Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Ιουλίου 26, 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για την εύλογη απορία που καταγράφηκε στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, έπειτα από την συν. Τύπου για την «Αγιά Σοφιά»



Περισσότερο ενδιαφέρον από την ίδια την συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του, είχε η ανάγνωση των εφημερίδων την επομένη. Η επιλογή της ΑΕΚ να «σπάσει» την σιωπή που κρατούσε με ιώβεια υπομονή όλο αυτό το διάστημα και να απαντήσει σε όσα ακούγονταν και γράφονταν για εκείνη και τις προθέσεις της, όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου της, ήταν απόλυτα σωστή και η τοποθέτηση του προέδρου της και των συνεργατών του ήταν άριστα προετοιμασμένη ώστε να μην αφήσουν τίποτα να... πέσει κάτω. Και ο τρόπος που την υποδέχθηκε το σύνολο -σχεδόν- των ΜΜΕ το καταδεικνύει...
Όσοι ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και έχουν τον χρόνο (και την υποχρέωση) να... βγάλουν τα μάτια τους διαβάζοντας μελέτες, σχέδια και νόμους (συζητώντας για αυτούς και με ειδικούς), δεν άκουσαν κάτι που δεν γνώριζαν. Όμως, εκείνοι που δεν είχαν την δυνατότητα να... κάνουν μεταπτυχιακό στα νομικοπολεοδομικοπεριβαλλοντικά και τόσο καιρό άκουγαν τα... πυροτεχνήματα των αντιφρονούντων, παρακολούθησαν μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ανάλυση που απάντησε -σχεδόν- σε όλα. Μόνο για ένα πράγμα δεν υπήρξε απάντηση: Στο γιατί έχει γίνει αυτός ο κακός χαμός.
Όλες σχεδόν οι αναλύσεις, τα ρεπορτάζ και οι αρθρογραφίες στα ΜΜΕ από την στιγμή της συνέντευξης Τύπου και μετά στάθηκαν σε αυτή την απορία: Ποιο είναι το πρόβλημα όσων αντιδρούν στην κατασκευή αυτού του γηπέδου. Το ερώτημα είναι απόλυτα εύλογο. Όταν παρουσιάζονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το σχέδιο σέβεται απόλυτα όλους τους όρους δόμησης της περιοχής, όταν ξεκαθαρίζεται με τον πλέον απόλυτο τρόπο πως τα στρέμματα που παίρνει η ΑΕΚ δεν είναι 29, ούτε 9, ούτε καν 6, αλλά μόλις 2.4, εκ των οποίων το 1 το είχε ήδη «καλύψει» η ΑΕΚ στο προηγούμενο γήπεδό της, όταν επισημαίνεται ότι θα κοπούν μόλις 52 δέντρα και θα φυτευτούν σχεδόν 5.000, όταν ακούς για νέες θέσεις εργασίας, για ανάπλαση του δάσους που θα κοστίσει 3 εκατ. ευρώ... Πού να βρεις απάντηση; Δεν μπορεί να υπάρξει λογική απάντηση, γιατί δεν μπορεί να «σταθεί» καμία λογική ένσταση.
Κι αυτό σε κάποιο βαθμό εξηγεί και το οριακό αποτέλεσμα κατά του γηπέδου στην ψηφοφορία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν κρίθηκε το έργο ως έργο. Δεν εξετάστηκαν επί της ουσίας τα δεδομένα αυτού του πρότζεκτ. Το κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, στάθηκε στον... τίτλο. Ψήφισε... "αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στο γήπεδο του Μελισσανίδη". Και αυτό που συνέβη ήταν ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις συζητήσεις με την ΑΕΚ και τους αναλύθηκε το σχέδιο, είχαν αντιληφθεί πως το «όχι» δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δεν έχουν κάπου να το στηρίξουν, ενώ όσοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερωθούν για το θέμα, εστίασαν στο... «τι θα μας πουν αν πούμε "ναι" στον μεγαλοπαράγοντα;».
Όμως, πλέον όλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν τα πάντα. Φαντάζομαι ότι δεν διαβάζουν μόνο ΜΜΕ που «ελέγχονται» από το κόμμα, γιατί αυτά κάλυψαν την συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ (πολύ) χειρότερα και από οπαδικά Μέσα άλλων ομάδων. Κυριολεκτικά. Πιστεύω όμως ότι διαβάζουν το σύνολο του -κανονικού- Τύπου. Οπότε ενημερώθηκαν επαρκέστατα για το πρότζεκτ που προωθεί η ΑΕΚ και λογικά θα προβληματίστηκαν και οι ίδιοι με την απορία που εκφράζουν ΟΛΑ σχεδόν τα Μέσα για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τελευταία στιγμή άποψη. Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, που θα έρθει η ώρα της ψηφοφορίας. Ανεξάρτητα αν είναι δεδομένη η υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η αρνητική τους ψήφος θα αποτελεί μια κατάφορη αδικία απέναντι στην ΑΕΚ που θα καταγραφεί. Και ότι γράφει, δεν ξεγράφει...
Όσον αφορά τον Άρη Βασιλόπουλο, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να προβλέψω την στάση που θα κρατήσει όταν θα έρθει η ώρα. Δεν έχω διαφορετική άποψη από τον κ. Ανδριόπουλο. Είναι πράγματι ένας συζητήσιμος και συνεννοήσιμος άνθρωπος. Όμως, βεβαιότητα για την ...συνεννόηση μπορεί να υπάρχει... στιγμιαία. Μέχρι να μιλήσει με τους... συνεργάτες του. Στην επικοινωνία που είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης μου τόνισε πως η παράταξή του δεν είναι «αρχηγική». Μόνο που στις περασμένες εκλογές οι δημότες της Φιλαδέλφειας δεν κλήθηκαν να επιλέξουν ένα ...κονσόρτσιουμ δημάρχων, αλλά έναν δήμαρχο. Και ψήφισαν εκείνον για να πάρει τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της πόλης τους, γνωρίζοντας ότι για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ είχε κάποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ενστάσεις, οι οποίες καλύφθηκαν ΟΛΕΣ από την ΑΕΚ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξάρτητα με το αν κάποιοι πήραν τα μηνύματα που έπρεπε, ασπάζομαι πλήρως την σιγουριά που εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει. Όχι μόνο γιατί το είπε τόσο κατηγορηματικά εκείνος (κάτι πολύ σημαντικό), αλλά και επειδή στην προκειμένη περίπτωση το δίκιο είναι με την ΑΕΚ. Η υποχρέωση και το καθήκον της ομάδας και όσων βρίσκονται γύρω από αυτήν είναι αυτό το δίκιο να το καταδεικνύουν συνεχώς. Έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Όπως φαίνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο και στην φωτογραφία. Με κίτρινο περίγραμμα είναι το οικόπεδο της ΑΕΚ, με κόκκινο η ...λωρίδα γης που θα πάρει και με μπλε η συνολική έκταση του Άλσους. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα. Όλα τα υπόλοιπα, για το... μισό Άλσος, για τα... συμφέροντα, για τα... μολ, είναι φαντασιώσεις και σπέκουλα. Όσο και αν επαναλαμβάνονται, θα έρχεται η πραγματικότητα να τα γελοιοποιεί. Αν δείξεις σε κάποιον που κατέβηκε σήμερα από τον... Άρη τη φωτογραφία και του πεις ότι για αυτό το κομματάκι γης (για μια σειρά σέντρα και μισό γκαράζ σκουπιδιάρικων) έχει γίνει όλο αυτό το πανηγύρι, θα ψάχνει... διαστημόπλοιο να γυρίσει γρήγορα πίσω.
Επειδή, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει όλο το δίκιο με το μέρος της, το γήπεδό της θα το κατασκευάσει. Το ζήτημα είναι πού θα την αναγκάσουν (εκείνη και τον κόσμο της) να φτάσει για να μην χάσει το δίκιο της. Στην παρούσα φάση, η οικογένεια της ΑΕΚ επέλεξε τον δρόμο της συναίνεσης. Έδωσε σε όλους μια ευκαιρία να γίνει το σωστό...
Υ.Γ.: Επειδή με αυτούς που έχουμε μπλέξει, δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα αναπάντητο... Κάποιοι εξέφρασαν... απορίες για το γεγονός ότι αναφερόμενοι στα δέντρα που θα φυτέψει η ΑΕΚ, οι άνθρωποι της ομάδας ανέφεραν δύο διαφορετικά νούμερα. Η απάντηση είναι απλή. Η μια αναφορά (2.000 δέντρα και 1.000 θάμνοι), αφορούσε την δεντροφύτευση εντός του Άλσους που προβλέπεται στον νόμο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή. 5.000 (που ακούστηκε στην άλλη αναφορά ως νούμερο) θα είναι μαζί με τα δέντρα και τους θάμνους που είχε συμφωνηθεί να φυτευτούν από την ΑΕΚ και σε χώρο εκτός του Άλσους. Η συμφωνία αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ έσπασε, σχετική τροπολογία δεν κατατέθηκε στη Βουλή, όμως η ΑΕΚ προχθές ουσιαστικά τόνισε ότι από την πλευρά της είναι πρόθυμη να τηρήσει αυτό που της είχε ζητηθεί...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002