Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Μαρτίου 10, 2013

ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ..

Η ιστορία μιας αφίσαςΟ Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο blog του για την αφίσα-γροθιά στις ληστρικές επιβολές του παραγκικού κατεστημένου. Την εποχή που ξεκίνησε το ροκάνισμα της ομάδας μοντέλο που οδήγησε την ΑΕΚ στο τραγικό σήμερα.
mikriFwnΜία από τις ελάχιστες αφίσες-δώρο (από εφημερίδες) που έχω κρατήσει στο αρχείο μου για να μου θυμίζουν ιστορίες και γεγονότα εύκολων ή δύσκολων περιόδων για την ΑΕΚ, λίγο έλειψε να βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Άνοιξα για άλλο λόγο ντοσιέ, τη βρήκα μπροστά μου και μετά κάθισα στο γραφείο μου σκεπτόμενος μήπως θα έπρεπε να την κάνω μια άμορφη μάζα και να την εκσφενδονίσω στο καλάθι απέναντί μου. Τι απεικόνιζε; Τον Στέλιο Μανωλά να έχει πιάσει από το λαιμό το δύσμοιρο Ανδρέα Νινιάδη με το βλέμμα του τελευταίου να μαρτυρά το φόβο του…
mikriFwnΌχι, πολεμοχαρής δεν είμαι, ούτε γουστάρω τη βία. Στη λογική μου η συγκεκριμένη αφίσα αποτελούσε την αντίδραση απέναντι στο κατεστημένο, στη μπόχα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην οργή κατά της παράγκας. Γι αυτό την κράτησα.
Και σύμφωνοι, ο λαιμός του Νινιάδη δεν έφταιγε σε τίποτα, κάποιος άλλος λαιμός έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του και όχι ασφαλώς μέσα στην παλάμη του Μανωλά, αλλά σε εκείνη της (τυφλής) δικαιοσύνης που ποτέ δεν αποδόθηκε. Έτσι την είδε εκείνη τη στιγμή ο Στέλιος, έτσι έπραξε. Και μεταξύ μας, ακόμα κι αν παραδέχθηκε ότι παραφέρθηκε, δεν νομίζω ότι το μετάνιωσε ποτέ του…
mikriFwnΤο 2013 ένας άλλος Μανωλάς, ο Κώστας, χαμογελά απέναντί μας ντυμένος στα ερυθρόλευκα. Εφιάλτης… Δεν θα μιλήσω περί προδοσίας και τα συναφή. Την απογοήτευση θα συνεχίσω να τη νιώθω κάθε φορά που θα βλέπω το όνομα Μανωλάς σε φανέλα του ΟΣΦΠ.
Ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι μη διαπραγματεύσιμα. Κάποια στιγμή ο σπουδαίος Γιάννης Ιωαννίδης είχε αποκαλέσει τον εαυτό του ηλίθιο στην αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ επειδή το συναίσθημα δεν τον άφησε ποτέ να δουλέψει στον ΠΑΟΚ (λόγω του ότι είχε θητεύσει στον Άρη) ή στον Παναθηναϊκό (καθώς είχε περάσει από την ομάδα του λιμανιού). Κι όμως, εκείνες ίσως και να ήταν οι πιο σοφές αποφάσεις που πήρε στη ζωή του... Δεν πούλησε την ψυχή του!
mikriFwn«Τρελά λεφτά μου έδιναν οι Γιαννακόπουλοι, όμως κάτι μέσα μου έλεγε Γιάννη μην το κάνεις. Τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και είναι Ολυμπιακοί σε έχουν αφίσα στο δωμάτιό τους. Πως θα τα αφήσουν να πληγωθούν τόσο πολύ και να σε κατεβάσουν από εκεί. Δεν θα είναι ηθικό» είπε ένας από τους κορυφαίους (αν όχι ο τοπ) προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Αυτό το λάθος που δεν έκανε ο Ιωαννίδης, το έπραξε ο Μπάγεβιτς το καλοκαίρι του 1996 και 17 χρόνια μετά είναι πολλοί εκείνοι που χρεώνουν στη συγκεκριμένη απόφαση την αφετηρία της κιτρινόμαυρης κατρακύλας. Και αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Εκείνη η αιφνίδια, βαριά και ασήκωτη πτώση του απόλυτου ειδώλου της ΑΕΚ προκάλεσε την εποχή της εσωστρέφειας και παρακμής της Ένωσης και τη γιγάντωση του παραγκικού κατεστημένου.
mikriFwnΔιότι όσο κι αν λέμε και ευαγγελιζόμαστε την άποψη σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με τα πρόσωπα, είτε μας αρέσει, είτε όχι αυτά είναι που καθορίζουν και υπογράφουν όλες τις ποδοσφαιρικές ιστορίες. Είτε τις εξυψωτικές, είτε τις καταστροφικές…
Όπως το ότι ο ανιψιός του ποδοσφαιριστή-σημαία της ΑΕΚ έγινε υπάλληλος ενός αντιπάλου που ασέλγησε πολλάκις επάνω στην ΑΕΚ με αποκορύφωμα την κατραπακιά του 2008 όταν της στέρησε έναν τίτλο που εκείνος είχε χάσει μέσα στα γήπεδα. Για να μην πιάσουμε όλα όσα συνέβησαν την περιβόητη εποχή της παράγκας. Δεν χωνεύεται μια τέτοια απόφαση παρά μόνον αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και υπάρχει τεράστια ανάγκη για δουλειά. Κάτι που δεν νομίζω ότι ίσχυε στην περίπτωση του Κ. Μανωλά.
mikriFwnΗ αφίσα επέστρεψε στη θέση της. Ακόμα κι αν ο Στέλιος έπαιξε το ρόλο του στην ιστορία και τον βοήθησε να μετακομίσει στο λιμάνι, εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι δεν άλλαξε φανέλα, ασχέτως αν το ήθελε ή όχι, αν αισθάνεται σήμερα βλάκας που δεν το έπραξε ή όχι. Σημασία έχει ότι δεν έφυγε ποτέ. Κι εκείνη την ημέρα στη λασπουριά της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν τον παρακολουθούσα από την εξέδρα να τρελαίνεται με όσα περίεργα συνέβαιναν γύρω του, ήξερα ότι νιώθει την αδικία στο πετσί του. Όπως όλοι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002