Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

O XΘΕΣΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ..

Μπροστά σε 70.000 Ενωσίτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και εκατομμύρια κόσμου που παρακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Ενωση έστειλε... μήνυμα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφού δεν τελείωσε το ματς στις δικές της ευκαιρίες, δέχθηκε γκολ στο 89' και ανανέωσε το... ραντεβού της με τον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά.



Για 89' λεπτά κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Για 75' «έπαιζε» τον Ολυμπιακό και τον απειλούσε με αποκλεισμό. Έκανε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Με έναν κόσμο υποδειγματικό από πλευράς συμπεριφοράς (δεν έπεσε ούτε μία φωτοβολίδα στο γήπεδο), που έσπρωχνε την ομάδα στη νίκη. Με μία ομάδα που «χτίστηκε» το καλοκαίρι για να περάσει... τρένο από τη Football League και οτιδήποτε άλλο θα ήταν υπέρβαση για φέτος, έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά, αποκλείοντας την ομάδα-κατεστημένο της χώρας. Ωστόσο, 10 λεπτά έλειψη συγκέντρωσης και μία κακή στιγμή, δέχθηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του θεσμού, επειδή ο ρέφερι της αναμέτρησης εφάρμοσε κατά γράμμα τα νέα πειθαρχικά μέτρα (φυσικά τα μέτρα εφαμόρζονται μόνο υπερ του Ολυμπιακού), με την εισβολή 15 οπαδών στο ταρτάν του ΟΑΚΑ και ύστερα από άσεμνη χειρονομία του Περέιρα.
Το ματς
Με «συνταγή» Καραϊσκάκη παρέταξε ο Τραϊανος Δέλλας την ΑΕΚ, αφήνοντας στον πάγκο τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, στη μεγάλη έκπληξη που επεφύλαξε ο προπονητής της Ενωσης στην ενδεκάδα. Και παρ'ότι η «συνταγή» ήταν ίδια με το πρώτο παιχνίδι, η εικόνα των ποδοσφαιριστών δεν ήταν ανάλογη στο πρώτο 25λεπτο. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και θέλησε αρχικά να παίξει με αντεπιθέσεις, σε αντίθεση με το Καραϊακάκη όπου πίεζε ψηλά και ανάγκαζε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να κάνουν το εύκολο λάθος.
Και παρόλο που οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, ο εκπληκτικός Γιάκομπ Γιόχανσον είχε... εξαφανίσει τον Ντομίνγκες και ο Ολυμπιακός ήταν άφαντος στο γήπεδο. Μετά το πέρας του 25λεπτου η Ενωση άρχισε να γίνει πιο... απαιτητική. Οι ποδοσφαιριστές έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και άρχισαν να πιέζουν ψηλότερα. Τότε άρχισαν και τα εύκολα λάθη από την αντίπαλη άμυνα. Αποκορύφωμα, η φάση του 33' όπου η ΑΕΚ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Μάνταλος δέχθηκε τη μπάλα από δεξιά, σέντραρε και προ του Αραβίδη (που ήταν μπροστά σε κενή εστία), παρεβλήθη ο Σιόβας και με... τσίμπημα της μπάλας, άλλαξε την πορεία της.
Και αν η ΑΕΚ δεν άνοιξε το σκορ με τον Αραβίδη, είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες να το πετύχει, αλλά ο δεύτερος βοηθός... ανακάλυψε οφσάιντ, πρώτα στο 34' όπου ο Αραβίδης έφυγε ένα μέτρο πίσω από τον Μαζουακού και εν συνεχεία στο 43', με τον Μπαρμπόσα να φεύγει από πλάγια θέση και μόνος του απέναντι από τον Ρομπέρτο. Αντίθετα, η μόνη καταγεγραμμένη φάση για τους φιλοξενούμενους ήταν ένα σουτ του Μανιάτη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, που κατέληξε στα... μάτριξ του Σταδίου.
Ένα λεπτό μακριά
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά. Ο κόσμος άρχισε να... ανεβάζει πιο ψηλά τους παίκτες του Δέλλα και η πίεση στην αντίπαλη άμυνα έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να θυμίζουν τους «καμικάζι» του πρώτου ματς και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να πιάνει... τρικυμία τους ποδοσφαιριστές του Περέιρα, ο οποίος είδε μετά τον Ντουρμάζ, που τον έχασε πολύ νωρίς, να χάνει και τον Μανιάτη με τραυματισμό.
Και η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 55' όταν ο Πλατέλλας έβγαλε απίστευτη κάθετη στον Μάνταλο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο με πλασέ από κοντινή απόσταση. Και τρία λεπτά αργότερα ήρθε μία ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με σουτ και πάλι του Μάνταλου, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Και ενώ το 0-0 παρέμενε, ο Τραϊανός Δέλλας βρέθηκε στη δύσκολη θέση να χάσει έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του. Ο Πέτρος Μάνταλος που έπαιζε από τα πρώτα λεπτά του α' ημιχρόνου, με πρόβλημα στο γόνατο, στο 67' αντικαταστάθηκε από τον Ντακόλ (πέρασε στην κορυφή, ο Αραβίδης πήγε στα άκρα και ο Μπαρμπόσα έπαιξε στον άξονα), αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο.
Και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, στο 76' συμβαίνει η φάση του αγώνα. Ο Μαζουακού ανενόχλητος από αριστερά θα σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσόρι να δίνει έτοιμο γκολ στον Ντοσεβί, αλλά αυτός με πλασέ σε εντελώς κενή εστία και τον Ανέστη εξοδετερωμένο, στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.
Η συγκεκριμένη φάση αλλά και με τον Ολυμπιακό να βγαίνει πλέον όλος μπροστά, ο Δέλλας αλλάζει την κατάσταση στο γήπεδο. Βγάζει τον Μπαρμπόσα και στη θέση του περνάει τον Ρόβα για να «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή.
Η ΑΕΚ έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους και μέχρι το 89' κράταγε την πρόκριση στα χέρια της. Τότε, μία φάση που ξεκινάει από τα αριστερά, ο Αφελάι (ο Καλογερόπουλος αφήνει το παιχνίδι ενώ η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει την πλάγια γραμμή) σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, ο Αραβίδης έχει χάσει το μαρκάρισμα του Φορτούνη και αυτός με κεφαλιά πάσα θα βρει τον Χάρα, που βγαίνει μπροστά από τον Τζανετόπουλο και με  θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Σε μία φάση όπου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ζητάνε χέρι
Η διακοπή
Ούτε το γκολ, ούτε ο προκλητικός πανηγυρισμός του Χάρα ήταν αυτός που έκανε τους οπαδούς της ΑΕΚ να μπουν στο γήπεδο. Ηταν η χειρονομία του Περέιρα, ο οποίος όπως και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θέλησε να πουλήσει Ολυμπιακοφροσύνη στον Μαρινάκη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού (τον πιάνει και η κάμερα) αντί να πάει στον παίκτη του να πανηγυρίσει, πηγαίνει στους οπαδούς της ΑΕΚ και κάνει άσεμνη χειρονομία, κάτι που εξόργισε περίπου 15 οπαδούς που έφτασαν μέχρι το ταρτάν του γηπέδου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν σε παράταξη. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν ληφθούν τα νέα πειθαρχικά μέτρα, το ματς θα συνεχιζόταν κανονικά σε μία τέτοια ενέργεια.
Αμέσως όμως ο Καλογερόπουλος έστειλε τους παίκτες του ΟΣΦΠ στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα διέταξε την οριστική διακοπή του ματς, με τους 70.000 οπαδούς της ΑΕΚ να χειροκροτούν την προσπάθεια των παικτών του Δέλλα, παρά τον αποκλεισμό τους και ενώ υπήρχαν ακόμα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002