Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

ΤΟ ΤΕΑΜ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ..

Η δουλειά που γίνεται στη Σλοβενία και έχει στηθεί από το καλοκαίρι, για να είναι όλα έτοιμα αυτές τις μέρες, δεν έχει γίνει μόνο από τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και από τους συνεργάτες τους. Όλοι τους, έχουν ένα όπλο, που καθημερινά αντιλαμβανόμαστε όλοι όσοι είμαστε δίπλα στην ομάδα. Η θέληση για δουλειά. Το επιτελείο του Ισπανού τεχνικού αποτελείται από τους Χέσους Καλδερόν (βοηθός), Ντάνι Παστόρ (γυμναστής), Κώστας Καμπόλης (προπονητής τερματοφυλάκων), ενώ σημαντικό βοήθεια προσφέρει και ο μεταφραστής του Χιμένεθ, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος έχει γίνει το δεξί χέρι του προπονητή, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Χιμένεθ: Ο Ισπανός τεχνικός είχε προαναγγείλει σκληρή δουλειά και τις τέσσερις μέρες που η ομάδα βρίσκεται στην Σλοβενία, το... νιώθουμε ακόμα και όσοι δεν συμμετέχουμε στην προπόνηση. Είναι αλήθεια πως αυτή την περίοδο, ο Χιμένεθ δείχνει διαφορετικός άνθρωπος από ότι τον είχαμε συνηθίσει κατά τις περσινές... συναντήσεις μας, που αφορούσαν κυρίως συνεντεύξεις Τύπου. Πιο σοβαρός και πιο κλειστός απέναντι στους απεσταλμένους των Μέσων. Ήρθε εδώ για δουλειά και το δείχνει σε κάθε προπόνηση.

Με τους συνεργάτες του δουλεύει διαφορετικά από ότι συνηθίζουν άλλοι προπονητές. Μέσα στο γήπεδο, μπορεί να μην ανταλλάξουν ούτε κουβέντα (με εξαίρεση τον μεταφραστή) και εν συνεχεία να κάνουν σύσκεψη στο ξενοδοχείο (πίνοντας μία μπύρα στο μπαρ) και να αναλύσουν την προπόνηση. Στο γήπεδο κρατάει πάντα το ντοσιέ του, εκεί όπου έχει σημειώσει το πρόγραμμά, ενώ τα γκρουπ που χωρίζει τους παίκτες του, για να εκτελέσουν τις ασκήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, τα έχει ετοιμάσει από πριν.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, δείχνει να μην χαλαρώνει ποτέ και να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Ζει έντονα τις ασκήσεις και μπαίνει και ο ίδιος στον ρυθμό και την πίεση, όπως και οι παίκτες που την εκτελούν. Παρακολουθεί πάντα την «καλή» άσκηση του προγράμματος, αυτή δηλαδή που θέλει να δουλέψει περισσότερο και ακόμα και αν χρειαστεί να τη διακόψει κάθε μισό λεπτό, το κάνει και δίνει τις απαραίτητες συστάσεις.

Όταν πρέπει να κάνει παρατήρηση, δεν κάνει διακρίσεις. Με εξαίρεση κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, που δεν χρειάζεται καν να τους τονίσει τι είναι αυτό που ζητάει (όπως οι Δέλλας και Λύμπε), δεν έχει πρόβλημα να φωνάξει στον Γεωργέα ή στον Κάλα, που θεωρητικά είναι δικό του... παιδί. Αντίθετα, την στιγμή που ρίχνει... γκάζια σε κάποιον, μπορεί λίγο μετά να τον... αποθεώσει. Το είδαμε και χθες με τον Κώστα Μανωλά, που αφότου του έβαλε τις φωνές, αμέσως μετά και σε μία σωστή ενέργεια, του φώναζε «μπράβο μπράβο».

Οι σχέσεις του με τους παίκτες φαίνεται πως είναι άριστη (οι ίδιοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια) και όταν κρίνει σκόπιμο (έχει συμβεί πάρα πολλές φορές μέχρι στιγμής), μοιράζει συνεχώς συγχαρητήρια για την προσπάθεια ή για την σωστή εκτέλεση μίας άσκησης.

Καλδερόν: Οι προπονήσεις τοθ Χιμένεθ γίνονται πάντοτε σε γκρουπ. Δύο ή περισσότερα. Όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει βάρη ή ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τότε αναλαμβάνει ο Καλδερόν. Μάλιστα, όταν πρόκειται για τρέξιμο στο γκολφ ή το δάσος, παίρνει μέρος κανονικά και ολοκληρώνει μαζί με τους παίκτες. Αντίθετα, όταν το πρόγραμμα έχει μόνο μπάλα, γίνεται αυτόματα συνεργάτης του προπονητή και παρακολουθεί ένα από τα γκρουπ. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, δεν πιστεύει πολύ στα βάρη, για αυτό και μέχρι στιγμή δεν βλέπουμε τους παίκτες να γίνονται... αρσιβαρίστες ή να σηκώνουν δεκάδες κιλά στις προπονήσεις. Δουλεύει στη δύναμη με άλλες μεθόδους.

Παστόρ: Πρόκειται για τον άμεσο συνεργάτη του Χιμένεθ. Το... τρίτο μάτι του προπονητή. Παίρνει μέρος στις ασκήσεις, δουλεύει με τους παίκτες, όταν αυτό χρειάζεται και παρακολουθεί στενά το πρόγραμμα. Σπάνια θα τον δει κανείς να συνεργάζεται την ώρα της προπόνησης με τον τεχνικό της ΑΕΚ και ότι έχουν να πουν οι δύο τους, το λένε αμέσως μετά. Δεν θέλει να μπλέκεται στα... πόδια του Μανόλο, ωστόσο, όταν το κρίνει αυτός σκόπιμο θα δώσει και εκείνος τις εντολές του, για το πώς θα εκτελεστεί σωστά μία άσκηση.

Καμπόλης: Όταν οι ίδιοι οι τερματοφύλακες, κατά την -κοινή- συνέντευξή τους, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή τους και τον συγκρίνουν με τον Σλόμπονταν Σούιτσα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως κάνει σωστή δουλειά. Ο Καμπόλης, όπως και ο Χιμένεθ, δείχνει να δουλεύει πολύ με τη μπάλα και στο πρόγραμμά του οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται με αυτή.

Κολιάδης: Είναι ο άνθρωπος-κλειδί στη μέχρι τώρα προετοιμασία. Τα λόγια του Χιμένεθ, κυρίως στις ασκήσεις τακτικής, πρέπει να μεταφέρονται πιστά στους παίκτες για να αντιλαμβάνονται την άσκηση πλήρως και εν συνεχεία να την εκτελούν. Και μέχρι στιγμής αυτό γίνεται... ευλαβικά. Παράλληλα, είναι και αυτός που θα βοηθήσει στο να χαλαρώσουν οι παίκτες από την πίεση της προπόνησης. Μία ατάκα ή μία πλάκα που θα κάνει, την στιγμή που πρέπει, θα «ξεθολώσει» τους ποδοσφαιριστές από την ένταση της στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002