Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ !!


Μεγάλοι επιβλητικοί τίτλοι προετοιμάζουν για την αύξηση του μεσσία. Του ποδοσφαιρικού μεσσία, που επιτέλους θα αποκτήσει η ΑΕΚ. Συνήθως, κρατάνε το όνομα μυστικό μέχρι να σκάσει η βόμβα. Ο Σπύρος Λάτσης, για παράδειγμα, έχει περάσει κοντά μια δεκαετία που μπαίνει στην ΑΕΚ, αλλά ουδέποτε ενδιαφέρθηκε. Γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν περιμένοντας τον ένα, το μοναδικό, τον πάμπλουτο, τον θείο από την Αμερική, την Αυστραλία ή ακόμα και την Ευρώπη που θα δώσει στην ΑΕΚ εκείνο που πάντα υστερούσε. Πολύ χρήμα. Άντ' αυτού υπήρχε συνήθως ένας απατεώνας. Ένα υποκατάστατο, μια γλάστρα, ένας περαστικός... Απέναντι και σε αυτούς, όμως, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν ήταν αρνητικοί. Ίσως για μέρες, για μήνες ή για εβδομάδες. Καλή τη πίστη, όλους τους δέχονταν, σε όλους έδιναν ευκαιρίες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένα από τα πρόσωπα που γέμισαν με όνειρα το παρόν της ΑΕΚ, ώστε να αποτελούν αιτία προκατάληψης στο μέλλον. Τα πρόσωπα που στοίχειωσαν τα καλοκαίρι των οπαδών της.
Αλέξης Κούγιας!

Ο Μιχάλης Τροχανάς ήθελε έναν άνθρωπο να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Έναν άνθρωπο να βγει μπροστά και να γλιτώσει τον ίδιο από τα χειρότερα. Ο Αλέξης Κούγιας μετράει... δύο θητείες προέδρου στην ΑΕΚ. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 1997, όταν ουσιαστικά διαδέχτηκε τον Γιώργο Κυριόπουλο, και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ εκείνο το καλοκαίρι λίγο έλειψε να φάει ξύλο (κάποιες ψιλές δεν τις γλίτωσε) και λίγο καιρό μετά η θητεία του έληξε.
Ακόμα πιο... τρανή, ωστόσο, ήταν η παρουσία του το καλοκαίρι του 2004, όταν συνεπικουρούμενος από τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο ήθελε να φέρει στην ΑΕΚ τον... Κροίσο αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τον οποίο είχε συμφωνήσει. Λέγεται, μάλιστα, πως ο Βασίλης Τσιάρτας ήταν από εκείνους που ήταν στο πλευρό του Κούγια, με απώτερο στόχο να μην προχωρήσει το σχέδιο του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Κούγιας, που είχε αναλάβει μέσα σε μια νύχτα, αποχώρησε μετά από τέσσερις ημέρες και μεταξύ άλλων στο κείμενο της παραίτησής του ανέφερε: “Η ανάμειξή μου στη διοίκηση της ΑΕΚ είναι βέβαιο ότι κατέστρεφε τα σχέδια αυτών, οι οποίοι ήθελαν την ΑΕΚ τόσο μικρή, όσο μικρούς τους έχει κάνει ο Θεός”.
Γιώργος Ψάλτης!
Πρωταγωνίστησε σε ένα από εκείνα τα καλοκαίρια που η ENIC ή η Netmed θα έψαχναν για έναν επενδυτή, ώστε να φύγει από πάνω τους το βάρος της ΑΕΚ. Και μάλιστα όχι μια φορά, αλλά δύο. Το καλοκαίρι του 2001 φερόταν να ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΕΚ, με τον Γιάννη Ολύμπιο, συνεργάτη του Λοΐζιδη να τους έχει φέρει σε επαφή. Η δουλειά χάλασε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, όταν ζήτησε εκτός από ποσοστό στην ΑΕΚ να έχει μερίδιο και στην Netmed.
Το όνομά του μπλέχτηκε σε σενάρια αγορά της ΑΕΚ εκ νέου το 2003, όμως τότε έσπευσε να το διαψεύσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Ουδέποτε συναντήθηκα με εκπρόσωπο της "ENIC" για την αγορά των μετοχών της ΑΕΚ και δεν προτίθεμαι να αναμειχθώ στα κοινά της συγκεκριμένης ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά. Γιώργος Πετσάλης! Ο βασιλιάς της πέστροφας ή αν προτιμάτε του ιχθυοκαλλιέργειας (Aqua Hellas)! Επίμονος και σίγουρος ότι θα μπορούσε να αντέξει το οικονομικό βάρος της ΑΕΚ, διεκδικούσε τις μετοχές το καλοκαίρι του 2001. Το δικό του ενδιαφέρον δεν ήταν σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά είχαν γίνει συναντήσεις επί συναντήσεων με τον Σωκράτη Λοϊζίδη, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση νέου επενδυτή. Εκείνος φαινόταν να βλέπει σοβαρά το θέμα, αλλά η πλευρά της ολλανδικής εταιρίας δεν τον θεώρησε ποτέ ιδανικό. Ίσως γιατί – παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο – αντιλήφθηκε ότι το μοναδικό που ήθελε να αγοράσει ήταν δημοσιότητα. «Δεν μ' αρέσει η δημοσιότητα και αυτό θα το διαπιστώσετε στην περίπτωση εκείνη που θα είμαι εγώ ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ», είχε πει σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία”, όπου μιλούσε για την απόφασή του να καταθέσει πρόταση για την αγορά των μετοχών. “Έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση για την ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα επισημοποιηθεί τη Δευτέρα. Δεν είμαι ΑΕΚτζής, δεν προέρχομαι από το χώρο της ΑΕΚ, αλλά δεν νομίζω πως έχει καμιά σημασία αυτό. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να μπει η ΑΕΚ σε ένα σωστό δρόμο, να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να πηγαίνει να βλέπει ποδόσφαιρο για διασκέδαση. Όπως γίνεται στο εξωτερικό». Σύντομα εξαφανίστηκε από το προσκήνιο και οι πληροφορίες της εποχής ανέφεραν πως ούτε καν απάντηση πήρε από την Netmed στην πρότασή του. Μάλλον γιατί ενοχλήθηκε από την αξίωσή του για συμβόλαιο 1,8 δις δρχ. το χρόνο και ρήτρα ότι η ΑΕΚ δεν θα απολάμβανε λιγότερο από το περίπου 80% του τιμήματος που θα καταβάλει ετησίως η NetMed σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.
Λουκάς Βασιληάς!
Υπήρχαν πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται διακαώς για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΑΕΚ. Λεγόταν πως ο Βασίλης Τσιάρτας προσπαθούσε να τον προσεγγίσει για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος ετοιμαζόταν να πάρει την ΠΑΕ. Κάποιοι άλλοι τον ήθελαν να μπαίνει στην ομάδα επιχειρηματιών του πρώην προέδρου της Ένωσης και γενικώς το όνομά του ήταν στην επικαιρότητα για περισσότερα από ένα καλοκαίρια. Ένα μικρό ξεκαθάρισμα έγινε φέτος το καλοκαίρι, με αφορμή το ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ Ηρακλής, αφού αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι του 2004. “Το 2004 με πλησίασαν από την ΑΕΚ για να την αγοράσω, αλλά αποχώρησα, διότι σεβάστηκα την ιστορία του κ. Νικολαΐδη στην ομάδα. Τότε, στο Δ.Σ. μου έλεγαν να δώσω τα χρήματα για να συμμετάσχει η ΑΕΚ στο UEFA. Επειδή, όμως δεν μου άρεσε αυτό το παιχνίδι τους είπα να συναντηθούμε και να πει ο καθένας τη γνώμη του. Δεν απαξιώνω κανένα ακόμα και κάποιον που μπορεί να έχει αποτύχει. Όλοι προσδοκούν το καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι επιτυγχάνουμε». Όμιλος Λανίτη! Το πολύπαθο καλοκαίρι του 2001, ήταν μια από τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι. Η οικογένεια Λανίτη, η οποία εμπλέκεται και τώρα στο ενδεχόμενο να είναι ο άγνωστος “Χ” επενδυτής, είχε έρθει σε επαφή με την Netmed μέσω του Γιώργου Ψάλτη. Για να ακριβολογούμε, είχε συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή η ολλανδική εταιρία προσπάθησε για προσεγγίσει την οικογένεια. Το θέμα έκλεισε όταν ο Μάριος Λανίτης έκρινε πως δεν ταίριαζε με το προφίλ της εταιρίας η ανάμειξη με το ποδόσφαιρο.
Φίλων Αντωνόπουλος!

Το καλοκαίρι του 2001, ο Μάκης Ψωμιάδης αναλάμβανε την ΠΑΕ ΑΕΚ και τα αδέλφια Φίλων και Βασίλης Αντωνόπουλος αποτελούσαν την βιτρίνα του. Ο Φίλων εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση δίπλα στο νέο αφεντικό της ΑΕΚ και ήταν η πρώτη και από τις τελευταίες φορές που τον είδαμε ποτέ. Ιδιοκτήτης μεταφορικών εταιριών στην Φρανκφούρτη και το Αμβούργο, ο ομογενής επιχειρηματίας φαινόταν ως μια καλή λύση για την Ένωση. «Ο άνθρωπος μας φάνηκε πολύ σοβαρός. Λίγα λόγια, συγκροτημένος, μια χαρά τον βρήκαμε!», έλεγαν από την Netmed μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, όμως ο σοβαρός κύριος σύντομα εξαφανίστηκε. Παρότι τις ημέρες που ακολούθησαν της συμφωνίας ήταν... πρώτη μούρη στις εφημερίδες. «Είμαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και βασικός μέτοχος σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες εκμισθώσεως μεταφορικών μέσων και μεταφορών, την Polytruck, με έδρα τη Γερμανία και υποκαταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Polytruck ανέρχεται στο ποσό των 35 δισ. Δραχμών». Ο διάσημος νέος πρόεδρος με τα σπίτια σε Κηφισιά, Αγ. Παρασκευή και Μύκονο, εκείνος του μεγάλου τζίρου και των πολυτελών αυτοκινήτων εξαφανίστηκε άμεσα από το προσκήνιο και τον Δεκέμβριο αποτέλεσε και τυπικά παρελθόν από το διοικητικό συμβούλιο. Αλεχάντρο Σκλαβενίτης!
Εδώ είναι τα καλά! Τα καλύτερα... Η πιο μεγάλη φούσκα στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν εκείνη που δημιουργήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2001 κι έσκασε μερικές μέρες αργότερα. Ο Αλεχάντρο Σκλαβενίτης εμφανίζεται από το πουθενά και εμφανίζεται ως ο νέος επενδυτής της Ένωσης. Προερχόμενος από το Μεξικό, όπου βρισκόταν τα τελευταία 15 χρόνια, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο του Μάκη Ψωμιάδη για να αποκτήσει τον έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο ίδιος συστηνόταν ως “ναυτιλιακός παράγοντας”, την ίδια ώρα που η οικογένειά του στην Λευκάδα απορούσε πως ο οπαδός του Ολυμπιακού βρήκε τα περιουσιακά στοιχεία για να κάνει τέτοιο άνοιγμα.
Πριν γίνει η παρουσίασή του βρισκόταν μια εβδομάδα στην Ελλάδα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Netmed. Λεγόταν ότι θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της ΑΕΚ στο δημόσιο και θα επενδύσει για την άμεση ενίσχυσή της, με το συνολικό άθροισμα και των δύο να φτάνει τα 10 δις δραχμές. Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του, είχε... συμπληρωματικό ρόλο και έμοιαζε να διαβάζει ποίημα, ενώ η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει τον Μάκη Ψωμιάδη. Στις 29 Ιουνίου, δηλαδή, περίπου 15 μέρες μετά την εμφάνισή του, η ENIC μπλόκαρε την αγοραπωλησία. Ο καθένας θα έχει και μια διαφορετική ιστορία να θυμάται πιο έντονα, ένα διαφορετικό πρόσωπο, ίσως κάποιον που δεν αναφέραμε. Δεν ήταν λίγοι, εξάλλου. Σταύρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σπανός, Χατζηΐωάννου, Κύπριοι επιχειρηματίες, πολυεθνική από την Γερμανία, μεγάλη εταιρία από την Αμερική και δεκάδες άλλες εικασίες. Σε λίγες ώρες ή το πολύ ημέρες θα φανεί αν το φετινό καλοκαίρι αφορά όνειρο και όχι εφιάλτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002