Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..!!


Τα στοιχεία της νέας ΑΕΚ που θέλει να «κτίσει» ο Σέρβος τεχνικός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ

Την προσεχή Παρασκευή (10/07) η αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, εν όψει της επόμενης σεζόν, μέχρι και τις 29 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει στη βάση της. Και αν υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά, συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν, αυτή έχει να κάνει με το ρόστερ της «Ένωσης», που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα είναι το ίδιο (με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις φυσικά) με την προηγούμενη χρονιά. Τα προηγούμενα καλοκαίρια, βλέπετε, το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ άλλαζε ριζικά μορφή, καθώς πολλοί παίκτες αποχωρούσαν και άλλοι τόσοι έρχονταν. Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εισηγηθεί εδώ και καιρό την παραμονή του βασικού κορμού της ενδεκάδας, καθώς πιστεύει στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό και θεωρεί ότι μπορεί να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν που μας πέρασε. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν είχε τον χρόνο να δουλέψει όπως θα ήθελε μαζί του, αφού ουσιαστικά ανέλαβε στη μέση της χρονιάς και μάλιστα υπό το φάσμα της πρόωρης απώλειας και των εγχώριων στόχων της (καθώς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε αποκλειστεί από τον Αύγουστο).


Κάντο όπως με τον ΠΑΟΚ!

Αυτόν ακριβώς τον χρόνο θα έχει από εδώ και μπρος, προκειμένου να προσθέσει τις δικές του... πινελιές. Κι αν υπάρχει από την περσινή σεζόν ένα χειροπιαστό παράδειγμα που να αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει ο Σέρβος τεχνικός αυτό είναι τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (και κυρίως αυτό της Τούμπας) για τα play offs. Τότε που η ΑΕΚ παρουσίασε στο παιχνίδι της ορισμένα από τα στοιχεία που ζητά ο τεχνικός της, με απόρροια να συνδυάσει το θέαμα με το αποτέλεσμα.

Ταχύτητα στα άκρα


Ποια είναι, όμως, τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ΑΕΚ της σεζόν 2009- 2010; Η ταχύτητα στα άκρα είναι από τα πλέον βασικά κομμάτια του «κιτρινόμαυρου» παζλ που θα επιχειρήσει να συνθέσει. Για αυτόν τον λόγο περιμένει να βρει την κατάλληλη περίπτωση ποδοσφαιριστή για τη θέση του δεξιού μπακ, παρά τις πολλές προτάσεις υποψήφιων μεταγραφικών στόχων που έχουν φτάσει στα χέρια του. Το παιχνίδι από τις πτέρυγες, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των ομάδων που δημιούργησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και πάνω σε αυτό είναι δεδομένο ότι θα ρίξει πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.


Η συνεργασία Μπλάνκο- Σκόκο- Τζιμπούρ

Ένα από τα στοιχεία που θέλει, επίσης, να βελτιώσει είναι η συνεργασία των Μπλάνκο, Σκόκο και Τζιμπούρ, οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν να κάνουν άνω- κάτω οποιαδήποτε ελληνική άμυνα. Αυτό, βεβαίως, το διαπιστώσαμε περισσότερο προς το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, όταν άρχισαν να «βρίσκονται» καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και τότε, πάντως, δεν έφτασαν στα επίπεδα της συνεργασίας που θα τους βοηθούσε να ξεδιπλώσουν σε μεγάλο βαθμό τις δεδομένες ποδοσφαιρικές τους αρετές. Αυτό ακριβώς θέλει να βελτιώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού είναι ηλίου φαεινότερο, ότι οι τρεις τους θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος στο να «ξεκλειδώσουν» τις αντίπαλες άμυνες.

Προώθηση της μπάλας


Εξίσου σημαντικό στοιχείο της ομάδας που έχει στο μυαλό του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι το πώς θα περνά η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Σε πολλά ματς πέρσι η ΑΕΚ «αγκομαχούσε» για να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι έδειχνε ασύνδετη. Μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις τρεις γραμμές της, ισχνές κινήσεις στον χώρο, ώστε να «ανοίξει» ο αντίπαλος και να βρεθούν δυνατότητες επιλογών στις μεταβιβάσεις και γενικότερα μέτριο passing game. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πέρσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ προοριζόταν για ομάδα κατοχής της μπάλας. Φέτος, λοιπόν, που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει από την αρχή της σεζόν με τους παίκτες του, θα τους υπερτονίσει μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις τη σημασία που έχει για τη δημιουργία του παιχνιδιού το πώς θα περνά η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Αμυντική λειτουργία


Τη σεζόν που μας πέρασε η ΑΕΚ είχε 24 γκολ παθητικό. Δηλαδή, δέχθηκε 10 γκολ περισσότερα από τον Ολυμπιακό (14), 8 από τον ΠΑΟΚ (16) και 6 από τον Παναθηναϊκό (18). Και συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη χρονιά της, οπότε και αναδείχθηκε ως η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 17 τερμάτων, είδε επτά φορές παραπάνω τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της. Απολογισμός που αν μη τι άλλο κρίνεται μέτριος και που όπως είναι λογικό δεν αρέσει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Γι' αυτό και ο τεχνικός της Ένωσης έχει σκοπό να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του και στον τρόπο με τον οποίο θα αμύνονται ομαδικά οι «κιτρινόμαυροι», αφού για να υπάρχει σωστή αμυντική λειτουργία, θα πρέπει να συνεισφέρουν και οι έντεκα παίκτες που μπαίνουνς τον αγωνιστικό χώρο.

Κωδικός φυσική κατάσταση


Πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που θα γίνει στο Ζέεφελντ, ασφαλώς, θα είναι αφιερωμένο στη φυσική κατάσταση. Είθισται σε όλες τις προετοιμασίες, άλλωστε, οι ομάδες να δουλεύουν πολύ σε αυτόν τον τομέα. Πόσω δε μάλλον οι ομάδες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού ο Σέρβος δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002