Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2013

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@  Καλή εβδομάδα να έχουμε. Το πόσο ζημιά έκανε στην ΑΕΚ η ήττα από τον Ιωνικό φαίνεται ξεκάθαρα από τα σχόλια και τα όσα συζητούν από χθες πολλοί Ενωσίτες. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα, να συζητιέται δηλαδή ακόμη και το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να ανέβει! Η ΑΕΚ ήταν, είναι και παραμένει το πιο σίγουρο φαβορί όλων των πρωταθλημάτων  όλου του κόσμου και το θέμα παραμένει μόνο αν θα ανέβει με 28 νίκες πράγμα που για μένα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν συζητάμε φυσικά για ήττα. Μια ήττα θα είναι στάμπα για μια ζωή και εδώ που έχει φτάσει η ομάδα δεν αντέχεται άλλη στάμπα. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι στην ομάδα και η πίεση πρέπει να είναι η καθημερινή τους συντροφιά.  Επειδή η ομάδα έχει ανέβει χάρη στο ρόστερ, την ποιότητα της, τον επαγγελματισμό της και το μέγεθος της ήδη δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα μπορέσει να παίξει κανείς με το όνομα της. Αυτά τα παιχνίδια τελείωσαν. Πέθαναν.
@ Χθες είπαμε κάποια πράγματα γενικά, σήμερα ας μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι η άμυνα. Ηταν και πέρυσι μεγάλο πρόβλημα και χωρίς μια μεσοεπιθετική γραμμή σαν την φετινή που υπόσχεται πολλά. Από την άμυνα ξεκινάει για μένα όλο το πρόβλημα της ομάδας γιατί η ιστορία έχει δείξει πως ομάδες που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακα και στο κέντρο της άμυνας επηρεάζονται συνολικά και έχουν πρόβλημα και στην ανάπτυξη. Στην ΑΕΚ το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί αναγκάζονται τα δύο κεντρικά χαφ να μένουν πιο πίσω από όσο θα έπρεπε, επειδή υπάρχει πάντα ο φόβος πως αν περάσει από αυτούς η μπάλα θα πάει μέσα, και με δεδομένο το ότι ουσιαστικά ο τρίτος χαφ είναι σέντερ φορ πίσω από τον... σέντερ φορ η ομάδα δεν έχει υπεροπλία στο κέντρο ανεξάρτητα αν έχει παικταράδες σε σύγκριση με τους άλλους.  Το θέμα αυτό πρέπει να το δει ο Δέλλας συνολικά γιατί το 4-4-1-1 που όμως είναι κυρίως 4-2-4, αφού και οι τέσσερις μπροστινοί είναι ξεκάθαρα επιθετικοί, είναι δύσκολο να λειτουργήσει όταν η μπάλα πρέπει σχεδόν να κουβαληθεί από τα όρια της μίας περιοχής στα όρια της άλλης. Ο Ανάκογλου είναι ντριμπλερ, είναι από τους καλούς χειριστές της μπάλας εν κινήσει αλλά σε παιχνίδια που θα πρέπει να περάσει μισή ομάδα για να δώσει μια πάσα θα φαίνεται απλά ένας ατομιστής που χάνει την μπάλα στην κρίσιμη στιγμή. Δεν το παίζω προπονητής φυσικά, σαν θεατής μιλάω.
@ Το άπλωσα το θέμα, ας γυρίσω στην άμυνα.  Στην αχίλλειο πτέρνα από το πρώτο φιλικό μέχρι σήμερα. Ακόμη και στην Καλλιθέα και με την Ομόνοια που η ομάδα με τους μπροστινούς έδειξε πολύ ωραία δείγματα και σημάδια πως θα δούμε ωραία μπάλα σε μια χρονιά που την χρειαζόμαστε πολύ, η άμυνα παραλίγο να στερήσει την νίκη στην Καλλιθέα ενώ στέρησε, μαζί με το πέναλτι που δεν δόθηκε, την νίκη με την Ομόνοια. Τι συζητάμε όμως όταν ακόμη το Διμήνι έβαλε γκολ στην ΑΕΚ από στημένη φάση. Εδώ στην άμυνα υπάρχει θέμα και προπονητή αλλά και επιλογής παικτών. Οταν μετά από 9 φιλικά που περιελάμβαναν από χωριά μέχρι ομάδες της κατηγορίας και ομάδα που έπαιξε Ευρώπη η ομάδα τρώει πάντα γκολ από στημένη φάση ή στην πλάτη της άμυνας της τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι ένα και δύο. Είναι εννιά! Σε κανένα η άμυνα δεν έμεινε λευκή και το κυριότερο, όπως είπαμε, είναι πως τρώει γκολ με τους ίδιους πάντα τρόπους. Τα στημένα είναι θέμα δουλειάς και συγκέντρωσης. Ακόμη κι αν η ομάδα δουλεύει, που δευλεύει, στο συγκεκριμένο κομμάτι το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Το τελευταίο δέιγμα. Από δύο γιόμες - φάουλ η ΑΕΚ έφαγε δύο γκολ, άσχετα αν μέτρησε το ένα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται για πολύ αυτό.
@ Εχω ξαναγράψει και επαναλαμβάνω πως στην άμυνα τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή και στο κομμάτι των επιλογών. Το σκάουτινγκ για τον Σταθάκη δείχνει μέχρι στιγμής αποτυχημένο. Βλέποντας τον να δίνει με άνεση την μπάλα όχι μόνο κοντά αλλά και σχετικά μακριά καταλαβαίνω το βασικό κριτήριο της επιλογής του. Οταν σε περιμένουν στο μισό γήπεδο πρέπει να μπορείς να ξεκινάς το παιχνίδι από πίσω. Ο Σταθάκης είναι σχετικά καλός σε αυτό. Αλλά είναι αμυντικός και με εξαίρεση τον Ντάνι Αλβες και παλιότερα τον Ρομπέρτο Κάρλος οι αμυντικοί είναι πρώτα ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ. Από τους μεγάλους αμυντικούς της ιστορίας μόνο τον Μπεκενμπάουερ θυμόμαστε κυρίως για τα επιτεύγματα του από την μέση και μπροστά. Ο αμυντικός είναι πρώτα άμυνα. Και για να αφήσουμε τα ιερά τέρατα και να επιστρέψουμε στην πεζή πραγματικότητα  να πούμε πως ο Σταθάκης έχει αποτύχει στα δύο από τα τρία στοιχεία που θα έπρεπε να είχε ο πιο έμπειρος και προοριζόμενος για ηγέτης αμυντικός. Δεν μπορεί να καθοδηγήσει όποιον έχει δίπλα του, μάλλον τον απουσυντονίζει κιόλας, και δεν είναι αυτός που θα διορθώσει το λάθος αλλά συνήθως αυτός που το κάνει. Η αποτυχία Σταθάκη, μετά από τόσα δείγματα κακών εώς μέτριων εμφανίσεων, η αδυναμία των μικρών να σταθούν παρότι τουλάχιστον ο Τσούπρος πέρυσι είχε δείξει καλά δείγματα κάνουν τον Τσιρίλο βασικό και αναντικατάστατο αν βέβαια είναι έτοιμος αφού περιέργως η ΑΕΚ τον άφησε να κάνει διακοπές στην προετοιμασία της λες και δύο άνθρωποι με την εμπειρία του Λύμπε και του Δέλλα πίστευαν πως η ΑΕΚ θα ήταν οκ ακόμη και σε αυτή την κατηγορία με Σταθάκη και τους τρεις μικρούς. Αυτό σημαίνει εκτός των άλλων πως δύο εκ των Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Πόποβιτς, Κορδέρο και Ράμα δεν θα παίζουν. Σε 15 μέρες πρώτα ο Θεός που ο Ράμα θα παίζει σαν Ελληνας, το πρόβλημα θα είναι ένας. Αλλά θα είναι πρόβλημα. Οχι την Κυριακή αλλά σε κάθε ματς που η ΑΕΚ θα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τον Μπρούνο που έκλεισε με την μία δύο θέσεις.  Ανω των 33 και  τέταρτου ξένου.
@ Γενικά ο σχεδιασμός της άμυνας είχε σοβαρά λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος. Λάθη που έγιναν αισθητά επειδή η ομάδα έβαλε ένα δύσκολο στοίχημα με τους τρεις μικρούς και το έχασε. Βέβαια αυτό με τον Τσιρίλο και την υποχρεωτική παρουσία του ίσως προκαλέσει ένα καλό. Επειδή μέχρι τώρα ο Ντακόλ πίσω από τον Μπρέσεβιτς δεν τραβάει ίσως η έξοδος ενός από τους δύο από την εντεκάδα αναγκαστικά  λόγω περιορισμού και το ανέβασμα του Ανάκογλου πίσω από τον σέντερ φορ να βελτιώσει την κατάσταση στο δημιουργικό κομμάτι.  Επίσης αν καταφέρει κάποιος να σταθεί δίπλα στον Μπρούνο από τους τέσσερις τότε θα μπορέσει ο Ρόβας, που αυτή την στιγμή είναι φαβορί για στόπερ, να παίξει στην θέση του και έτσι να ελευθερωθεί και ο Κορδέρο και να ασχοληθεί περισσότερο με την δημιουργεία γιατί το μεγαλύτερο σου συμβόλαιο και ο πιο ποιοτικός σου παίκτης δεν είναι για να παίζει κάθε Κυριακή ξύλο με ερασιτέχνες.
@ Η ομάδα έτσι μπορεί να γίνει πολύ πιο νορμάλ. Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα δεν κατάλαβα. Γιατί η ΑΕΚ να ταλαιπωρηθεί έτσι στην άμυνα και να μην πάει να κλείσει από τον Ιούνιο δύο Ελληνες αμυντικούς 30αρηδες Β Εθνικής ή Α από χαμηλά και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με όλες τις θέσεις των ξένων ελεύθερες.  Γεμάτη είναι η Ελλάδα με έμπειρα σέντερ μπακ που στην Γ Εθνική θα έκαναν πλάκα. Τέλος πάντων. Μακάρι να βρεθεί λύση εκ των ενόντων γιατί αν  ήταν στο χέρι μου θα έκανα κι άλλη μεταγραφή σέντερ μπακ. Με... θυρίδα.
@ Για τους τερματοφύλακες αντίθετα νομίζω πως οι επιλογές ήταν καλές και λογικές παρότι η εικόνα μέχρι τώρα δεν είναι καλή. Ο Βούρας κατά γενική ομολογία ήταν από τους καλύτερους της Β Εθνικής, ο Καραγκιολίδης έχει δουλέψει για πολλά χρόνια σε ομάδα Α Εθνικής. Είναι ένα δίδυμο που άνετα θα μπορούσε να έχει μια ομάδα Σούπερ Λιγκ με τρίτο ένα πολύ ταλαντούχο παιδί που δεν έχει ακόμη κλείσει τα 17. Εδώ νομίζω πως πρέπει ο Κώστας ο Καμπόλης που όλοι λένε τα καλύτερα για αυτόν να ψάξει να βρει την λύση. Η αντίδραση Βούρα στο γκολ που ακυρώθηκε προκάλεσε σύγκρυο. Η συνολική εικόνα και των δύο μέχρι τώρα είναι κατώτερη του αναμενομένου αλλά και του απαραίτητου. Για να δούμε. Γιατί από εδώ και πέρα κάθε λάθος μετράει πολύ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002