Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2009

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ..


Αν πάρει 2-3 «κανονικούς» η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς «το ‘χει»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν, μετά τη λήξη του φιλικού με την Ανκαραγκουτσού, αυστηρός με τους ποδοσφαιριστές του, στον δημόσιο λόγο του. Εδωσε την εντύπωση ότι περίμενε να δει πολύ περισσότερα σε αυτό το παιχνίδι. Αυτός έχει την ευθύνη, αυτός σχεδιάζει την ανάπτυξη της ΑΕΚ, αυτός ξέρει. Αυτό πάντως που παρουσίασε χθες ήταν ένα δείγμα που οδηγεί στην εκτίμηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ΑΕΚ.

Και αν της προσθέσουν, ο προπονητής με το κεφάλαιο που θα του εξασφαλίσει η διοίκηση, δυο-τρεις «κανονικούς» ποδοσφαιριστές, αυτή η ομάδα θα αποκτήσει την προοπτική να εξελιχθεί σε ένα σύνολο που θα μπει στο πρωτάθλημα με την απαίτηση να το κατακτήσει.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πιο πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι η ώρα της να αρχίσει να λύνεται, δουλεύει μόνο εδώ και δεκαπέντε ημέρες. Συγκριτικά με το προηγούμενο, το χθεσινό δείγμα ήταν «προχώ». Μύριζε εξέλιξη. Δουλειά. Χάρη σε δύο ακραίους μπακ που έκαναν απλώς τα βασικά, ανέβαιναν δηλαδή για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να δώσουν στην ομάδα το δικαίωμα να απλωθεί στο πλάτος του γηπέδου στην εκδήλωση των επιθετικών προσπαθειών, η ΑΕΚ άλλαξε καλά την μπάλα κατά διαστήματα και έφτιαξε προσπάθειες. Εδωσε ένα δείγμα πάνω στο οποίο μπορεί να εξελίξει το παιχνίδι της, να αναπτύξει αυτοματισμούς και να φτάσει, την ώρα των επίσημων αγώνων, να παρουσιαστεί ως μια κανονική, μονταρισμένη ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο για να βγάλει τις ιδέες της και να αποκτήσει παιχνίδι με ταυτότητα αναγνώρισης. Εχει μπροστά του περίπου έναν μήνα για να το καταφέρει αυτό ο Μπάγεβιτς. Και προφανώς είναι ικανός να το πετύχει.

Οι ελλείψεις παραμένουν παρόμοιες με τις περσινές. Απουσιάζει η τεχνική από το κέντρο της άμυνας, οι δύο στόπερ κάνουν παρόμοιο παιχνίδι, έχουν παρόμοια προτερήματα και ελαττώματα και δημιουργούν ένα δίδυμο που «διαβάζεται» εύκολα από τον αντίπαλο. Στο δεξιό άκρο έχει ανάγκη από έναν μπακ με δημιουργικές, επιθετικές αρετές. Εναν Κουτρομάνο των play offs με σταθερή απόδοση. Και αριστερά θα χρειαστεί έναν τέτοιο, αν δεν «βγει» ο Καράμπελας. Στις υπόλοιπες θέσεις όμως «τα βολεύει». Και σε ορισμένες έχει πολύ καλές επιλογές. Πρωταθλητισμού.

Πολύ καλό μαντάτο για τον προπονητή είναι ο Σεϊντού Γιαχάγια. Ο Γκανέζος έχει μπει στην προετοιμασία με τη φόρα που πήρε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας και δίνει την εντύπωση ότι τεχνικά είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Ενσαλίβα: παίζει την μπάλα μπροστά και κάθετα. Οχι πίσω, ούτε οριζόντια. Στα 20 του ο Γιαχάγια δεν κουβαλά παραστάσεις και εμπειρίες που να πείθουν ότι είναι έτοιμος και τακτικά για τις απαιτήσεις της θέσης στην 11άδα. Πείθει όμως ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Κινείται στον χώρο, παίζει σε πρώτο χρόνο, με μια επαφή, αλλάζει παιχνίδι με μεγάλη μπαλιά, δοκιμάζει σουτ και έχει πόδι για να το κάνει. Σύμφωνοι, κρατά θέση ξένου. Χθες πάντως έδωσε την εντύπωση ότι την αξίζει. Εδωσε την εντύπωση ότι θα κάνει τον ΠΑΟΚ να στεναχωρηθεί που δεν βρήκε τα χρήματα να τον αποκτήσει, τον Ολυμπιακό να αναρωτηθεί γιατί τον άφησε να φύγει και τον Γιώργο Δώνη να εμπιστεύεται στο εξής ακόμη περισσότερο το «μάτι» του. Σύμφωνα με τα όσα γράφει από το Ζέεφελντ ο Μάριος Τριβιζάς, ο Γκανέζος έχει ήδη δώσει στον Μπάγεβιτς την εντύπωση ότι έκανε καλά που τον πήρε μαζί στην προετοιμασία.

Αν ο Νίκος Θανόπουλος πει στον Μπάγεβιτς ότι υπάρχουν πλέον τα χρήματα που του έλεγε, το έξτρα μπάτζετ που προκύπτει λόγω νέου μετόχου, ο Σέρβος προπονητής θα πιστέψει ακόμη περισσότερο αυτό που είχε πει στην εκκίνηση, το «πάμε για τίτλο». Αν δεν προκύψει ο νέος μέτοχος με τα δώρα, και η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα για δύο παίκτες, έναν κόστους Σεϊταρίδη και έναν κόστους Λεονάρντο, και πάλι γίνεται η δουλειά. Είναι νωρίς, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι καθαρή: με μια ακόμη ζυγοστάθμιση - ευθυγράμμιση, με αυτό το ρόστερ plus 2 παίκτες, ο Μπάγεβιτς «το ‘χει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002