Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τα «ανυπέρβλητα» εμπόδια που έχει ξεπεράσει η ΑΕΚ τον τελευταίο ένα χρόνο και τη δύσκολη συνέχεια που απαιτεί απλά ρεαλισμό



Στον επιχειρηματικό κόσμο είναι γνωστό ένα διαχρονικό ρητό που κρύβει... παρηγοριά, αλλά και αλήθεια: Ότι η κρίση «γεννά» ...ευκαιρίες. Φυσικά, αυτό βρίσκει εφαρμογή και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής, πλην της επιχειρηματικότητας. Ακόμη και στον αθλητισμό. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, η πλήρης απαξίωση των πάντων τα τελευταία χρόνια έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς (εντός και... γύρω) να κάνουν παιχνίδι. Ο καθένας για τους λόγους του.
Και η συνήθεια, δύσκολα κόβεται. Ειδικά όταν βλέπεις να εξελίσσεται μια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για να βρει ξανά αυτή η ομάδα τον δρόμο της. Κάτι που σημαίνει ότι... οι ζαριές αρχίζουν να τελειώνουν. Μαζί και οι κάθε λογής «ευκαιρίες». Το μόνο εύκολο, λοιπόν, είναι να γίνεις... επαναστάτης χωρίς αιτία, να χαρακτηρίζεις όλους τους άλλους «συστημικούς» και να πουλάς κινδυνολογία. Πιάνει. Γιατί ακόμη και αυτοί που δεν την πιστεύουν, είναι σίγουρο ότι σε κάποιο βαθμό θα σε προσέξουν. Θα αποκτήσεις μια κάποια υπόσταση. Αρκεί να κρατάς τη συνταγή: Κριτική... για την κριτική. Και όσοι δεν ακολουθούν, δεν το κάνουν επειδή στην πραγματικότητα κυνηγάς... φαντάσματα, αλλά γιατί συμβιβάστηκαν.
Ας θυμηθούμε τι έχουμε διαβάσει - ακούσει και τι έχει «καταγγελθεί» από διάφορους, από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα. Πόσες φορές ήρθε η... καταστροφή και το πήραν χαμπάρι μόνο λίγοι...
* «Οι μέτοχοι δεν θα δεχθούν να οδηγηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ σε πτώχευση» (H ΠΑΕ ΑΕΚ μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης με... συνοπτικές διαδικασίες).
* «Το θέμα με το περιβόητο χαρτόσημο δεν θα ξεπεραστεί, όπως είναι σαφές από τη στάση του Θεοχάρη» (το πρόβλημα με το χαρτόσημο λύθηκε, έστω και αν χρειάστηκε να περάσουν δύο τροπολογίες).
* «Η εκχώρηση των χρεών Ψωμιάδη στο δημόσιο δεν θα γίνει, επειδή δεν υπάρχει πραγματική θέληση από την πλευρά του Κράτους» (η εκχώρηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση της σύμβασης στον Μάκη Ψωμιάδη, στον Κορυδαλλό).
* «Η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα ολοκληρωθεί λόγω λάθος χειρισμών και ανοικτών δικαστικών θεμάτων, όπως οι προσφυγές Καφέ, Αραμπατζή, Βλάχου» (η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε).
* «Η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα γίνει εγκαίρως» (ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου, σχεδόν δυόμιση μήνες πριν από την -τότε- προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος).
* «Το νομοσχέδιο για το γήπεδο δεν θα περάσει από τη Βουλή, γιατί η καθυστέρηση μαρτυρά πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση» (Το νομοσχέδιο «πέρασε» με ευρύτατη πλειοψηφία).
* «Η εκκαθάριση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεκινήσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με την πλευρά Φιλίππου» (ο Αλεξίου βρήκε τρόπο για να ξεκινήσει η εκκαθάριση χωρίς τη συγκατάθεση των πρώην μετόχων και την εξασφάλισε στην πορεία).
* «Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να συσταθεί εγκαίρως, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση» (η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ συστάθηκε κανονικά, έστω και αν... ταλαιπωρήθηκαν κάποιοι επειδή χρειάστηκαν δύο ΓΣ του σωματείου).
* «Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, γιατί δεν θα βρεθούν τα λεφτά της εγγυητικής» (τα λεφτά βρέθηκαν, η ΕΕΑ έδωσε την έγκριση σε... χρόνο-ρεκόρ).
* «Το χάντμπολ και το βόλεϊ δεν θα καταφέρουν καν να κατεβούν στο πρωτάθλημα» (Το χάντμπολ -αν και έχει μαζέψει, ελέω ...σωτήρων, χρέη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!- και το βόλεϊ έχουν ετοιμάσει ήδη «κανονικές» ομάδες για τη νέα σεζόν).
Όλα τα παραπάνω θέματα ήταν υπαρκτά. Όμως δεν αρκούσε τότε να τα επισημαίνεις ως εμπόδια. Για να είσαι... ψαγμένος, έπρεπε να προδικάζεις ότι δεν πρόκειται να ξεπεραστούν. Βέβαια, δεν έχει σημασία αν τελικά ξεπεράστηκαν όλα. Έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια που ξεκίνησε από... μπάζα και έχει στόχο την αναδόμηση της ΑΕΚ σε πολλά επίπεδα. Απαιτούνται ακόμη πολλά βήματα. Εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα κάποιοι να... παρατηρούν αυτούς που παλεύουν, έχοντας σταυρωμένα τα δάχτυλα. Δεν μπορεί. Κάτι θα πάει στραβά για να έρθει η... δικαίωση. Να ακουστεί επιτέλους το «εμείς τα λέγαμε».
Το ζήτημα, όμως, είναι να καταλάβει ο -πολύ πιο υγιής πλέον- οργανισμός της ΑΕΚ, ότι δεν έχει χρόνο και ενέργεια που αξίζει να καταναλωθούν σε παιχνίδια κάποιων, όποιοι και αν είναι αυτοί. Φυσικά και δεν είναι όλα... καλώς καμωμένα. Δεν θα μπορούσαν να είναι, όταν έχουμε να κάνουμε με έναν σύλλογο του μεγέθους της ΑΕΚ, που πέρσι το καλοκαίρι είχε μια Ερασιτεχνική -ακόμη πιο- υπερχρεωμένη (χωρίς δικαίωμα... εκκαθάρισης) και κανένα από τα δύο μεγάλα τμήματά της (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) δεν αγωνιζόταν σε επαγγελματική κατηγορία!
Η κριτική πάντα είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Είναι εύλογο, για παράδειγμα, να γίνεται συζήτηση αν η ΑΕΚ έπρεπε ή όχι να πάρει ακόμη έναν επιθετικό, είναι όμως παράλογο -βλέποντας και τι γίνεται τώρα στον Άρη- να απαξιώνεται από κάποιους η μέχρι τώρα διαδρομή. Είναι λογικό για ένα μέγεθος όπως η ΑΕΚ να υπάρχει η επιθυμία για έναν Μελισσανίδη και στο μπάσκετ, είναι όμως άδικο να υποβαθμίζεται το γεγονός ότι το σχέδιο που είχαν καταρτίσει δύο τρεις άνθρωποι (χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες) πριν από δύο χρόνια, για δύο διαδοχικές ανόδους και επιστροφή στην Α1 με μια «καθαρή» ΚΑΕ, στέφθηκε σήμερα και επίσημα με επιτυχία.
Για την Ερασιτεχνική, έχω εκφράσει ξανά την άποψή μου. Φυσικά και ο Αλεξίου δεν είναι ο... πρόεδρος των ονείρων μας. Θα προτιμούσαμε έναν Αμπράμοβιτς με... αδυναμία στο πινκ πονκ και την πυγμαχία. Όμως, πρόεδρος αυτή τη στιγμή είναι ο Αλεξίου. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει και απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του Μελισσανίδη (άλλωστε, και πολλές από τις επιθέσεις που δέχεται από αυτό πηγάζουν. Γίνεται το... σαμάρι). Μέχρι να εμφανιστεί, λοιπόν, ένας τέτοιος Αμπράμοβιτς, η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει. Είναι υποχρεωμένη να βάλει σε εφαρμογή ένα πλάνο που δεν θα έχει ως στόχο τις διακρίσεις των τμημάτων, αλλά την εξυγίανση της.
Τα χρέη της είναι ασύλληπτα για το ύψος των εσόδων της και ως εκ τούτου μόνο ένας δρόμος υπάρχει: να μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδά της και να αυξήσει τα έσοδά της. Το πρώτο είναι αποκλειστικά στο χέρι της. Για το δεύτερο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Μόνο το νόμιμο ποσοστό από τον τζίρο αυτών των δύο «εταιριών» μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα στο ταμείο και αυτό εξηγεί γιατί όλη η ενέργεια των ανθρώπων του συλλόγου καταναλώθηκε τον τελευταίο καιρό στο μπάσκετ και στην κατασκευή του γηπέδου.
Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για την ΑΕΚ. Όμως, όταν έχεις περάσει τα μισά της διαδρομής, κοιτάζοντας πίσω, πόση απόσταση έχεις διανύσει και τι εμπόδια έχεις ξεπεράσει, βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002