Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2008

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΦΩΝΙΔΗ..

Δύο εβδομάδες ηρεμίας ήταν το καλύτερο… δώρο για τον Γιώργο Δώνη, καθώς υπήρχε μπροστά του το σούπερ ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα, άφησε απερίσπαστο τον Έλληνα τεχνικό και τους παίκτες του να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την «μάχη» της Θεσσαλονίκης. Έλειπαν φυσικά οι διεθνείς, αλλά μπροστά στο… κακό που θα προκαλούσε μία αποτυχία στην πρεμιέρα, αυτό δεν ήταν τίποτα. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο Γιώργος Δώνης: «Σε αυτά τα ματς φαίνεται κατά πόσο η κάθε ομάδα μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε πίεση».

Ντέρμπι όπως αυτό της Κυριακής ή αυτό της πρώτης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζουν τα «παιδιά» από τους… άντρες. Στο πρώτο τεστ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν τα καταφέρουν και στο δεύτερο, μέσα στην… εκρηκτική Τούμπα, απέναντι σε έναν ανανεωμένο, πιο ποιοτικό, ΠΑΟΚ, με πολλά όνειρα για φέτος, τότε πραγματικά θα έχουμε μπροστά μας μία ομάδα με… μέταλλο πρωταθλήτριας. Κι όταν λέω να τα καταφέρουν εννοώ να μοχθήσουν, να… ματώσουν τις φανέλες, να μην παρασυρθούν.

Η νίκη είναι ο μεγάλος «στόχος», η προσπάθεια, όμως, η μίνιμουμ υποχρέωση. Όσο για τα δέκα σημεία που θα οδηγήσουν την ΑΕΚ στη νίκη, για μένα τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

1. Να προετοιμάσουν καλά οι παλιοί τους νέους για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Για ένα δυνατό παιχνίδι, που θα παιχτεί στα… όρια, με την κερκίδα να ζητάει «εκδίκηση» για το περσινό 4-0. Οι νέοι δεν πρέπει να παρασυρθούν, δεν πρέπει να ξεφύγουν από τα όρια. Πρέπει να διατηρήσουν την ηρεμία τους.

2. Πάθος στο πάθος. Όπως η ΑΕΚ έβγαλε ποδοσφαιρικό τσαμπουκά στο ντέρμπι της πρεμιέρας, με τους φιλάθλους στο πλευρό της, έτσι θα γίνει και με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Η αγωνιστική συμπεριφορά των «πράσινων» πριν από 12 μέρες θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να έχουν νεύρο, να… βράζει το αίμα τους. Καθοριστικός θα είναι και πάλι –κατά την γνώμη μου- ο ρόλος του Κυργιάκου.

3. Καλή ανασταλτική λειτουργία στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ θα έχει –ίσως- αριθμητική υπεροχή σε αυτόν τον χώρο, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να κλείσουν τους διαδρόμους και σε αυτό θα είναι καθοριστική οι βοήθειες των δύο παικτών που θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης, πιθανότατα του Σκόκο και του Εντίνιο.

4. Αν γίνει αυτό θα έχει ως συνέπεια να καταφέρει η ΑΕΚ να «κλέψει» μπάλες και να βρει τον αντίπαλό της ανοργάνωτο στην κόντρα. Εκεί, όπως φάνηκε και κόντρα στον Παναθηναϊκό οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τον τρόπο τους. Αν δεν γίνει και φτάνει σχετικά εύκολα ο ΠΑΟΚ γύρω από την περιοχή της Ένωσης, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι εναντίον των «πράσινων». Η τετράδα που θα αναλάβει την παραγωγή ευκαιριών των γηπεδούχων αποτελείται από παίκτες που ξέρουν πολύ καλά τις θέσεις τους κι εκεί είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ντέρμπι της πρεμιέρας. Αντί του βαρύ Σόουζα, ο οποίος παίζει καλύτερα με πλάτη στο τέρμα και ήταν στα… κυβικά του Μαϊστόροβιτς θα υπάρχει ο πιο κινητικός Μουσλίμοβιτς. Αντί του κατ’ ανάγκην αριστερού εξτρέμ Καραγκούνη θα είναι ο Βιεϊρίνια, οποίος έχει την θέση στα γονίδιά του. Αντί του δεξιού εξτρέμ Γκάμπριελ, ο οποίος βρήκε θέση εκεί λόγω ατυχούς έμπνευσης του Χενκ τεν Κάτε, θα είναι ο «καθαρόαιμος» για αυτήν την θέση Κονσεϊσάο. Αντί του σέντερ φορ Σαλπιγγίδη που ο Ολλανδός είδε μάλλον όνειρο ότι μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ, θα είναι ο –κατά την γνώμη μου- καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην Ελλάδα σε αυτή την θέση, Βλάνταν Ίβιτς.

5. Ο Μπλάνκο θα πρέπει να παίζει κοντά στα στόπερ και τον Χαλκιά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είναι φυσικά πολύ καλός, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που είναι ασταθής και ο Αργεντινός μπορεί να το εκμεταλλευθεί αυτό. Άλλωστε αυτές οι φάσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί του».

6. Να εκμεταλλευθεί την ικανότητα που έχει ο Σκόκο, στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να κουβαλήσει την μπάλα, να δημιουργήσει ρήγματα και να δώσει έτσι επιθετικό πλεονέκτημα στην ομάδα του.

7. Να προσέξει πολύ την άμυνά της από τα άκρα. Βιεϊρίνια και –κυρίως- Κονσεϊσάο σεντράρουν καλά, είναι καλοί τεχνίτες και γενικά μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις από το τίποτα.

8. Να χρησιμοποιηθεί ο Τζεμπούρ –αν δεν ξεκινήσει- όποια κι αν είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού. Σκοράρει κατά ριπάς στις προπονήσεις και μπορεί να δώσει λύσεις αν η ομάδα δεν πάει καλά επιθετικά ή αν η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ και δημιουργηθούν έτσι κενοί χώροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θα κυνηγούν το γκολ.

9. Να εκμεταλλευθεί τις στημένες φάσεις. Ο Μπασινάς και ο Σκόκο είναι άριστοι εκτελεστές και οι Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Εντίνιο και Μπλάνκο, μπορούν απειλήσουν από… αέρος.

10. Να κάνουν το μειονέκτημα πλεονέκτημα. Κι άλλες φορές η ΑΕΚ έχει παίξει σε «καυτή» ατμόσφαιρα, αλλά οι παίκτες της έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο μία αγωνιστική υπεροχή η οποία στο τέλος οδήγησε ακόμα και σε χειροκρότημα των αντιπάλων για την απόδοσή τους.
ΑΠΟ : WWW.SPORT-FM.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002