Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2013

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ.. ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΝΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Καλή Κυριακή να έχουμε. Κι ας είναι πάντα μισή χωρίς μπάλα. Αλλά δεν πειράζει. Ας περνάμε έτσι στο γήπεδο κι ας παίζουμε Σαββάτο. Το μεγάλο κέρδος από το χθεσινό παιχνίδι που αξίζει να αναφερθεί πριν από οτιδήποτε άλλο είναι ένα. Η τεράστια προσφορά θετικής ενέργειας της εξέδρας προς την ομάδα. Ο κόσμος ήταν πολύς αλλά το σημαντικότερο ήταν άλλο. Το πόσο κοντά στην ομάδα είναι πάλι ο ΑΕΚτζής. Ολη την σαιζόν φάνηκε αυτό και στα πολύ δύσκολα όταν η ΑΕΚ έμοιαζε πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό και απλά χθες ήταν το αποκορύφωμα.
@ Για να εξηγήσω τι εννοώ θα γράψω ένα μικρό παράδειγμα. Χθες στην θέση του Κορδέρο έκανε την πρώτη του συμμετοχή ο Αναστασόπουλος. Αν μη τι άλλο το παιδί έδειξε πως απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί παίκτης ενδεκάδας ακόμη και σε αυτή την ΑΕΚ. Ηταν φανερά ανέτοιμος, εκτός κλίματος και με πολλά προβλήματα συμμετοχής στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα και ιδίως όταν ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε τις μόνες του επιθέσεις από αριστερά και τις δύο επικίνδυνες σέντρες έχοντας βάλει ο Λίνο με τον Ρομπέρ στην μέση τον Βαλεντίνο ενώ ο Αναστασόπουλος απουσίαζε. Κι όμως. Καμία μουρμούρα δεν ακούστηκε στις λάθος πάσες του, κανένα... μούγκρισμα για την γενικότερη απόδοση του. Οταν βγήκε αλλαγή τον συνόδευσε χειροκρότημα έστω και ισχνό. Ο κόσμος της ΑΕΚ τον στήριξε και έδειξε πρόθυμος να περιμένει.
@ Πριν από 2 χρόνια ο Μανόλο Χιμένεθ λόγω απωλειών και συγκηριών αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα ΑΕΚ - Αντερλεχτ για το EUROPA LEAGUE κάποιον Φροξηλιά. Τον θυμάστε; Ηταν ένα παιδί από την δεύτερη ομάδα που φαινόταν ταλαντούχος. Μπήκε χειροκροτούμενος. Εκανε ένα λάθος. Στο δεύτερο άκουσε μουρμούρα. Στο τρίτο γιούχα. Δεν τον ξαναείδαμε. Δεν υπάρχει πουθενά.
@ Δεν ξέρω αν ο Αναστασόπουλος θα ξαναπαίξει, αν και μάλλον θα παίξει γιατί είναι παιδί του Λίνεν 100% (τον πήρε στον Πανιώνιο, τον πήρε τώρα, μαζί με τον Τσέλιο, και στην ΑΕΚ από την Καβάλα όπου είχε πάει μέσα Σεπτεμβρίου καθώς δεν είχε ομάδα το καλοκαίρι) αλλά σίγουρα η ψυχολογία του πρέπει να είναι πολύ καλή. Η στάση των ΑΕΚτζήδων, που μέσα στην βροχή στήριξαν την ομάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, απέναντι του είναι το απόλυτο παράδειγμα για το μεγάλο φετινό κέρδος της ομάδας. Δεν μιλάμε για τα άλλα παιδιά που έχουν γίνει λαϊκοί ήρωες. Αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας του λαού της ΑΕΚ που χτίστηκε στα δύσκολα, από την πρώτη αγωνιστική στην λήξη του χαμένου αγώνα με την Τρίπολη, είναι η μεγάλη προίκα της φετινής ΑΕΚ. Είναι αυτό που δεν πρέπει να χάσει. Είναι το πρώτο συστατικό της αναγέννησης που μπορούμε να ζήσουμε αρκεί να καταλάβει κάποιος ή κάποιοι πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι η εξαγορά της συγκεκριμένης ΑΕΚ και πόσο ελκυστική μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ. Γιατί κακά τα ψέμματα. Η μεγάλη κληρονομιά και η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ από άλλες περιστασιακές πρωταγωνίστριες ομάδας είναι το μέγεθος του λαού της. Που ενωμένος και συνηδητοποιημένος γίνεται όχι 12ος αλλά πρώτος παίκτης της ομάδας.
@ Πάμε στο παιχνίδι. Αν κάποιος μπορούσε να το πάρει ήταν η ΑΕΚ που είχε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες κι ας ήταν και οι δύο στα πρώτα έξι λεπτά. Οπως έδειξε ο ΠΑΟΚ, που ήταν σοφτ και... κυριλέ όπως όλες οι ομάδες του Δώνη μόνο που αυτή ήταν και τελείως αδούλευτη όπως και η ΑΕΚ που είχε παρουσιάσει, δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει το παιχνίδι έστω και στο Χ αν έμπαινε γκολ έστω στη μία από τις δύο κεφαλιές. Ο Σαλπιγγίδης εξαφανίστηκε από τα δύο αστέρια σέντερ μπακ της ΑΕΚ και άλλο τρόπο να απειλήσει ο ΠΑΟΚ δεν είχε εκτός από αυτές τις σέντερες από αριστερά που αν στην θέση του Αναστασόπουλου ήταν ένας απλά πιο έμπειρος παίκτης στον χώρο δεν θα έβγαιναν ούτε αυτές. Αν δε έπαιζε χθες ο Κορδέρο δύσκολα θα ξέφευγε η νίκη από την ΑΕΚ χωρίς να υποτιμώ τις απουσίες του ΠΑΟΚ και ιδίως αυτή του Αθανασιάδη.
@ Επίσης να σημειώσω κάτι για το βαρύ τερέν. Ειπώθηκε κατά κόρον και όχι μόνο από τον μετρ της δικαιολογίας Δώνη πως επηρρέασε την πιο ποιοτική ομάδα που είναι ο ΠΑΟΚ. Θα διαφωνήσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα και με πολύ πιο έμπειρους παίκτες. Ο έμπειρος παίκτης με παραστάσεις μπορεί να χειριστεί πολύ καλύτερα την μπάλα στο βαρύ τερέν γιατί έχοντας «γράψει» ώρες σε τέτοια γήπεδα ξέρει τα μυστικά του χειρισμού. Τα νέα παιδιά της ΑΕΚ δεν έχουν αυτή την εμπειρία. Για παράδειγμα ο Φέτσης που ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο έκανε σχεδόν σε όλες τις μπαλιές λάθος από την στιγμή που βάρυνε το τερέν. Οι περισσότερες έγιναν ψάχνοντας να βρει πως πρέπει να την δώσει. Ο Τσουμάγκας που επίσης ήταν σούπερ και κυρίως αμυντικά, ενώ στην Κέρκυρα μας είχε ανησυχήσει, στο τέλος παραλίγο να κάνει μοιραίο λάθος προσπαθώντας να ντριμπλάρει έξω από την περιοχή αντί να τελειώσει την φάση. Και άλλα παραδείγματα. Η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Να το χάσει δεν μπορούσε κι ας είχε ο ΠΑΟΚ κατοχή. Και στην... Βιέννη είχε κατοχή και έφαγε τρία. Και στο Περιστέρι και στην Τρίπολη και με τον ΟΣΦΠ αν θυμάμαι καλά. Η κατοχή είναι ένας μύθος αν δεν ξέρεις τι να κάνεις την μπάλα. Και ο ΠΑΟΚ δεν ήξερε. Και επίσης δεν είχε καμία βοήθεια από τα στημένα αφού δεν έκανε μισή υποψία φάσης. Ηταν από τις πιο ακίνδυνες ομάδες που πέρασαν από το ΟΑΚΑ και κάνω πρόβλεψη από τώρα πως αν η ΑΕΚ μπει πλέι οφ μπορεί να τον περάσει. Μέχρι τότε όμως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Πρώτα η εξασφάλιση. Η ΑΕΚ θέλει άλλους 6 το πολύ 7 βαθμούς. Ας τους πάρουμε πρώτα ο Θεός και βλέπουμε.
@ Για τα παιδιά σχεδόν τα είπαμε. Με εξαίρεση τον Αναστασόπουλο που δεν έπρεπε να παίξει γιατί εκτός των άλλων είχε χάσει και 10 προπονήσεις από την ημέρα που ήρθε, στις 31 ιανουαρίου, όλοι οι άλλοι έδωσαν τα πάντα. Από τις αλλαγές ο Καραλής προσπάθησε αλλά δεν έκανε διαφορά ενώ ο Παυλής μπήκε όταν όλοι είχαν εξαντληθεί. Γούσταρα που τον είδα με περιβραχιόνιο. Οσον αφορά τον Λίνεν όσο κι αν δεν συμφωνούμε με κάποιες επιλογές, όσο κι αν κάποιους ενοχλεί ο λαϊκισμός, θα πρέπει να γράψουμε ακόμη μια φορά πως έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο αγωνιστικό κομμάτι για την απίστευτη ανάκαμψη του Β Γύρου. Η ΑΕΚ είναι πλεον κανονική ΑΕΚ και παίζει με όλους στα ίσα. Με όλους. Βέβαια για να καταφέρει να φτιάξει καλύτερη ομάδα βρήκε και τα κατάλληλα εργαλεία χάρη στις μεταγραφές που έκαναν οι... άμπαλοι. Να τα λέμε όλα. Θα πάμε καλύτερα. Και θα αρχίσω να το ξαναγράφω. Τα καλύτερα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002