Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ..

Η νίκη απέναντι στον ΟΦΗ συμπλήρωσε ένα σερί κατάκτησης υπεραπαραίτητων βαθμών για την ΑΕΚ. Τρία ματς, επτά βαθμοί. Συγκομιδή που δεν είχε καταφέρει να κάνει ως τώρα η Ένωση και που της ήταν απαραίτητη για να πάρει μια ανάσα και να παλέψει με πιο καθαρό μυαλό (και καλύτερο κλίμα) για τον στόχο επιβίωσης που έχει βάλει (αναγκαστικά) φέτος.
Ωστόσο, πέρα από τους βαθμούς που ήταν... βάλσαμο, τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία για τη συνέχεια είναι τα δείγματα ανάκαμψης που έχει δείξει η ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου. Η παραγωγή ευκαιριών με Ξάνθη και ΟΦΗ και ο χαρακτήρας που «έβγαλε» ως σύνολο η ΑΕΚ στον τομέα «παίρνω αποτέλεσμα».
Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε στο aek365 για την... νέα ΑΕΚ. Αυτή που βλέπουμε μετά τα Χριστούγεννα. Με άλλο σχήμα (4-4-2 σε «ρόμβο»), ενισχυμένη ενδεκάδα και διαφορετική ψυχολογία. Και ανέλυσε ένα προς ένα τα κομμάτια που συνέθεσαν το πάζλ...
-Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ΑΕΚ που βλέπαμε πριν τα Χριστούγεννα και αυτή που βλέπουμε τώρα;
«Πιστεύω ότι είναι προφανές. Κάναμε τέσσερις μεταγραφές, από τις οποίες οι τρεις μπήκαν κατευθείαν στην ενδεκάδα, ο Πετρόπουλος, ο Μητρόπουλος και ο Τσουμάγκας, «βρήκαμε» τον Ρίκκα, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα από την αρχή της σεζόν στο να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση, όμως μετά τα Χριστούγεννα, όταν είδαμε τα εργομετρικά καταλάβαμε αμέσως ότι είναι έτοιμος να προσφέρει, αλλάξαμε το σύστημα της ομάδας (σ.σ.: σε 4-4-2 με ρόμβο), γιατί τόσο καιρό προσπαθούσαμε να παίξουμε ένα σύστημα (σ.σ.: 4-2-3-1) που χρειάζεται ακραίους, χωρίς να έχουμε ακραίους... Είναι πολλές παράμετροι που όλες μαζί, σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά έκαναν τη διαφορά».
-Η ερώτηση που... πλανάται το τελευταίο διάστημα είναι γιατί δεν είχατε επιχειρήσει να αλλάξετε το σύστημα πολύ νωρίτερα.
«Είναι απλό: Δεν είχαμε επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Πετρόπουλου, δεν είχαμε αριστερό μπακ, όπως ο Τσουμάγκας -γιατί είναι ένα σύστημα που απαιτεί μπακ με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι- και πάνω απ' όλα το συγκεκριμένο σύστημα απαιτεί τέσσερις παίκτες στη μεσαία γραμμή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πήραμε τον Μητρόπουλο, επέστρεψε σε πολύ καλή κατάσταση ο Ρίκκα... Είναι οι παίκτες που μου έδωσαν την επιλογή να αλλάξω το σύστημα. Μπήκαν στην ενδεκάδα τέσσερις παίκτες, δηλαδή άλλαξε σχεδόν το 35% της ομάδας».
-Οι εμφανίσεις του Μητρόπουλου έχουν εκπλήξει τους πάντες. Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ... κέρδισε λαχείο με την απόκτησή του;
« Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Μητρόπουλου. Ένα καθαρό «εξάρι» με τα φυσικά του προσόντα, που θα ξέρει πώς να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου -γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο δημιουργία-, που θα μπορεί να κρατήσει σωστά τη μπάλα...».
-Μιας και μιλάμε για τα νέα αποκτήματα, πόσο ευτυχισμένος είναι ένας προπονητής όταν έχει έναν σέντερ φορ (Πετρόπουλο) που σε τρία ματς έχει βάλει τρία γκολ;
«Είμαι χαρούμενος για... κάποιες ώρες. Όμως, παραμένω συγκεντρωμένος στον στόχο. Όπως και ο Πετρόπουλος παραμένει συγκεντρωμένος. Είμαι χαρούμενος που βρίσκεται στην ομάδα και είναι και εκείνος χαρούμενος που βρίσκεται μαζί μας. Μας βοηθάει πολύ με τα γκολ του και την απόδοσή του, όμως δεν θέλω να μιλάω μόνο για έναν παίκτη. Για εμένα το σημαντικό είναι να λειτουργεί όλη η ομάδα σωστά, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Και αυτό δουλεύουμε όλοι, μαζί με τους παίκτες που ήρθαν. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και πρέπει όλοι να λειτουργούν σωστά».
-Τρεις αγώνες, επτά βαθμοί. Έπειτα από αυτή τη συγκομιδή, ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το κλειδί για να πετύχει η ΑΕΚ τον στόχο της;
«Το κλειδί θα είναι η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι που έρχεται. Πράγματι πήραμε επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια, κάτι που δεν είχαμε κάνει μέχρι τώρα, όμως μην ξεχνάμε ότι τους χρειαζόμασταν επειγόντως αυτούς τους βαθμούς. Και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση στον στόχο. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμη».
-Το επόμενο βήμα που περιμένετε από την ομάδα, όσον αφορά την αγωνιστική της συμπεριφορά, ποιο είναι;
«Στο παιχνίδι με την Ξάνθη δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στο παιχνίδι με τον Άρη δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες. Με τον ΟΦΗ ήμασταν και πάλι παραγωγικοί. Μπορεί να μην δημιουργήσαμε τόσες φάσεις όσες με την Ξάνθη, αλλά είχαμε ευκαιρίες. Πρέπει τις ευκαιρίες που δημιουργούμε πλέον στα εντός έδρας παιχνίδια, να αρχίσουμε να τις κάνουμε και στα εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι στο αμυντικό κομμάτι έχουμε κάνει πολλά βήματα. Στα τελευταία παιχνίδια δεν δεχόμαστε φάσεις. Ειδικά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που μπορεί να έλειπε ο Παπάζογλου αλλά είναι μια δυνατή ομάδα, ο αντίπαλος δεν έκανε ουσιαστικά καμία ευκαιρία».
-Στο αμυντικό κομμάτι η αδυναμία φαίνεται να υπάρχει στις στημένες φάσεις. Δουλεύετε πολύ σε αυτόν τον τομέα, αλλά η ΑΕΚ συνεχίζει να δέχεται γκολ. Πιστεύετε ότι έχει να κάνει καθαρά με προσωπικά λάθη;
«Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Αν κάποιος δεν κάνει λάθος, δεν θα μπει γκολ. Αν ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν είχε κάνει το λάθος, δεν θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Έχουμε στην άμυνά μας ποδοσφαιριστές χωρίς μεγάλη εμπειρία, ενώ τα λάθη μας μέχρι στιγμής τα πληρώνουμε πιο εύκολα. Όμως, το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Να μην λες "εντάξει, έκανα ένα λάθος" αλλά να προβληματίζεσαι και να μαθαίνεις από αυτό, ώστε να μην το ξανακάνεις»...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002