Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΣΠΟΡΤΣ


Ο Μπάγεβιτς στην εποχή της τελευταίας ευκαιρίας

Από σήμερα παίρνει στα χέρια του τη δεύτερη ευκαιρία. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσιάζεται, για τρίτη φορά, ως προπονητής της ΑΕΚ. Και έχει την ευκαιρία της πρώτης επαφής με την κοινωνία των ΑΕΚτσήδων. Μολονότι τούτες τις ημέρες τα συμπεράσματα είναι βιαστικά και δεν είναι ασφαλή, το πρώτο, χθεσινό, δείγμα ενισχύει την εντύπωση που έχουμε, οι παρατηρητές, ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες από αυτές που βρήκε στην ΠΑΕ και τις εξέδρες ο Σέρβος τεχνικός στην πρώτη επιστροφή. Την απόφαση να επιστρέψει και πάλι φαίνεται ότι την έλαβε σε διάστημα μερικών ωρών. Και μάλιστα δίχως να εξασφαλίσει σαφείς εγγυήσεις για τις συνθήκες εργασίας και την υποστήριξη, της οποίας θα τύχει από τη διοίκηση, της προσπάθειάς του. Πλέον όμως δεν έχει χρόνο και λόγο να κοιτάξει πίσω. Ξαναφόρεσε τη φόρμα με το έμβλημα της ΑΕΚ. Αρα, πάμε παρακάτω.

Ο Μπάγεβιτς δεν ήταν ποτέ πολύ καλός στα δημόσια λόγια. Τουλάχιστον στα ελληνικά. Τούτη τη φορά όμως έχει μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη να καταφέρει να διατυπώσει με ακρίβεια τον λόγο του, ώστε να πει αυτά που εκείνος έχει στο μυαλό την ώρα της δεύτερης επιστροφής στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο ποτέ και πουθενά.

Είναι δεδομένο ότι η τύχη αυτής της επιστροφής ορίζεται από την μπάλα. Δεν αρκεί όμως η καλή διδαχή των ιδεών του για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ικανότητα μπορεί να ήταν αρκετή στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Αρη ή τον Ερυθρό Αστέρα. Στην ΑΕΚ υπήρχε και θα υπάρχει το συναίσθημα γι’ αυτόν. Και ήταν πάντοτε έντονο. Ο Μπάγεβιτς δεν μπορεί να υποκριθεί ότι δεν τον νοιάζει, αν θέλει να βάλει στο χέρι όλες τις πιθανότητες για επιτυχία. Οι ΑΕΚτσήδες δεν τον αντιμετώπισαν ποτέ ως έναν απλό προπονητή. Και δεν το κάνουν ούτε τώρα. Οχι μόνο αυτοί που τον έζησαν, αλλά και αυτοί που τον έμαθαν από τις διηγήσεις των μεγαλύτερων. Αν ο Μπάγεβιτς απευθυνθεί στους ΑΕΚτσήδες με το ύφος, τον τόνο και τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε στην προηγούμενη επιστροφή, θα κάνει εκκίνηση συρρικνώνοντας τις πιθανότητες της επιτυχίας, οι οποίες είναι σήμερα μεγαλύτερες από αυτές που είχε το καλοκαίρι του 2002.

Η επικοινωνία του με τους ΑΕΚτσήδες από σήμερα και στο εξής είναι ένα σημαντικό πεδίο κρίσης για τον 60χρονο προπονητή. Δεν είναι όμως το μόνο. Τώρα που φορά τη φόρμα της ΑΕΚ πρέπει να νοιαστεί για την εξασφάλιση όλων των προδιαγραφών της επιτυχίας. Να μάθει ποιος είναι αυτός που θα συνεργαστεί μαζί του από την πλευρά της διοίκησης. Να μάθει αν και πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι μέτοχοι τον Ιανουάριο για να τον βοηθήσουν να διορθώσει τις κακοτεχνίες του περασμένου καλοκαιριού ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει πιθανότητες να ξαναπαίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στο εγγύς μέλλον. Και κυρίως να μάθει ποιος είναι αυτός που θα νοιαστεί να προσεγγίσει όσους εναντιώνονται στην επιστροφή του, για να τους πείσει ότι το συμφέρον της ΑΕΚ επιβάλει να μη δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα στη διάρκεια των αγώνων της. Η παρέμβαση του Στέλιου Μανωλά χθες στους Θρακομακεδόνες ήταν καταλυτική. Ο Στέλιος όμως δεν είναι ο σούπερμαν. Μόνος δεν θα τα καταφέρει. Θα κινδυνέψει να καεί. Και αυτό ΔΕΝ πρέπει να της συμβεί της ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει και πάλι τον λόγο. Τόσοι ΑΕΚτσήδες όσοι θα δώσουν σήμερα προσοχή στον λόγο του ίσως να μην ξαναδώσουν ποτέ. Αυτή η ευκαιρία είναι η δεύτερη αλλά είναι η… φαρμακερή. Είναι στο χέρι του να την αξιοποιήσει, αν τον νοιάζει όσο φαίνεται να εισπράξει ξανά χειροκρότημα και εκδηλώσεις θετικών συναισθημάτων από το σύνολο των ΑΕΚτσήδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002