Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Ιουνίου 07, 2014

ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ !!

Ενα μοντέλο που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα θα εφαρμοστει στη νέα ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ιδιοκτήτης της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα είναι ο Δημήτρης
Μελισσανίδης ή μια ομάδα 2-3 επιχειρηματιών αλλά μια μη κερδοσκοπική εταιρία που ήδη είναι στο τελικό στάδιο η σύσταση της. Η εταιρία αυτή θα συγκεντρώσει το απαραίτητο Μετοχικό κεφάλαιο, θα αγοράσει τις μετοχές που θα κυκλοφορήσουν και θα είναι η ιδιοκτήτρια της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ. Eίναι μια ιδέα που επεξεργάστηκαν επί μήνες ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι στενοί του συνεργάτες και τελικά προκρίθηκε σαν η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ. Η μη κερδοσκοπική εταιρία που θα φτιαχτεί θα είναι ιδιοκτήτρια της ΑΕΚ και ο σκοπός της εκτός από την απόκτηση των μετοχών και την καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου θα είναι στη συνέχεια η έξτρα χρηματοδότηση της ΠΑΕ όποτε αυτή απαιτείται για μεταγραφικές ή άλλου είδους υπερβάσεις. Συγκεκριμένα ο στόχος της νέας υγιούς ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είναι άλλος από το να μην δημιουργήσει νέα χρέη και να κάνει πρωταθλητισμό βασισμένη σε μεγάλο βαθμό σι ισοσκελισμό εσόδων εξόδων. Επειδή αυτό είναι δύσκολο να γίνει από τις πρώτες σαιζόν στην Α Εθνική, η ιδιοκτήτρια μη κερδοσκοπική εταιρία θα χρηματοδοτήσει όσο χρειάζεται χωρίς να χρεώνει την ομάδα ούτε ευρώ. Εννοείται πως η εταιρία που θα διοικείται από διοικητικό συμβούλιο θα επιλέγει και τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Η μεγάλη διαφορά του μοντέλου αυτού με τις εταιρίες λαϊκής βάσης που κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί χωρίς καμία τύχη για επιτυχία αλλά και με την τελευταία πρόταση του Τάκη Κανελλόπουλου για ΑΕΚ που να ανήκει στον λαό της, αφού βέβαια ο ίδιος και η μετοχική ομάδα του 2004 την είχαν αφήσει στην τύχη της ενώ δεν συζήταγαν κάτι τέτοιο τα καλά χρόνια, είναι πως στην μη κερδοσκοπική εταιρία που θα φτιαχτεί βασικοί χρηματοδότες θα είναι μεγάλοι Ενωσίτες επιχειρηματίες και από εκεί και πέρα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο απλός οπαδός της ΑΕΚ με συμβολικό ή μεγαλύτερο ποσό. Ακόμη και... ένας μόνο οπαδός να αγοράσει μετοχή όμως η εταιρία θα μαζέψει το απαραίτητο κεφάλαιο από τα επιφανή μέλη της και η ΠΑΕ θα αγοραστεί κανονικά. Με λίγα λόγια για να το πούμε απλά δεν θα βάλει τα ίδια λεφτά ο εφοπλιστής με τον απλό οπαδό ούτε θα περιμένει η ΠΑΕ ΑΕΚ να ζήσει από εισφορές του κόσμου της. Η εταιρία και κατ επέκταση η ΑΕΚ θα βασιστεί στα βαριά πορτοφόλια αλλά σίγουρα αν το εγχείρημα αγκαλιαστεί από τον κόσμο τότε η ρευστότητα υπέρ της ΑΕΚ θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο κόσμος θα έχει το δικαίωμα να είναι μέλος της προσπάθειας για αναγέννηση της ΑΕΚ και να έχει λόγο και άποψη στις γενικές συνελεύσεις αλλά δεν θα κληθεί να είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, σε ένα μοντέλο καταδικασμένο κυρίως αυτές τις δύσκολες εποχές. Ο απλός οπαδός θα βοηθάει όσο του επιτρέπει η τσέπη του αλλά δεν θα ξανακουστούν εκφράσεις του στιλ βάζουμε 1.000.000 Ενωσίτες από 20 ευρώ και σώζουμε την ομάδα ή μεγαλύτερα ποσά από λιγότερους όπως είχε προτείνει ο Τριοχανάς.  Ενα άλλο καλό της υπόθεσης είναι πως δεν δεσμεύονται οι μέτοχοι και κυρίως τα μεγάλα πορτοφόλια με την αγορά μετοχών της ΑΕΚ απευθείας στο όνομα τους. Αυτό σημαίνει πως πολύ πιο εύκολα κάποιος μπορεί να χρηματοδοτεί μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας με χρήματα μάλιστα που θα εκπίπτουν και φορολογικά γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αποχωρήσει χωρίς ευθύνη ενώ πάντα η βασική ευθύνη απέναντι στον διαχρονικό ιδιοκτήτη της ομάδας, τον κόσμο της, θα είναι πάνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξης οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στην μην κερδοσκοπική εταιρία θα αποτελούν την πιο δυνατή μετοχική ομάδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είναι σχεδόν όλοι όσοι συμμετέχουν στο χτίσιμο του γηπέδου και όχι μόνο. Οι λεπτομέρειες για το πως θα συμμετάσχει ο κόσμος αναμένεται να γίνουν γνωστές με καμπάνια που θα ξεκινήσει σύντομα η ΑΕΚ ενώ τα βαριά χαρτιά αναμένεται να αποκαλυφθούν σε βάθος χρόνου. Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρίας που υπέγραψαν το καταστατικό που προχωράει για έγκριση είναι παλαίοι παίκτες της ΑΕΚ και επώνυμοι Ενωσίτες ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002