Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2008

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...


Οι αλλαγές του Μπάγεβιτς
ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
«Καμία προσευχή για τον ετοιμοθάνατο» είναι ο τίτλος σε ένα τραγούδι των Iron Maiden (No prayer for the dying) και κάπως έτσι μοιάζει και η κατάσταση στην ΑΕΚ. Ευχέλαιο και αγιασμός έγινε την 1η Νοεμβρίου, αλλά το κακό δεν ξορκίστηκε. Εξάλλου, συν Αθηνά και χείρα κίνει, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει στην Ενωση.
Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν η αρρώστια στην Ενωση έχει πολύ βαθύτερα αίτια και χρειάζονται συθέμελες αλλαγές για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.
«Ας μην αρχίσω τώρα να μιλάω καλύτερα» έλεγε το βράδυ της Κυριακής ο Μπάγεβιτς, έχοντας νωρίτερα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα σίγουρα είχε δει από την τηλεόραση ή και στο βίντεο.
Η δουλειά που έχει μπροστά του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς δεν πρόκειται για μερικές απλές διορθωτικές κινήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει να δουλέψει σε τουλάχιστον πέντε τομείς στους οποίους έχει ριζώσει το κακό.
Σε άλλους η δουλειά φαίνεται λιγότερη, στους περισσότερους όμως το νυστέρι θα πρέπει να φτάσει βαθιά για να επέλθει η γιατρειά. Ο κακός έως ανύπαρκτος μεταγραφικός σχεδιασμός έχει δημιουργήσει κενά στο ρόστερ τα οποία ήταν εμφανή σχεδόν από την πρώτη στιγμή, αλλά αγνοήθηκαν όταν υπήρχε ακόμη χρόνος για διορθωτικές κινήσεις.
Οι παίκτες μοιάζουν να μην έχουν ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας ομάδας με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ και είναι φυσικό από ένα σημείο και μετά το πάθος να μην αρκεί για να φέρει αποτελέσματα.
Η εικόνα της Ενωσης έπειτα από 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν στιγμές που θυμίζει περισσότερο συνονθύλευμα παικτών, παρά οργανωμένη ομάδα με πλάνο και προσανατολισμό.
Αγωνιστική πειθαρχία, αγωνιστική φιλοσοφία, μεταγραφές, φυσική κατάσταση και ψυχολογία είναι οι συνιστώσες που άμεσα χρειάζονται να επαναπροσδιοριστούν και να μπουν σε πιο σταθερές βάσεις.
Μαγικό ραβδάκι, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Μπάγεβιτς, δεν υπάρχει ούτε γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη.
Αγωνιστική φιλοσοφίαΟλες οι ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει κατάφεραν να έχουν ύστερα από κάποιο διάστημα τη δική τους αγωνιστική ταυτότητα. Και η φιλοσοφία στο γήπεδο του Μπάγεβιτς βασίζεται σε τρεις συνιστώσες, όπως τις προσδιόρισε και ο ίδιος: στην τακτική, στις ενέργειες και στις συνήθειες που έχει η ομάδα. Θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό. Με παίκτες που θα έχουν διαρκή κίνηση, χωρίς να χρειάζεται ανά πάσα στιγμή να κοιτούν πού βρίσκεται η μπάλα. Με λίγα λόγια θέλει να φέρει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της Ενωσης, ανεξαρτήτου συστήματος. Αλλωστε, όπως προανήγγειλε, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίζει μόνο ένα σύστημα.
Φυσική κατάστασηΟι πρώτες δειλές φωνές για τον τρόπο εκγύμνασης και για την προπόνηση είχαν αρχίσει να ακούγονται εδώ και περίπου ένα μήνα. Η εικόνα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο δεν έδειχνε φρεσκάδα, δεν είχε εκρηκτικότητα, σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε να λείπει η δύναμη από τους «κιτρινόμαυρους» στις προσωπικές μονομαχίες, οι πάσες δεν φανέρωναν παίκτες που πατούσαν με σιγουριά στα πόδια τους. Και μόνο η εικόνα του ασθμαίνοντος Αγγελου Μπασινά το απόγευμα της Κυριακής στο Παγκρήτιο μαρτυρά του λόγου το αληθές. Μπορεί ο αρχηγός της Εθνικής να έχει τη δικαιολογία της ελλιπούς προετοιμασίας το καλοκαίρι, όμως από τότε έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες.
Αγωνιστική πειθαρχίαΗδη ο Μπάγεβιτς από το παιχνίδι της Κυριακής οριοθέτησε τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να παρουσιαστούν οι «κιτρινόμαυροι» πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει να φέρει ηρεμία στο παιχνίδι, πειθαρχία στα μαρκαρίσματα και να μη χάνεται εύκολα η μπάλα. Πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη.
Η ομαδικότητα είναι ακόμη ένα στοιχείο που ο 60χρονος τεχνικός διαπίστωσε ότι λείπει. Οι παίκτες του παρουσιάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων έφεση στις ατομικές ενέργειες, δείχνοντας παράλληλα αποπροσανατολισμένοι σε σχέση με τους ρόλους που έχουν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναζήτηση θέσης για την πλήρη αξιοποίηση του Σκόκο.
Τέσσερις μεταγραφές ενδεκάδαςΤουλάχιστον τέσσερις παίκτες θα πρέπει να ενισχύσουν το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ τον Ιανουάριο. Κι αν μέχρι τώρα η αναζήτηση τουλάχιστον στη θέση του αριστερού μπακ περιοριζόταν σε παίκτη μπακ απ του Χουανφράν (φωτό), πλέον χρειάζεται ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει άμεσα τον Ισπανό, μετά και την τραγική εμφάνισή του στο Παγκρήτιο. Πέραν αυτών, αναζητείται πρωτοκλασάτο δεξί μπακ -με Γεωργέα, Κουτρομάνο και τον κατά συνθήκη οπισθοφύλακα Βασίλη Πλιάτσικα δεν βγαίνει η χρονιά-, δεξί χαφ (ημίμετρα και σε αυτήν τη θέση δεν λύνουν τα προβλήματα), ενώ είναι χαρακτηριστική η έλλειψη επιτελικού μέσου που να μπορεί να δώσει την τελική πάσα, να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας και να αξιοποιήσει τους επιθετικούς.
ΨυχολογίαΚάθε αγωνιστική που περνάει και τα αποτελέσματα δεν έρχονται το ηθικό των «κιτρινόμαυρων» χτυπάει limit down. Ο Μπάγεβιτς έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο τομέα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αν οι παίκτες του δεν έχουν την ανάλογη ψυχολογία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα σκυμμένα κεφάλια και η απογοήτευση έπειτα από κάθε αγώνα έχουν αρχίσει να αποτελούν καθημερινότητα στην Ενωση. Ενα δεδομένο που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα ομάδας που θέλει και πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002