Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2012

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ..

Όταν το aek365 αποκάλυψε ότι ο όμιλος επενδυτών που ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ έστειλε επίσημα την πρότασή του στην ΠΑΕ, σας ενημέρωσε ότι το έγγραφο υπέγραφε ο εφοπλιστής Δημήτρης Βιντιάδης και μια επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο. Σας αναφέραμε επίσης ότι η εμπλοκή της οικογένειας Βιντιάδη στην υπόθεση, της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για έναν εφοπλιστή με κύρος και σημαντικό παρελθόν.
Ωστόσο, αν ο επικεφαλής της κίνησης δημιουργεί αισιοδοξία, η ταυτότητα του «ξένου επενδυτή» προσφέρει σιγουριά ότι αν ολοκληρωθεί το deal, η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει εντελώς επίπεδο. Η τράπεζα η οποία υπογράφει το έγγραφο που έφτασε στα χέρια των ανθρώπων της ΠΑΕ, είναι η Seymour Pierce. Μια από τις πιο γνωστές επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου και της Βρετανίας γενικότερα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η ταυτότητα του ανθρώπου που... κρύβεται πίσω από αυτήν. Ο λόγος για τον «δαιμόνιο» Κιθ Χάρις. Και αν το όνομα δεν σας λέει πολλά, το βιογραφικό του προκαλεί... ίλιγγο.
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές του επιχειρηματικού λόμπι του Λονδίνου, με συμμετοχή σε deal εκατοντάδων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο και έντονη ενασχόληση με το χώρο του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Football League (της λίγκας που διοργανώνει τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της χώρας πλην της πρώτης) και του ιστορικού σταδίου Γουέμπλεϊ. Όσον αφορά τους πελάτης του; Εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον ιδιοκτήτη της Φούλαμ Μοχάμετ Αλ Φαγέτ, εκπροσώπησε τον δισεκατομμυριούχο Ράντι Λέρνερ για την εξαγορά της Άστον Βίλα, καθώς και το γκρούπ από τη μέση ανατολή που είχε κινηθεί για την αγορά της Λίβερπουλ, ενώ είχε επίσης συμμετοχή στην εξαγορά των Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Χαμ(!).
Σημαντικότερη όλων όμως ήταν η συμμετοχή του στο γκρουπ των Βρετανών επιχειρηματιών με την ονομασία Red Knights, που επιχείρησαν να... απελευθερώσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Αμερικανό Μάλκομ Γκλέιζερ και την οικογένειά του. Σε εκείνη την υπόθεση ο Χάρις ήταν ένας από τους επικεφαλής του γκρουπ, ενώ η τράπεζά του είχε ενεργή συμμετοχή στο deal...  Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι εκτός από άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο Κιθ Χάρις γνωρίζει όσο ελάχιστοι πώς να αντιμετωπίζει επιχειρηματικά το ποδόσφαιρο, έχοντας «σπουδάσει» αυτή τη δουλειά κλείνοντας συμφωνίες για κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, αλλά και παρέχοντας οικονομικές συμβουλές στα μεγαλύτερα... πορτοφόλια του κόσμου.
Αυτός είναι λοιπόν ο «σύμμαχος» στρατηγικής σημασίας που έχει στο πλευρό του Δημήτρης Βιντιάδης. Μάλιστα, το όνομα και το βιογραφικό του Χάρις αναφέρονται στο χαρτί που απέστειλε το γκρουπ των υποψήφιων επενδυτών στην ΑΕΚ, ενώ ζητείται από τους ανθρώπους της ΠΑΕ να παρουσιάσουν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που αφορούν την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας.
Το... ψήσιμο του Βιντιάδη
Η αποκάλυψη της ταυτότητας του ξένου «συμμάχου», εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η οικογένεια Βιντιάδη, που πριν από ένα χρόνο είχε απορρίψει την προοπτική εμπλοκής της στην ΑΕΚ λόγω έλλειψης «συμπαίκτη», αποφάσισε σε αυτή τη φάση να προχωρήσει.
Επίσης, είναι εύκολο να αντιληφθεί πλέον κανείς γιατί πήρε τόσο χρονικό διάστημα στον Έλληνα εφοπλιστή να έρθει σε συμφωνία με τον «ξένο επενδυτή». Γιατί δηλαδή ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει από τον Μάιο να κινηθεί για την συγκρότηση ενός γκρουπ επιχειρηματιών ικανό να σηκώσει το βάρος της ΑΕΚ, έπρεπε τελικά να φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου για να καταλήξει αυτή η υπόθεση στην επίσημη πρόταση.
Ο Βιντιάδης -εκμεταλλευόμενος και τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο του Λονδίνου- κατέβαλε πολύ έντονη προσπάθεια προκειμένου να πείσει τον Κιθ Χάρις ότι αξίζει να ασχοληθεί με ένα πρότζεκτ όπως είναι αυτό της ΑΕΚ και ότι αποτελεί μια επενδυτική ευκαιρία για τον Άγγλο επιχειρηματία να ασχοληθεί με αυτό το deal. Και μόνο όταν άκουσε το... «ΟΚ» από το Λονδίνο, αποφάσισε να βάλει το σχέδιο στην τελική ευθεία, στέλνοντας στα γραφεία της ΑΕΚ την επίσημη πρόταση για την ΠΑΕ...
Καθαρά ως επένδυση
Επίσης, γίνεται κατανοητό και το διάστημα που ζητά η πλευρά των επενδυτών για να μελετήσει τα στοιχεία που θα της παραδώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Κιθ Χάρις είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν... καλή έννοια στις λέξεις «τεχνοκράτης» και «επαγγελματίας παράγοντας». Και η συμμετοχή του στο deal δείχνει ξεκάθαρα ότι ο όμιλος επενδυτών που ενδιαφέρεται για την Ένωση δεν έχει τη διάθεση να... ανοίξει ένα τσουβάλι με λεφτά και να αρχίσει να τα πετάει μέσα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Το γκρουπ των υποψήφιων επενδυτών αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (καθαρά) ως επένδυση. Ως εκ τούτου, αυτό που επιζητεί είναι να διαπιστώσει αν με τα δεδομένα που υπάρχουν στην ΑΕΚ και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή (και φυσικά με την προοπτική του γηπέδου) η ενασχόληση του με την ομάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα καλό deal, που θα αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ και θα την μετατρέψει σε μια υγιή εταιρεία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002