Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ...

Ήταν το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί. Η ΑΕΚ να έχει τη τύχη στα χέρια της και να τη πετά στα σκουπίδια από δικές της παραλείψεις και εγκληματικά λάθη. Το Champions League όνειρο ήταν και πάει. Και το μόνο καλό είναι απ’ αυτή την ιστορία να τελειώσουν κάποια παραμύθια και να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Σενιόρ Μανόλο, καλό δρόμο (και πάρε και τον Ισμαελ μαζί)…
Ας μιλήσουμε λίγο για το ματς με τον Βόλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στο γήπεδο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Ο Γεωργέας δεν μπορούσε ούτε να πατήσει το πόδι του και ο Μόνχε έκανε πάρτι, που δεν είχε συνέπειες για την ΑΕΚ χάρη στους Μίτσελ και Μανωλά. Μετά το πρώτο 15λεπτο όμως, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι. Άρχισε να κάνει ευκαιρίες, να ψάχνει το γκολ μέσω του Σκόκο. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Εδώ μέχρι και ο Εντερ φαινόταν να περνά σαν σταματημένους τους αντιπάλους του και έκανε έπειτα από καιρό θετική εμφάνιση.
Μέχρι εδώ, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Η ΑΕΚ διαχειριζόταν τη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, είχε επιβάλει τον ρυθμό της και φαινόταν απλά θέμα χρόνου να σκοράρει. Και ξαφνικά, έρχεται ο τύπος από την Σεβίλλη να τα κάνει όλα μαντάρα. Δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως δεν έχει συνειδητοποιήσει που βρίσκεται, διατάζει άτακτη οπισθοχώρηση μετά το γκολ του ΠΑΟ και βάζει τον «πεθαμένο» Βόλο ξανά στο παιχνίδι. Γιατί όσο κουρασμένη κι αν είναι μια ομάδα, όταν παίζει το τελευταίο της χαρτί και τη βάζεις μέσα στη περιοχή 2-3 φορές, τότε παίζεις με τη φωτιά. Και η ΑΕΚ κάηκε.
Ο Χιμένεθ έκανε το έγκλημα και η ΑΕΚ τιμωρήθηκε γι’ αυτό. Έχασε ένα δικό του παιχνίδι, έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Champions League, να φτιάξει το δικό του μέλλον και μαζί της ομάδας. Η απόφαση ήταν εγκληματική και πέρα για πέρα λανθασμένη. Δεν νοείται για μια ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ, με αντίπαλο τον ΟΣΦ Βόλου, να διατάσσεται τέτοια οπισθοχώρηση. Να κλείνεται πίσω, ενώ έχει την απόλυτη δυνατότητα να πετύχει γκολ και να πάρει τη νίκη.
Ο Χιμένεθ αρνείται πως γύρισε πίσω την ομάδα. Θαρρείς και είμαστε στραβοί και δεν είδαμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του να κάνουν νοήματα προς τους παίκτες να ρίξουν ρυθμό, φωνάζοντας κάλμα και τονίζοντας πως ο ΠΑΟ είχε πετύχει γκολ. Λες και ο τηλεοπτικός φακός δεν κατέγραψε όλες τις κινήσεις του. Λες και δεν είδαμε πως είχε έτοιμο τον Γκέντσογλου να τον ρίξει στο ματς, απλά για να διασφαλίσει το μηδέν και μετά το σοκ, έριξε άρον – άρον στο ματς τον Λεονάρντο. Ναι αυτόν που είχε ξεθάψει στα δύο πρώτα ματς και του έδωσε δύο γκολ και ξαφνικά τον έριξε και πάλι στα αζήτητα.
Δεν μπαίνω καν σε θεωρίες συνομωσίας και καφενειακά σενάρια για το μέλλον του Χιμένεθ εντός συνόρων. Αυτό που διαπιστώνω είναι πως πρόκειται για προπονητή με ικανότητες, αλλά και τεράστιες αδυναμίες. Κυρίως, στον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας και των απαιτήσεων της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω, πως δεν τον μέμφομαι. Μεγάλωσε στην Σεβίλλη, μια μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας που είναι εσχάτως στα ντουζένια της και κάνει μεγάλα πράγματα. Πριν από 15 χρόνια, πάσχιζε για να ανέβει κατηγορία. Η ΑΕΚ όμως, απαιτεί έναν προπονητή που να ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται, τι ζητά μέσα στο γήπεδο και πως θα το επιβάλει  στον αντίπαλο της.
Εν τέλει, εκτιμώ πως ο Χιμένεθ απέτυχε να καταλάβει που βρίσκεται. Πήρε το κύπελλο και είναι μια σημαντική διάκριση για την ΑΕΚ. Αλλά μαζί με αυτή, γνώρισε τη ντροπιαστική συντριβή στο Φάληρο, έχασε τρεις φορές από τον Βόλο, έχασε από τον Μάκη. Το σημαντικότερο, απέτυχε να περάσει στην ομάδα φιλοσοφία και να της δώσει ταυτότητα. Η ΑΕΚ εμφανιζόταν καλή μόνο σε αντιπαραγωγικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές της, ΑΕΚ σήμαινε επίθεση και τώρα κοντεύει να το ξεχάσει. Και σε αυτό, ευθύνεται ο Χιμένεθ.
Συμπερασματικά, ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Στο τελικό ζύγι, αν η ΑΕΚ πρέπει να δώσει λεφτά για καλό προπονητή, η απάντηση είναι ναι. Αν αυτός μπορεί να είναι ο Χιμένεθ, η απάντηση είναι όχι. Καλό δρόμο στην Σαλαμάνκα, την Εξτρεμαδούρα και όπου αλλού τον βγάλει ο δρόμος και ας αφήσει την ΑΕΚ να βρει τη πορεία της. Με σοβαρότητα και επίγνωση της πραγματικότητας. Τα υπόλοιπα είναι απλά παρελθόν.
Υ.Γ.: Έστω και στο φινάλε, στην ΑΕΚ ανακάλυψαν – μαζί με την Αμερική – πως ο Μπλάνκο ξενυχτάει. Άργησε να πάει στη προπόνηση και τέθηκε εκτός από το ματς με τον Βόλο. Ελάχιστη σημασία έχουν πια όλα αυτά. Το παιδί ήταν φευγάτο και μίζερο εδώ και πολλούς μήνες. Το λάθος είναι που τον κράτησαν και υπό το βάρος της αγάπης που έδειχνε ο κόσμος, του προσέφεραν γη και ύδωρ. Καλό δρόμο όπου κι αν πας, ακόμα κι αν είναι στην Παιανία. Και μη φοβάσαι. Έχει δρόμους για να βρεθείς ξανά στις… Τζιτζιφιές
Υ.Γ.1: Το σόου του Μπέου δεν θα μπορούσε να λείπει. Ο άνθρωπος με αυτά ζει. Να ασχολούνται μαζί του εισαγγελείς, υπεύθυνοι αγώνα, μίντια. Τουλάχιστον να… αναρρώσει γρήγορα για να χαρεί το δώρο του Μανόλο.
Υ.Γ.2: Κοιτάξτε πως αλλάζει το χαρτί. Εκεί που ο ΠΑΟΚ τρελαινόταν με την ΑΕΚ και έκανε συμμαχίες με όποιον μπορούσε να φανταστεί στον δρόμο του, κατέληξε να εκλιπαρεί για να παιχτεί το ματς με τον ΠΑΟ στα ίσια. Νομίζω πως έτσι θα γίνει. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Υ.Γ.3: Dancing with the…supporters. Είδατε μαγκιές. Μέχρι και τη κριτική επιτροπή του σόου φέρνουν για χάρη σας. Αλήθεια, προς τι η κλήση στην κοπέλα; Να βάλει υψηλή βαθμολογία όπως αυτές που δίνει στον Τρύφωνα Σαμαρά; Και αν δεν βάλει 8άρια και 9άρια, δεν απευθύνονται στον Φωκά και στον Κωστάλα να σώσουν τη κατάσταση; Και κάτι σοβαρό. Γίνεται παρουσίαση του μοναδικού σχεδίου σωτηρίας για την ΑΕΚ, μέσω διαρροών σε σάιτ και μπλογκ; Είναι κανείς που να έχει λίγο μυαλό στη θέση του και να το ανακοινώσει επίσημα μέσω του σάιτ της ΑΕΚ; Για να δούμε…
ΑΠΟ ΤΟ  www.onsports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002