Η Αθήνα... κουνήθηκε λίγο με το σεισμό και ο Γιώργος Τσακίρης περιμένει το ίδιο να γίνει το Σάββατο από τον κόσμο της Ενωσης που ΟΦΕΙΛΕΙ να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να στηρίξει κόουτς και παίκτες.
Για πείτε μου: κουνηθήκατε καθόλου; Δεν ήταν τίποτα απλά 3,1... Ε, εμείς οι ΑΕΚτσήδες το Σάββατο θα πρέπει να κάνουμε ένα σεισμό της τάξης των... 10 ρίχτερ στο ΟΑΚΑ προκειμένου να σταλεί το μεγάλο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει όλοι (που θεωρούν ότι τα τρία αυτά τα πιο σημαντικά και όμορφα γράμματα στη ζωή μας) να βρίσκονται κοντά της. Είναι πολλοί και αφορούν το σήμερα και το... αύριο της ΑΕΚ.
Είναι η ώρα να πάρει (ξανά) ο κόσμος της Ενωσης την κατάσταση στα χέρια του. Να μεταβεί μαζικά στο ψυχρό, κρύο και αφιλόξενο ΟΑΚΑ το Σάββατο στον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να διευρυνθεί το νικηφόρο σερί και να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας που τόσο πολύ της ταιριάζει!
Με χαρά, αλλά με μεγάλη χαρά, διαβάζω παντού το ίδιο μήνυμα: ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... Κάλεσμα έχει γίνει από όλους: από την ΠΑΕ ΑΕΚ, από τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, επί της ουσίας και από τους νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας, από τους οργανωμένους οπαδούς και κυρίως την Original που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι στο οργανωμένο κομμάτι οπαδών της Ενωσης, από τις εφημερίδες (είτε είναι... κίτρινες είτε «αντικειμενικές»), από τα site. Παντού όλοι φωνάζουν και ελπίζουν το ίδιο: ο κόσμος να ανταποκριθεί και να σταθεί στο πλευρό της ΑΕΚ...
Είναι δυο οι πιο ουσιαστικοί και σημαντικοί λόγοι για να βρει κάποιος (Ενωσίτης) τον δρόμο για το ΟΑΚΑ το Σάββατο στις 19.30:
Πρώτον: Για σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Από τον προπονητή και τους συνεργάτες του, τους παίκτες και τους υπάλληλους, τους φροντιστές και τις... καθαρίστριες. Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αποδείξει εμπράκτως την αγάπη και το σεβασμό τους προς την ΑΕΚ, την ιστορία, την φανέλα και τον κόσμο της.
Είναι λοιπόν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των οπαδών της Ενωσης να σταθούν στο πλευρό όλης της ομάδας, στου Νίκου Κωστένογλου και των «κιτρινόμαυρων» που κόντρα σε όλα τα προβλήματα κρατούν την ΑΕΚ στις νίκες και στην πρώτη θέση (έστω κι αν θα είναι προσωρινά). Τους χρωστάνε ένα τεράστιο πάρτι ανάλογα με εκείνα της σεζόν 2004... Δεν έχει σημασία μόνο η νίκη! Δεν πρέπει κανείς να πάει στο γήπεδο με τη σκέψη ότι πρέπει να κερδίσει η ομάδα. Η παρουσία στο ΟΑΚΑ θα γίνει για να εκφραστεί η γνήσια αγάπη του ΑΕΚτσή, του οπαδού που δίνει χωρίς να ζητάει τίποτα πίσω σαν κέρδος. Αυτό σημαίνει αγνή αγάπη οπαδού για την ομάδα.
Δεύτερον: Επίσης ουσιαστικός και σημαντικός λόγος: μόνο ένα μαγαζί που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες... πελάτες μπορεί να κερδίσει έναν σούπερ επενδυτή που θα απογειώσει οικονομικά (και αγωνιστικά έπειτα) την ομάδα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η εταιρία με την επωνυμία: ΠΑΕ ΑΕΚ, θα γίνει και πάλι ελκυστική στην αγορά για μεγάλες εταιρίες που θα επιθυμούν να διαφημιστούν μέσω της Ενωσης των δεκάδων χιλιάδων... πελατών. Δεν σας αρέσει η λέξη «πελάτες»; Δεν πειράζει... Αρέσει στις εταιρίες που θα επιλέξουν να ακουμπήσουν πάνω στην ΑΕΚ το... μαρούλι για να διαφημιστούν!
Μόνο ο κόσμος της Ενωσης μπορεί να απογειώσει την αγάπη του. Να την βοηθήσει να εξελιχθεί, να σταθεί στα πόδια της αρχικά και έπειτα να ξανά-τρέξει...
Προσωπικά βέβαια θεωρώ ότι δεν χρειάζεται άλλος λόγος από τον πλέον απλό για να πάει κάποιος στο γήπεδο. Ποιος είναι αυτός; Αγωνίζεται η αγαπημένη μας ομάδα άρα πρέπει να είμαι δίπλα της, να τραγουδάω για χάρη της όλη τη διάρκεια του αγώνα και να θυμάμαι τους λόγους για τους οποίους επέλεξα να γίνω πιστός... στρατιώτης της και της ιδέας που πρεσβεύει...
Μπορώ ειλικρινά να καταλάβω και την άλλη άποψη: εκείνη ντε που λέει ότι: «δεν πρόκειται να πάω να δώσω ούτε ένα ευρώ στη νυν διοίκηση και στους νυν μετόχους αφού δεν το αξίζουν και δεν θα το επενδύσουν έτσι όπως πρέπει». Ετσι όμως γυρνάμε την πλάτη σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη για να τους σπρώξουμε στη νίκη, να τους στηρίξουμε ηθικά αφού πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα με τα δεδομένα πριν την έναρξή του να είναι απέναντί τους: κι εκείνοι για μας παίζουν, για τον κόσμο, την ιστορία, την φανέλα της ΑΕΚ και για τον εαυτό τους... Είναι μόνοι τους, χωρίς στήριξη από μετόχους και διοίκηση, απλήρωτοι και μόνο με υποσχέσεις και ανούσια «θα» όπου κι αν κοιτάξουν. Δεν είναι άδικο να τους γυρίσει την πλάτη και το τελευταίο πράγμα στο οποίο πιστεύουν, στον κόσμο τους; Είναι ώρα ο ΑΕΚτσής να ανταποκριθεί σε κάτι που αξίζει...