Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΝΤΖΟΓΛΟΥ..

Για αυτή την απώλεια κλαίμε… λιγότερο

To ποδόσφαιρο σίγουρα νίκησε την Κυριακή το βράδυ γιατί είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ δυστυχώς για πρώτη φορά από τότε που πηγαίναμε… δημοτικό έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη σε έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά μπορούμε να κλαίμε για όλα τα άλλα παιχνίδια περισσότερο από αυτό στο Χαριλάου. Εχοντας στο μυαλό μας την ΑΕΚ που βλέπουμε φέτος και όχι αυτή που βλέπαμε παλιά η χθεσινή εμφάνιση ήταν μάλλον η καλύτερη εκτός έδρας. Η ΑΕΚ είχε τις δύο πρώτες σοβαρές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της όπως κι αν πήγε, η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα μπορούσε να πάρει την νίκη παρότι έμεινε πίσω στο σκορ σε ένα σημείο του αγώνα που και η ισοπαλία την αδικούσε. Για μένα μαύρη τρύπα και αιτία προβληματισμού από τον χθεσινό αγώνα είναι η φάση του διπλού δοκαριού του Χαβίτο που αν γινόταν γκολ θα τέλειωνε το παιχνίδι. Η αντεπίθεση που τρώει η ομάδα σε αυτή την φάση θυμίζει αλάνα ή μάλλον 5Χ5 αφού οι αλάνες πλέον έχουν καταργηθεί. Θύμισε το σκορποχώρι που βλέπαμε επί Δώνη και παρότι είναι μόνο μια στιγμή σε έναν ολόκληρο αγώνα πρέπει να πέσει βάρος σε αυτή. Και μια λεπτομέρεια. Καλά τα χτύπησε τα απευθείας φάουλ ο Εντίνιο αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να υπάρχει ένα σχέδιο εκτέλεσης με σέντρα αφού η ΑΕΚ ιδίως στο τέλος υπερτερούσε κατά κράτος του Αρη στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Μπάγεβιτς καλά την έστησε την ομάδα και σωστός ήταν ο τρόπος παιχνιδιού που επέλεξε. Επίσης πολύ σωστή ήταν και η αλλαγή του Σκόκο που δεν είναι από αυτές που απορείς γιατί ήταν αλλαγές και όχι αρχικές επιλογές. Σωστά ξεκίνησε ο Αργεντίνος και σωστά αντικαταστήθηκε τόσο γρήγορα από τον Τζιμπούρ που μέχρι να βάλει 2-3 γκολ θα πρέπει κάποιος να του τονίσει πως μερικές φορές μια απλή πάσα είναι χρησιμότερη για την ομάδα αλλά και τον ίδιο. Ηταν ο παίκτης που ανέβασε την ΑΕΚ αλλά στο τέλος σε όλους μας που είδαμε το ματς έμεινε το ότι δεν έδωσε απλά την μπάλα δεξιά που ο Μπλάνκο και ο Εντίνιο περίμεναν.

Από εκεί και πέρα η τραγωδία του καλοκαιρινού σχεδιασμού φάνηκε ακόμη μια φορά από τα απλά πράγματα. Μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να τραβήξει στον πάγκο πριν την ανάπαυλα τον Σκόκο και να βάλει τον Τζιμπούρ και που μετά μπορεί να βάλει και τον Εντίνιο, επιθετικοί που θα έπαιζαν βασικοί σε όλες τις Ελληνικές ομάδες και που έχει στον πάγκο και τον Πελετιέρι, που ελπίζω να μην πονάει στην… ρήτρα, έχει μοναδικό δεξί μπακ τον Πλιάτσικα. Για τον οποίο ο Δώνης άκουσε τα μοναδικά καλά λόγια στην ΑΕΚ επειδή είχε καταλάβει πως ο άνθρωπος δεν είναι… δεξί μπακ. Επίσης έχει μοναδικό μέσο που μπορεί να κάνει και κάτι άλλο εκτός από το να δώσει δίπλα ή να γεμίσει, τον Καφέ. Την ίδια ώρα που μπροστά έχει τέσσερις παίκτες πρώτη γραμμής ουσιαστικά για δύο θέσεις. Αβυσσος το μυαλό του Ντέμη και του Δώνη.

Τέλος πάντων. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μένει στο παρελθόν. Ούτε δευτερόλεπτο. Για αυτό άλλωστε έγιναν οι κοσμογονικές αλλαγές του Νοεμβρίου. Για να αλλάξουν τα πράγματα. Και βέβαια δεν αρκούν αυτές. Η ενίσχυση πρέπει να είναι άμεση και ποιοτική. Ο Λεονάρντο που δήλωσε φαν της ΑΕΚ θα είναι μια καλή λύση αλλά δεν μπορεί η αντεπίθεση να ξεκινήσει με το δεκάρι του Λεβαδειακού. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται η ομάδα και με εχέγγυα πως στο μέλλον θα αξιοποιηθεί όμως αν έρθει μόνος του στα χαφ μπορεί και να χαθεί. Ακόμη απορώ για το ότι η ομάδα έφερε αυτόν τον παίκτη στην Ελλάδα και αντί να τον κρατήσει και να τον εξελίξει τον άφησε ελεύθερο για να τον πληρώσει τώρα. Είναι όμως μια καλή μεταγραφή συμπλήρωμα. Όπως θα ήταν και ο… Κονέ που όπως έλεγα κι από το καλοκαίρι δεν θα ήταν βάρος σε κανέναν. Απορώ πως εμπιστεύτηκαν το… μάτι του Δώνη τόσο πολύ και χάρισαν ένα παιδί για το οποίο τόσο αγώνας έγινε, κι από τον ίδιο, για να έρθει στην ΑΕΚ. Μακάρι να είναι καλά και να συνεχίσει ακόμη καλύτερα.

Θα κλείσω με αυτό που έγραφα και προχθές. Το θέμα είναι να μπουν λεφτά και να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Αν οι μέτοχοι θεωρούν πως με κάποιο μαγικό τρόπο θα πετύχουν να φτιάξουν εφάμιλλη ομάδα με τους άλλους που ρίχνουν εκατομμύρια δεν θα έχουν και πολύ καιρό για να το… αποδείξουν. Καλύτερα να μην το δοκιμάσουν. Δεν είναι απειλή. Αλλά η αντοχή τελειώνει και το άδειο ΟΑΚΑ δεν αντέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002