Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Αυγούστου 17, 2008

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..με πολλές αλήθειες ...

To πρώτο επίσημο τέστ έγινε λοιπόν. Και… δυστυχώς ήμασταν εκεί. Μαζί με την ΑΕΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Οσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να θυμηθώ Ευρωπαϊκό παιχνίδι που να έχει υποστεί η ΑΕΚ τέτοια ταπεινωτική ήττα. Μέσα στην έδρα της από την τρίτη ομάδα του Κυπριακού πρωταθλήματος. Εχει χάσει και από ομάδα Β Εθνικής της Γερμανίας αλλά τότε ήταν ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι. Εδώ η ΑΕΚ έχει μπροστά της το αυτονόητο. Να περάσει τον πρώτο προκριματικό για να διεκδικήσει τον Σεπτέμβριο την είσοδο της στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το ελάχιστο δηλαδή για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Και γράφω ότι έχει και όχι είχε γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν και η ΑΕΚ αποκλείστηκε.
Η πρόκριση λοιπόν είναι ανοικτή. Αλλά ακόμη πιο ανησυχητικό από το ότι η ΑΕΚ από φαβορί έγινε αουτσάιντερ απέναντι στην πολύ καλή, για το επίπεδο της, Ομόνοια είναι ότι πλησιάζει το πρωτάθλημα. Οπου η ΑΕΚ έχει την υποχρέωση να μαζέψει πάλι τους περισσότερους βαθμούς μέσα στα γήπεδα και να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος της πέρυσι τον Μάρτιο. Και το πρώτο δείγμα ήταν εκτός από απελπιστικό σαν εικόνα και ένα πραγματικά ανοικτό βιβλίο για την ΑΕΚ που ουσιαστικά διαλύθηκε, σαν… πρωταθλήτρια στην βαθμολογία, και φτιάχτηκε από την αρχή με προπονητή τον Γιώργο Δώνη και ουσιαστικά με ανακατανομή του μπάτζετ χωρίς να επενδυθούν χρήματα για αγορές ή μεγάλα συμβόλαια. Πριν λίγες μέρες μάλιστα από το στόμα του νέου τεχνικού ακούσαμε πως το ρόστερ είναι πλήρες. Τώρα ακούμε, μεταξύ άλλων, πως λείπουν οι Εντίνιο και Μαντούκα. Τέλος πάντων.
Από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που ήταν μάλιστα θεωρητικά εύκολα (κάτι σαν ΑΕΚ – Ξάνθη στο ΟΑΚΑ π.χ.), όλες οι αμφιβολίες έγιναν οδυνηρή πραγματικότητα. Το 4-3-3 του Δώνη που δουλεύεται σχεδόν δύο μήνες παρουσίασε την πιο ακίνδυνη ΑΕΚ που έχουμε δει ποτέ. Και με τους παίκτες να δείχνουν περισσότερο αγχωμένοι στο να το εφαρμόσουν από το να παίξουν… ποδόσφαιρο. Ο ΡΙβάλντο και ο Μπλάνκο όπως λέγαμε και την παραμονή του αγώνα, έχοντας απλά δει την ομάδα σε κάποια φιλικά και ξέροντας τους παίκτες, έκαναν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από πέρυσι και όμως ήταν πιο ακίνδυνοι από ποτέ. Και στο δεύτερο μέρος όταν ο Δώνης αναγκάστηκε να ξεχάσει το «ότι οι παίκτες έχουν μεγάλη κούραση και δεν θέλω να βάλω επιπλέον πράγματα στο κεφάλι τους» που είχε πει για να δικαιολογήσει το ότι επέμενε στο 4-3-3 και γύρισε άρον άρον σε 4-4-2 με ρόμβο φυσιολογικά δεν έγινε τίποτα. Πώς να μπορέσουν οι παίκτες να εφαρμόσουν κάτι που δεν έχουν δουλέψει έχοντας στην πλάτη τους και το βαρύ φορτίο του 0-1. Και βέβαια με τον Παυλή αντί του Λύμπε δίπλα στον Μπλάνκο τα πράγματα είναι λίγο… διαφορετικά. Κι ας είχε πει ο Δώνης την ημέρα που έφυγε ο Νικόλας πως «για τη συγκεκριμένη θέση έχουμε λοιπόν τον Μπλάνκο, τον Εντίνιο και τον Παυλή». Δυστυχώς η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ. Όπως και το βάρος της φανέλας στο φιλικό από το επίσημο. Το είδαμε και με τον Παυλή αλλά και με το πολλά υποσχόμενο Ζορμπά. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να το ξαναδούμε. Αυτά τα νέα και πολλά υποσχόμενα παιδιά μπορούν να μπουν σιγά σιγά στην ομάδα για να προσφέρουν και να μην καούν.
Η Ομόνοια ήταν το καλύτερο παράδειγμα. Μια τέτοια διάταξη θα βρει απέναντι της η ΑΕΚ τουλάχιστον στα 26 από τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μπορεί στη Λάρισα να ταίριαξε αυτό το σύστημα αλλά η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα με άλλους στόχους και διαφορετική αντιμετώπιση από τους αντίπαλους.
Είναι φανερό λοιπόν πως ο Δώνης αν θέλει να αξιοποιήσει τους Ριβάλντο και Μπλάνκο, τους δύο καλύτερους που έμειναν από την περυσινή πρωταθλήτρια της βαθμολογίας, πρέπει να ψαχτεί με το σύστημα που να ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς και σε όλο το υλικό της ομάδας.
Και για να το κάνει αυτό πρέπει, παράλληλα, να ξεχάσει τι είχε δηλώσει και να απαιτήσει από την διοίκηση τουλάχιστον δύο ακόμη παίκτες. Έναν οπωσδήποτε στην επίθεση, με τα στοιχεία που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή και έναν ακόμη μέσο που να έχει μπαλιά και πάσα αλλά και αμυντική ισορροπία. Μιλάμε για λύσεις ενδεκάδας γιατί σίγουρα χρειάζεται και ένας ακόμη πλάγιος μπακ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002