Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ !!

Με την μεταγραφή του Έιντουρ Γκούντγιονσεν γνωρίζαμε πως στην ΑΕΚ προστέθηκε ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, σε περισσότερες από μία θέσεις της επίθεσης και να δώσει έξτρα βοήθειες στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ. στο πρωινό πρόγραμμα είδαμε να γίνεται και πράξη το παραπάνω. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ισπανός τεχνικός δοκιμάζει παίκτες σε άλλες θέσεις. «Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέσεις. Πρέπει να τους έχουμε προετοιμασμένους και έτοιμους για τις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη» ήταν η απάντηση του Μανόλο Χιμένεθ, μετά το ματς με την Οντράνσι, στο ερώτημα αν ο 22χρονος γκανέζος αμυντικός μέσος Τζόζεφ Αγκιρίμπα μπορεί να ανταποκριθεί και ως κεντρικός αμυντικός, θέση για την οποία ο Ισπανός υπολογίζει πρωτίστως στους Δέλλα, Μανωλά και Κάλα.
Γενικότερα στην ΑΕΚ που «χτίζεται» αυτή την περίοδο στη Σλοβενία και θα παρακολουθήσουμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα δούμε παίκτες οι οποίοι δεν θα αγωνίζονται στις... φυσικές τους θέσεις ή θα έχουν τη δυνατότητά να ανταπεξέλθουν και σε κάποια άλλη. Υπάρχουν άλλωστε αρκετά «πολυεργαλεία» στο ρόστερ της ομάδας, κάτι που το ζητούσε από πέρσι ο Ισπανός. Άλλωστε και το σύστημα που δοκιμάζει αυτή την περίοδο ο προπονητής της Ένωσης (4-2-3-1), μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάλογα με τα πρόσωπα που αγωνίζονται. Παράδειγμα η σημερινή συμμετοχή του Λαγού, που... εύκολα έκανε το 4-2-3-1, σε 4-4-2 και ρόμβο (θα μπορούσε να είναι και σε πλήρη διάταξη). Το ίδιο συνέβη και με τον Χοσέ Κάρλος, που από τα άκρα βρέθηκε απευθείας στην κορυφή.
Οι αμυντικοί του Χιμένεθ: Τα πλάγια μπακ της ΑΕΚ έχουν δοκιμαστεί πολλάκις και στις δύο πλευρές. Εκτός του Νίκου Καράμπελα, που λογίζεται ως «καθαρό» αριστερό μπακ (αν και έχει αγωνιστεί και δεξιά), υπάρχουν ακόμα οι Γεωργέας και Κοντοές, που κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, απέδειξαν πώς ανταποκρίνονται καλά και στις δύο πτέρυγες. Για τον Γεωργέα είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να το κάνει σε επίπεδο... ΑΕΚ. Για τον Κοντοέ όχι ακόμα (έχει δοκιμαστεί και στόπερ). Επίσης ως δεξιός μπακ έχει παίξει ο Κάλα στη Σεβίλλη. Όσο για τον Αγκιριμπά, δείχνει καλά στοιχεία για κεντρικός αμυντικός, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πούμε με ασφάλεια αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση και σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Λιγότεροι στην μεσαία γραμμή: Με δεδομένο πως ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να «χτίζει» την ομάδα πάνω στο 4-2-3-1, βάσει των επιλογών που έχει αυτή την στιγμή στα χέρια του, οι λύσεις για την μεσαία γραμμή δεν είναι πολλές. Μάκος, Καφές, Γκέντσογλου, Κλωναρίδης και Αγκιριμπά είναι οι παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτό το σύστημα. Ωστόσο, αν αυτό μετατραπεί σε 4-4-2, με ρόμβο, τότε οι επιλογές αυξάνονται. Είδαμε σήμερα τον Λαγό να γίνεται δεξιός μέσος, εκεί μπορεί να παίξει ο Καφές, που χρησιμοποιείται και ως «κόφτης», το ίδιο και ο Μάκος. Σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν και από τον παίκτη (-ες) που θα έρθει σε αυτή τη θέση, αλλά με τις μέχρι τώρα επιλογές, οι αμυντικοί χαφ δίνουν τις λιγότερες... λύσεις. Ίσως, μοναδική εξαίρεση, θα μπορούσε να αποτελέσει ο Ρότζερ Γκερέιρο, που έχει δοκιμαστεί (και στο παρελθόν), ως δεύτερος αμυντικός μέσος, με σαφώς πιο δημιουργικές αρμοδιότητες και απέναντι σε «κλειστές» άμυνες.
Κάνει... παπάδες στην επίθεση: Αναμφισβήτητα, ο μικρότερος πονοκέφαλος για τον Μανόλο Χιμένεθ, θα είναι για την επίθεση. Σίγουρα κάποιες απουσίες μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα της ομάδας, ωστόσο πάντα υπάρχουν επιλογές που μπορούν να καλύψουν (ακόμα και επάξια) το κενό κάποιου παίκτη που θα λείπει. Και αυτό διότι στο ρόστερ υπάρχουν τρεις παίκτες που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις. Με εξαίρεση τους Μπέλεκ και Νικόλτση, που παίζουν μόνο στην κορυφή, έχουμε και λέμε: ο Σιαλμάς μπορεί να παίξει και ως δεξιός χαφ εξτρέμ αλλά και ως φορ. Ο Κάρλος και στις τρεις θέσεις του «3» στο εν λόγω σύστημα, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λάγος αριστερά και δεξιά. Οι Λεονάρντο και Μπερνς και στις δύο πτέρυγες, με τον Βραζιλιάνο να αγωνίζεται και ως δεύτερος επιθετικός. Ως επιτελικός πίσω από τον φορ (όταν δεν θα παίζει ο ίδιος εντός περιοχής) λογίζεται και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ ο Έιντουρ Γκούνγιονσεν μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά να γίνει και ο ίδιος ο μοναδικός φορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002