Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ..ΑΜΕΤΟΧΟΙ..

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η ΑΕΚ πρέπει να βρει περίπου 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τις διακανονισμένες οφειλές της προς ποδοσφαιριστές, όπως έχει συμφωνήσει μαζί τους, ενώ ζητάει απεγνωσμένα ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ συνολικά, προκειμένου να σωθεί οριστικά. Αυτό το νούμερο, λόγω της ανυπαρξίας των μετόχων της και της κοροϊδίας του Νίκου Νοτιά, που μετά από 15 μέρες σκέψης, αποφάσισε να στείλει 300.000 ευρώ, καλείται να το συγκεντρώσει ο κόσμος, αφού οι μέτοχοι που αγόραζαν 10 Ολυμπιακούς, είτε θα παίζουν την «κολοκυθιά», είτε θα αποποιούνται τις ευθύνες τους. Το aek365 έψαξε και βρήκε τις εταιρίες και τους τζίρους που είχαν αποκλειστικά και μόνο την περασμένη χρονιά οι μέτοχοι της «ομάδας» Νικολαΐδη και σας τα παρουσιάζει, μη μπορώντας να πιστέψει πως οι συγκεκριμένοι, άκρως επιτυχημένοι, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην καταστροφή της ΑΕΚ και την αφήνουν να διαλυθεί.
Τάκης Κανελλόπουλος
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και αφορούν τον τζίρο της εταιρίας της «Τιτάν», αν και την περασμένη σεζόν παρουσιάστηκε μείωση της τάξης του 19% σε σύγκριση με το 2010, λόγων της πτώσης της οικοδομής στην Ελλάδα (αν και δεν δραστηριοποιείται μόνο στη χώρα μας ο «Τιτάνας»), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο 1,091 δις ευρώ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο νούμερο κοινοποιήθηκε στο Χ.Α. και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Χ.Α.
Πέτρος Παππάς
Στα 105,2 εκατ. ευρώ έκλεισαν τα συνολικά έσοδα της ναυτιλιακής εταιρίας «Star Bulk», συμφερόντων του Πέτρου Παππά. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και νυν Supporter, μπορεί να είδε πτώση των εσόδων του, συγκριτικά με το 2010, όμως τα 105,2 εκατ. ευρώ σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την στάση του, βλέποντας την Ένωση ένα βήμα πριν τον γκρεμό και ας δήλωνε η μητέρα του πως από μικρός ήταν τρελός με την ΑΕΚ. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως ο Πέτρος Παππάς είναι μέτοχος σε αρκετές ακόμα ναυτιλιακές εταιρίες, με σεβαστά ποσοστά στην κάθε μία. Εκτός όμως από τη ναυτιλία, είναι βασικός μέτοχος (αν και δεν φαίνεται αυτός) και στην εταιρία «Interwood», που πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον χώρο και εισαγμένη στο χρηματιστήριο. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, εξαγόρασε όλο το πακέτο των μετοχών της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΤΡΟΚΟΥΔΗ ELTOP ΑΒΕΕ» (η ELTOP), που εξειδικεύεται στην επεξεργασία βιομηχανικών προϊόντων ξύλου και στην παραγωγή ημιέτοιμων στοιχείων επιπλοποιϊας, και κατά το 2010 εμφάνιζε κύκλο εργασιών 6 εκατ. ευρώ.
Πόλυς Χατζηιωάννου
Μακράν από τους πιο πετυχημένους εφοπλιστές στην Ελλάδα είναι ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ενώ είναι από τους ελάχιστους που μέσα στο 2011, η εταιρία του παρουσίασε κέρδη. Η «Safe Bulkers» σημείωσε αύξηση κερδών κατά 8%, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 168,9 εκατ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και βάσει δημοσιεύματος του «marine money», ο Πόλυς Χατζηιωάννου ανακοίνωσε πως έχει παραγγείλει ήδη ένα τάνκερ, το οποίο και θα αποκτήσει μέσα στο 2012, ενώ θα αγοράσει το 35% μιας εταιρίας στην Αμερική, η οποία κοστολογείται (βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης αυτή την περίοδο) περί των 500.000 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα, ακόμα και οι Αμερικανοί εντυπωσιάστηκαν από αυτή την κίνηση, καθώς και οι ίδιοι θεωρούν πως σε μία τόσο άσχημη οικονομικά περίοδο για όλο τον κόσμο, κάποιος επιχειρεί να δαπανήσει τόσα χρήματα σε επενδύσεις. Κάτι που σαφώς και δείχνει την οικονομική ευρωστία του Πόλυ Χατζηιωάννου, που πρόσφατα δήλωσε πως δεν θα βοηθήσει άλλο την ομάδα.
Νίκος Νοτιάς
Παρότι βρίσκεται από το 2004 μέχρι και σήμερα στη... ζωή της ΑΕΚ ο Νίκος Νοτιάς, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως δεν δραστηριοποιείται μόνο στα ναυτιλιακά, αλλά και στο Real Estate. Μάλιστα, δεν είναι κανένας... τυχαίος στον χώρο, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του «ranker», είναι ο 26ος πιο πετυχημένος επιχειρηματίας του χώρου, σε ολόκληρη την Αμερική! Επειδή όμως το... ψωμάκι του το βγάζει από τη ναυτιλία και δηλώνει εφοπλιστής, η εταιρία του Notias Construction Inc, δεν είναι η βασική πηγή εσόδων του. Αντίθετα, στο οικοδομικό τετράγωνο της Νέας Υόρκης που του ανήκει, εδρεύει η εταιρία του, Seabridge Chartering LLC, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ επίσης έχει και δύο ακόμα... μικρότερες, τις Independence Maritime Agency Inc και Trojan Maritime Inc. Μάλιστα, η δεύτερη που εδρεύει στην Ελλάδα, πρόσφατα εισήχθη και αυτή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που σημαίνει πως μόνο αμελητέα... ποσότητα δεν είναι. Ένα από τα... χόμπι του Νίκου Νοτιά φαίνεται πως είναι και η αγορά θαλαμηγών. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο αγόρασε την τρίτη του (την ονόμασε «Rena III») και μπορείτε να τη δείτε παρακάτω σε φωτογραφία. Παρόλα αυτά, χρειάστηκαν 15 μέρες για να αποφασίσει να στείλει 300.000 ευρώ για να σωθεί μία από τις εταιρίες του (αφού έτσι θέλει να βλέπει την ΑΕΚ), επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες. Αναλυτικότερα οικονομικά στοιχεία για τον Νίκο Νοτιά δεν ήταν εφικτό να βρεθούν, όμως οι συγκεκριμένες 4 εταιρίες του (που δεν είναι και οι μόνες), αποδεικνύουν ότι την άνεση για να σώσει την ΑΕΚ, την έχει.
Γκίκας Γκούμας
Ο πρόεδρος της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρείας Goumas JG Shipping company S.A., η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Αμερική, σαφώς και δεν έχει την οικονομική ευρωστία των πρώην «συμπαικτών» του, όχι όμως πως δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας του, μέσα στο 2011, προστέθηκαν 3 πλοία στον στόλο του, φτάνοντας συνολικά τα 9, τη στιγμή που το 2004, όταν δηλαδή μπήκε στη μετοχική σύνθεση της ΑΕΚ και σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο στόλος του μετρούσε μόλις 2 πλοία και άλλα 3 η εταιρεία Equinox Maritime AE, που ανήκει στην ίδια οικογένεια.
Νάσος Θανόπουλος
Από το 1997 έχει καίρια θέση σε έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του κόσμου. Τη Morgan Stanley, στην οποία είναι εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής και βαλκανικής Κεφαλαιαγοράς. Σαφώς και δεν είναι ούτε επιχειρηματίας, ούτε εφοπλιστής για να έχει τα ίδια χρήματα που διαθέτουν οι άλλοτε «συμπαίκτες» του, όμως  η θέση του, του επέτρεπε να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ και όχι μόνο να διευκολύνει για την αποπληρωμή του δανείου, που ναι μεν απελευθέρωνε τις μετοχές της ΠΑΕ, αλλά στην ουσία «ξελάσπωνε» τους ίδιους τους μετόχους, αφού με τα δικά τους ονόματα είχε συναφθεί η συμφωνία.
Όπως λοιπόν προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία ασφαλώς και δεν αμφισβητούνται, οι πρώην μέτοχοι της ΑΕΚ όντως έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν 10 Ολυμπιακούς, αλλά μάλλον δεν έχουν την θέληση να βοηθήσουν να σωθεί η αγαπημένη τους ομάδα και την αφήνουν να καταστραφεί για 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, παραθέτουμε και τα έσοδα που παρουσίασε η εταιρία «Capital Product Partners L.P.», του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αυτή τη στιγμή θεωρείται ο μεγαλύτερος επενδυτής στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κατά το 2011, είχε έσοδα από την ναυτιλιακή του εταιρία, 130,3 εκατ. δολάρια (ενισχυμένα κατά 5,8 εκατ. δολ από το 2010), δηλαδή λίγα περισσότερα από τον Πέτρο Παππά (από μία μόνο εταιρία του) και ασφαλώς λιγότερα από τον Πόλυ Χατζηιωάννου. Μία σύγκριση που μπορεί να μας κάνει σοφότερους για την αδιαφορία που δείχνουν όλοι οι μεγιστάνες που ενεπλάκησαν με την ομάδα.
 
*Η πηγή των εσόδων για τις ναυτιλιακές εταιρίες ελληνικών συμφερόντων (Παππά, Χατζηιωάννου, Μαρινάκη) είναι η isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002