Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2013

ΤΑ ΠΑΛΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!

Μολονότι δεν είναι σαφές πότε και πώς καθιερώθηκε η ορολογία «παλτό» στα ελληνικά γήπεδα (ο όρος αποτελεί ελληνική έμπνευση), εκτιμάται ότι εισήλθε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα μαζί με την έλευση του επαγγελματισμού και των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών την περίοδο 1979-80. Πρόκειται για σεζόν - ορόσημο καθώς, μεταξύ άλλων, επετράπη για πρώτη φορά η πραγματοποίηση αγοραπωλησιών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
Εκτοτε, στις τάξεις των ελλήνων φιλάθλων, η φράση «το φορέσαμε κι αυτό το παλτό» έγινε συνώνυμο των χειμερινών (και αργότερα θερινών) μετακινήσεων που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο αλλά ούτε «έσκισαν τα δίχτυα», ούτε «έριξαν τα τσιμέντα, ούτε «γκρέμισαν τα αεροδρόμια», όπως καθ' υπερβολήν τόνιζαν παράγοντες και μέσα ενημέρωσης.
Ιδίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που παραδοσιακά κινούνται πιο έντονα στις μεταγραφές, έχουν φορέσει τα... καλύτερα χριστουγεννιάτικα παλτά. Ο Καναδός με καταγωγή από τη Σλοβακία Ιγκόρ Βράμπλιτς αποτέλεσε μια τέτοια περίπτωση για τους Ερυθρολεύκους τη σεζόν 1986-87 καθώς, αν και πρωταγωνιστούσε στην Εθνική Καναδά (αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 1986), έπαιξε ελάχιστες φορές και εν συνεχεία αποχώρησε. Τον επόμενο χειμώνα, ο Ντιέγκο Αγκίρε, το «θωρηκτό από την Ουρουγουάη» σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο, έφυγε κακήν κακώς έπειτα από έξι μήνες (και υπήρξε ένας από τους 13 παίκτες που απέκτησε μεσούσης της σεζόν ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Γιώργος Κοσκωτάς), ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησε το 1990 και ο Βραζιλιάνος αποκαλούμενος «μαύρος πάνθηρας» Εντβάλντο, τον οποίο κάποια στιγμή πήραν στο... ψιλό ακόμη και οι οπαδοί των Πειραιωτών.
Στη μετά 2000 εποχή μνημονεύεται ακόμη από τους φίλους του Ολυμπιακού ως ο «ορισμός του παλτού» ο Σλοβένος Τζόνι Νόβακ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας Σρέτσκο Κάτανετς, που όμως προφανώς δεν γνώριζε ότι ο «εκλεκτός» του είχε μερικά παραπανίσια κιλά.
Τον Δεκέμβριο του 1980, ο Παναθηναϊκός θέλησε να κάνει ρελάνς στη σπουδαία μεταγραφή του «αιώνιου» αντιπάλου, που μόλις είχε ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Νίκο Αναστόπουλο. «Δεν ανησυχούμε γιατί πήραμε τον Παντελίδη», δήλωσε ορθά κοφτά ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος όμως έξι μήνες αργότερα... ξαπόστειλε τον παίκτη στη Δόξα Δράμας. Πάντως και ο τεραστίου ποδοσφαιρικού διαμετρήματος Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην κορυφαία ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986, ίδια κατάληξη είχε το 1999, καθώς δεν ήταν μόνο μεγάλος σε ηλικία (37 ετών) αλλά και σε κιλά! Σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπήρξε στη νιότη του και ο Κροάτης Ρόμπερτ Γιάρνι, ο οποίος όμως είχε χάσει κάθε επαφή με το άθλημα στα 35 του, όταν τον απέκτησε το Τριφύλλι το 2002.
Το μόνο αξιοσημείωτο «κατόρθωμά» του ήταν να... κουτουλήσει στην αναμέτρηση με την Πόρτο τον συμπαίκτη του Μιχάλη Κωνσταντίνου βγάζοντάς τον νοκ άουτ! Επίσης, από τον ΠΑΟ πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν το «καγκουρό» Αντι Βλάχος, ο Γκαμπονέζος Νιρέν Ντεμπά που πιάστηκε ντοπέ χωρίς να αγωνίζεται και η περυσινή τριπλέτα Νίκι Κάιπερ, Χοκίν Εσπάρθα και Γιοσέι Καζιγιάμα, οι οποίοι κέρδισαν δικαιωματικά μια θέση στη λίστα με τα χειμωνιάτικα ποδοσφαιρικά παλτά...
Ο ερωτύλος Ντρπιτς η πιο αποτυχημένη τριάδα
Το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα που πραγματοποίησε η ΑΕΚ τη σεζόν 1999-00 ήταν πολλά υποσχόμενο, σύμφωνα με τους διοικούντες και την τεχνική ηγεσία της Ενωσης, ωστόσο εξελίχθηκε στον ορισμό της αποτυχίας. Σε διάστημα έξι μηνών ο Αργεντινός Πάμπλο Καντέρο αγωνίστηκε όλα κι όλα δύο λεπτά, όσα και ο Ιταλός Νταβίντε Μπελότι, ενώ ο συμπατριώτης του και τρίτος της παρέας, Φίλιπο Νταλ Μόρο, δεν έπαιξε ποτέ! Η Ενωση πάντως, αν και στην ιστορία της έχει αγοράσει αρκετά «θερινά παλτά», τον χειμώνα συνήθως αποφεύγει τις κακοτοπιές. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ούτε με την περίπτωση του Αυστραλού Αλβιν Τσέκολι, ο οποίος όμως σε ένα από τα μόλις τέσσερα ματς που έπαιξε συνολικά τη σεζόν 1998-99 πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (εναντίον του Πανελευσινιακού με σουτ από 35 μέτρα!), ούτε φυσικά με τον Κροάτη Ντίνο Ντρπιτς, ο οποίος μνημονεύεται περισσότερο για τη σεξοβόμβα σύζυγό του παρά για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ο 32χρονος αμυντικός που πλέον αγωνίζεται στη Σιγκαπούρη, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ στα μισά της σεζόν 2010-11 και έπαιξε μόλις σε δύο παιχνίδια. Οι φωτογραφίες της εκρηκτικής συζύγου του, πάντως, «έπαιξαν» πολύ περισσότερες φορές στις σελίδες των αθλητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων. Πρόκειται άλλωστε για ζευγάρι που... διαπρέπει στη σόουμπιζ και στα σκανδαλοθηρικά έντυπα της Κροατίας, ενώ δεν έχει πρόβλημα να ερωτοτροπήσει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, όπως συνέβη προ ετών στον χλοοτάπητα του γηπέδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (την εποχή που ο Ντρπιτς αγωνιζόταν στον κροατικό σύλλογο), όπου «συνελήφθη» επ' αυτοφώρω να κάνει σεξ με τη σύζυγό του!
ΠΑΟΚ - Αρης
Οταν έμεινε από λάστιχο ο Φρούντζα
Τα χειμερινά παλτΑ δεν έχουν λείψει ούτε από το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει... παράδοση. Ωστόσο ο συμπολίτης Αρης είναι εκείνος που κατέγραψε την πιο ηχηρή και συνάμα αποτυχημένη χειμωνιάτικη μεταγραφή με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μάρτσιο Αμορόζο.
Για χάρη του 33χρονου, άλλοτε σπουδαίου επιθετικού της Ντόρτμουντ, της Πάρμα και της Ουντινέζε, λίγο έλειψε να... γκρεμιστεί το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης το 2008, καθώς κατά την άφιξή του τον περίμεναν 6.000 οπαδοί των Κιτρίνων. Η προσφορά του στο γήπεδο δεν υπήρξε ανάλογη των προσδοκιών, ενώ στη συνέχεια οι δύο πλευρές κατέληξαν να επιλύουν τις διαφορές τους στη FIFA. Για κάθε πολυδιαφημισμένο Αμορόζο πάντως υπάρχει και ένας... Φρούντζα.
Ο μολδαβός διεθνής άσος, χάριν οικονομίας, προτίμησε να ταξιδέψει οδικώς στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, όπου αγωνιζόταν η εθνική ομάδα της χώρας του.
Στον δρόμο όμως τον έπιασε λάστιχο, γεγονός που καθυστέρησε την άφιξή του στη χώρα μας. Προφανώς πάντως δεν έφταιξε αυτό, που φόρεσε μόλις τέσσερις φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στην ίδια (αποτυχημένη) κατηγορία ανήκουν, μεταξύ άλλων, και οι Βραζιλιάνοι Ιντιο και Κριστιάνο Μοράες, όπως και οι περιβόητοι αδελφοί Αμαφούλε για τους οποίους, αρχικά οι διοικούντες τον Δικέφαλο είχαν αποφασίσει να αποκτήσουν μόνο τον Θένκγκοντ, ωστόσο προκειμένου να έχει παρέα στη Θεσσαλονίκη πήραν και τον Ναπόλιον!
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ
Ηρθαν χειμώνα και έφεραν την άνοιξη!

Το αξιοπερίεργο είναι πως μολονότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν ευνοεί την εξεύρεση καλών ποδοσφαιριστών, καθώς οι περισσότεροι δεσμεύονται από συμβόλαια, κατά το παρελθόν στα μισά της σεζόν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα ορισμένοι από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στα γήπεδα της χώρας. Ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Α' Εθνικής Κριστόφ Βαζέχα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό μεσούσης της περιόδου, όπως και ο συμπατριώτης του γκολκίπερ Γιόζεφ Βάντσικ, ενώ ως χριστουγεννιάτικα δώρα κατέφθασαν και οι τρεις εξαιρετικοί αργεντινοί χαφ του Τριφυλλιού Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, Εκι Γκονζάλες και ο Νιγηριανός Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Το ίδιο συνέβη και με τον ποιοτικό σκοπιανό χαφ Τόνι Σαβέβσκι που πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με την ΑΕΚ επί σειρά ετών.
Σημειωτέον ότι πετυχημένες χειμερινές μεταγραφές καταγράφει και ο Ολυμπιακός κυρίως όσον αφορά την εγχώρια αγορά. Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ο Βασίλης Τοροσίδης υπήρξαν ό,τι καλύτερο απέκτησαν οι Ερυθρόλευκοι στο χειμωνιάτικο παζάρι, ενώ και η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Βασίλη Τσιάρτα, ο ΠΑΟΚ με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, ο Παναθηναϊκός με τον Τάκη Φύσσα και τον Γιώργο Χ. Γεωργιάδη. Απαντες βγήκαν πρωτοχρονιάτικα λαχεία για τις ομάδες που τους επέλεξαν, αποτελώντας φωτεινές χειμερινές μεταγραφικές εξαιρέσεις...
Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
Ο Ούγγρος Γιόζεφ Φίτος υπήρξε αξιόλογος ποδοσφαιριστής τής άλλοτε περίφημης μαγυάρικης σχολής. Ηρθε από τη Χόνβεντ στον Παναθηναϊκό το 1989 (διότι παραλίγο να αποκλείσει σχεδόν μόνος του τους Πρασίνους από το Κύπελλο UEFA) αλλά ουδέποτε επιβεβαίωσε τη φήμη που τον συνόδευε. Μπορεί να πέρασε απαρατήρητος ποδοσφαιρικά, ωστόσο ακόμη μνημονεύονται τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά με τα οποία εμφανίστηκε σε μια προπόνηση στην Παιανία!
Ο gay friendly Ντάτολο
Ο αργεντινός μέσος Χεσούς Ντάτολο πέρασε και δεν κόλλησε στα ελληνικά γήπεδα. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2010, αλλά ουδέποτε έπεισε και αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες. Ελάχιστοι πάντως ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν για την αξία του εντός γηπέδων, καθώς περισσότερο απασχόλησαν την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη οι σεξουαλικές ανησυχίες τού gay friendly Ντάτολο. Αφορμή στάθηκε μια γυμνή φωτογράφιση που πραγματοποίησε σε ιταλικό περιοδικό που απευθύνεται σε ομοφυλοφίλους.
Ο κύριος... Φόλιας
«Ο κύριος... Φόλιας ήρθε από την Πόρτο με περγαμηνές», δήλωσε το 2002 ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης κατά την επίσημη παρουσίαση του πορτογάλου εξτρέμ Αντόνιο Φόλια (φωτογραφία), ο οποίος κοιτούσε απορημένος τον αποκαλούμενο «Big Mac» να ελληνοποιεί το όνομά του. Αυτή η στιγμή αποτελεί και το μοναδικό highlight στη σύντομη καριέρα του στον ελλαδικό χώρο.
Βίος και πολιτεία
Τον Ιανουάριο του 2007 ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Βραζιλιάνο Πία, για τον οποίο λεγόταν από τους ιθύνοντες του Δικεφάλου πως ήταν «καλό αλλά παρεξηγημένο παιδί». Αργότερα έγινε γνωστό πως κατά το παρελθόν είχε φυλακιστεί διότι δεν κατέβαλλε στην πρώην σύζυγό του διατροφή για τον γιο τους, ενώ κατηγορήθηκε και για συνέργεια σε φόνο! Ο... παρεξηγημένος Πία μπορεί μπάλα να μην έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αλλά πρόλαβε να συλληφθεί διότι παραβίασε φωτεινό σηματοδότη οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002