Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

ΧΙΜΕΝΕΘ VS ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ..

Τώρα που ο Χιμένεθ πέτυχε το ακατόρθωτο, σώζοντας τη Σαραγόσα, είναι μια καλή ευκαιρία να τον ξαναφέρουν πίσω στην ΑΕΚ. Αφενός θα το ευχαριστηθούν και θα πανηγυρίζουν οι πολυάριθμοι θαυμαστές του Ανδαλουσιανού και αφετέρου θα απαλλαγούν από τον κακό, άσχετο και επικίνδυνο Κωστένογλου. Η συζήτηση στην ΑΕΚ καλά κρατεί για την καταλληλότητα και επάρκεια του τελευταίου. Κι αν αύριο το πρωί γίνει μια δημοσκόπηση, τα ποσοστά απόρριψης του βγάζουν όχι μια, αλλά ...δυο αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Στο πυρ το εξώτερον ο Κωστένογλου!
Το επίτευγμα του Μανόλο είναι τεράστιο, διότι παρέλαβε την Πρωτοχρονιά μια ομάδα που ήταν στο μείον 10 από το όριο σωτηρίας, ωστόσο αδυνατώ να καταλάβω τι σχέση έχει η ξέφρενη πορεία της Σαραγόσα υπό την επίβλεψη Χιμένεθ, με την ΑΕΚ. Πιθανόν οι νοσταλγοί της 12μηνης εποχής του Μανόλο να είναι της άποψης ότι κακώς λύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο η συνεργασία των δυο πλευρών και επιπροσθέτως, αν παρέμενε στον πάγκο ο Ισπανός η ΑΕΚ θα είχε διαγράψει καλύτερη πορεία.
Ουδείς μπορεί να καταθέσει με σιγουριά τι θα συνέβαινε αν η ΑΕΚ συνέχιζε με τον Ισπανό αλλά η πραγματικότητα όσο κι αν είναι σκληρή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η ΑΕΚ και επί των ημερών του Χιμένεθ ήταν ομάδα αποκρουστική. Με δυσκολία μπορείς να αντέξεις αυτό που παρουσίαζε στο γήπεδο. Και δεν γυρίζω πέρσι, σε μια ΑΕΚ με καλύτερο υλικό και περισσότερες λύσεις. Δεν πάω στο περσινό κοντράστ, από την μια οι εξευτελιστικές (για την ιστορία της ΑΕΚ) ήττες από τους δυο Ολυμπιακούς και από την άλλη η κατάκτηση του Κυπέλλου.
Να μείνουμε μόνον στα της φετινής σεζόν. Αν υπάρχουν ΑΕΚτζήδες οι οποίοι τον μήνα Οκτώβριο ήταν ευχαριστημένοι με αυτό που έβλεπαν, τότε τον έχουν χαμηλώσει επικίνδυνα τον πήχη. Ο Χιμένεθ πήρε το ρίσκο (τεράστιο ομολογουμένως) να παραμείνει σε μια ΑΕΚ χωρίς μπάτζετ, χωρίς ουσιαστική και ποιοτική ενίσχυση. Μια ρουκέτα του Αδαμίδη ο Γκούντγιονσεν για να πουλήσει κανένα διαρκείας παραπάνω κι ένας Βάργκας που ήρθε τελευταία στιγμή, χωρίς να είναι επιλογή Χιμένεθ, χωρίς καν να τον γνωρίζει (όπως δήλωσε) ο τότε προπονητής. Ήξερε πολύ καλά, λοιπόν, σε ποια ΑΕΚ θα δούλευε και επί της ουσίας είχε συμπλεύσει με το πλάνο Αδαμίδη για “τη δημιουργία μιας ΑΕΚ την οποία θα έφτυναν αίμα οι αντίπαλοι για να κερδίζουν.”.
Παράλληλα από τη 12μηνη θητεία του δεν διέκρινα να υπάρχει κάποιο σοβαρό πλάνο προώθησης και αξιοποίησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Πάρτε τα στατιστικά και δείτε πόσο έπαιξαν επί των ημερών του οι μικροί σε ηλικία παίκτες, κάτι που θα 'πρεπε να κυριαρχεί ως φιλοσοφία σε τούτη την ΑΕΚ. Τη σιγουριά των έτοιμων ή μεγάλων ηλικιακά προτιμούσε, για να αισθάνεται και ο ίδιος πιο ασφαλής.

Και ξεκίνησε μια σεζόν στην οποία έκανε ο ίδιος την προετοιμασία και η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πάθει ό,τι και τρία καλοκαίρια νωρίτερα με το φιάσκο Δώνη κατά της Ομόνοιας. Να αποκλειστεί από κάποια Ντιναμό Τιφλίδας, μήνα Αύγουστο. Ποιον, αλήθεια, ενέπνεε η εικόνα της ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν; Με αποκορύφωμα το σκορποχώρι που είδαμε στο ΟΑΚΑ, το τελευταίο ημίωρο κατά της Στουρμ Γκρατς.
Ο Χιμένεθ πιθανόν να λειτουργούσε καλύτερα σε μια κανονική ΑΕΚ, με μπάτζετ, με διοίκηση, με μετόχους, με κόσμο στο γήπεδο (απλώς να υπενθυμίσω ότι η αποχή του κόσμου ξεκίνησε επί των ημερών του). Προερχόταν από το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης (μην ρωτάτε ποιο ήταν και παραμένει κορυφαίο, η απάντηση είναι προφανής), με τις όποιες περγαμηνές σε δυόμισι χρόνια θητείας στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Σεβίλης. Και θα μπορούσε να βάλει όμορφα και ωραία τη σφραγίδα του σε βάθος χρόνου, αν η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα όχι μόνον να κρατήσει Τζιμπούρ και Σκόκο, αλλά να φέρει και ισάξιους ή καλύτερους τους. Αντ' αυτού, έχουμε δει εδώ και ενάμισι χρόνο τον ...κανένα να αναπληρώνει το κενό του Τζιμπούρ κι έναν Κάρλος να πλασάρεται ως “αντι-Σκόκο.”
Επιπλέον σε μια ΑΕΚ ...μνημονιακή, σε μια ΑΕΚ που ξεχνάει επί μήνες να πληρώνει παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους και εφορίες, είναι πολυτέλεια να κρατάς προπονητή με κασέ (μικτές αποδοχές) ένα εκατομμύριο και βάλε. Αν έχεις να δώσεις ένα εκατομμύριο για προπονητή, δεν κοροϊδεύεις την κοινωνία, φέρνοντας στην ομάδα Μπέλεκ και Σιαλμά.
Εκτός των άλλων, έχω τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος ο Ισπανός κατάλαβε τον Οκτώβριο τι ερχόταν, τι θα ακολουθούσε με το υλικό που δούλευε και πόσο θα ρίσκαρε το όνομα του εκτός ισπανικών συνόρων. Με τη Σαραγόσα το ρίσκο ήταν διαφορετικό και να μην την έσωζε ποιος και γιατί να του ζητήσει τον λόγο; Διαπιστώνοντας λοιπόν ότι δεν υπάρχει γιατριά, έλυσε με μοναδική ευκολία τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, χαρίζοντας χρήματα και βάζοντας μοναδικό όρο τις γενναίες προσαυξήσεις αν η διοίκηση καθυστερούσε να του στείλει τα συμφωνηθέντα χρήματα.
Όσο για το μείζον θέμα της επικαιρότητας που αφορά στο νυν προπονητή, το θέμα δεν είναι να βάλουμε στη ζυγαριά τον Χιμένεθ με τον Κωστένογλου. Δεν παρέλαβε ομάδα που “κεντούσε” ο Κωστένογλου και την κατέστρεψε με τη δουλειά και τις επιλογές του. Παρέλαβε ομάδα με πολλά κουσούρια, ελλείψεις σε όλες τις γραμμές και αδούλευτη όπως φαινόταν στο γήπεδο. Τι δεν έκανε ο Κωστένογλου; Δεν την βελτίωσε ούτε στο ελάχιστο. Ούτε ένα χιλιοστό. Πιθανόν να παίζει και χειρότερα, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Και πέρσι με τον Χιμένεθ την ίδια εικόνα είχε πάνω κάτω η ΑΕΚ στα πλέι-οφ.
Κατά συνέπεια το θέμα τίθεται στη βάση αν θα πρέπει να συνεχίσει και του χρόνου στην ΑΕΚ ο Κωστένογλου, αν έχει πράγματα να της δώσει και βεβαίως αν είναι ο κατάλληλος για να τρέξει ένα πρότζεκτ αξιοποίησης και καθιέρωσης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Δεν θα κρίνω τον Κωστένογλου από την αλλαγή του Βάργκας ή τη μη αλλαγή του Γκούντγιονσεν (τον οποίο, παρεμπιπτόντως, προτιμώ στο γήπεδο και με ένα πόδι ή αραχτό από το να βλέπω τον Μπέλεκ).
Τον Κωστένογλου θα τον κρίνω περισσότερο από το αν μπορεί να κάνει καλύτερους και κανονικούς ποδοσφαιριστές τον Κλωναρίδη, τον Φούντα, τον Εγγλέζου, τον Μπουγαΐδη. Και φυσικά από το αν μπορεί να διαχειριστεί μια ΑΕΚ σε κανονικές συνθήκες δουλειάς, με συγκεκριμένους στόχους και μακροπρόθεσμο πλάνο. Έχω τις επιφυλάξεις μου, επηρεασμένος από την εικόνα της ομάδας το τελευταίο πεντάμηνο, αλλά το τι είναι καλύτερο για την ΑΕΚ, ας αφήσουμε να το αποφασίσουν εκείνοι που είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας. Δηλαδή ο Ντέμης...
ΠΗΓΗ: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002