από τους νικητές των επαναληπτικών Κέρκυρα-Ηρακλής και Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας.

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ...

Η ΑΕΚ θέλει τον Γιάννη Μανιάτη και το έχει κάνει γνωστό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Νέα βελτιωμένη πρόταση στον Πανιώνιο, την επομένη κιόλας που απορρίφθηκε η πρώτη. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Sportday», η οποία τονίζει πως και χθες υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Σταύρο Αδαμίδη να μεταφέρει τη νέα βελτιωμένη προσφορά της Ένωσης για την απόκτηση του διεθνή αμυντικού μπακ. Αυτή είναι 400.000 ευρώ, συν τον Λεονάρντο ως ελεύθερο. Σαφώς πολύ πιο δελεαστική από την πρώτη επίσημη κρούση και πολύ κοντά στα «θέλω» του Γεράσιμου Βεντούρη, με τον πρόεδρο του Πανιωνίου να μην την απορρίπτει, όπως συνέβη αμέσως με την πρώτη.
Όπως μάλιστα ισχυρίζεται το ρεπορτάζ, αν η ΑΕΚ ανεβάσει λίγο ακόμα την προσφορά της στο οικονομικό σκέλος και δώσει και έναν ακόμα παίκτη ως δανεικό, τότε θα αποσπάσει τη συγκατάθεση των «κυανέρυθρων» και ο Γιάννης Μανιάτης θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ..

O Nίκος Γεωργαντζόγλου... δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιτροπή σωτηρίας της ΚΑΕ ΑΕΚ. O πρώην διοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ μέσω του «ΑΕΚ Fans Club», που εκπροσωπεί, αναφέρει τα παρακάτω: «Κατ' αρχήν ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλουs. Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δούμε μέσα στο 2011 την ομάδα μπάσκετ τηs ΑΕΚ να πέφτει κατηγορία και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Δ.Σ. τηs ΚΑΕ, προτείνουμε σαν Σύνδεσμοs τα ακόλουθα: «Να κάνουμε μία προσπάθεια με σκοπό τη δημιουργία επιτροπής σωτηρίας για τη Βασίλισσα. Να σηκωθούν να φύγουν αυτοί που την διοικούν (όλοι) και να αναλάβει ο κόσμος της. Να βάλουμε 10 με 15.000 άνθρωποι από 50 ευρώ (ή ό,τι μπορεί ο καθένας) και να τα δώσουμε στις υποχρεώσεις της ομάδας για να βγει η χρονιά συν αυτά που χρωστάμε στο Ελληνικ΄πο για να μείνει η ομάδα εκεί και να μην ψάχνουμε γήπεδο. Να ζητήσουμε να οριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου. Εμείς πάντως ως σύνδεσμος μπορούμε να μπούμε μπροστά (αν είναι διατεθειμένος ο κόσμος να βοηθήσει) και να βάλουμε περισσότερα λεφτά». Η ανακοίνωση αναφέρει και τα παρακάτω: «Γι' αυτό, λοιπόν, καταθέστε από 50 ευρω (ή ό,τι ποσό μπορείτε) σε έναν από τουs ακόλουθουs λογαριασμούs γράφονταs το ονοματεπώνυμο σαs και το τηλέφωνο σαs στο καταθετήριο:

-ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Αριθμοs Λογαριασμου: 8854373
IBAN: GR5407300020000000008854373
SWIFT: BCYPGRAA
Επωνυμια: AEK FANS CLUB.

-ALPHA BANK

Αριθμοs Λογαριασμου: 189002002002417
IBAN: GR3501401890189002002002417
SWIFT: CRBAGRAAXXX
Επωνυμια: ΑΕΚ FANS CLUB.

Όταν μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε

την απόσυρση όλων αυτών που την διοικούν και την ανάληψη του management από εμάs (τον κόσμο τηs).

Σε αντίθετη περιπτωση τα λεφτά θα επιστραφούν στουs καταθέτεs».

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ..ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ..ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ..ΑΥΤΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ..ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ Ή ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ;; ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ  ΕΠΙΣΗΣ..Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ....ΕΙΔΩΜΕΝ..Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

XANOYME NAΘΑΝ...

Τις υπηρεσίες του Νέιθαν Μπερνς για περίπου ένα μήνα θα στερηθεί η ΑΕΚ. Ο 22χρονος εξτρέμ συμπεριλήφθηκε στην τελική 23αδα της Αυστραλίας για το Ασιατικό Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου στο Κατάρ. Τα «καγκουρό» θεωρούνται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, πράγμα που σημαίνει πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον παίκτη του πιθανότατα για ολόκληρο τον Ιανουάριο.

O ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΑΕΙ..ΣΤΟ ΣΚΟΡ Η ΑΕΚ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΠΛΑΝΚΟ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ..ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΜΠΟΥΡ..ΕΙΔΩΜΕΝ...ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ...

METAΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ...ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΑΟΥΛΗ..



Πέρα από το γενναίο ξεσκαρτάρισμα που οφείλει να κάνει στο ρόστερ της η ΑΕΚ έχει ανάγκη και από πολλές προσθήκες. Προτεραιότητα έχει το δεξί μπακ, ενώ η «Ένωση» επιθυμεί έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Παντελή Καφέ, δηλαδή έναν παίκτη σε «οκτάρι», ενώ θέλει και έναν επιτελικό μέσο που να μπορεί να τον τοποθετεί και στα πλάγια. Επίσης μέσα στους στόχους είναι και ένας αριστερός μπακ που να μπορεί να μετατρέπεται και σε αριστερό στόπερ. Τώρα το που θα βρει τα χρήματα για να τα κάνει όλα αυτά η ΑΕΚ είναι το ένα πρόβλημα.
 Ακόμα και δίχως χρήματα η «Ένωση» θα μπορούσε να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να βρει έναν ακριβό παίκτη για να τα «χώσει» χοντρά και να πάρει και κάποιους δανεικούς ή ελεύθερους. Το θέμα ωστόσο είναι πως η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στα μεταγραφικά παζάρια, τουλάχιστον σε ότι αφορά «λαβράκια» αποτυγχάνει παταγωδώς. Ο τελευταίος άγνωστος στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστής που έφερε και πέτυχε ήταν ο Μπλάνκο. Οι φίλοι της ΑΕΚ παρακολουθούν μεσαίες και μικρότερες ομάδες του Πρωταθλήματος να ψωνίζουν άγνωστους ποδοσφαιριστές που όμως βγαίνουν «λίρα εκατό» για τις ομάδες που τους φέρνουν. Αντίθετα η «Ένωση» ότι φέρνει, τουλάχιστον από ποδοσφαιριστές που είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό δεν πετυχαίνει ούτε τον …λήγοντα.
Η ΑΕΚ ταυτόχρονα έχει ν’ αντιμετωπίσει τα θέματα των Μπλάνκο και Τζεμπούρ με τις ανανεώσεις. Αν καταφέρει να κρατήσει έναν από τους δύο, τότε θα λέμε πάλι καλά εδώ που έφτασε το πράγμα. Βέβαια ήταν δεδομένο πως αυτό το πρόβλημα θα προέκυπτε από τη στιγμή που έδωσε στον Σκόκο αυτό το ποσό. Η ΑΕΚ ψάχνει τώρα για λύσεις και συνάμα ν’ απαλλαγεί από ορισμένες τραγικές επιλογές τις οποίες πληρώνει ακριβά

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 27, 2010

LEO.. GIA MANIATH

Η ΑΕΚ έχει θέσει ως μεταγραφική προτεραιότητα της τον Γιάννη Μανιάτη, για να καλύψει το χρόνιο πρόβλημα της στην θέση του δεξιού μπακ με έναν έτοιμο παίκτη. Όπως διαβάσατε και σήμερα από το aek365.gr όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης περίπτωσης, η Ενωση θα κάνει ότι μπορεί για να φέρει τον 24χρονο διεθνή αμυντικό στην ομάδα. Στην ΑΕΚ ποντάρουν πολλά στην ανάγκη του Πανιωνίου για παίκτες (πέρα από τα χρήματα) μια και στον δεύτερο γύρο στόχος τους είναι να κάνουν καλή πορεία και να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός έχει το ατού του Μήτρογλου, αλλά ο διεθνής επιθετικός των «ερυθρολεύκων» σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει στον Αρη που έχει και την ευρωπαϊκή προοπτική του Γιουρόπα Λιγκ.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της κάνει διάφορες σκέψεις για τους δανεικούς που ενδέχεται να συμπεριλάβει στην πρόταση της προς τον Πανιώνιο. Μέχρι στιγμής στο «κιτρινόμαυρο «τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα των Λεονάρντο και Ανέστη Αργυρίου, ενώ στην σχετική λίστα υπάρχουν και αυτά των υπό παραχώρηση παικτών (Πατσατζόγλου, Εντερ, Νταντόμο και Γκερέιρο).
Για τον «Λεό» ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δυσαρεστηθεί πολύ μια και δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του (24 συμμετοχές, 3 γκολ φέτος) και δεν αποκλείεται τελικά να πάει για το δεύτερο 6μηνο σε άλλη ομάδα, ώστε να πάρει τα… πάνω του και να επιστρέψει πιο έτοιμος και «ψημένος». Αναφορικά με τον Αργυρίου, ο Ισπανός δεν τον θεωρεί έτοιμο παρότι τον έβαλε να παίξει βασικό με Αντερλεχτ εκτός, με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο (συν το 45λεπτο στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό). Ετσι προσφέρει και στον Πανιώνιο ένα δεξί μπακ για να καλύψει την θέση του Μανιάτη…
Βεβαίως, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα και στην ΑΕΚ ακόμα προετοιμάζουν την πρόταση που σκέφτονται να κάνουν στον Πανιώνιο για τον Μανιάτη. Το θετικό είναι ότι η διοίκηση της Ενωσης έχει καλή επικοινωνία με την διοίκηση Βεντούρη (είχε συναινέσει ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη να δώσει το γήπεδο στην ΑΕΚ ενόψει του ΑΕΚ – Νταντί Γ.)

AYTOΣ ΘΕΛΕΙ..ΛΕΕΙ....AEK..ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ;;

YT
Την περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη εξετάζουν «ζεστά» στη διοίκηση της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών (ακόμα και πριν ανοίξει επίσημα η μεταγραφική περίοδος) να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση στον Πανιώνιο, για την απόκτησή του. Ο Μανόλο Χιμένει γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή (πρόλαβε και να τον αντιμετωπίσει) και το όνομά του βρίσκεται αρκετά ψηλά στη μεταγραφική του λίστα. Για αυτό άλλωστε στην Ένωση είναι διατεθειμένοι να κάνουν, αν χρειαστεί και υπέρβαση, προκειμένου να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα, έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην χώρα μας, για το δεξί άκρο της άμυνας, λύνοντας έτσι το πρόβλημα σε μία θέση που η ομάδα ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια (εξαίρεση ο Αραούχο, όσο έπαιξε).
Η ΑΕΚ όμως δεν παίζει μόνη της. Το συμβόλαιο του Μανιάτη λήγει το καλοκαίρι και είναι λογικό «μνηστήρες» από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη, να καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Για αυτό αν η Ένωση θέλει να τους προλάβει, θα πρέπει να κινηθεί την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και ας χρειαστεί να πληρώσει τον Πανιώνιο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να φέρεται πως έχει προβάδισμα για την συγκεκριμένη μεταγραφή (κάποιοι παρουσιάζουν τον Μήτρογλου ως αρχή της συνεργασίας των δύο ομάδων), λόγω των φιλικών και επαγγελματικών σχέσεων που έχει ο Γεράσιμος Βεντούρης, που ανέλαβε την προεδρία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως πρωτίστως θα κοιτάξει το συμφέρον της ομάδας του.
Και η ΑΕΚ σε αυτή την προσπάθεια, έχει δύο «όπλα» με το μέρος της. Το πρώτο είναι η πολύ καλή πρόταση που ετοιμάζει, προσφέροντας κάποιο ποσό στους «κυανέρυθρους», δίνοντας μία ακόμα βαθιά ανάσα στα ταμεία τους, αλλά και «έμψυχα ανταλλάγματα», στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Νέας Σμύρνης, να σώσει τη χρονιά. Και όλα αυτά τώρα και όχι το καλοκαίρι, που θέλει ο Ολυμπιακός (χωρίς να πληρώσει μάλιστα τον Πανιώνιο). Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα που έχει η Ένωση, είναι η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός και όχι να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο.
Ο 24χρονος άσος γνωρίζει εδώ και καιρό πως η ομάδα του, του έχει βάλει «πωλητήριο» και ο εκπρόσωπός του έψαχνε προτάσεις από το εξωτερικό, με σκοπό το καλοκαίρι να αφήσει τα ελληνικά γήπεδα. Αυτή ήταν και η βασική του επιθυμία, παρόλο που γνώριζε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί σε μία ομάδα όπως είναι αυτή του Πειραιά, κανείς δεν θα μπορούσε να του εγγυηθεί θέση στο βασικό σχήμα. Πλέον, με την ΑΕΚ να μπαίνει στο «κόλπο», που θα έχει μία εξασφαλισμένη θέση (βάσει των όσων έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα), δεν θα είχε πρόβλημα να συζητήσει μία τέτοια προοπτική, παραμένοντας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ.
Παράλληλα, εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, δεν θα χρειαστεί να περιμένει το καλοκαίρι για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, έχοντας αυτό το άγχος. Κάτι που έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, σε αυτή την ηλικία που είναι ο Μανιάτης, σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Όσο για τις σχέσεις που έχουν οι δύο ΠΑΕ, μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη, που ήταν άλλωστε αυτός που δημιουργούσε μονίμως προβλήματα, έχουν αποκατασταθεί και πλέον υπάρχει «γέφυρα» επικοινωνίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Βεντούρης ήταν αυτός που είχε δώσει το «OK» στην ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης για το παιχνίδι με την Νταντί και τάχθηκε κατά των «Πανθήρων» με τις ενέργειες τους να καταστρέψουν το χορτάρι.

ΜΕΝΟΥΝ Ή ΦΕΥΓΟΥΝ ;;

Όπως έχει γράψει πολλάκις το gazzetta.gr το μέλλον του Αλγερινού άσου είναι εξαιρετικά αμφίβολο, την ώρα που και οι συμπατριώτες του γράφουν ότι στην ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον πουλήσουν τον Ιανουάριο. Φήμες μάλιστα αναφέρουν, τις τελευταίες εβδομάδες, ότι ο Τζιμπούρ έχει συμφωνήσει με ομάδα από την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Η  Αλγερινή «Le Buteur» έγραψε: «Θα πρέπει να περιμένουμε την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος για να δούμε αν ο Τζιμπούρ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την φανέλα της ΑΕΚ ή αν θα τον πουλήσει προκειμένου να μαζέψει μερικά χρήματα».
Η ανακοίνωση της 7ης Σεπτεμβρίου περί υπογραφής του συμβολαίου με τον «Τρομοκράτη» αποδείχτηκε… φιάσκο. Την πρωτομηνιά-πρωτοχρονιά, Σάββατο 1/1/2011, ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι ελεύθερος να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί, και προφανώς – εκτός του ότι δεν αναμένεται να υπογράψει μέχρι την Παρασκευή 31/12/10 – δύσκολα θα συμφωνήσει να πάει σε ομάδα που θα του υποδείξουν οι «κιτρινόμαυροι». Επομένως, το σενάριο να εισέρθουν στα ταμεία του συλλόγου κάποια χρήματα από πώληση του Αλγερινού… δε  συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Όσο για την περίπτωση του Μπλάνκο, εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Ο Μπλάνκο φαίνεται να θέλει να μείνει στην ΑΕΚ δείχνει να θέλει να τα βρει με την διοίκηση. Άλλωστε έχει προσφέρει περισσότερα στον σύλλογο, από τους υπόλοιπους, και είναι έχει μια συναισθηματική δέσμευση με την φανέλα της ΑΕΚ. Μπορεί να είναι ελεύθερος να υπογράψει αλλού από το Σάββατο και μετά, όμως δεν θα το κάνει αν δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα τα βρεί με τον Αδαμίδη. Σε αντίθεση δηλαδή με τον Τζιμπούρ, μπορεί το deal να κλείσει και μέσα στο 2011.
Όμως, για να συμβεί αυτό (σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένος να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις του) θα πρέπει να δει και μία ανάλογη  συμπεριφορά από την διοίκηση της ομάδας, καθώς νιώθει ότι δεν αναγνωρίζεται η προσφορά του. Το «μπαλάκι» είναι στα χέρια του Αδαμίδη εδώ και καιρό, μένει απλά να δούμε τι σκοπεύει να το κάνει…

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ..ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;; Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ..ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΛΑΝΚΟ...ΤΖΙΜΠΟΥΡ...ΣΤΟ ΣΚΟΡ..ΜΑΝΟΛΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ..ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ..ΟΛΑ..ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΟΙΜΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ.....

Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2010

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ..

Η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ και συζητάνε τις μεταγραφικές υποθέσεις, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Σε κάθε τους κουβέντα, έχει γίνει σαφές πως η Ένωση θα κινηθεί για την απόκτηση 3 παικτών, σε θέσεις που το ρόστερ παρουσιάζει κενά ή οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν, δεν καλύπτουν τον Ισπανό τεχνικό. Ωστόσο, αυτό που ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη κιόλας συνάντηση, είναι πως σε ενδεχόμενη περίπτωση που βρεθεί κάτι εξαιρετικό στην αγορά, ακόμα και αν χρειαστεί η υπέρβαση, τότε θα γίνει προσπάθεια για την απόκτησή του.
Αυτό το γνωρίζει ο Μανόλο Χιμένεθ και για αυτό στην μεταγραφική του λίστα υπάρχουν ονόματα που σίγουρα θα ανέβαζαν επίπεδο την ΑΕΚ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πρόκειται για παίκτες που παίζουν στη μεσαία γραμμή, που για τον Ισπανό τεχνικό, αποτελούν και το «κλειδί» για την αλλαγή εικόνας της ομάδας, στον δεύτερο γύρο. Εκεί έχει εντοπίσει το μεγάλο πρόβλημα ο Χιμένεθ και θέλει να προσθέσει ποιότητα από έτοιμους παίκτες και όχι από κάποιους που δεν μπορεί να είναι σίγουρος γα τον βαθμό ετοιμότητάς τους (όπως για παράδειγμα ο Λουσέν που δοκιμάστηκε στα Σπάτα) .
Ένα από τα ονόματα που απασχολούν την ΑΕΚ, είναι και αυτό του Κορομίνας, όμως δεν είναι και το μοναδικό. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, στην πατρίδα του όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες, συλλέγει στοιχεία και δέχεται προτάσεις για παίκτες, κυρίως που γνωρίζει (είτε Ισπανούς, είτε έχουν αγωνιστεί εκεί) και γυρίζοντας θα παρουσιάσει τη λίστα του, έχοντας βρει κάποιες περιπτώσεις που κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, σε μία θέση που η ΑΕΚ... πονάει. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν μιλάμε απαραίτητα για τη θέση του αμυντικού μέσου, με δημιουργικές ικανότητες που έχει ακουστεί, αλλά ενός χαφ, που θα μπορεί να προσφέρει και στη δημιουργία, αλλά και σε ανασταλτικά καθήκοντα.
Σίγουρα περιπτώσεις τέτοιων παικτών υπάρχουν και με κατάλληλους χειρισμούς από τη διοίκηση, θα μπορέσουν να συμφωνήσουν με την ΑΕΚ. Άλλωστε αυτό που διαρρέεται από τη διοίκηση είναι πως η Ένωση θα κάνει την προσπάθειά της να ικανοποιήσει τα «θέλω» του Χιμένεθ και θα προσπαθούσε ακόμα και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, να κάνει το «μπαμ» (μαζί με τις υπόλοιπες προσθήκες που θα γίνουν) που θα βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα και κυρίως την έξοδο στο Champions League, μέσω των πλάι οφ.
 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ..

Μόνο για ξεκούραση δεν βρίσκεται αυτές της μέρες στην Ισπανία ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει πάει στην πατρίδα του για να συναντήσει την οικογένεια του, τις μέρες των εορτών, ωστόσο τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, την περνάει με θέματα που αφορούν την ομάδα και τα όσα θα πρέπει να συμβούν με την επιστροφή του στη χώρα μας, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 του μήνα (μία μέρα μετά επιστρέφουν όλοι στις προπονήσεις). Είναι άλλωστε η πρώτη φορά, από τότε που ήρθε στην Ελλάδα ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, που έχει τόσο χρόνο να συγκεντρώσει τις σκέψεις του και να μπορέσει να δει ξεκάθαρα ποια είναι η πραγματικότητα, αλλά να κάνει και έναν μίνι απολογισμό, με «καθαρό» μυαλό, της μέχρι τώρα πορείας που έχει η ΑΕΚ.
Όπως έχει κάνει γνωστό, με κάθε τρόπο, η Ένωση θα πρέπει να πραγματοποιήσει κατ ελάχιστον 3 μεταγραφές αυτή την περίοδο. Έναν δεξί μπακ, έναν στόπερ (που κατά προτίμηση θα μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο αν χρειαστεί) και έναν μέσο με δημιουργικές δυνατότητες. Παράλληλα γνωρίζει πολύ καλά, ότι το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του, δεν θα είναι μεγάλο για να φέρει τις πρώτες του επιλογές (όπως για παράδειγμα τον Κάλα) και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και λεπτομερή ανάλυση, για το ποιες περιπτώσεις θα είναι αυτές που θα προκριθούν. Εκεί έχει πέσει και το μεγαλύτερο βάρος αυτή την περίοδο για τον Ισπανό. Αυτές τις μέρες... ξεσκαρτάρει την ομολογουμένως μεγάλη λίστα με παίκτες που έχει στα χέρια του και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, έχοντας καταλήξει στα ονόματα που θα πρέπει πρωτίστως να απασχολήσουν την ΑΕΚ.
Πριν δηλαδή ανοίξει επίσημα η αυλαία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, να γνωρίζει ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Άρναρ Γκρέταρσον ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και αν τελικά οι μεταγραφές προχωρήσουν, οι παίκτες να ενσωματωθούν στην ομάδα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο για το ποιοι παίκτες θα είναι αυτοί, αλλά και το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του ο Χιμένεθ και η διοίκηση της Ένωσης, σίγουρα ρόλο θα παίξει και ο αριθμός των αποδεσμεύσεων που θα γίνουν. Διότι διαφορετικά θα είναι αν αποχωρήσουν μικρά συμβόλαια και αλλιώς θα είναι αν τελικά επιτευχθεί λύση της συνεργασίας με τον Ρότζερ Γκερέιρο, για παράδειγμα, που έχει ένα βαρύ συμβόλαιο. Η αλήθεια είναι πάντως πως τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα πιο... δύσκολα για τον Ισπανό, που αφιερώνει περισσότερη ώρα στη δουλειά του, παρά στην οικογένειά του.
 

Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

ΦΕΥΓΟΥΝ Ή ΜΕΝΟΥΝ ;;

Μπορεί οι Μπλάνκο και Τζεμπούρ να τραγουδούν σε μια βδομάδα «θα ζήσω ελεύθερο πουλί», ωστόσο η ΑΕΚ… διατηρεί την ψυχραιμία της.

Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζει την προσπάθεια να φέρει στα δικά της μέτρα τις υποθέσεις των δύο παικτών και από την επίτευξη -η μη- συμφωνιών μαζί τους θα κριθεί τελικά αν άξιζε το… παιχνίδι με τη φωτιά.

Μετά τη μεγάλη νίκη στη Λάρισα -που καταλάγιασε κάπως τις γκρίνιες και επέτρεψε στην ομάδα να κάνει καλά Χριστούγεννα- το… στρες του κόσμου επικεντρώνεται στις συζητήσεις για τις ανανεώσεις.

Παρόλο, λοιπόν, που από ‘κείνες δεν προκύπτει, προς το παρόν ξεκάθαρο συμπέρασμα, είναι σαφές πως η διοίκηση -και στις δύο περιπτώσεις- προσπαθεί (ρισκάροντας, είναι η αλήθεια) να πετύχει όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες συμφωνίες.

Εξάλλου, μετά την υπέρβαση που έγινε στην περίπτωση του Νάτσο Σκόκο, είναι ευνόητο πως ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να «σηκώσει» τρία (ανάλογα) μεγάλα συμβόλαια. Έτσι, Μπλάνκο και Τζεμπούρ (παρόλο που είναι δεδομένη η επιθυμία του Χιμένεθ να παραμείνουν) εξακολουθούν να βρίσκονται «στον αέρα».

Κάτι, άλλωστε, που επιβεβαιώνεται τόσο από τις δηλώσεις του μάνατζερ του Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος -σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει γίνει κάποια νέα πρόταση στον πελάτη του- όσο και από το διάστημα των 3,5 μηνών που ήδη έχει συμπληρωθεί από τότε που η ΑΕΚ ανακοίνωσε την (προφορική μόνο) συμφωνία της με τον Τζεμπούρ.

Κίνηση θα ‘χει σίγουρα…

Όποια κι αν είναι η κατάληξη των υποθέσεων Μπλάνκο-Τζεμπούρ, δεν πρόκειται να επηρεάσουν την… κινητικότητα -απ’ όλες τις απόψεις- που θα σημειωθεί τον Γενάρη. Αυτή δεν θα αφορά μόνο τις 2-3 μεταγραφές, με τις οποίες θα επιδιωχθεί να στηριχθεί ο Μανόλο Χιμένεθ (στις θέσεις των μπακ, του αμυντικού χαφ και του εξτρέμ), αλλά και τις αποδεσμεύσεις.

Είτε τις δεδομένες (Πατσατζόγλου, Έντερ, Νταντόμο), είτε τις δύσκολες (Γκερέιρο), είτε τις… εκπλήξεις (που θα μπορούσαν να πλήξουν ακόμα και κάποιους με αρκετό χρόνο συμμετοχής). Όπως και να ‘χει, όλα θα κριθούν από τις εισηγήσεις του προπονητή, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο του κόσμου, όσο και της διοίκησης.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός WWW.SPORT-FM.GR

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ..ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ !!

Χειμώνας του 2001. Η ΑΕΚ ξοδεύει περίπου 500 εκατομμύρια δραχμές για να αποκτήσει τον 23χρονο Γεωργέα από την Καλαμάτα. Το παιδί που έπαιζε στόπερ, άντε και αμυντικό χαφ με τους Μεσσήνιους. Σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ενωση είχε «εξαφανίσει» τον Ντέμη. Πράγμα σπάνιο τότε, για τον Νικολαϊδη της εποχής. Ηρθε στην ΑΕΚ τελικά και στις 5 Μαρτίου στην Πάτρα έπαιξε ως αλλαγή για 24 λεπτά στην ήττα με 1-0 από την Παναχαϊκή. Η πρώτη του εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα ήταν δύσκολη… Αντίπαλος η Καλαμάτα, η αγαπημένη του Καλαμάτα. Η ΑΕΚ νίκησε 3-0, ο Γεωργέας χάρηκε την νίκη, αλλά τα «αδέρφια» του έφευγαν με το κεφάλι κάτω και αυτό τον «σκότωνε» μέσα του.
Ο Γεωργέας όμως είχε αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και ήταν σε μεγάλη ομάδα πια. Το όνειρο του είχε γίνει πραγματικότητα. Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Ποτέ δεν ήταν… Από το Νεοχώριο Λεύκτρου που μεγάλωσε στην Μεσσηνία, πέρναγε πάντα «εμπόδια». Τα περισσότερα με επιτυχία και για αυτό έφτασε ως εδώ. Δύσκολη αρχή λοιπόν, αλλά ο Γεωργέας δεν το έβαζε κάτω. Χαμηλά το κεφάλι, δουλειά και δουλειά. Τον έκαναν ακραίο μπακ και ας μην ήξερε την θέση. Δούλεψε για να την μάθει. Μέχρι να μάθει έφαγε τα μούτρα του… Σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Τσιάρτας δεν επέστρεφε στο άκρο να βοηθήσει και ο Γεωργέας έμενε με Τζόρτζεβιτς – Γεωργάτο να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει… Στα αποδυτήρια τα άκουσε από τους συμπαίκτες του, αφού ήταν εύκολος στόχος. Κατηγορίες, ειρωνίες, αλλά αυτός εκεί. «Μαχητής», χαμόγελο και πάμε πάλι δουλειά.  Σε αυτό είχε παίξει μεγάλο ρόλο η γυναίκα του, ο «άντρας» του σπιτιού.
Ετσι έφτασε τις 218 συμμετοχές χθες στην Λάρισα. Ολες τους με ιδρώτα, αίμα, χαρές και πίκρες. Ολες τις έζησε και με το παραπάνω… Τα τελευταία χρόνια δίνει πάντα το παράδειγμα. Συγκλονιστικός, έτοιμος να δώσει και την τελευταία  ικμάδα των δυνάμεων του, να κάνει  το ακατόρθωτο, να πετύχει το δύσκολο, να βοηθήσει την ομάδα με ανταμοιβή το σύνθημα από ψυχής «Γεωργέα, Γεωργέα τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία»… Αυτό που τον κάνει ξανά να χαμογελά.
Με πάθος και  ψυχή έγινε ένα με την ΑΕΚτζηδική νοοτροπία που θέλει τον ποδοσφαιριστή  πάντα «μαχητή». Ο ίδιος ο Γεωργέας δεν προτιμά τα πολλά λόγια. Χαμηλά το κεφάλι και ψηλά το ΑΕΚτζηδικο φρόνημα. Αυτό που πέρασε ήδη στον Παναγιώτη και τον Αντώνη (τα δύο του αγόρια). Τους μαθαίνει τι εστί «φανέλα ΑΕΚ»… Την πονά όσο  λίγοι και την έχει ιδρώσει  και ματώσει εδώ και 10 χρόνια 218 φορές φορές. Παραλίγο κάποτε (τον  Δεκέμβριο του 2004) στην Νίκαια να την  πληρώσει και με την ίδια του την ζωή (αιμάτωμα στο αριστερό νεφρό!). Αλλά έφυγε και από αυτό… όρθιος.
Είναι ο πιο παλιός στην ΑΕΚ πια. Νέα Φιλαδέλφεια, Λιόσια, ΟΑΚΑ και Θρακομακεδόνες – Σπάτα. Η ζωή της σύγχρονης ΑΕΚ στην νέα χιλιετία έχει περάσει όλη μπροστά από τα μάτια του και έχει ζήσει πολλά (τα περισσότερα δύσκολα). Όχι όμως τίτλους και γκολ… Τρόπαιο έχει σηκώσει μία φορά. Το Κύπελλο του 2002. Γκολ είχε βάλει με την Καλαμάτα δύο φορές. Ένα τον Δεκέμβριο του 1998 στην ήττα με 2-1 από την Καλλιθέα και ένα τον Φεβρουάριο του 2000 στο «διπλό» (0-1) μέσα στην Καβάλα. Με την ΑΕΚ δεν είχε σκοράρει δέκα χρόνια και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ευκαιρίες. Μόνο στα πέναλτι με τον Ολυμπιακό πρόπερσι στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο έχασε.
Χθες στην Λάρισα το έκανε και αυτό. Το 0-2 ήταν και το γκολ που πανηγυρίστηκε περισσότερο. Ολοι χαμογέλασαν, όλοι χάρηκαν, όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Το «γιατί» έβρισκε απάντηση στο πρόσωπο του «Φούλη» που δεν το πίστευε. Το προσωνύμιο που βγήκε από το «αδελφούλη» που του έλεγε ο Λυμπερόπουλος από το 2003 όταν και αντάμωσαν οι δύο Καλαματιανοί. Με τον «Λύμπε» συντοπίτες, με τους Αλεξόπουλο – Λαγό «κολλητός», τον Παπασταθόπουλο τον είχε σαν παιδί του. Κανείς δεν λέει κακή κουβέντα όμως για τον Γεωργέα. Και τι να πει; Μεγάλο ταλέντο δεν του έδωσε ο Θεός, αλλά αυτός με την δουλειά και το πάθος του και την ψυχή του, κατάφερε να φτάσει εκεί που δεν έφτασαν οι εκλεκτοί του Υψιστου…
Το πρωτάθλημα το έχει στο μυαλό του πάντα. «Σκέφτομαι κάθε χρονιά να πάρω το πρωτάθλημα. Για να λέω  στα παιδιά μου πήρα ένα πρωτάθλημα…  Σε κάθε προετοιμασία είναι στο μυαλό  μου. Σκέφτομαι αυτοί που έχουν να δουν 16 χρόνια στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα πως αισθάνονται… Στεναχωριέμαι ως παίκτης πολύ, αλλά και ο κόσμος έχει πάρει μεγάλη πίκρα. Έχει δίκιο ο κόσμος» είχε πει σε συνέντευξη του και η αλήθεια είναι ότι το περιμένει πως και πως. Την Δευτέρα συμπληρώνει 34 χρόνια ζωής. Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι του 2011 και η ΑΕΚ θα εξετάσει τι θα κάνει με τον Φούλη. Τον «αδερ-Φούλη» της ΑΕΚ…

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ..ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

Μόνο πανηγυρικές δεν .ήταν οι σκηνές που ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λάρισα, στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Παρά τον θρίαμβο και τον διασυρμό του αντιπάλου, μέσα στην έδρα του, που ήρθε μετά από καλή εμφάνιση, κανένα μέλος της αποστολής δεν προέβη σε πανηγυρισμούς. Αν και υπήρχαν χαμόγελα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η έκφραση που κυριαρχούσε στα πρόσωπα όλων, ήταν αυτή της ανακούφισης. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση, ξεφυσούσαν, βλέποντας τουλάχιστον πως ο χρόνος θα κλείσει καλά και χωρίς κανένα άλλο παρατράγουδο. Άλλωστε ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο μόνος -ουσιαστικά- εφικτός που έχει απομείνει και κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί τι συνέπειες θα είχε τυχόν αποκλεισμός, που θα έφερνε την ΑΕΚ εκτός στόχων, πριν καλά καλά φτάσουν τα Χριστούγεννα.
Η κατάσταση ήταν οριακή και αυτό το γνωρίζαμε όλοι. Ωστόσο, αυτό που κανείς μας δεν μπορούσε να αντιληφθεί, ήταν το πώς «ζούσαν» αυτές τις μέρες, όλοι στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Η πίεση ήταν αφόρητη για το συγκεκριμένο ματς καθώς δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ακόμα και αν η ισοπαλία δεν ήταν καταδικαστική. Κανείς όμως δεν μπορούσε να σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν δεν ερχόταν η απευθείας πρόκριση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και με την πρώτη ματιά, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές, τον Χιμένεθ αλλά και τους Αδαμίδη-Κωνσταντινίδη, έξω από τα αποδυτήρια. Συζητήσεις επί συζητήσεων, εκφράσεις που δήλωναν ανακούφιση και μόνο ανακούφιση και σαφώς προβληματισμός για τον λόγο που έκαναν όλοι τους να φέρουν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
Οι παίκτες έβγαιναν από τα αποδυτήρια και όσοι δεν επιβιβαζόντουσαν στο πούλμαν (κάποιοι αναχώρησαν κατευθείαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους), περνούσαν και χαιρετούσαν τον Μανόλο Χιμένεθ, που βρισκόταν σε μία γωνία. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλαγε στο κινητό του (πιθανόν με την οικογένειά του), έχοντας ένα χαμόγελο ικανοποίησης και όχι ευτυχίας, ενώ οι Αδαμίδης και Κωνσταντινίδης, αφού πρώτα είχα συγχαρεί τους παίκτες για την πρόκριση, συζητούσαν σε ήρεμο -πλέον- κλίμα, έξω από τα αποδυτήρια.
Μοναδικές στιγμές... πανηγυρικές, ήταν οι πλάκες που έκαναν όλοι τους, στον Νίκο Γεωργέα. Ήταν άλλωστε ξεχωριστή η στιγμή για τον Καλαματιανό αμυντικό, αφού έπειτα από 10 χρόνια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ, το οποίο και... τιμήθηκε δεόντως, ακόμα και από τον Μανόλο Χιμένεθ. Τέλος, αυτό που «πήγαζε» από τα πρόσωπα των προσώπων, είναι πως αυτές οι μέρες ξεκούρασης που θα έχουν, δεν θα είναι για διασκέδαση, αλλά για αυτοκριτική. Τουλάχιστον αυτό άφηναν να εννοηθεί από τις εκφράσεις.
 

Παντα ΕΤΣΙ ΖΗΤΑ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ..

Το χαμόγελο ικανοποίησης του Μανόλο Χιμένεθ ήταν τεράστιο… Όπως και ο προβληματισμός του μια και αν έδειχνε τέτοια νοοτροπία η ΑΕΚ σε όλα τα ματς, θα είχε καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για την νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του για να παίρνει η ομάδα αυτό που θέλει από τα παιχνίδια.
«Nα απολαύσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ. Να απολαύσουμε μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι αυτό που δείχνει η βαθμολογία. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να μην κινούμαστε ανάλογα με τα συναισθήματα μας. Είχαμε μια σωστή συμπεριφορά. Αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτή την διάθεση να την δείχνουμε πάντα. Και να είμαστε βέβαιοι πως αν δίνουμε τα πάντα, δεν θα χάσουμε. Σίγουρα δεν περίμενα πως θα ήταν εύκολο το παιχνίδι. Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση των παικτών της Λάρισας αλλά και της διοίκησης. Θέλω απλά να τους δώσω κουράγιο. Δεν είναι η ομάδα που δείχνει η βαθμολογία και δεν είναι η ομάδα που δείχνει αυτό το σκορ. Για εμάς δεν ήταν καθόλου εύκολο να κερδίσουμε.» είπε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε και για το πρόστιμο που είχε βάλει ο Αδαμίδης στους παίκτες και μετά το 0-4 εξαφανίστηκε… «Ο πρόεδρος είναι η ανώτερη αρχή. Θα σεβαστώ τις δικές του αποφάσεις. Αλλά θα πρέπει να αναλύσουμε γιατί βάζουμε ένα πρόστιμο. Και αν είναι δίκαιο να μπει για όλους. Αλλά ο πρόεδρος έχει μια μεγάλη καρδιά. Και μας είχε ενημερώσει και τότε πως αν η ομάδα είχε καλή συμπεριφορά στο ματς με την Λάρισα, δεν θα ίσχυε. Αν έβαζε πρόστιμο στους παίκτες, θα έπρεπε να βάλει και σε μένα. Αλλά με την σημερινή συμπεριφορά, είναι ξεκάθαρος ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας την διακοπή λόγω των εορτών είπε «Η υποχρέωση της ΑΕΚ, είναι να προσπαθήσει να κερδίσει το επόμενο ματς. Το ευτύχημα είναι πως υπάρχουν οι διακοπές. Ευκαιρία να ξεκουραστούμε. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που πρέπει να δουλέψουν και θα δουλέψουν. Εμπιστεύομαι τον επαγγελματισμό τους. Θα πρέπει να δουλεύουν ακόμα και όταν δεν είναι ο προπονητής δίπλα τους. Θα πρέπει να γυρίσουν έτοιμοι από τις διακοπές, καθώς θα έχουμε πολλή δουλειά»
Τέλος, ο Χιμένεθ αφιέρωσε την νίκη στην ORIGINAL που τον επισκέφτηκε προχθές και του έστειλε μήνυμα στήριξης, ενώ είχε μαζί του και το κομπολόι που του έκαναν δώρο στην συνάντηση στο Λαύριο. «Είναι σημαντικό να έχουμε αδελφικές σχέσεις μέσα στην ομάδα. Όλοι να σέβονται την ομάδα και εγώ είμαι υπεύθυνος να βγάζω αυτούς που δεν θα σέβονται την ΑΕΚ. Το δώρο που μου έκαναν είχα υποσχεθεί πως θα το έχω μαζί μου. Και την νίκη την αφιερώνω σ’ αυτούς».

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΑΜΑ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ !! Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ..ΚΑΙ ΣΚΟΚΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ..ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ..ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΩ !! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ...ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ...ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

TEΣΣΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

ΚΑΛΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ Η ΛΑΡΙΣΑ..ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ 4-0  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΚΟΛ :
39' MΠΛΑΝΚΟ (σουτ)
54΄ΓΕΩΡΓΕΑΣ (σουτ)
77' ΤΖΙΜΠΟΥΡ (κεφαλιά)
86' ΜΑΝΩΛΑΣ (σουτ)
Έτσι, μάλιστα!

Μπορεί να χρειάστηκαν υποδοχές, πρόστιμα και κατσάδες, αλλά η ΑΕΚ φώναξε «παρούσα», όταν η πλάτη ακούμπησε στον τοίχο!

Με σημαιοφόρο τον εκπληκτικό Γεωργέα (που ήρθε από το πουθενά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της) και παραστάτες τους Μπλάνκο, Τζεμπούρ και Μανωλά, η «Ένωση» έκανε παρέλαση (4-0) στο «AEL FC ARENA» και προκρίθηκε άνετα στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!

Λίγο πριν το 90' έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια ο διαιτητής, λόγω ρίψεων φωτοβολίδων προς την πλευρά του Σάχα.

ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΣΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ..

Η ΑΕΚ από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται στην Λάρισα και τόσο σήμερα, όσο και χθες αρκετοί φίλαθλοι της πέρασαν από το ξενοδοχείο «DIVANI PALACE» για δείξουν την στήριξη τους στην ομάδα ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα, μία παρέα οπαδών της Ενωσης παρέδωσε στον Μανόλο Χιμένεθ μία ανθοδέσμη δείγμα της στήριξης στο έργο του Ισπανού τεχνικού στην ομάδα. Ο Χιμένεθ για ακόμη μία φορά με το χαμόγελο στα χείλη αντιμετώπισε την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ που σε 2,5 μήνες την εκφράζει με κάθε τρόπο, ειδικά τώρα στα δύσκολα…

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΦΥΣΙΚΑ..ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ..ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΦΕΤΟΣ...ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ..ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ....ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ...

ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ..

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: Ξέρεις ότι έχεις φτάσει σε σημείο... μηδέν (μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και τη διαφορά 13βαθμών από την κορυφή στο πρωτάθλημα), μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, κερδίζεις και κάνεις... καλά Χριστούγεννα, έχοντας να ελπίζεις βάσιμα σε έναν τίτλο αυτόν του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ δεν έχει άλλο δρόμο απόψε (20.00 aek365.gr/ conn-X TV) στο νέο γήπεδο της Λάρισας, απέναντι στην τοπική ομάδα, πέρα αυτού της νίκης. Νοκ άουτ είναι ο αγώνας για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και μόνο σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Δεν θα θεωρηθεί όμως... επιτυχία για την ΑΕΚ ακόμη και το «Χ» απόψε στη Λάρισα. Για τον απλό λόγο ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ηρεμία. Τα τελευταία αρνητικά αποτέλεσμα, τα όσα ακολούθησαν με τις συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ όλων μέσα στην ομάδα, δεν πρόκειται να ρίξουν τους τόνους ακόμη κι αν η πρόκριση μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ.
Η Ένωση θέλει να κάνει ήρεμη διακοπές μίας εβδομάδας, η διοίκηση σε αυτό το διάστημα να «τρέξει» με τα πενιχρά οικονομικά της όπλα είναι η αλήθεια, τις μεταγραφές και το ποδοσφαιρικό τμήμα να επανέλθει στη δουλειά έχοντας ως βάσιμο στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε πιθανή ισοπαλία το υπάρχον, όχι και τόσο ευχάριστο, κλίμα θα συντηρείται μέχρι τη ρεβάνς.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά απόψε και η ΑΕΚ ηττηθεί...
Στα αγωνιστικά του πλάνα ο Μανόλο Χιμένεθ προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Γεωργέα να διεκδικεί θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας από τον Γιάχιτς, ο Καράμπελας θα είναι αριστερά, ο Δέλλας με τον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, ο Μάκος θα είναι με τον Καφέ τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ την τριάδα του κέντρου πίσω από τον φουνταριστό Μπλάνκο θα συμπληρώνουν οι Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς (στις πτέρυγες οι δύο τελευταίοι).
 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑ..

Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Σάββας Γκέντσογλου-όπως αναμενόταν-έμειναν εκτός αποστολής της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Λάρισα στην «AEL FC Arena» για τους «16» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ (20:00). Οι δύο παίκτες δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και δεν θα είναι στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, όπως επίσης και οι Νταντόμο, Πατσατζόγλου και Έντερ, που δεν υπολογίζονται.

Αναλυτικά οι 19 παίκτες που πήρε μαζί του ο Μανόλο Χιμένεθ είναι οι εξής: Αραμπατζής, Σάχα, Καλαμιώτης, Καφές, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Νασούτι, Μπλάνκο, Μάκος, Καράμπελας, Τζιμπούρ, Μανωλάς, Γκερέιρο, Γεωργέας, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μπερνς, Ντιόπ.


Tην προπόνηση της ΑΕΚ παρακολούθησε ο Βασίλης Τσιάρτας μαζί με τον Τόνι Σαβέφσκι, έχοντας συνομιλία με αρκετούς παίκτες της ομάδας.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ..

Αποφασισμένος να παλέψει για την ΑΕΚ έχοντας απόλυτη επίγνωση της κατάστασης σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Λάρισα. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και προανήγγειλε αλλαγές.
«Συνέχεια παίρνω αποφάσεις για να είναι καλύτερη η ομάδα της ΑΕΚ. Έχω κάποιες δεσμεύσεις, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να συμβεί και η παιδεία μου και τα συναισθήματα που έχω δεν οδηγούν στο να πετάω λευκή πετσέτα. Στο ρινκ πρέπει να ρίξουν νοκ-άουτ. Ακόμα και να με κερδίσουν στους πόντους πρέπει να με σκοτώσουν για να φύγω από εκεί. Μια ήττα μας επηρεάζει πάρα πολύ, δύο ακόμη περισσότερο. Ο ενθουσιασμός και η όρεξη για δουλειά πρέπει να είναι πάνω από οποιαδήποτε συνθήκη και δικαιολογία. Θα αφήσω την ΑΕΚ όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα. Η ΑΕΚ έχει μια ιστορία και πρέπει να την προστατεύσουμε και να παλεύουμε για αυτή. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι» τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ.
Για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ήταν ξεκάθαρος: «Αν από εμένα θα εξαρτηθεί η αλλαγή συμπεριφοράς κάποιων παικτών τότε ή θα την αλλάξουν ή θα πρέπει να φύγουν. Είμαι έξι μήνες στην ομάδα και νιώθω ότι είμαι τρία χρόνια. Είναι λυπηρό που πρέπει να πάρω τόσο γρήγορα αποφάσεις. Πρέπει όμως να γίνουν αλλαγές. Ξέρω που βρίσκομαι και τι θέλω. Έρχομαι από ένα πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου και ξέρω ότι πρέπει να είμαι διπλομάτης κάποιες στιγμές αλλά δεν συμβιβάζομαι. Θα συνεχίσω να απαιτώ. Πήγα να συμβιβαστώ αλλά κατάλαβα ότι είναι λάθος».
Αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι με την Λάρισα για το Κύπελλο τόνισε: «Είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, αλλά δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι το μόνο που μας μένει. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από το να περάσουμε στην επόμενη φάση, θέλουμε να περάσουμε για την περηφάνια μας, τα συναισθήματα των οπαδών μας, αλλά και για την εικόνα που πρέπει να δείξουμε σε ένα παιχνίδι με την υστεροφημία που έχουμε ως ομάδα».
Ο Μάνόλο Χιμενεθ ρωτήθηκε και για τη συνάντηση που είχε με τους οπαδούς της Ένωσης. «Είχαμε μια συνάντηση με περίπου 50-60 φιλάθλους. Έχουμε ένα κοινό. Το σήμερα που φοράμε. Τους άκουσα. Μου έδειξαν πολύ σεβασμό, δεν μου μίλησαν για κάποιο ποδοσφαιριστή. Θέλουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Θέλουν το καλό της, όπως και εγώ. Μετέφεραν υποστήριξη και σεβασμό προς εμένα και τους εξήγησα τις προθέσεις που έχω για να δουλέψω και να εργαστώ σε μια μεγάλη ομάδα» ανέφερε.
Σε ερώτηση για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ανέφερε: «Θέλω να βλέπω την καλύτερη εικόνα της ομάδας μου. Δουλεύουμε σωστά στις προπονήσεις και αν παίζαμε όπως στις προπονήσεις δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Σήμερα για παράδειγμα, έπρεπε να σταματήσω την προπόνηση γιατί σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους, αγωνιστικά. Έχω μια αντίληψη για το ποδόσφαιρο αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί αν κάνει αυτά που θέλω άρα ο δρόμος είναι δουλειά και πίστη».
«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και καιρό. Όλα θα πάνε ανάλογα με το κατά πόσο μπορούμε να το κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και νέους παίκτες. Τα ονόματα που έχω εγώ στο μυαλό μου δεν μπορείτε εσείς να τα ξέρετε. Πάντως πρέπει να γνωρίζεται ότι ποντάρω πάντα στο ίδιο νούμερο στο λαχείο Εχω εμπιστοσύνη στην διοίκηση και στην ΑΕΚ» δήλωσε για τις μεταγραφές και σε ερώτηση για τους παίκτες που δοκιμάστηκαν τόνισε: «Ίσως προχωρήσει κάποια από αυτές τις περιπτώσεις που όμως είναι δεύτερες και τρίτες επιλογές. Τέλος σε ερώτηση για τη διοίκηση ανέφερε: «Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Πριν από έναν μήνα ήμασταν στους Θρακομακεδόνες και τρομάζαμε με την εικόνα και τώρα είμαστε εδώ. Ο Δεκέμβρης ήρθε και σίγουρα δεν είναι όπως θα ήθελα τα πράγματα αλλά έχω ιδέες».
 

O ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ..

 ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΩΡΑ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΧΙΜΕΝΕΘ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ..ΣΤΟ ΣΚΟΡ ..ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΙΜΕΝΕΘ ΑΠΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ..( ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΠΟΤΕ...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ...) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ..ΑΕΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΝΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ..ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ..ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ..ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ...


ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ..

Την Πέμπτη στις 20:00 η ΑΕΚ έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Λόγω των δεδομένων συνθηκών (εκτός πρωταθλήματος, εκτός Ευρώπης) και της δύσκολης κατάστασης στην Ενωση σε πολλά επίπεδα, χαρακτηρίστηκε «τελικός». Το Κύπελλο Ελλάδος είναι η μοναδική διοργάνωση από την οποία η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει κάτι που να αρμόζει στα… κυβικά της. Δηλαδή, ένα τίτλο. Για να φτάσει έως εκεί όμως πρέπει να περάσει από την Λάρισα αλώβητη. Μεθαύριο στο «AEL FC Arena» θα γίνει το πρώτο παιχνίδι και σε περίπτωση ήττας η ΑΕΚ λέει «αντίο» στην χρονιά. Αν πάρει ισοπαλία θα γίνει επαναληπτικός και δεύτερο ματς στην Αθήνα, ενώ αν πάρει το «διπλό» περνά ο δικέφαλος και κάνει απλά το χρέος του. Ένα χρέος που αντιλαμβάνονται ο Μανόλο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές του, αλλά θα πρέπει να το μετουσιώσουν σε πράξη κερδίζοντας την Λάρισα και «ανακουφίζοντας» τους οπαδούς τους που έχουν «ταλαιπωρηθεί» τελευταία από τις αποτυχίες.
Ο Ισπανός τεχνικός μετά της δύο σερί ήττες από Ζενίτ και Ηρακλή, αναθεωρεί τα πλάνα του. Και σε σύστημα και σε πρόσωπα. Δείχνει να εγκαταλείπει το 4-3-3 και επιστρέφει στο 4-2-3-1 λόγω της ανάγκης της ΑΕΚ να επιτεθεί, να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να νικήσει τους «βυσσινί» που στο νέο τους γήπεδο έχουν μόνο ήττες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό). Σήμερα έκανε δοκιμή ο Χιμένεθ και έδειξε κάποια από τα πλάνα του. Αλλαγή συστήματος και αλλαγές στην 11αδα.
Ετσι, όλα δείχνουν ότι στην Λάρισα ο Σεμπάστιαν Σάχα επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και η άμυνα μένει ίδια με τον Σανέλ Γιάχιτς δεξί μπακ, τον Νίκο Καράμπελα αριστερό μπακ, τους Κώστα Μανωλά και Τραϊανό Δέλλα στα στόπερ. Ο Παντελής Καφές παραμένει στα αμυντικά χαφ και στο πλάι του θα είναι ο Γρηγόρης Μάκος που επιστρέφει από τιμωρία. Μπροστά τους θα είναι αριστερά ο Νάτσο Σκόκο, δεξιά ο Νέιθαν Μπερνς και πίσω από τον Ισμαέλ Μπλάνκο ο Νίκος Λυμπερόπουλος σε σύστημα 4-2-3-1. Βεβαίως, δεν αποκλείονται και εκπλήξεις από τον Χιμένεθ που έχει επίσης στην διάθεση του τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, τον Ράφικ Τζιμπούρ, τον Λεονάρντο που δεν αποκλείεται (δύσκολο βέβαια) να ξεκινήσουν βασικοί.

ORIGINAL ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΧΙΜΕΝΕΘ..

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ατάκες από αυτές που… πέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο Καυταντόγλειο μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ηρακλή, «ταρακούνησαν» αρκετό κόσμο. Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ ανησύχησαν ότι ο Χιμένεθ απογοητεύτηκε και δεν αποκλείεται να φύγει, αν η διοίκηση δεν ικανοποιήσει τα «θέλω» του (όπως γράφτηκε και σήμερα στον Τύπο). Για τον λόγο αυτό θέλησαν να τα πουν από κοντά μαζί του σήμερα… Ετσι, περίπου 100 μέλη της ORIGINAL έφτασαν μέχρι το σπίτι του Ισπανού τεχνικού, λίγο έξω από το Λαύριο για να του εκφράσουν την στήριξη τους και ότι είναι μαζί του σε ότι αποφάσεις πάρει για το καλό της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ τους καλωσόρισε με χαμόγελο, αλλά στο τέλος  της συνάντησης είχε βουρκώσει είναι η αλήθεια από την αγάπη των φίλων της Ενωσης παρότι είναι μόλις 2,5 μήνες στην ομάδα.
«Σε στηρίζουμε Μανόλο! Πιστεύουμε σε σένα και πιστεύουμε ότι εσύ μπορείς να αλλάξεις την ΑΕΚ. Είμαστε κοντά σου σε ότι και αν χρειαστείς. Προχώρα και εμείς είμαστε εδώ» του είπαν οι οπαδοί του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ και συμπλήρωσαν «Κάνε τους παίκτες να καταλάβουν που παίζουν, τι φανέλα φορούν και ότι την Πέμπτη από την Λάρισα να γυρίσουν μόνο με την νίκη. Η ΑΕΚ είμαστε!»
Ο Ισπανός τεχνικός τους άκουγε με μεγάλη προσοχή, καθώς θέλει να ξέρει την άποψη των οπαδών της ομάδας για το έργο του και τις αποφάσεις του. Όταν άκουσε αυτά που είχαν να του πουν είπε «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου. Σας ευχαριστώ για αυτό απόψε… Ηρθα στην ΑΕΚ να δουλέψω και να πετύχω. Ηξερα και μου είπαν ποια είναι η ιστορία της ΑΕΚ και πρέπει να παίζουμε αντάξια με αυτήν. Αυτό θέλω να πετύχω, αλλά θέλω την βοήθεια όλων στην ΑΕΚ. Σας υπόσχομαι ότι ήρθα να μείνω και να δουλέψω, όχι να φύγω στα δύσκολα. Ειχα πει θα πεθάνουμε στην ΑΕΚ για τον στόχο μας και το εννοώ, είτε τον πετύχουμε είτε όχι. Είναι για μένα πολύ σημαντικό που είστε αυτοί εδώ απόψε. Στα δύσκολα είστε εδώ εσείς, στις νίκες θα είναι όλοι μαζί μας. Είμαι πολεμιστής και θα πολεμήσω μέχρι το τέλος μαζί σας». Τέλος, ο Χιμένεθ ζήτησε από τους οπαδούς να μην επισκεφτούν και τους παίκτες και να παραμείνουν ήρεμοι και ψύχραιμοι, ενώ νωρίτερα ματαιώθηκε επίσκεψη της ORIGINAL στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή για να μιλήσουν στους παίκτες.
Το φινάλε της συνάντησης έληξε με χειροκροτήματα για τον Χιμένεθ και το σύνθημα με το όνομα του να ξυπνά την περιοχή… Η ORIGINAL με αυτήν την κίνηση της εξέφρασε και επίσημα την στήριξη της στον προπονητή, τον οποίο απαιτεί πλέον μέτοχοι και διοίκηση της ΠΑΕ να στηρίξουν για να γίνει η ΑΕΚ και πάλι ΑΕΚ.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!

Μια συνεργασία από εκείνες που μπορεί να νιώθει περήφανη ανακοίνωσε την Τρίτη η ΑΕΚ!

Επιβεβαιώνοντας το
«η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολύ συναίσθημα» -που χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης- η «Ένωση» τάχθηκε και επισήμως στο πλευρό της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, παρουσιάστηκε και επίσημα η συνεργασία των δύο πλευρών, που σκοπό θα έχει την ενίσχυση των δράσεων των «Γιατρών του Κόσμου».


Στο πλαίσιο αυτό, οι Δέλλας, Μανωλάς και Μπλάνκο παρουσίασαν την φανέλα που θα κυκλοφορήσει (και θα φέρει το έμβλημα του συλλόγου, της οργάνωσης, αλλά και τις υπογραφές όλων των παικτών) και τα έσοδα από τη διάθεση της θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια.


«Όπως λέει το μότο της ΑΕΚ, η ευτυχία είναι το μοναδικό πράγμα που πολλαπλασιάζεται… όταν διαιρείται»
, ανέφερε με νόημα ο Σταύρος Αδαμίδης, που τόνισε ότι «όλοι οι παίκτες και οι προπονητές μας θα γίνουν μέλη των Γιατρών του Κόσμου (σ.σ. όποιος θέλει να γίνει μέλος συμπληρώνει μία αίτηση και το κόστος είναι 25 ευρώ) και όλα τα έσοδα θα πάνε για τη δράση τους».

Χαρακτηριστική ήταν, δε και η τοποθέτηση του εκπροσώπου των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτα Κανάκη, ο οποίος, αφού τόνισε πως
«άσχετα από οπαδικές προτιμήσεις, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πολύ συναίσθημα», κατέληξε:

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι. Περνάτε ένα μήνυμα από την ΑΕΚ, σε μία δύσκολη εποχή, και βοηθάτε πραγματικά αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε και εμείς, με τη σειρά μας, να σας φέρουμε γούρι»
.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός   WWW.SPORT-FM.GR

ΕΠΕΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ..ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ;;

Τον Σταύρο Αδαμίδη τον είχαν δει πολλές φορές οι παίκτες της ΑΕΚ, από την καλή. Ουκ ολίγες φορές τους είχε επισκεφθεί στο ξενοδοχείο ή στα αποδυτήρια για να τους ανακοινώσει το πριμ νίκης. Σήμερα όμως τον είδαν και από την... ανάποδη. Ο πρόεδρος της Ένωσης επέστρεψε απο το ταξίδι του, ήταν στα Σπάτα και μίλησε στους ποδοσφαιριστές, δύο μέρες πριν από την οριακή αναμέτρηση με τη Λάρισα, για το Κύπελλο, και δύο ημέρες μετά την ήττα απο τον Ηρακλή. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι κουβέντες του Αδαμίδη που τους ταρακούνησαν. Η απόφαση της διοίκησης, για πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στους παίκτες, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως τα «παιχνίδια» τελείωσαν.
Όπως ενημέρωσε λοιπόν τους παίκτες ο πρόεδρος της ΑΕΚ, σε περίπτωση που η ομάδα δεν προκριθεί την Πέμπτη, τότε όλοι τους θα βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη. Σε αντίθετη περίπτωση, το αίτημα θα επανεξεταστεί. Ωστόσο, επειδή το πρόστιμο αυτό έχει να κάνει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας και όχι για τον αγώνα Κυπέλλου, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο, το νούμερο αυτό να αυξηθεί, αν τα πράγματα δεν κυλήσουν... ομαλά στον νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου.
ο Αδαμίδης τους είπε  κάποια πράγματα, θέλοντας να τους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας τους πως έχουν φέρει τον κόσμο στο... αμήν και μόνο με θετικά αποτελέσματα θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα. «Ελπίζω να καταλαβαίνεται σε τι οριακό σημείο έχετε φτάσει την ομάδα. Δεν βλέπω καμία προσπάθεια, δεν βλέπω να τιμάτε τη φανέλα που φοράτε. Δουλεύουμε και προσπαθούμε για την ομάδα και εμείς και ο προπονητής, από το πρωί μέχρι το βράδυ και απαιτούμε να κάνετε το ίδιο. Μόνο τα αποτελέσματα από εδώ και πέρα μπορούν να σώσουν την κατάσταση και είστε υποχρεωμένοι να τα φέρεται. Θέλουμε να βλέπουμε μία προσπάθεια και να τα δίνεται όλα. Τα παιχνίδι της Πέμπτης είναι οριακό και ελπίζω να έχετε καταλάβει, ποιο αποτέλεσμα και μόνο μας αξίζει. Δεν ήθελα να μπει αυτό το πρόστιμο, όμως γίνεται για να καταλάβετε και οι τελευταίοι ότι η ομάδα πλέον είναι σε οριακό σημείο. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, προσπαθούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε να τα λύσουμε, αλλά πρέπει και εσείς να δείξετε μεγαλύτερο ζήλο. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση». Πλέον γίνεται αντιληπτό, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως η διοίκηση προσπαθεί να πάρει τα μέτρα της και να... σώσει ότι μπορεί, ταρακουνώντας για τα καλά τους πάικτες.

οι ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ..

Κάθε πέρσι και καλύτερα λέει ο λαός μας και αυτή η φράση αποδειγμένα πλέον βρίσκει εφαρμογή στην ΑΕΚ. Μία ακόμα χρονιά τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει και οι λόγοι εξακολουθούν να αναζητούνται. Για το συγκεκριμένο όμως θέμα, τέσσερις από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο, παίκτες που αποκαλούνται πλέον «σημαίες» της ομάδας, πήραν θέση για το τι μέλει γενέσθαι και τις πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα να επιστρέψει και πάλι εκεί που της αξίζει. Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Μανωλάς, μίλησαν στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» και προσπάθησαν από τη δική τους οπτική γωνία, να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.
Νεστορίδης: Τα έχει χάσει και ο Χιμένεθ με αυτά που γίνονται
«Δεν μπορώ να εξηγήσω ένα πράγμα. Οι παίκτες παίζουν με τόσο πάθος και δύναμη με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και μετά χάνουν όλα τα παιχνίδια. Θα έπρεπε η ομάδα να ανεβαίνει, να έχει ενθουσιασμό, να κερδίζει και τις μικρότερες ομάδες. Ωστόσο τι φταίει δεν μπορεί να το εξηγήσει κανένας. Ίσως φταίει κάποιες φορές ότι μένουν εκτός 11αδας παίκτες όπως π.χ. ο Τζιμπούρ στον Ηρακλή. Διότι οι παίκτες - βεντέτες, συνήθως όταν μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, περπατάνε. Φυσικά δεν μπορεί και κάποιοι παίκτες όπως ο Σκόκο να έχει πάρει 1.2 εκατ. ευρώ και να.... περπατάει.
Πιστεύω ότι τα έχει χαμένα και ο Χιμένεθ διότι όταν ξεκινάει ένας αγώνας δεν πρέπει να είναι έξω ένας παίκτης σαν τον Τζιμπούρ. Από ότι έχω καταλάβει, ο Τζιμπούρ δεν παίζει καλά όταν μπαίνει αλλαγή. Πιστεύω πάντως ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί ο Χιμένεθ και κάνει ορισμένα πειράματα, που δεν έχουν πιάσει. Δε θέλουμε τον άνθρωπο να τον απογοητεύσουμε, αλλά πρέπει και αυτός να προσέξει».
Παπαϊωάννου: Θα έρθουν χειρότερα
«Στο γήπεδο θα έρθω. Δεν ξέρω σε ποιο παιχνίδι αλλά θα έρθω. Να τιμηθώ για ποιο λόγο; Είναι αυτό που λένε "Αν θες να αποφύγεις κάποιον, δώσε του ένα βραβείο". Δε χρειάζεται. Τιμήθηκα από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ κι αυτό αρκεί. Ξέρετε ότι για αυτή την ΑΕΚ δε μιλάω. Δε θα το κάνω ούτε τώρα. Θα πω μόνο ότι όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Φοβάμαι ότι θα έρθουν χειρότερα. Γενικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτω από τις προσδοκίες των Ελλήνων φιλάθλων. Το έκαναν επαγγελματικό μόνο στα χαρτιά χωρίς να έχουμε σύγχρονα γήπεδα».
Μαύρος: Τείνει να γίνει μικρομεσαία ομάδα η ΑΕΚ
«Δεν μπορώ να πω τι φταίει. Εγώ είμαι απ' έξω από την ομάδα. Σίγουρα, βλέπω μια εικόνα που αναμφίβολα είναι στενάχωρη και δεν τη θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Το βέβαιο είναι ότι οι παίκτες πρέπει να είναι επαγγελματίες. Να παίζουν σε κάθε παιχνίδι με τον ίδιο ζήλο, ούτως ώστε να κερδίζει η ομάδα και να παραμένει εντός στόχων. Υπάρχει προπονητής και αυτός είναι ο καταλληλότερος για να αποφασίσει. Εδώ και καιρό, η ΑΕΚ έχει δυστυχώς μια καθοδική πτώση και οπωσδήποτε είναι μεγάλος ο κίνδυνος. Το όνομά της το μεγάλο έχει φθαρεί και τείνει να γίνει μια μικρομεσαία ομάδα. Αυτό είναι και το χειρότερο. Ο κόσμος είναι ο μόνος που δεν φταίει και την πληρώνει. Κάποτε πρέπει να χαρεί. 16 χρόνια. Τον κατανοώ. Υπομονή να έχει".
Μανωλάς: Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό
«Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη όλων προς όλους στην ΑΕΚ. Υπάρχει πρόβλημα ομόνοιας και ενότητας. Δείτε το ρόστερ του 2004 που έχασε το πρωτάθλημα στο ματς με τον Ιωνικό. Νομίζετε ότι ήταν καλύτερο από το σημερινό; Η ομάδα όμως ήταν συσπειρωμένη, το γήπεδο γεμάτο και υπήρχε αγάπη μεταξύ όλων. Αν θέλουμε όμως να δούμε το πρόβλημα συνολικά για την ΑΕΚ, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην πώληση από τον Τροχανά στην ENIC. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει το ψάξιμο. Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα. Να βγουν τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργείται από το 2004 αλλά να γίνει έλεγχος και για πολύ νωρίτερα. Όχι τώρα, που είμαστε στα μέσα της χρονιάς και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν αλλά το καλοκαίρι.
Να ζητήσει η ΠΑΕ τη συνδρομή και της Πολιτείας. Είναι δυνατόν να μην ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ που πήγαν τα λεφτά του; Πως μπήκε η ομάδα τόσα εκατομμύρια ευρώ μέσα; Πως έγινε η πώληση από τον Τροχανά στην ENIC; Έγινε με διαφανείς όρους; Αν δε βρεθούν τα λάθη που έγιναν, εσκεμμένα και μη, πως θα προχωρήσει μπροστά η ΑΕΚ; Ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει σε ποιον ανήκει η ομάδα του; Εγώ που πέρασα από την ΑΕΚ, σας λέω ότι έψαξα, ρώτησα και τελικά δεν έμαθα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι βρήκα σημεία και τέρατα, τεράστιες σπατάλες. Η ΑΕΚ δεν είναι πολυεθνική.
Η ΑΕΚ ανήκει στον κόσμο της. Πως θα ζητήσουν το καλοκαίρι από αυτό τον κόσμο να πάρει διαρκείας όταν δεν ξέρει την αλήθεια; Ο κόσμος ειδικά σήμερα που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, έχει ως αποκούμπι το ποδόσφαιρο. Άμα βλέπει ότι τον κοροϊδεύουν και από την ομάδα του, λογικό δεν είναι να αγανακτήσει; Όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, εγώ δε βλέπω κανέναν να κοροϊδεύει. Η ΑΕΚ είναι και άτυχη στα τελευταία παιχνίδια. Αν ο Μπλάνκο έβαζε το πέναλτι με την Ζενίτ, η ΑΕΚ θα περνούσε. Ούτε στην Θεσσαλονίκη άξιζε να χάσει. Άτυχη ήταν. Όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και γκρίνια όμως και ιδού τα αποτελέσματα. Την Πέμπτη υπάρχει το ματς με την Λάρισα που είναι όλη η χρονιά. Να τα παραμερίσουμε όλα και να αφοσιωθούμε στο στόχο της πρόκρισης. Και το καλοκαίρι να κάνουν αυτά που προανέφερα για να προχωρήσει η ομάδα».
 

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002