Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ !!

Αν και δέχθηκε νωρίς την ψυχρολουσία, με τον Φωστήρα να προηγείται μόλις στο 4' με τον Μπελέρη, η ΑΕΚ δεν... αγχώθηκε, άφησε στην άκρη την κακή ψυχολογία του αποκλεισμού, τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ταύρου, γύρισε... τούμπα το ματς από το πρώτο μέρος (τα γκολ στο 18' ο Γιόχανσον και στο 36' ο Πλατέλλας) και το «κλείδωσε» στο 80' με ένα εκπληκτικό τέρμα του Ζόριτς, που ήταν και αυτός που έπαιξε το ρόλο του αντί-Μάνταλου. Στα αξιοσημείωτα η πρώτη συμμετοχή του Κρισάντους στο βασικό σχήμα, με τον Νιγηριανό να παίζει 90 λεπτά και να βρίσκεται μέσα στις περισσότερες ολοκληρωμένες φάσεις.
Το ματς
Πολλά ήταν τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Τραϊανός Δέλλας για το ματς με τον Φωστήρα. Η ψυχολογία των παικτών του, μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που ήρθε, όπως και οι πολλές αναγκαστικές και μη απουσίες βασικών παικτών, ήταν μόνο η αρχή. Τα χειρότερα ήρθαν με τις κάκιστες συνθήκες του αγωνιστικού χώρου, στο οποίο δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Και αν αυτά ήταν γνωστά πριν καν ξεκινήσει το ματς, ήρθε και η ψυχρολουσία με το τέρμα του Φωστήρα, μόλις στο 4'. Μετά από κόρνερ, ο Μπελέρης απέφυγε το μαρκάρισμα του Αραβίδη και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Βούρα.
Η ΑΕΚ δεν έχασε την ψυχραιμία της και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της. Ωστόσο, οι παίκτες του δικεφάλου δεν μπορούσαν να παίξουν το στρωτό ποδόσφαιρο που ξέρουν. Ακόμα και τα εύκολα κοντρόλ, ήθελαν... ζογκλερική εκπαίδευση. Παρ' όλα αυτά προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να πιέσουν και τελικά από το πρώτο κιόλας 10λεπτο έβαλαν τον Φωστήρα στην περιοχή του. Και το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε στο 18'. Μετά από σέντρα του Αραβίδη, ο Γιόχανσον με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Η Ενωση έδειξε χαρακτήρα και συνέχισε να πιέζει. Και αφού απείλησε με τους Κρισάντους και Πλατέλλα, αλλά είδε και τον Βούρα (στο 35') να την κρατάει «ζωντανή», με μία εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Μουστόγιαννη, κατάφερε να φέρει... τούμπα το ματς στο 36'. Ο Ζόριτς θα κάνει συσρτή πάσα στην περιοχή του Φωστήρα, ο Πλατέλλας θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για την ολική ανατροπή.
Μπορούσε περισσότερα
Και αν στο πρώτο μέρος ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος, τότε στο δεύτερο ημίχρονο που το χορτάρι είχε πατηθεί, έγινε χείριστος, με αποτέλεσμα και η πάσα στο μισό μέτρο να γίνεται με 2-3 γκελ. Παράλληλα, αυτό έφερε ακόμα μεγαλύτερη κούραση, ιδιαίτερα σε παίκτες που είχα αγωνιστεί και στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Ετσι η ΑΕΚ θέλησε να κρατήσει όσο μπορούσε τη μπάλα στα πόδια της και να κάνει όσο το δυνατόν πιο οργανωμένες επιθέσεις, μην αφήνοντας χώρο στον αντίπαλο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος (που δεν ήταν και λίγα, λόγω αγωνιστικού χώρου). Όπως για παράδειγμα η μοναδική πολύ καλή στιγμή του Φωστήρα, στο 56', σε σουτ του Βλασσόπουλου (είχε προηγηθεί επικίνδυνο στιγμή με τον Σμυρλή, στην ίδια φάση), το οποίο τελευταία στιγμή κόπηκε από τον Κολοβέτσιο.
Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν κυνήγησε το γκολ. Το έκανε μάλιστα και με καλές αξιώσεις. Είχε μία μεγάλη φάση με τον Κρισάντους στο 51' όπου το σουτ του Νιγηριανού πέρασε λίγο άουτ, όπως τεράστια ήταν και η ευκαιρία του 65' όταν ο Αραβίδης έβγαλε τον Πλατέλλα απέναντι από τον Γκέκα, ωστόσο ο επιθετικός της Ενωσης δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και το μόνο που κέρδισε ήταν ένα κόρνερ. Στο 66' ήρθε μία ακόμα πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Γιόχανσον, ο Κολοβέτσιος είναι ένα... κλικ πίσω και δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Φωστήρα.
Ο Δέλλας βλέποντας την κούραση κάποιων παικτών, αντικατέστησε τους Μπακάκη και Αραβίδη, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και τελικά έφτασε στο γκολ που «κλείδωσε» και τη νίκη, στο 80'. Μάλιστα, ήταν και το καλύτερο τέρμα της βραδιάς, με τον Ζόριτς να γίνει αποδέκτης της μπάλας από πλάγια θέση και σχεδόν πάνω από την τελική γραμμή, γύρισε 90 μοίρες το σώμα του και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στη φάση αυτή τραυματίστηκε από το γύρισμα που έκανε και αμέσως αντικαταστάθηκε.
Οι συνθέσεις:
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γκέκας, Ζυγογιάννης, Γρομητσάρης, Γκασέσα, Βλασόπουλος (72' Υμεράι), Μουκίδης (46' Σίωπης), Μουστόγιαννης (62' Ράμα), Μπελέρης, Σμυρλής, Αχείμαστος, Μήτκας
ΑΕΚ: Βούρας, Ανάκογλου, Αραβίδης (74' Ντακόλ), Κολοβέτσιος, Μπακάκης (65' Ρόβας), Πεταυράκης, Πλατέλλας, Τζανετόπουλος, Κρισάντους, Ζόριτς (83' Φαγιέ), Γιόχανσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002