Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

ME TA ΡΑΔΙΟΦΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ !!


Η ιστορία έχει γραφτεί! Χρόνια τώρα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να παίξει στους "8" κάθε Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων, ΟΥΕΦΑ). Σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 1977, η ΑΕΚ του μεγάλου Λουκά Μπάρλου έγραφε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Τη σπουδαιότερη... Πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σε έναν προημιτελικό με την ΚΠΡ που έσπασε καρδιές.Σε μία Νέα Φιλαδέλφεια κατάμεστη απ' άκρη σ' άκρη, με τον κόσμο να κρέμεται από τα κάγκελα, η ΑΕΚ του Φάντροκ κάνει την επική ανατροπή: Ήττα με 3-0 στον πρώτο αγώνα με την ΚΠΡ στο Λονδίνο. Πολλοί θεωρούσαν τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό: Δύο γκολ του Μαύρου και ένα του Παπαϊωάννου πήγαν το παιχνίδι στην παράταση και έπειτα στα πέναλτι. Η ΑΕΚ είχε ραντεβού με την ιστορία. Γύρισε το παιχνίδι, το πήγε στα πέναλτι, ο Xρηστίδης μπήκε ως αλλαγή, στη θέση του Στεργιούδα και με τις επεμβάσεις του χάρισε στην ΑΕΚ μία αλησμόνητη βραδιά. Μία βραδιά που έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά για την ΑΕΚ.
Διαβάστε το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου πριν δύο χρόνια για το θαύμα της ΑΕΚ, σε μία μοναδική εξιστόρηση:
"Η νύχτα που η ΑΕΚ ξεπέρασε τα όρια του μύθου
Το ρολόι έδειχνε το τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ο Φράντισεκ Φάντρονκ έδωσε την εντολή να γίνει η αλλαγή. Ο κόσμος στις εξέδρες του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας κοιτούσε αποσβολωμένος. Ο Λάκης Στεργιούδας παραχωρούσε τη θέση του στον Νίκο Χρηστίδη. Τι λογική υπήρχε σε αυτή την κίνηση; Λίγο αργότερα η διαδικασία των πέναλτι ξεκινούσε. Η ΑΕΚ είχε ανατρέψει ενάντια σε κάθε προγνωστικό το 3-0 της ήττας της από την ΚΠΡ στο Λονδίνο και πλέον τα πέναλτι θα ξεκαθάριζαν ποιος θα περνούσε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Τη στιγμή που ο Τάκης Νικολούδης έστελνε την μπάλα άουτ από τα έντεκα βήματα έμοιαζε το όνειρο για την ΑΕΚ να σβήνει.
Η συνέχεια δεν ανήκει απλά στην ιστορία, αλλά στη σφαίρα του μύθου. Ο Χρηστίδης έπιασε το πέναλτι του Ιστοου και εκείνο του Γουέμπ δίνοντας στην «Ενωση» την πιο μεγάλη πρόκριση της ευρωπαϊκής παρουσίας της και τη μοναδική του ελληνικού ποδοσφαίρου στα πέναλτι στα τόσα χρόνια συμμετοχών μας.
Ηταν 16 Μαρτίου 1977 και παρ' ότι η υπερομάδα που έφτιαξε ο Λουκάς Μπάρλος ακόμα δεν είχε ανοίξει τα φτερά της για να απογειωθεί, εκείνο το βράδυ έκανε την απόλυτη υπέρβαση!
Οπως σε κάθε πράγμα, υπάρχουν ένα σωρό «αν» που θα μπορούσαν να έχουν κάνει διαφορετική εκείνη την πορεία. Οπως θα μπορούσε να μην είχε γίνει ποτέ το ξεκίνημα αν στη ρεβάνς του πρώτου γύρου στη Μόσχα ο Τάσος δεν είχε την παροιμιώδη ψυχραιμία να ευστοχήσει στο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, έτσι και στην κλήρωση των ημιτελικών εκείνη η «Ενωση» δεν φοβόταν ούτε τους Βάσκους της Μπιλμπάο, ούτε τη βελγική Μόλενμπεεκ, αλλά της έπεσε η Γιουβέντους! Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν...
Η ιστορία έγραψε πάντως πως οι παίκτες του Φάντρονκ (του ανθρώπου που μαζί με τον Ρίνους Μίχελς δημιούργησαν το ολλανδικό θαύμα του τόταλ φούτμπολ στις αρχές της δεκαετίας του '70) κατάφεραν να αποκλείσουν την Ντιναμό Μόσχας των επτά διεθνών, την Ντέρμπι Κάουντι που είχε πάρει δύο πρωταθλήματα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, τον Ερυθρό Αστέρα και την ΚΠΡ που ένα χρόνο πριν για ένα μόλις πόντο είχε χάσει τον τίτλο από τη Λίβερπουλ.
Εκείνη η ΑΕΚ διέθετε δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες: τον Στεργιούδα που έπιανε πουλιά στον αέρα και τον έμπειρο Χρηστίδη που υπήρξε σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι. Αμυντικά η παρουσία του Λάκη Νικολάου, που από φορ ο Φάντρονκ τον έκανε λίμπερο, μαζί με τον Ραβούση έδινε σταθερότητα και σιγουριά. Στα χαφ η κλάση του Νικολούδη και του Τσανλάιτερ μαζί με την πείρα του Παπαϊωάνου πρόσθεταν τις πινελιές. Η επίθεση με τον (κορυφαίο Ελληνα φορ) Θωμά Μαύρο και την αξιόπιστη λύση που λεγόταν Βάλτερ Βάγκνερ μπορούσε να διαλύσει τον αντίπαλο.
Ο Λουκάς Μπάρλος εκείνο το βράδυ είχε δηλώσει ότι κατάλαβε πόσο πολύ άξιζε που ασχολήθηκε με την «Ενωση». Και προσέθεσε στην ομάδα με τις μεταγραφές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, του Μίλτον Βιέρα και αργότερα του Μίμη Δομάζου ό,τι ακριβώς της έλειπε, για να γίνει επί μία διετία, από το καλοκαίρι του 1977 έως το 1979, πιθανώς η πληρέστερη ομάδα που απολαύσαμε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μοναδικό μελανό σημείο, ο τρόπος απομάκρυνσης του Φάντρονκ μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς, το 1977, από τον Ολυμπιακό.
Ο ερχομός του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, του ανθρώπου που αναμόρφωσε την Μπάγερν, δικαίωσε τον Μπάρλο ως προς την επιλογή μια και το νταμπλ του 1978 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά τα σκληρά λόγια που ακολούθησαν το «διαζύγιο» με τον Φάντρονκ ήταν άδικα για τον άνθρωπο που άλλαξε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αγωνιστικές καινοτομίες του. Το πόσο αγαπούσε την ΑΕΚ ο Φάντρονκ φάνηκε όταν τον φώναξε ζητώντας του συγγνώμη ο Μπάρλος για να αναλάβει τις ακαδημίες. Ο Τσεχο-ολλανδός δέχτηκε και άφησε παρακαταθήκη μια φουρνιά σπουδαίων παικτών (Μανωλάς, Βλάχος, Γεωργαμλής, Οικονομόπουλος), αλλά κυρίως η κίνησή του απέδειξε ότι οι μεγάλες αγάπες μπορεί να περνάνε από την κόλαση, αλλά τελικά καταλήγουν στον παράδεισο!"
Για την ιστορία να πούμε ότι αυτή η τεράστια ΑΕΚ έπεσε στα ημιτελικά πάνω στην μεγάλη Γιουβέντους της εποχής: 4-1 στο πρώτο παιχνίδι και 0-1 στη Φιλαδέλφεια, έβαλαν τέλος στο όνειρο του τελικού. Όμως αυτή η πορεία προς τα ημιτελικά ήταν είναι και θα είναι για πάντα μία ανάμνηση βγαλμένη από τα πιο όμορφα μονοπάτια..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002