Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2008

ΠΑΜΕ ΓΙΑ Ν.Φ ;;;;;


Στροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ έντονες για την ΑΕΚ. Στην προσπάθειά τους να βγάλουν το "κιτρινόμαυρο καράβι" από τη... φουρτούνα, οι μέτοχοι στράφηκαν σε γνώριμες λύσεις από το παρελθόν και κέρδισαν ήδη σε ενότητα και συσπείρωση. Η επόμενη κίνηση που μελετούν, όμως, δείχνει πραγματικά ικανή να αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, στη διοίκηση της ΑΕΚ εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά -για την ακρίβεια, πιο σοβαρά από ποτέ- την προοπτική της κατασκευής του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αναμφίβολα, πρόκειται για είδηση που θα ενθουσιάσει μεγάλο μέρος του κόσμου της Ενωσης, που από την αρχή είχε σταθεί υπέρ της παραμονής στην ιστορική έδρα. Μέχρι τώρα υπήρχαν σημαντικά προβλήματα που ανέκοπταν κάθε τέτοια σκέψη, καθώς αφενός υπήρχαν νομικά κωλύματα στη δημιουργία γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και αφετέρου υπήρχε ισχυρή τάση μεταξύ των μετόχων (εκφρασμένη κυρίως από τον Ντέμη Νικολαΐδη), που επιθυμούσε τη "μετακόμιση" στην περιοχή του ΟΔΔΥ (σαφώς πιο... άνετη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου μεγάλων διαστάσεων).

Παρά τις κατά καιρούς πομπώδεις εξαγγελίες, πάντως, τα προβλήματα στην περιοχή του ΟΔΔΥ έχουν καταστεί μέχρι στιγμής ανυπέρβλητα και αναγκάζουν τους μετόχους να στρέφονται και πάλι στην προοπτική της Νέας Φιλαδέλφειας. Αλλωστε, εκεί η ΑΕΚ έχει δική της έκταση, την οποία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να αξιοποιήσει και να κτίσει ξανά το δικό της "σπίτι".

Το σημαντικό είναι πως οι μέτοχοι συζητούν για πρώτη φορά μεταξύ τους την προοπτική της Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία μπορεί να μην επιβεβαιώνουν δημόσια, αλλά ούτε πλέον και τη διαψεύδουν. Γνωρίζοντας καλά πως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στο θέμα του γηπέδου, δίχως να έχει προχωρήσει ούτε... εκατοστό η υπόθεση του ΟΔΔΥ. Και η "στροφή" στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν πρόκειται να προκαλέσει διαμαρτυρίες, αλλά αντίθετα θα ενθουσιάσει τον περισσότερο κόσμο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, πάντως, οι μέτοχοι εξετάζουν τρεις σημαντικές παραμέτρους:

1. Το κατασκευαστικό κομμάτι: Για τη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει αρχική συμφωνία της διοίκησης Γρανίτσα με την JκαιP ΑΒΑΞ, που έχει χρεώσει μάλιστα το ταμείο της Ερασιτεχνικής με ποσό που φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ εξετάζουν τις παραμέτρους αυτής της συμφωνίας και πώς θα την κάνουν θετική για την ΑΕΚ.

2. Το νομικό σκέλος: Μόλις λίγες ημέρες πριν, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε οριστικά την προοπτική κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα δύο σχέδια (που είχε κάνει νόμους) Γρανίτσα. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως υπό διαφορετικές προϋποθέσεις τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Κυρίως, αν η ΑΕΚ εμφανιστεί (για πρώτη φορά) ενωμένη.

3. Πολιτική βούληση: Το τελευταίο σκέλος που εξετάζουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ, απόρροια της ιδιαίτερα ρευστής κατάστασης στο πολιτικό σκηνικό. Στην ΑΕΚ περιμένουν τις εξελίξεις -εκτιμάται πως στις αρχές του νέου έτους, η χώρα θα οδηγηθεί σε διπλές εκλογές- και ετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Ούτως ή άλλως, στη νυν μετοχική ομάδα δεν έχουν ιδιαίτερα ερείσματα σε κανένα από τα μεγάλα κόμματα και ελάχιστα επηρεάζει την ΑΕΚ οιαδήποτε αλλαγή στην κυβέρνηση.

Αλλαγή στάσης από το δήμο
Μέχρι τώρα, ανασχετικός παράγοντας στα σχέδια της ΑΕΚ για κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο δήμος της πόλης (μαζί με κάποιους κατοίκους, είχαν προσφύγει στο ΣτΕ). Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έχουν καθορίσει οι καταστηματάρχες της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων έχουν συλλέξει υπογραφές και επιστολές διαμαρτυρίας (τις οποίες έχουν καταθέσει στο δήμο), ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να μείνει η ΑΕΚ στην πόλη!

Βλέπετε, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το γκρέμισμα του "Νίκος Γκούμας", η Νέα Φιλαδέλφεια έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα. Η κίνηση των μαγαζιών φθίνει (δεν υπάρχει η σχεδόν καθημερινή παρουσία ΑΕΚτζήδων) και η κατάσταση δείχνει πλέον τραγική. Ο δήμαρχος Σταύρος Κόντος μελετά την κατάσταση και εκτιμάται πως δεν θα είναι αρνητικός σε μία νέα πρόταση από όλη την "κιτρινόμαυρη" οικογένεια.


www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002