Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

ΑΧ ΡΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΓΗΠΕΔΟΟΟΟΟΟΟ...!!!



Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η ΑΕΚ έχασε και τα δύο μεγάλα ντέρμπι στο γήπεδο της !!!!

Των Ηλία Τομαρά, Κώστα Φώτη

Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του αλλά η ΑΕΚ έχει χάσει ήδη τα δύο μεγάλα ντέρμπι και μάλιστα ενώ τα έχει παίξει στην έδρα της. Οι δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έφεραν την Ένωση σε δεινή θέση και μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Βλέπετε η ΑΕΚ εδώ και περίπου δέκα χρόνια δεν είχε χάσει και τα δύο μεγάλα ντέρμπι στην έδρα της.

Συγκεκριμένα η Ένωση το είχε... πάθει αυτό, τελευταία φορά, την περίοδο 1999-2000. Τότε η ΑΕΚ έχοντας στον πάγκο της τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς είχε υποδεχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κι αυτό διότι, λόγω του μεγάλου σεισμού που είχε πλήξει τότε τη χώρα μας, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είχε κριθεί ακατάλληλο για να γίνει το ματς. Σε εκείνο λοιπόν το παιχνίδι, η Ενωση είχε χάσει με 2-1 από τους «πράσινους», χάρη στα γκολ των Φλίπσεν (42ʼ) και Ασάνοβιτς (78ʼ). Το μόνο που είχαν καταφέρει οι «κιτρινόμαυροι» ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με απευθείας φάουλ του Ζήκου (43ʼ). Την εν λόγω αναμέτρηση είχε διαιτητεύσει ο Νίκου Παναγιώτης.

Ενάμισι μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 1999, η ΑΕΚ υποδέχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό. Ιδιαιτερότητα εκείνου του παιχνιδιού ήταν ότι η ομάδα αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Η Ένωση ηττήθηκε σε εκείνο τον αγώνα με 2-0, αλλά όλοι θα θυμόμαστε τον αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης που δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή Βαγγέλη Δημητρόπουλο σε ένα αξέχαστο... ρεσιτάλ διαιτησίας το οποίο φρόντισε να μας το επαναφέρει στη μνήμη μας ο Γιώργος Δαλούκας. Την περίοδο εκείνη λοιπόν η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση έχοντας μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους της.

Το κοινό σημείο σε εκείνη την χρονιά ήταν η σφαγιαστική διαιτησία στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δημητρόπουλος και Δαλούκας οδήγησαν την ΑΕΚ σε ήττες. Από την άλλη όμως οι συνθήκες ήταν δυσχερέστερες. Η Ένωση είχε δώσει το 99-00 το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και κεκλεισμένων των θυρών με τον Ολυμπιακό. Βέβαια το γεγονός ότι φέτος η ΑΕΚ έδωσε τα δύο ντέρμπι μέσα σε λίγες μέρες σίγουρα ήταν κάτι πολύ αρνητικό.

Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε και την τελευταία φορά η Ένωση είχε επικρατήσει και των δύο αντιπάλων της. Αυτό συνέβη μια χρονιά πιο πριν, δηλαδή τη σεζόν 1998-99. Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Ολεγκ Μπλαχίν και στις 13 Δεκεμβρίου 1998 φιλοξένησε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό. Σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ είχε φύγει νικήτρια με 2-0, με σκόρερ του Λάκη (10ʼ) και Σαβέφσκι (60ʼ). Την αναμέτρηση είχε σφυρίξει ο Φασόλης. Η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι εκείνη τη χρονιά έγινε στις 31 Ιανουαρίου 1999 με το ίδιο σκορ (2-0) κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένα ματς στο οποίο η Ένωση ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη χάρη στα γκολ των Μπατίστα (11ʼ) και Νικολαϊδη (45ʼ). Σε εκείνο το ματς είχε σφυρίξει ο Τεβεκέλης. Στο τέλος εκείνης της σεζόν η ΑΕΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 75 βαθμούς και είχε πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την ήττα από τον Παναθηναϊκό έσπασε και ένα ρεκόρ που κατείχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον ήθελε να μην έχει χάσει ποτέ, σαν προπονητής της ΑΕΚ, και τα δύο μεγάλα ντέρμπι, εντός έδρας. Τόσο στην πρώτη θητεία του Μπάγεβιτς όσο και στην δεύτερη δεν είχε γνωρίσει δύο ήττα. Βέβαια πέρσι η ΑΕΚ έχασε τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αλλά το ματς με τους «πράσινους» όπου ηττήθηκε η Ένωση ήταν για τα πλεϊ οφ και όχι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (αυτό είχε λήξει ισόπαλο 0-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002